Nu är det äntligen dags efter år av läsande på detta forumet att skapa en egen tråd för min egen skull. Jag tänker använda tråden till att samla mina tankar, känslor och reflektioner.
Jag är en kvinna, mamma till två barn, har en sambo som jag älskar, hus, bra jobb, fina vänner och fin familj.
Jag dricker ca 4-5 flaskor vin i veckan. Jag vet inte riktigt varför det har blivit så här men jag hoppas få svar på det under resans gång. Båda mina föräldrar var alkoholister men jag har haft förmånen att växa upp i en jättebra fosterfamilj.
Jag är klar, efter en rad händelser som jag inte orkar ta upp just, jag är klar...
Tre nyktra dagar har jag just nu.
Min resa börjar här!

Sommarsol77

Jag skulle inte berätta detta för någon annan. Jag kommer nog aldrig göra det. För vissa människor är det säkert viktigt men jag ser inte syftet med att berätta för min mamma, mina vänner eller mina arbetskamrater om vad jag har gjort.
Jag vill att de ska fortsätta se mig på det sättet de gör. Mina vänner vet att jag kan bli för full när vi är ute eller har andra tillställningar men de vet ju inte om drickandet hemma.
Detta är min kamp och om eller när jag kommer att behöva hjälp vänder jag mig till proffesionella experter inom sjukvården eller varför inte AA.
Jag vill att det ska vara min kamp. Jag vill inte oroa någon annan med mina problem med alkoholen. Jag vet inte varför jag känner så?
Anledningen till att jag skrev ner dessa händelser och konsekvenser är för att jag ska lyfta dom från mitt inte. Slippa ha dom i huvudet som små röster som kommer närsomhelst. I kön på mataffären, när jag hämtar på förskolan eller på jobbet. Hur kunde du dricka så mycket igår? Vilken slags människa är du egentligen? Du är fejk rakt igenom, snart kommer alla veta vem du egentligen är!
Nu har jag plockat ur dom. Jag har påbörjat en resa bort ifrån eländet. Jag är så mycket mer än vad alkoholen tar fram. Jag vill att den delen av mig ska ta kommando över livet.
Den delen av mig som vill ha alkoholen måste jag fråga varför jag behöver dricka.
Jag är helt säker på att det går att komma bort i från detta. Det är inte lätt men jag känner hopp!
Idag är det den 10e Juli kl 09.26.
Jag är nykter!

Sommarsol77

Jag läste mitt inlägg igen och insåg att det lät som att låt mig va typ, men det var inte alls så jag menade.
Varje kommentar och allt ni skriver suger jag åt mig av som en svamp!
KRAM till alla!:-)

Nyckelpigan

Jag tolkade det inte alls som "låt mig vara", de saker jag tänker att jag måste prata med andra om sedan är saker som jag gjort mot dem, be om ursäkt för att kunna gå vidare, inte lägg sten på bördan. En dag i taget.

Sommarsol77

Nu slog suget till så starkt!
Kände av något för en timma sedan, så då åt jag upp en hel chokladkaka, det hjälpte ju inget...
Förhandlingarna:
Det är ju fredag, ett glas vin kan du ta, du har ju varit så duktig hela veckan, det behöver inte bli som förut.
Irriterad, sur grinig, arg, ledsen...

Madeleine 83

Det kommer gå över, läs igenom din lista på vad alkoholen har lett till. Säg till den där dumma ormen att du styr inte över mig längre. Tänk vad stolt du kommer känna dig när du tagit dig igenom det. Kämpa!

Sommarsol77

Vi ska ha gäster inorgon, där vi förväntas servera öl och vin såklart. I vanliga fall hade jag redan handlat hem allt men jag kommer skicka sambon och handla imorgon.
Jag åker och fixar all mat men systemet får han ta imorgon. Finns det ingen alkohol hemma ikväll så fixar jag nog kvällen.
Ska inte stressa upp mig för morgondagen redan nu, först ska jag försöka klara av den här kvällen.

Nyckelpigan

Bra att du försöker hitta sätt - vänta med bolaget och sänd sambon imorgon. Kan han inte köpa något a-fritt till dig? Om du inte vill säga som det är, skyll på migrän el något, det tänker jag göra när jag inte vill berätta. Vi måste ju inte dela med oss mer än vad som känns bra för oss! Kram

Sommarsol77

Jag köpte med två alkoholfria öl när jag var och handlade och öppnade en när jag lagade mat. Jag blev inte sugen på vin eller fler alkoholfria öl utan jag drack Ramlösa till maten.
För mig gäller det att hålla mig sysselsatt vid de kritiska timmarna. Suget kom till och från idag mellan 15-20.00. Den mest kritiska tiden var mellan 17.00-19.00. För mig är det nog bra om jag försöker hålla mig hemifrån då. Jag var och handlade den tiden idag och igår tränade jag.
Jag somnar nykter ikväll också!
Imorgon är en ny dag :)

Platina

Bravo Sommarsolen!
Vad klokt du reflekterar och identifierar kritiska tider och sammanhang.

Upplever du att det blir lite lite lättare för varje gång du övervinner suget?

Sommarsol77

Säkert är det så, men eftersom jag hade en ganska lång avgiftningsperiod (ca 5 dagar) med darr i kroppen och annat hemskt så har suget bara hunnit komma ca två dagar. Kroppen mår inte bra än känner jag, är fortfarande skakik och "firrig" på nåt vis.
Jag är däremot superglad över att jag lyckas stå emot dessa två dagar! Känner mig stolt.
Det är så skönt att vakna när man har gått och lagt sig nykter!

Platina

Visst är det härligt att vakna! Jag blir fortfarNde så glad när jag vaknar och efter ett par sekunder inser att jag inte drack kvällen innan. Kliver upp och känner mig helt ok, redo för en ny dag! Ingen huvudvärk, ingen svullen kropp, och framför allt INGEN ÅNGEST!!!

Ha en riktigt, riktigt fin dag!