Min kille sedan nästan två år tillbaka dricker vin varje helg, oftast en rödvinsflaska med hög procent och en vitvinsflaska. Och när han är ledig under längre perioder dricker han varje dag i princip. I början av vårt förhållande var det kul och spännande att kunna dricka lite vin tillsammans till middagen. Typ som det brukar vara på dejter. Men nu är jag trött. Jag har flera ggr sj varit i riskzonen att utveckla ett beroende pga av att han dricker. Han börjar dricka mitt på dagen på helgen, på lördagen. Förra året drack han även mitt i veckan, varje onsdag. Jag vill inte att han ska tycka att han behöver dricka för att känna sig bekväm i min närhet. För det är så det känns. Jag känner mig inte längre attraherad av honom. Han går mig på nerverna hela tiden när vi ses på helgerna. Det enda han vill göra är att kolla på film, äta onyttig mat, och dricka vin. Han har gått upp massa i vikt sedan vi började träffas. Och jag börjar ifrågasätta om jag vill fortfarande vara tillsammans med honom. Jag har försökt säga till honom snällt att han ska skära ner på drickandet. Men senast jag gjorde det (i helgen) blev han riktigt förbannad och röt till. Jag fick en kraftig panikattack och han förstod nog inte riktigt att det berodde på vårt förhållande och gräl. Han tröstade mig ett tag, han började sluddra och reta mig. Jag sa då: vad gör du?? När han slutade krama mig och istället hällde upp mer vin i sitt glas. Han förstår mig inte. Han förstår inte min oro. Min pappa är alkolist, och min mamma har stått ut med många män som har alko problem. Jag vill inte hamna där...
Vad ska jag göra? Hur ska jag få honom att förstå mig? Jag vill helst inte hota med att lämna honom.

Mittendaliv

Vad bra att du själv har insett att ett osunt liv med onyttig mat, film och mycket alkohol inte är något för dig. Här på forumet finns många i samma situation och mycket stöd att få.
Jag tycker att du gör helt rätt som tar upp detta problem med honom. Det är det enda du kan göra - var tydlig med att du inte accepterar hans beteende längre. Sen måste han själv komma till insikt att detta inte håller i längden. Ingen slutar dricka förens de vill själva.
Försök fokusera på dig och ditt liv. Du verkar veta vad du vill ha för att må bra. Håll fast vid det! Lämna de där filmkvällarna som du inte gillar, träffa vänner och gör sånt som du mår bra av.

Ta hand om dig!

Ja du kan tyvärr aldrig få din kille att sluta men duhar ju lyft problemet. Det låter ju brutalt MEN som ovan sagt så måste viljan komma från honom. Du måste fundera på vilka val du ska göra för som du är inne på så måste du tänka på dig själv.

Tummelisa

Tack för svar!
Du har rätt i att jag istället bör fokusera på vad jag vill, inte vad han vill. Han är lika vuxen som jag och ansvarar egentligen över sitt eget liv. Jag vill inte bli hans morsa liksom. Jag tror att jag skulle må bättre av att göra saker på egen hand på helgerna. Tex åka och simma, eller gå promenader. Det svåra är nog att våga stå på sig. Våga säga nej. Våga börja ta hand om mig själv istället för att ständigt oroa mig över andras bekymmer. Jag önskar nog framförallt att min pojkvän kunde inse själv att han skadar inte bara sig själv med drickandet och det osunda levernet, utan mig också. Nu är det också så att vi bor i en mindre stad, med mycket lite saker att hitta på i, men tycker ändå att det finns andra saker man kan göra på helgerna än att dricka för att "ha kul".

På din beskrivning ovan låter det inte som han dricker för nöjet utan för att han kanske har abstinens, sug eller missbruk. Tydligt är ju att han uppvisar beroende. Att göra saker på olika håll är ju ingen lösning i längden. Du kan ju inte leva så. Försök ställ något ultimatum som du kan efterleva.