Trött på att vakna upp bakis på helgerna.

318 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Kvaddad
tack för tipset

Det bästa på länge!
Skall testa KBT!

Mick
Tack för tipset, detta låter

Tack för tipset, detta låter verkligen intressant att man kan lära hjärnan, ska jag absolut pröva.

Kram.

aeromagnus
Bra

Att du samtalat med din fru. Du verkar ha ett starkt sug. Jag kontaktade vc och fick antabus utskrivet. Perfekt då kan man inte dricka och då försvann suget snabbt eftersom hjärnan vet att handen inte kan föra glaset till munnen utan en ohygglig huvudvärk, knallrött ansikte och rygg samt hjärtklappning

Mick
Hej aeromagnus

Ja, när helgen kommer blir suget riktigt starkt, men jag har inga större problem med det övriga dagar när jag jobbar, märkligt.

Jag har funderat på att börja med Antabus på helgerna, men är lite rädd för om det ger biverkningar, har du några erfarenheter av det??

aeromagnus
Nej

Inte vad jag vet. Mår bra. Problemet för mig var att jag drack mycket på helgerna men började söndagen med en återställare sedan två mm mm ja sedan var det rökt. Man vet ju inte om det ballar ur.

Mick
Nya tag.

Känner mig ännu mer motiverad och starkare till att besegra A djävulen med några misslyckade försök i bagaget sen jag gick med här på alkoholhjälpen, man lär sig av sina misstag.

Jag har börjat träna lite igen ( längesedan nu) och jag kände en känsla efteråt idag som jag inte känt på mycket länge, ett välbefinnande i nyktert tillstånd, helt fantastiskt skönt, dom sista åren har bara alkoholen kunnat ge den känslan, ni vet ju hur bra man mår efter dom första glasen.
Jag är fullt medveten om hur svårt suget blir när det kommer lediga dagar ( snart jul), men jag ska prova metoden att dricka A fri öl i samma mängd och takt som innan med A när suget kommer, det ska visst gå att lära hjärnan att vänja sig av efter en tid då ingen berusning kommer, det har väl med drick rutinen att göra.

Styrka till alla er som kämpar 💕

Leverjag
Mick, du ger inte upp

Och det är en bra egenskap. ;-)

Det låter som du ger dig själv lite ny näring. Härligt! Det gör jag med, annars blir det för tomt och trist. Finns så mycket vi gått miste om som ger andra kickar, eller hur?

Jag vet att du klarar det!!! Hejar på dig!
Kram

Mick
Tack Leverjag

Jag kommer kämpa så länge jag lever, för jag VILL verkligen bli hel igen, och visst har vi gått miste om så väldigt mycket, jag har ett fritidsintresse som jag verkligen brinner för och som jag haft sen jag var liten, men dom sista åren har alkoholen tagit överhanden mer och mer, det blev mer och mer viktigt att koncentrera mig på A på helgerna än på annat.
Jag har druckit varje helg i så många år, ibland måttligt men oftast för mycket, och nu har A djävulen ett rejält grepp om mig, men jag har på något sätt alltid låtit bli A då det inte är lediga dagar, min hjärna är förmodligen så inrutad på att dricka lediga dagar och helger och inte på jobbdagar pga av att det pågått i så många år.
Lyckas jag att vara vit en längre period så borde suget lugna ner sig på helger och lediga dagar oxå.

Leverjag, tack för att du finns här, jag hoppas du kommer finnas kvar här på forumet under väldigt lång tid, du ger så mycket stöd och värme 💕

xoxo
A-fri öl

A-fri öl tycker jag är riktigt gott. Finns en del som smakar väldigt annorlunda mot orginalen, vissa smakar vatten och andra smakar jättegott. Jag tycker att det har varit kul att pröva sig fram bland de a.fria alternativen och även andra drickor som jag vanligtvis inte dricker. Känns lättare att unna sig lite olika dyra varianter när man inte lägger en massa pengar på a, tycker jag :)

Leverjag
Gillar dem oxå, Mick.

Gillar dem oxå, Mick.

När man är törsthungrig och särskilt i sommarvärmen funkar de bra. Fler och fler dricker A-fritt. SvD skev nyss om det vilket gör att fler bryggerier tar fram A-fria och nu skulle Nils Oscarsson (heter den så?) finnas som A-fri pale Ale.

Nu börjar det kännas helt naturligt att se fram emot helg utan att sörja A-frånvaron. Det går framåt, Mick. Tid och vanor...

Kram

Mick
Fredag kväll

Nu är det fredag och normalt skulle jag ha bäljat i mig starköl, men det gör jag inte idag, suget finns där men är hanterbart.
Jag har druckit julmust som jag tycker är jätte gott, och så länge jag inte är törstig så verkar det som sagt fungera med lite jävlar anamma oxå.
Jag ska även köpa A fri öl i helgen som xoxo och Leverjag rekommenderar, jag har faktiskt aldrig smakat på A fri öl tidigare, bara lättöl.

Jag kan med lätthet säga att hade inte ni alla vänner och detta forum funnits så skulle jag med all säkerhet inte varit nykter ikväll.

Tack för att ni finns 😊

Leverjag
Å du, tack för den fina

Å du, tack för den fina hälsningen, Mick 💜

Jag såg den och blev alldeles.... Berörd... och varm i hjärtat... och glad! Glad över att jag kan vara ett bra stöd och för att du ger.

Jag vet att det kommer att gå bra för dig!

Hälsningar från ett väldigt blåsigt ställe. (Oroar mig för träd som rasar, ström som går och stannar hemma istället för planerad bortakväll med yngsta sonen. ;-)

Mick
Du ger dig tid att stötta och

Du ger dig tid att stötta och hjälpa så många här på forumet, det är guld värt 😊
Här blåser nåt fruktansvärt oxå, är rädd att altantaket ska ge sig iväg, inte roligt att hämta det hos grannen imorgon.

Det har gått bra idag/kväll, ingen A i kroppen och suget har nu lugnat sig mer och mer ju senare det blivit nu på kvällen.
Imorgon kommer en ny dag, oxå den en riskdag, men en dag i taget.
Hoppas ditt A sug håller sig lugnt Leverjag, och ha en fin helg.

Trevlig helg till alla här som kämpar 😉

Sisyfos
Bra inställning, Mick!

Bra inställning, Mick! Skillnaden för mig den här gången och övriga gånger som jag försökt sluta är just inställningen när jag "misslyckats". Jag reste mig och gick vidare, trillade igen o samma procedur. Tidigare använde jag det lite som en ursäkt att fortsätta. Och så a-fritt förstås. Gillar oxå öl och det finns afria som är helt ok. Och a-fri ginger beer är som en drink mycket god! Lycka till med fin fortsatta kamp. Helger är faktiskt toppen utan alkohol.

Mick
Helt vit helg

Ja, Sisyfos, det gäller att vi reser oss och direkt kommer upp på banan när vi har kört i diket, att det händer att vi snubblar får vi räkna med, målet är givetvis att vi inte trillar men men. Vad bra du kämpar, kör hårt nu och ge inte upp 💪😉

Jag mår så fruktansvärt bra idag, jag har vaknat både lördag och söndag morgon vid 8 tiden och varit helt utvilad, så obeskrivligt skönt att inte vara bakis och ha ångest och jag har fått massa gjort.
Jag hade lite huvudvärk och kände mig lite konstigt på eftermiddagen igår och tankarna snurrade en del och suget kom och gick fram och tillbaka, men jag stod emot.

Jag hade handlat mer julmust och flera olika sorters A fri öl, några var jätte goda men någon billig sort smakade som diskvatten, man ska helt klart satsa på dyrare märken när det gäller A fri öl, och det fungerar bra med A fritt, det stillar drick reflexen en del, hur som helst så släppte huvudvärken senare på kvällen.

Jag känner mig stolt idag för jag lyckats och min självkänsla är på topp, detta att jämföra med förra helgen när jag bara ville dö av ångest och huvudvärk.
Nu gäller det att hålla sig på banan och ta dag för dag framöver.

Ha en fin andra advent alla 😊

Leverjag
Å vad bra Mick!

Å vad bra Mick!

Du har nu en av flera fina helger bakom dig! Det stärker dig var gång, tror jag. Vi vänjer oss sakta med att inte koppla A längre till de tillfällen vi druckit. Vi ger oss tid och hälsa och frihet att kunna välja.
Detsamma, Mick. Snart jul och skön ledighet. Jag längtar efter snööööö, vit, ljus, glittrig och ljuddämpande vacker snö. Snälla vädergud, kan du fixa lite åt oss?

Mick
Trött och huvudvärk

Även att jag inte druckit så känner jag mig sliten och trött med huvudvärk, är det kanske kroppen som reagerar på nya vanor nu i början, eller är det kanske bara det gråa tråkiga vädret???

Ser verkligen fram emot lite ledigt även att det innebär riskdagar, måste tänka på att ta en dag i taget.

Ztark
Trött kan man vara Mick

Jag tror många är trötta nu när de är så otroligt mörkt. Det är nog värre att vara bakis, fy
Är du ledig över jul helgen, de är många röda dagar. Men de beror på var du jobbar??
Stackars alla som jobbar i Butik, affär eller inom sjukvården!!
Kanske man ska köpa D-vitamin.

Mick
Ja, jag är ledig över julen,

Ja, jag är ledig över julen, och detta känns ju lite lurigt kanske, här gäller det att inte låta sig luras av A djävulen, måste nog se till att aktivera mig.
Ja, jag tror att D vitamin är helt rätt nu, om det åtminstone kunde bli några minusgrader och lite snö så det blir lite ljusare.

Leverjag
Mmm, mörker och regn/lera

Mmm, mörker och slask.

Hade huvudvärk länge och nu i helgen igen, nästan som bakis. Tänkte på det och när jag läste ditt inlägg imorse, Mick. Man kan känna sig som nynykter efter tillfällen man skulle druckit fast det är nyktert emellan, verkar det som.
Vet många här som berättat om drömmar att man dricker och vaknar bakis. Har upplevt det själv en gång. Det säger mycket om hu våra tankar styr vår kropp. Suget tänker vi oss till, så tankarna är de vi ska ge oss på aktivt, tänker jag.

Längtar också efter snö och ledighet. Ser faktiskt det som skönt med ledighet och från alkohol. :-)
Tar D-vitaminer på vintern. Blir aldrig sjuk trots att resten av familjen är (peppar, peppar) om det nu beror på det.

Har du någon aktivitet du gillar, Mick?

Andreas
Vitaminer

Har druckit 3 öl o 2 vodka shots nu, så borde kanske inte skriva. Men hade en dröm för ett tag sen då ja drömde ja vaknade bakfull, sen vaknade jag, nykter. Tar med d-vitamin, samt omega 3, multi-vitamin, magnesium, inte varit sjuk på länge.

Mick
Jag har drömt flera gånger

Jag har drömt flera gånger att jag dricker, och dom gånger det har hänt har alltid varit när jag har druckit A någorlunda måttligt tidigare på kvällen, jag drömmer då att jag är fruktansvärt törstig och att jag får tag i öl och häller i mig stora mängder och det är så otroligt gott, jag har alltid vaknat direkt efter och badar i svett och är helt uttorkad, jag har fått gå upp och. bälja i mig vatten efteråt, märkligt detta.

Jag gillar djur och natur och framförallt fiske, har tyckt mycket om detta sen jag var liten, att vara ute på sjön eller i skogen ger mig ett stort lugn, att komma bort en stund från jäkt och stress men alkoholen gjorde att jag mer och mer fastnade och valde bort mitt intresse, jag hittade ursäkter för att kunna dricka istället, trots att jag egentligen så gärna ville ut med båten istället.
Jag tror det är viktigt att man har något man tycker om att göra när man kämpar mot ett A beroende.
Vad tycker du själv om?

Andreas, försök stoppa så fort som möjligt nu, då kommer det kännas så mycket bättre imorgon, ge inte upp.
Läs och skriv, sug åt dig motivation att stoppa, du klarar det 👍

Mick
Ingen A på två veckor.

Jag var på julfest med jobbet igår, och körde bil och drack A fri öl, och jag kan bara säga att allt känns super bra.
Det kom lite sug då och då men det gick bra.
Har märkt nu att suget har minskat en aning, när topparna kommer som tex igår när det var fredag så var det inte lika starkt som tidigare.
Jag märker att tankarna styr mycket, det gäller att ha tankarna på annat än på A, då går faktiskt suget tillbaka, kanske inte helt men det blir inte så påtagligt.

Trevlig helg alla som kämpar.

Sisyfos
Två veckor

Två veckor är bra jobbat. Och nykter julfest är fantastiskt. Tror att det är bra att fundera över vad det där "suget" står för. Vad är det för behov man eg vill fylla. Jag har ju varit hyfsat nykter en rätt lång period och suget försvinner mer o mer, men rätt som det är dyker det upp fortfarande. Ofta har jag kört på för mycket o behöver vila då. Lycka till nu med dina nästa två veckor.

Mick
Tack Sisyfos

Det känns fantastiskt, men jag har väldigt ofta huvudvärk numera men vad det beror på är svårt att säga, jag har svårt att tro att det skulle bero på att jag inte druckit A på några veckor, men man vet aldrig.
Att suget dyker upp då och då även om vi varit nyktra länge får vi nog räkna med i framtiden.
Ha en bra söndag 😊

Skånepåg
Känner igen mig

Har varit medlem hör i ett tag utan att skriva ngt. Har väl varit för feg helt enkelt. Men när jag läser vad du skriver Mick så känner jag igen mig själv i mycket. Är också en fredags/lördags drickare som saknar spärrar för vad som är "normalt" att hälla i sig. Ligger nu som så många andra helger med rå ångest och försöker komma på vad som hick fel igår. Jag sa till min fru att jag skulle hem till en kompis o ta några öl, det hela slutade dock med att vi gick på nattklubb o jag kom hem 4 på morgonen. Som du förstår är detta inte direkt uppskattat av min fru som börjar tröttna rejält på mig ( med all rätt) jag har två underbara barn som får se sin pappa ligga utslagen i soffan på helgerna alltför ofta. Så jag behöver också ta tag i detta!
Jag har så många gånger sagt till mig själv, ta nu bara ngr öl ikväll men så händer det som hände igår.

Idag sa jag till fru (som jag har sagt ngr gånger innan) att nu får det vara slut på detta. Jag har bestämt mig för att ta minst 3 vita månader för att försöka bryta mitt beteende. Sen vet jag inte om jag lurar mig själv genom att tro, att efter dessa 3 månaderna att jag kan få kontroll på mitt intag? Men det är här jag är nu o så här jag tänker, tiden får utvisa om jag fixar det lr inte.
Kanske blir det en så pass skön känsla att leva utan fylleångest så man lägger det helt på hyllan.
Det var iaf skönt att få skriva av sig lite o hoppas det var ok att jag skrev det här på din tråd? Vet ju inte hur det fungerar här inne riktigt ännu.
Men fortsätt o kriga på jag tycker du är stark!

Leverjag
Mick, så bra

Fler helger avklarade, eller hur? Huvudvärken kan vara tecken på någon bakomliggande förkylning, spända käkar eller avgiftning. Jag hade denna gången huvudvärk som kom någon vecka efter att jag slutat och höll i sig i ca två veckor. Tänkte det var skumt. Men spänningar i käkarna är vanligt också. Testa att göra lite käkgymnastik, sova bra med bra stöd för nacke och se om det hjälper.

Hoppas allt är bra! 🌸

xoxo
Var inte rädd för att ta en

Var inte rädd för att ta en värktablett! Ju längre man har ont desto mer känslig kommer kroppen att bli för smärtsignalerna och reagera mer och mer. Pröva att ta dagsdosen av alvedon i två tre dagar. Har du ont och kanske spänner dig blir det ju bara värre för var dag. Högt/lågt blodsocker kan ju också ge huvudvärk, och vätskebrist.
Hoppas att det går över iaf!

Mick
Skånepåg

Vi har exakt samma problem och familje situation, och jag vet nu vad det är som vi gjort fel, vi tar den första ölen!!!
Vi tänker att vi ska bara ta några öl och det hela ska gå lungt till, men efter dom ölen så är karusellen igång, det blir mer alkohol och kanske krogen eller liknande, och sen ligger vi där igen, dagen efter bakis som en gris och ångest.

Detta är något som vi druckit oss till genom åren och sakta men säkert har A djävulens grepp blivit starkare.

Jag har ett gott råd till dig som fungerar, med lite jävlar anamma oxå.
Se till att inte ha alkohol hemma, drick A fri öl i samma mängd och tempo som du normalt dricker alkohol när suget kommer, och du ska kanske sätta ett mål på en vit månad först, då känns det inte lika tufft som tre, och läs och skriv så ofta du kan här på forumet, det underlättar verkligen, jag hade aldrig haft mina nyktra veckor om det inte varit för alla sköna människor här.

Kämpa på, och det är underbart att vakna på morgonen utan bakfylla 👍

Leverjag och xoxo.
Ja, nu är flera helger avklarade och det känns fantastiskt, självkänslan har ökat och jag är piggare. Jag har fått konstaterat att jag har vätskebrist, jag måste dricka mycket mer vatten tydligen, blir ju inte av att man häller i sig vatten när man inte är törstig, ska även köpa vätskeersättning tänkte jag.

Ha en fin kväll 💕

Skånepåg
Tack Mick

Suger åt mig alla tips jag kan få och hoppas jag också kan ge några tillbaka. Har lite svårt att sitta vid datorn ikväll, men jag kommer följa dig.
Kriga på så hörs vi!

Sidor