Ny här, men har läst ett par år! Sitter nu med rejäl abstinens efter ett race på 6 dagar. Varför gör man detta mot sig själv - och vänner som är oroliga. Jag har en gång för tre år sedan legat inne för avgiftning - men lik förbannat så har jag gjort detta ett par/tre gånger om året. Får rejäl ångest, blir rastlös, sover risigt - även om insomningstabletter hjälper en del. Skakig in händer o ben, svettning/frossa, hög puls. Nu har det gått 2½ dygn och det värsta har väl lagt sig. Jag nojjar på det där med dilerium - och googlar sönder mig om NÄR det sker. Nojjig nojjig:-)

Kan ett dilerium komma trots att man känner sig ok. Har varit ute o promenerat och pulsen är normal, inga svettningar. Kan det vara ett mellanrum mellan abstinens och dilerium? Eller hänger de alltid ihop?

Undrar när nästa race kommer, för det kommer väl fler? Varför? Jobbet inga problem - bara sjukskriver mig själv upp till sex dagar - men de börjar väl snart undra när man är sjukskriven 4 ggr per år.

Fantastisk att läsa på dessa sidor - vilka kämpar det finns!!!

Rensvind

Jag var ofta inne på det här forumet förut, men nu är det över ett år sen sist. Jag Började gå på AA möten för 5,5 år sedan, men det hjälpte aldrig mig. Jag återgick i missbruket gång på gång. Gjorde även en behandling på en öppen 12 stegsbehandling, men det slutade med en flaska whiskey dag 99 som nykter. Till slut insåg jag att jag skulle förlora allt om jag fortsatte.. att jag skulle dö. Jag använde droger mer och mer då alkoholen inte räckte till. Jag funderade på att börja med heroin då inte ens vanliga droger räckte längre... men lördagen den 16 augusti var jag beredd att göra allt som krävdes för att förändra mitt liv. 18 augusti började jag på 12 stegsbehandlingen igen och började gå på AA möten igen och imorgon har jag 14 månader nykterhet och mitt liv är helt förändrat. Jag har gått från ett helvete till ett himmelrike. Har tjej sen några månader tillbaka efter att ha varit singel i 6 år och hon är gravid i 8'e veckan

Anders 48

Tack....-jo jag funderar en del på hur middagen på konferenskvällen kommer att gå. Eller egentligen inte - jag är i grunden rätt trygg i att det kommer att gå bra. Har tänkt att jag skall, kanske, dricka 2 glas vin. Max. Kanske inte blir nåt alls..... Jag har tidigare inte haft problem att dricka "lite" i sällskap, ute. Mitt stora problem har varit ensamfyllorna, hemma - och det suget finns inte över huvudtaget. Helgen kommer att förbli alkoholfri - och det är helt utan "vita knogar". Känns bara skönt och jättebra.

Och grattis till dig "Rensvind" - hoppas verkligen att du är på rätt väg nu - det låter så. Härligt att få läsa!

Anders 48

Konferens avklarad, och jag är både glad och lättad. Bra konferens, med middag efteråt. På middagen bjöds det friskt på vin/öl, samt kaffe m. avec efteråt. Jag drack ett mindre glas vitt till förrätten, och tog ett glas rödvin till huvudrätten. En del kollegor drack rejält - och fick påfyllning i sina glas upprepade gånger. Själv satt jag i lugn o ro med mitt enda glas i nästan 3 timmar....jätteskönt. Ingen tog någon notis om att jag aldrig fick påfyllning - och ändå var jag "med" på riktigt, på en mycket trevlig middag. Efter middagen så tog jag en kopp kaffe - och var så nöjd när jag vaknade i morse kl. 8 och var pigg o rask. En kollega försov sig nästan 2 timmar - inte bra - och flera var ordentligt bakis hela förmiddagen. Vi hade inget "tungt" att avhandla idag - så jag misstänker att det inte spelade någon större roll. Men jag är så glad för min egen skull - att jag var så nöjd med mina 2 glas vin, och inte hade någon önskan om att dricka mer heller!!! Känns bra det här....:-)

answe77

Måste vara en otroligt skön känsla att du följde din plan. Jag gratulerar och är imponerad.

linn

Vilken vinst Anders 43! Har själv varit på många konferenser och vet hur svårt det kan vara. Men känns skönt dagen efter!

positivt att läsa inlägga som ditt rensvind! Visst går det att förändra livet, det är budskapet du förmedlar så bra och som verkligen behövs på ett forum som det här. Alla lycka i framtiden!

Precis så ! Skulle jag vilja ha det! Att sitta och snurra på ett vinglas i tre timmar, det känns som en ouppnåelig dröm...

Anders 48

Har varit ute och ätit med några kollegor. God mat i trevligt sällskap. Drack 3 små glas vin under 5 timmar. Ingen önskan om mer - fullständigt nöjd! Inte en droppe hemmadricka sedan 18e juli - har jag för mig att det var. Det är såhär jag vill ha det. Jag är dock ödmjuk inför hur skör linan är att promenera på - men känner en annan tillit till mig själv än jag har gjort på väldigt länge. Skall erkänna att jag då och då kan tänka tanken att det skulle vara "skönt" att sitta i soffan och vara full och "bortkopplad" - men det är inget alternativ. Absolut inget alternativ. Denna "bortkoppling" kostar alldeles för mycket - och det är inte värt det, på något sätt - så det får vara. Hoppas att det går bra för er därute - är inne och läser nästan varje dag - det ger mig styrka. Saknar vissa, som plötsligt har försvunnit - men jag önskar och hoppas att det är för att de mår bra - även om jag förstår att sanningen kan vara en annan, dessvärre.....

Pepparkakan

Härligt att läsa att du inte har druckit någonting hemma sedan i juli.
Nu vet jag ju inte din historia, jag har inte läst hela din tråd (ska göra det?) men vill ändå ställa frågan till dig om du tror att du kommer att klara av att bara dricka vin när du är ute på middag utan att det är början till en töjning på gränserna?
Själv har jag haft ett destruktivt beteende att dricka vin på kvällarna "för att koppla av" men är nu inne på min 10:e dag utan.
Jag kämpar på. Tar en dag i sänder. Jag slutar för att sluta helt.
Lycka till på din väg!?

Anders 48

Inte varit inloggad på ett tag - men läser då o då. Har inte haft några "fyllerace" sedan i juli - då allt "brakade". Är inte alkoholfri. Dricker ibland 2-3 glas ute på middag - och FAKTISKT ibland även ett par, tre glas hemma, ensam i soffan. Inte några tendenser att dricka mer, eller alldeles för mycket - men visst är jag på min vakt. Har arbetat utan sjukskrivningar sedan i juli/augusti. Känner att jag har någon typ av kontroll - men vet bättre än att säga att jag "klarat mig" - utan håller hela tiden koll på att det inte blir för mycket. Inget sug efter att bli redlös - men kan inte sticka under stolen med att det faktiskt känns ganska mysigt i huvvet efter typ, 3 glas vin.

Jag måste vara på min vakt - och inte ta till alkohol när jag är stressad, eller vill "gömma mig". Så känns det inte nu. Hoppas att det kan få fortsätta att vara så.

Alla ni som kämpar, styrkekramar till er/oss!

Vad kul att höra! Du gör något jag inte vågar... Tar nåt glas hemma. Kände ett sting av avund... Men man vet nog kanske sina egna begränsningar och jag är inte där.
Ha det bra!

Anders 48

Jo vi vandrar ju på samma stig men i olika snår........-fan att alkohol skall vara ett "issue ". Vi kämpar vidare. ....

Anders 48

Ställt undan dunken! 5 glas sen klockan 15. Ett glas vin i timmen. Nu är det nog. Myset i huvvet räcker för nu. ?

Anders 48

Det var en jättdum idé! Inget mer dricka ensam hemma för mig. Har precis kört en 5-dagarsfylla, onsdag-söndag, med påföljande sjukskrivning till i morgon. Så dumt så dumt så dumt. Jag VET och har lärt mig VAD som triggar igång det hela - men inte lärt mig att agera på något annat sätt. Mars 2015-mars 2016 har nog varit ett av de mest stressande, påfrestande och känslomässigt mest jobbiga år jag har haft i hela mitt liv. Har varit under stark stress och haft krav på prestation som ej gått att "backa ifrån" (Under denna tid så har min kär mor gått från fullt fungerande med eget boende - stroke - full hemtjänst - flytt till korttidsboende - och sedan till permanent äldreboende - och hennes egna hem är tömt och lämnat till hyresvärden för annan hyresgäst) Har jobbat i stort sätt heltid, pendlat 25 mil för att "fixa" med mamma - och inte hunnit tänka på allt som hänt under ett år. Då super jag ner mig några dagar - bara för att få huvudet att sluta snurra med alla detaljer som skall fixas/ringas/tömmas/flyttas.

Jag är så jävla dum - hur i helvete kan man tro att detta beteende skulle hjälpa? Nu har jag fått namn och nummer till en bra terapeut genom en god vän. Jag skall kontakta henne efter påsken - jag bara måste. Påsken blir mest jobb - och som vanligt har jag inget sug efter alkohol. Abstinensen är "nästan" avklarad - ja, många av er förstår vad jag menar........-bara lite molande ångest som bakgrundsfärg:-) Dumma jag! Så, nu skall jag inte slå mer på mig själv - jag skall istället försöka agera. Wish me luck.

Alla som kämpar därute - kämpa vidare....."2 steg framåt, 1 bakåt" osv/Kram på er

fiskarn

Vet hur du känner. Var inte för hård mot dig själv. Ta nya friska tag.
Lycka till!

Anders 48

Tack snälla för din kommentar - det värmer! Mitt i allt detta så har en god vän gått igenom en tuff cancerbehandling - och två av mina kollegor har avlidit i samma skitsjukdom. I ljuset av allt detta så kan jag nästan förstå mitt eget agerande - fast eg. så gör jag ju inte det - men skulle nog behöva sätta mig och gråta ut lite hos en terapeut - det skulle kännas som en välsignelse....

Tack än en gång/Vi tar nya friska tag...!

Maharion

Det börjar med någon helg där du tar ett eller två glas, sen något tillfälle där det blir mer och sen fyllerace. 1.2.3 skutt! Eller hur, det är som en dans 2 steg framåt och ett bakåt, men det går åt rätt håll. Vet inte om min observation är korrekt eller värdefull, det finns säkert tusen andra skäl.

Skutt på dig, du kan det här, upp igen :)