Hej,

Jag har varit en fest och partykille sedan 20-års åldern. Aldrig blivit våldsam, aldrig gått överstyr och tappat kontrollen. Men det har varit mycket fest.
Av och till har jag haft insomningsproblem sedan jag var runt 30. För 5-6 år sedan har mitt drickande eskalerat. Jag har ett jobb med 120 hotellnätter om året och i princip dricker jag alltid då. Dessutom helger och ledighet. Summa summarum 250 kvällar på fyllan varje år.
Varje gång 1-2 fl vin. Dricker lite öl också, men inte sprit.
För drygt 3 år sedan började mina sömnproblem bli jobbiga, låg 2-3 timmar innan jag somnade. Men aldrig när jag drack vin. Då somnade jag snabbt.
Började se ett mönster att jag drack för att somna. Beslöt då att ta hjälp av insomningstabletter Immovane. Helt plötsligt upptäckte jag att jag inte somnat naturligt på över ett år, antingen tabletter eller a.
Senaste två åren har dessutom en jobbig ångest krypit på. Har sökt för ångesten och sömnsvårigheterna, och har alltid tonat ner a intag på fråga om hur mycket jag dricker. Så kring midsommar googlade jag på sömnproblem och alkohol och insåg att det finns ett samband.
Har ju känt de senast 5-6 åren att jag dricker för mycket. Men alkis - absolut inte.
Gjorde testet på alkoholhjälpen och det är ju solklart att jag är alkoholist.

Den 5:e augusti drack jag sista gången. Jag hoppas att bli av med ångest och börja sova igen. Det är inte så svårt faktiskt, alltså att inte dricka. Sömnen är värre, två nätter har jag inte somnat alls, de andra har tagit mellan två till sex timmar innan John Blund kommer. Någon som har erfarenhet av det?
Har inte känt så mycket sug. I veckan började jag jobba och igår bodde jag på hotell, kom sent så det gick bra.
I dag kom jag till hotellet vid 17:30 och normalt skulle jag sökt upp en bra krog och satt i mig en två eller tre rätters med vin. Har haft sug idag, speciellt när jag gick utanför den restaurang jag brukar gå till i denna stad. Tog i stället en lång promenad och åt på ett ställe som jag inte förknippar med a. (snabbmat)

det är så många kloka på detta forum och det skulle vara intressant att läsa om det är någon annan som har tankar kring sömn och alkohol.
Ser fram mot stöd och hjälp här.
Jag är helt ensam med detta, min fru tror inte att jag har något problem. Hon dricker kanske en halv flaska i veckan fördelat på flera tillfällen. Hon kan typ hälla upp ett halvt glas och bara dricka till maten - har ni hört något så löjligt (smile)
När jag tackade nej till ett glas rosé i helgen, tyckte hon jag var tråkig. Hon har inte fattat att jag alltid dricker på mina resor, och märker inte mina extra glas när jag lagar mat, går ut i köket för att hämta ditt eller datt och passar på med ett glas till. Det märks inte på mig. Förutom bäverbajs i munnen dagen efter, huvudvärk, ångest, sömnproblem, självförakt... ja listan kan göras lång.
Phuu!

Kampa pa Borgward, jag sitter I liknande sists som dig. Jag gav upp drickandet for ca 3 veckor sedan men med ett aterfall for en vecka sedan for att sedan ramla igenom totalt I slutet pa forra veckan. Det var fest, en fest jag egentligen inte ville ga pa det blev dricka bade pa festen och dagen innan och efter. Av anledningar jag inte orkar dra upp har just nu.

Jag har manga triggers, en ar nar jag ar ute och reser (har haft manga hotellnatter senaste aret). Det ar valdigt att latt sitta dar pa flygplatsen (speciellt I lounger) och dricka valdigt mycket, det ar ju bara att halla upp fran flaskorna och ingen ser ju hur mycket jag dricker - inte ens jag..... Sen pa projekten i veckorna, drar jag inte nagra glad vin sjalv pa en restaurang och fyller pa med ytterliggare vin/ol pa hotellrummet sa blir det en helvild kvall med andra pa projektet som kan sluta hur sent som helst med hur mycket som helst att dricka. Riktigt illa blev det nar jag borjade overnatta pa hilton och fick tilltrade till loungen dar, fri sprit hela kvallen. Och som om inte det rackte, nar loungen stangde sa smusslade jag ut ett glas whiskey och ett glas vin eller nagra ol. Sedan i varas har jag slutat resa och det har blivit battre, men nar vi var pa semester i somras blev det ju forstas alldeles for mycket igen, kan ju inte saga att det var bra for mig nar jag upptackte att dom serverade champagne till frukosten. Ett glas till mig, ett till min fru. Men min drack bara ett par klunkar, sa 2 glas till mig - innan 9 pa morgonen..... Ar jag hemma sa kommer den dar tristessen in, nar det ar dags att borja laga mat och varva ner, maste ju ha en whiskey eller ett glas rott. Helst fran kl4 pa eftermiddagen, varje dag. Jobbar jag hemifran kan man ju styra sa arbetsdagen ar slut da och da ar det ju OK, eller hur? NEJ NEJ NEJ.

Nu ar det slut, jag kan inte dricka mattligt. Dricker jag ett glas whiskey kan jag inte njuta av det om jag ver att det inte finns ett andra glas.

Pa tal om ont, jag har ont i ryggen pa hogersida strax under revbenen. Jag har ocksa ont langre ner i magen pa hoger sida. Bada dessa har jag haft i minst 15 ar och ingen forklaring fran doktorer. Vet inte om det har nagot med A att gora. Men mitt ryggonda blir varre nar jag ar hungrig.

Nu ar det tredje dagen efter mitt aterfall, borjar kanna mig frisk igen.

Borgward

I morgon kl 06:00 åker jag ut på en resa till ett avlägset, kallt land med väldigt små städer och lite att göra (nej, inte Island :-) reser tillsammans med en kollega, efter jobbet finns inte så mycket att göra förutom att äta och kröka.
Jag har tagit med mig alla dokument för att kunna jobba fram företagets 2016 budget - det är min strategi.
Vi flyger direkt till ett annat land för att göra ett kundevent med 15 kunder under 5 dagar, många i sällskapet är törstiga. Det blir en prövning. Men en av deltagarna är nykter alkis, min strategi är att ta rygg på honom.
Hemma igen den 6:e sep. Många hotellnätter, många fällor.
Men.
Varje dag berättar jag för mig själv att jag är alkis, inte för att klanka, mer för att bekräfta att jag är sjuk. Och en sjuk person ska inte äventyra sin hälsa.
Jag fnullar och funderar varför det gått som det gått, och kommit fram till att allt är som det ska; det lönar sig knappast att ångra eller säga, det borde inte vara så här.
Varför?
För att det är så här. Jag är alkis, och det är som det ska. Bra med det. Ingen människa i världshistorien har kunnat ändra på det som hänt. Inte jag heller. Resonemanget är ett sätt för mig att acceptera min lott.
Men jag kan påverka framtiden. Det finns inga undantagskvällar i framtiden. Inga " ja, men en kväll, sedan skärpning". Jag dricker inte. Så är det.
Vet inte om jag är ärlig, eller om jag är bra på att föra mig själv bakom ljuset, men jag har ingen lust att dricka mer. Njuter av att vara ångestfri och att ha fått förbättring vad gäller sömn. Njuter också av min andedräkt och att jag inte känner mig trött och sliten.
Njuter gör jag också av de små vällustkänslor över hur extremt oförskämt bra jag har det.
Eller ljuger jag för mig själv, svårt att veta. Men jag mår bra, tänker och reflekterar mycket. Och är jätteglad för detta forum. Att få sätta ord på tankarna.
Håll tummarna - klarar jag de nästa tio dagarna, klarar jag allt!

Rallan

Man blir glad av att läsa ditt inlägg, massor med hopp och insikter. Håller tummarna för att du får en bra resa och att budgetarbetet för 2016 blir en bra sysselsättning. Heja heja

Svanen

Håller med, man blir glad av dina rader! Skriv av dig då och då om det hjälper och är möjligt där du är! Lycka till!

Borgward

Så är jag då framme i den arktiska byn som jag ska tillbringa två nätter innan jag reser till nästa arktiska by. Isberg, fjordarm, glaciärer - otroligt vackert.
Men här bor knappt 500 personer, ett hotell, en restaurang. Hotellet är urtrist.
Normalt hade det blivit några bärs, vin med kollegan. Men inte i kväll. Flyget hit gick bra trots, flygplatslounger med fri tillgång till alla typer av alkohol.
Kollegan håller igen. Men han är inte alkis och det är inte normalt att dricka dagtid, inte ens om du bara ska resa med flyg. Själv har jag alltid sett det som normalt.
I morgon ser jag fram mot en tidig morgon, ut i gryningen för en långpromenad och se dimman lättar över fjorden.
Men alla mina invanda rutiner skriker ; dags för en bärs!
Men se, det är inte det. Ty jag är alkis och vill jag bli frisk så dricker jag inte basta!

Svanen

Starkt av dig idag! Kan tänka mig att louncher är triggers för dig? Låter som att du är på ett ställe dit många inte åker! JA, ta en promenad & njut av omgivningen på morgonen! Fjordar är ju grymma vyer! Ta tillfället i akt!

Starkt gjort, det ar inte enkelt i loungerna med den fria drycken. Dar har jag ramlat igenom manga ganger. Lycka till resten av din resa.

Borgward

Ett inlägg helt till er, Rallan, answe77, nystart, svanen och alla andra här som stödjer mig. Att hålla tråden levande och aktiv och titta i den regelbundet kommer den närmaste tiden vara ett av de viktigaste verktygen i min strävan att vara nykter.
Tack till er

answe77

Borgward. Finner även jag stor hjälp i att skriva och läsa andras inlägg. Bra att det finns människor i liknande situation som man kan relatera sina egna problem till. Även om många av oss har olika mål med vårt framtida förhållande till alkohol så finns ju den gemensamma nämnaren att den ställer till eller har ställt till problem för oss. Kör nu vidare på samma väg som du gjort den sista tiden. Det ska jag också göra.

morgon Borgward till en nykter dag! Det är oslagbart. 79 mornar kan jag nu räkna in som varit nyktra och jag har verkligen gillat varenda en! Skyllde också på sömnsvårigheter många gånger under mina aktiva år, men faktum är att om jag är ärligt så somnar jag numera rätt fort, och somnar även om ganska lätt. Ett annat trick är att ligga varken och tänka bra tankar, skit i sömnen. Att ligga och vila på ett behaglig sätt är nästa lika mycket värt ur sömnsynpunkt, och när jag slappnar av stressen kring att inte kunna sova brukar jag - just det - somna. Lycka till på din arktiska resa, låta den is du ser vara utomhus och inte i glasen i baren:-)

Borgward

Är fortfarande på resa, ikväll lördag. Kollegan tog en bärs i baren när vi jobbade med några förberedelser. Sedan middag på bra restaurang, kollegan valde vinpaket till måltiden.
Inget sug. Fantastiskt. Efter två 8 timmars sömn nätter med snabb insomningen, värdesätter jag det.
Vi har så många automatiska mekanismer som styr våra liv, och vanor, förväntningar är en av dem. Om jag ser en söt valp på bild vill jag klappa, om jag luktar något gått vill jag äta, om jag ser någon dricka till god mat vill jag dricka. Tricket måste vara att analysera farliga situationer och bygga skyddsmurar. En mur jag har är att jag bara dricker colazero och grönt te vid tillfällen där jag skulle druckit a. På så sätt triggar jag och ställer om mina belöningsreceptorer. Efter som det gått så bra börjar mitt andra jag tala om för mig att jag inte är alkis. Därför måste jag slå tillbaka och helt osentimentalt konstatera att det resonemanget är en del av sjukdomen och det bevisar snarare att jag är jävligt illa ute.
En annan sak jag har lite stök med är att säga: Jag ska aldrig någonsin dricka mer. Så nu ger jag mig själv ett mål. Jag kan ta ett glas champagne när jag varit nykter i tre år. Min förhoppning är att jag då har kommit tillräckligt långt i mitt tillfrisknande att jag inte har lust. När jag började denna resa sa jag till mig själv 42 dagar, sedan 90 dagar, sedan ett år och nu tre år. Känns som en säker distans.
Tack Fenix för bra sömnråd. Jag har fått många genom åren men att fokusera på goda tankar och släppa kraven känns som värt att pröva. Hälsningar från en plats där första snön för vintern i dag lade sig på bergstopparna runt staden. Oändligt vacker höst här i det karga.

Borgward

Beklagar stavningen. Skriver på telefon, texten är så liten att det blir svårt att löpande se om det är rätt. Samt autostavning, gått när det ska vara gott. Oh, My god!

Rallan

Så bra att du klarar av situationer där kollegan kan ta en öl eller vin och inte göra det du också. Fantastiskt bra gjort. Jag hejar på från läktaren och har dej som förebild. Jag ska också vara klok som Bogward. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter.

answe77

Att du verkar hittat ett sätt att komma förbi suget och triggandet efter A. Att bryta gamla mönster måste vara ett bra steg på vägen till tillfrisknande. Jag har själv inte heller haft något direkt sug senaste tre veckorna. Bara konstant ångest för vad jag och min gamla kompis alkoholen ställt till med. Frun tycker jag ska be vc om ångestdämpande men så länge den inte går överstyr och leder mig in på fel väg igen så får det gå. Vill inte vara martyr eller egentligen bestraffa mig själv men tror och hoppas den ångesten jag känner nu kan vara till nytta som ett verktyg att hålla mig nykter i framtiden. Att kunna tänka tillbaka och inse att så vill jag aldrig må igen. Givetvis måste jag ta hjälp om den blir värre och inte går att kontrollera. Vi kämpar på!! Och bra jobbat på din jobbtripp Borgward. Ditt skrivande hjälper både mig och säkert andra.

Borgward

Tack Answe för ditt inlägg. Ångest, ångest och ännu mer ångest. Fy vad tröttsamt. För mig kom den krypande för tre-fyra år sedan, mer och mer, oftare och oftare. Nu i mars var det för jävligt. Sökte för det men tog inte ut medicinen. Jag var rädd för två saker, det ena var att bli tjock(are) och det andra var att medicinen skulle kapa även topparna när jag var glad. Kändes inte så kul med en tillvaro som var jämngrå, varken eller liksom.
Det jag ocks lärt mig tt ångest är ofarligt, men obehagligt, det kommer tydligen aldrig mer än vi klarar av. Nu har jag varit nykter sedan den 5:e augusti (o.k ett helg ÅF), det känns som en evighet, men det är det ju inte. Faktum är att jag märker förbättringar, jag har mycket mindre ångest, men framförallt har jag lärt mig sova igen. Känner mig klarare i huvudet, mina IBS besvär är mycket lindrigare. Har däremot fortsatt lite smärtor på höger sida nedanför revbenen (levern?)
Idag kom jag till en mycket större stad, och det är från nu till söndag som den riktiga prövningen startar. Redan ikväll faktiskt. Har checkat in på hotellet, som är ett high-end hotell. Givetvis med en sprängfylld minibar. Varje alkis akilleshäl. Har tömt den på choklad och ett par läsk. Det får räcka. Jag skriver här och läser trådar istället. Ska meditera snart och sedan somna. Men visst, jag har ett överjävligt sug just nu - men känner inom mig att jag inte ens är i närheten att överväga att dricka a.
Blir en kväll till på detta hotell, sedan ut på eventet med kunderna. Min fru reser upp från Sverige med gruppen - så då blir det mindre jobbigt.
Men när jag kommer hem på söndag och inte tagit något ÅF kommer jag vara så fruktansvärt jävla stolt över mig själv. Då har det även gått en månad sedan jag inför mig själv erkände att jag är alkoholist.
Och jag har gjort något åt det.
Varje morgon jag vaknar njuter jag väldigt mycket över att inte vara bakis. Hotellsäng och bakis är normalt lika naturligt som en båt ligger i vatten.
Är medveten om att jag låter klämkäck och hurtig. Men det är mitt sätt att förhålla mig till prövningen. Jag ska fan i mig klara det. Mantrat under meditationen är på svengelska: Don't lose the grip! Jag upprepar detta om och om igen i tio-femton minuter under inledningen av min meditation. Sedan gör jag en meditation som heter "Watching the mind" med Anando eller "Healing shame and shock" med Krishnananda - båda finns på spotify.
Det bygger upp det som a har rasat ner.

answe77

kanske även jag ska ta o prova. Är övertygad om att du klara frestelserna även denna gång Borgward. Följ bara din målsättning och tänk på stoltheten du kommer att känna då ytterligare en tid gått utan återfall. Är det något som vi alkisar behöver bygga upp förutom typ allt annat så är det nog våran självrespekt.