Jag har under flera år bestämt mig för att inte dricka när fredagen kommer, men trillar alltid dit, jag känner inget sug efter alkohol övriga dagar på veckan, men när fredagen kommer så ändras allt.
Detta har blivit ett större problem med tiden för mig, jag kan inte köra bil m.m på lördagen pga att jag är bakis.
Jag har nu insett att jag inte klarar detta själv längre, det kan tyckas konstigt att jag bara känner sug efter alkohol på fredagen.
Vet inte hur jag ska hantera detta, hur ska jag kunna sluta.

Att du samtalat med din fru. Du verkar ha ett starkt sug. Jag kontaktade vc och fick antabus utskrivet. Perfekt då kan man inte dricka och då försvann suget snabbt eftersom hjärnan vet att handen inte kan föra glaset till munnen utan en ohygglig huvudvärk, knallrött ansikte och rygg samt hjärtklappning

Mick

Ja, när helgen kommer blir suget riktigt starkt, men jag har inga större problem med det övriga dagar när jag jobbar, märkligt.

Jag har funderat på att börja med Antabus på helgerna, men är lite rädd för om det ger biverkningar, har du några erfarenheter av det??

Inte vad jag vet. Mår bra. Problemet för mig var att jag drack mycket på helgerna men började söndagen med en återställare sedan två mm mm ja sedan var det rökt. Man vet ju inte om det ballar ur.

Mick

Känner mig ännu mer motiverad och starkare till att besegra A djävulen med några misslyckade försök i bagaget sen jag gick med här på alkoholhjälpen, man lär sig av sina misstag.

Jag har börjat träna lite igen ( längesedan nu) och jag kände en känsla efteråt idag som jag inte känt på mycket länge, ett välbefinnande i nyktert tillstånd, helt fantastiskt skönt, dom sista åren har bara alkoholen kunnat ge den känslan, ni vet ju hur bra man mår efter dom första glasen.
Jag är fullt medveten om hur svårt suget blir när det kommer lediga dagar ( snart jul), men jag ska prova metoden att dricka A fri öl i samma mängd och takt som innan med A när suget kommer, det ska visst gå att lära hjärnan att vänja sig av efter en tid då ingen berusning kommer, det har väl med drick rutinen att göra.

Styrka till alla er som kämpar ?

Leverjag

Och det är en bra egenskap. ;-)

Det låter som du ger dig själv lite ny näring. Härligt! Det gör jag med, annars blir det för tomt och trist. Finns så mycket vi gått miste om som ger andra kickar, eller hur?

Jag vet att du klarar det!!! Hejar på dig!
Kram

Mick

Jag kommer kämpa så länge jag lever, för jag VILL verkligen bli hel igen, och visst har vi gått miste om så väldigt mycket, jag har ett fritidsintresse som jag verkligen brinner för och som jag haft sen jag var liten, men dom sista åren har alkoholen tagit överhanden mer och mer, det blev mer och mer viktigt att koncentrera mig på A på helgerna än på annat.
Jag har druckit varje helg i så många år, ibland måttligt men oftast för mycket, och nu har A djävulen ett rejält grepp om mig, men jag har på något sätt alltid låtit bli A då det inte är lediga dagar, min hjärna är förmodligen så inrutad på att dricka lediga dagar och helger och inte på jobbdagar pga av att det pågått i så många år.
Lyckas jag att vara vit en längre period så borde suget lugna ner sig på helger och lediga dagar oxå.

Leverjag, tack för att du finns här, jag hoppas du kommer finnas kvar här på forumet under väldigt lång tid, du ger så mycket stöd och värme ?

xoxo

A-fri öl tycker jag är riktigt gott. Finns en del som smakar väldigt annorlunda mot orginalen, vissa smakar vatten och andra smakar jättegott. Jag tycker att det har varit kul att pröva sig fram bland de a.fria alternativen och även andra drickor som jag vanligtvis inte dricker. Känns lättare att unna sig lite olika dyra varianter när man inte lägger en massa pengar på a, tycker jag :)

Leverjag

Gillar dem oxå, Mick.

När man är törsthungrig och särskilt i sommarvärmen funkar de bra. Fler och fler dricker A-fritt. SvD skev nyss om det vilket gör att fler bryggerier tar fram A-fria och nu skulle Nils Oscarsson (heter den så?) finnas som A-fri pale Ale.

Nu börjar det kännas helt naturligt att se fram emot helg utan att sörja A-frånvaron. Det går framåt, Mick. Tid och vanor...

Kram

Mick

Nu är det fredag och normalt skulle jag ha bäljat i mig starköl, men det gör jag inte idag, suget finns där men är hanterbart.
Jag har druckit julmust som jag tycker är jätte gott, och så länge jag inte är törstig så verkar det som sagt fungera med lite jävlar anamma oxå.
Jag ska även köpa A fri öl i helgen som xoxo och Leverjag rekommenderar, jag har faktiskt aldrig smakat på A fri öl tidigare, bara lättöl.

Jag kan med lätthet säga att hade inte ni alla vänner och detta forum funnits så skulle jag med all säkerhet inte varit nykter ikväll.

Tack för att ni finns ?

Leverjag

Å du, tack för den fina hälsningen, Mick ?

Jag såg den och blev alldeles.... Berörd... och varm i hjärtat... och glad! Glad över att jag kan vara ett bra stöd och för att du ger.

Jag vet att det kommer att gå bra för dig!

Hälsningar från ett väldigt blåsigt ställe. (Oroar mig för träd som rasar, ström som går och stannar hemma istället för planerad bortakväll med yngsta sonen. ;-)

Mick

Du ger dig tid att stötta och hjälpa så många här på forumet, det är guld värt ?
Här blåser nåt fruktansvärt oxå, är rädd att altantaket ska ge sig iväg, inte roligt att hämta det hos grannen imorgon.

Det har gått bra idag/kväll, ingen A i kroppen och suget har nu lugnat sig mer och mer ju senare det blivit nu på kvällen.
Imorgon kommer en ny dag, oxå den en riskdag, men en dag i taget.
Hoppas ditt A sug håller sig lugnt Leverjag, och ha en fin helg.

Trevlig helg till alla här som kämpar ?

Bra inställning, Mick! Skillnaden för mig den här gången och övriga gånger som jag försökt sluta är just inställningen när jag "misslyckats". Jag reste mig och gick vidare, trillade igen o samma procedur. Tidigare använde jag det lite som en ursäkt att fortsätta. Och så a-fritt förstås. Gillar oxå öl och det finns afria som är helt ok. Och a-fri ginger beer är som en drink mycket god! Lycka till med fin fortsatta kamp. Helger är faktiskt toppen utan alkohol.

Mick

Ja, Sisyfos, det gäller att vi reser oss och direkt kommer upp på banan när vi har kört i diket, att det händer att vi snubblar får vi räkna med, målet är givetvis att vi inte trillar men men. Vad bra du kämpar, kör hårt nu och ge inte upp ??

Jag mår så fruktansvärt bra idag, jag har vaknat både lördag och söndag morgon vid 8 tiden och varit helt utvilad, så obeskrivligt skönt att inte vara bakis och ha ångest och jag har fått massa gjort.
Jag hade lite huvudvärk och kände mig lite konstigt på eftermiddagen igår och tankarna snurrade en del och suget kom och gick fram och tillbaka, men jag stod emot.

Jag hade handlat mer julmust och flera olika sorters A fri öl, några var jätte goda men någon billig sort smakade som diskvatten, man ska helt klart satsa på dyrare märken när det gäller A fri öl, och det fungerar bra med A fritt, det stillar drick reflexen en del, hur som helst så släppte huvudvärken senare på kvällen.

Jag känner mig stolt idag för jag lyckats och min självkänsla är på topp, detta att jämföra med förra helgen när jag bara ville dö av ångest och huvudvärk.
Nu gäller det att hålla sig på banan och ta dag för dag framöver.

Ha en fin andra advent alla ?

Leverjag

Å vad bra Mick!

Du har nu en av flera fina helger bakom dig! Det stärker dig var gång, tror jag. Vi vänjer oss sakta med att inte koppla A längre till de tillfällen vi druckit. Vi ger oss tid och hälsa och frihet att kunna välja.
Detsamma, Mick. Snart jul och skön ledighet. Jag längtar efter snööööö, vit, ljus, glittrig och ljuddämpande vacker snö. Snälla vädergud, kan du fixa lite åt oss?

Mick

Även att jag inte druckit så känner jag mig sliten och trött med huvudvärk, är det kanske kroppen som reagerar på nya vanor nu i början, eller är det kanske bara det gråa tråkiga vädret???

Ser verkligen fram emot lite ledigt även att det innebär riskdagar, måste tänka på att ta en dag i taget.

Ztark

Jag tror många är trötta nu när de är så otroligt mörkt. Det är nog värre att vara bakis, fy
Är du ledig över jul helgen, de är många röda dagar. Men de beror på var du jobbar??
Stackars alla som jobbar i Butik, affär eller inom sjukvården!!
Kanske man ska köpa D-vitamin.

Mick

Ja, jag är ledig över julen, och detta känns ju lite lurigt kanske, här gäller det att inte låta sig luras av A djävulen, måste nog se till att aktivera mig.
Ja, jag tror att D vitamin är helt rätt nu, om det åtminstone kunde bli några minusgrader och lite snö så det blir lite ljusare.

Leverjag

Mmm, mörker och slask.

Hade huvudvärk länge och nu i helgen igen, nästan som bakis. Tänkte på det och när jag läste ditt inlägg imorse, Mick. Man kan känna sig som nynykter efter tillfällen man skulle druckit fast det är nyktert emellan, verkar det som.
Vet många här som berättat om drömmar att man dricker och vaknar bakis. Har upplevt det själv en gång. Det säger mycket om hu våra tankar styr vår kropp. Suget tänker vi oss till, så tankarna är de vi ska ge oss på aktivt, tänker jag.

Längtar också efter snö och ledighet. Ser faktiskt det som skönt med ledighet och från alkohol. :-)
Tar D-vitaminer på vintern. Blir aldrig sjuk trots att resten av familjen är (peppar, peppar) om det nu beror på det.

Har du någon aktivitet du gillar, Mick?