Hej på er!

Är bara inne på min andra dag än så länge och det är inte alls första gången jag försöker sluta. Det brukar gå bra att låta bli i en till två dagar, men dag tre brukar jag tycka att jag kanske inte varit så beroende ändå, och att jag nog inte kommer att supa mig full den kvällen heller, utan bara ta lite vin för att slappna av och ha lite roligt. Och så är jag tillbaka där och dricker stora mängder vin varje kväll i 2-3 veckor i sträck tills jag bestämmer mig att sluta igen. Och så börjar allting om igen. 2 dagar utan vin, följd av 2 veckor med vin varje dag. Jag hatar mig själv så otroligt för det!
Det värsta är att jag har 4 små barn (2 mina egna och 2 bonus) och pga drickandet är jag bara så trött hela tiden att jag knappt orkar med. Barnen brukar också säga saker som "jag tycker mest om äppeljos, pappa tycker mest om cola, och mamma tycker mest om vin", vilket får mig att skämmas så oerhört. Fast tydligen inte tillräckligt för att sluta på riktigt...
Så nu är jag inne på ännu ett försök. Det här måste bara sluta nu, jag är så himla trött på att dricka, trött på att vara bakis, trött på att vara trött, trött på att skämmas och hata mig själv...
Sambon tycker dock inte att jag har problem alls. Jag dricker aldrig tills jag kräks eller nåt, så han har uppfattningen att jag har mig själv under kontroll och vet när jag ska sluta. Så han köper glatt vin till mig och erbjuder mig det varje kväll. Han själv har aldrig gillat att dricka och gör inte det, så jag tror att han helt enkelt inte förstår hur illa det är.
Känns som jag inte har någon jag verkligen kan prata med och som kan stödja mig. Jag är så rädd att det bara kommer fortsätta såhär för alltid...

Zorro

Hej AA-Anki
Välkommen hit. jag har försökt sluta många gånger. Denna gången tog jag ett definitivt beslut och registrerade mig här. Med fantastiskt stöd av lika fantastiska människor är jag nu på min 17.e nyktra dag i rad. Läs andras trådar, skriv i din egen och ta hjälp och stöd av andra här på forumet.
Då kommer du klara det! En dag i taget!

Hälsningar
/Z

Mitt första råd är alltid att inte ha alkohol hemma. Om han kommer hem med vin. Häll ut det i vasken så han förstår allvaret. Läs andras trådar som nämnts ovan.

Leverjag

Hej, vad bra att du kommit hit!

Samma tips från mig som från Zorro och Aeromagnus skriver. Vill du så läskigt sista inlägg i min tråd där jag påminner mig om hur det var när det varit som värst. Har tre barn, bra jobb, hus mm som många här. Det kan vara riktigt på väg utför innan man mister allt det som syns utåt. Med tiden går det bara utför och beroendet blir starkare och starkare.

Jag tycker du ska be din man om att inte köpa och berätta att du vill pröva att vara utan för att må böttr och rena din kropp tex. Bestämmer du dig, så klarar du det!

Nu iväg på yoga, ses! ;-)

AA-Anki

Tack allihopa för det varma välkomnandet och de goda råden! Jag tror att jag absolut hör hemma här och har en chans att faktiskt lyckas denna gången tack vare att kunna prata med andra om det.
Än så länge är det ju bara dag två - jag brukar klara det oftast. Det är på dag tre som jag brukar gå tillbaks till gamla vanor igen. Senaste gången jag klarade mer än 3 dagar var nog för 2 år sedan, då jag behövde ta nåt läkemedel som inte gick att kombinera med alkohol... Så då klarade jag 3 veckor. Efter det tyckte jag att jag var så duktig och att jag lätt skulle kunna klara det igen om jag ville, så jag tog det liksom som bevis på att jag inte har nåt problem alls. Och såklart så blev mitt drickande dubbelt så illa efter det.
Ska sitta ner sambon och be han att inte erbjuda mig nån mer vin. Jag har gjort det förut men sen på dag tre så brukar jag ändå antingen gå med på att han köper vin åt mig eller så ber jag faktiskt han att göra det. Med en ursäkt vanligtvis, såsom "gud vad det var kaotiskt på jobbet idag, jag behöver ett glas vin!" eller "barnen har bara bråkat hela dagen, jag behöver det magiska drycket som förvandla dem tillbaks till de underbara änglarna igen!". Och på nåt vis så tycker han inte alls att det är konstigt eller för mycket att jag dricker 1 till 2 flaskor vin alldeles själv VARJE kväll... Det händer läskigt ofta att jag vaknar kl.4 på morgonen, fullt påklädd i sängen och undrar hur jag kom dit, när jag la mig, varför jag inte tog av mig kläderna, osv. Sen så tänker jag att det ändå bara är 2 timmar kvar tills barnen vaknar och jag måste gå upp, så det är ingen ide att byta kläder nu, så jag fortsätter att sova sådär.
Men jag vill så hemskt gärna att det ska sluta nu och jag ska kunna titta i spegeln igen utan att hata mig själv för vad jag gör och vad jag utsätter barnen för. Önskar bara att tiden skulle kunna gå lite fortare...

Ztark

Oj vad jag känner igen mej.
Skillnaden är att min man inte tycker att det är OK längre eftersom jag är arbetslös just nu och håller på att
starta eget företag och det händer förståss INGENTIG:
Nu är jag inne på min 4.de dag utan a och sitter och funderar på om det inte finns något att fira, så jag kan få min man att
köpa lite vin, men NEJ jag måste fixa det.
Skönt att inte vara ensam och att vi kan stötta varandra.

AA-Anki

Jag kände precis likadan igår. Åkte hem efter vad som kändes som struligaste dagen i mitt liv - bilen hade fått punktering 2 GÅNGER under samma dag (andra gången var verkstaden fel), så jag spenderade största delen av dagen med att byta däck och åka fram och tillbaks mellan verkstaden, hemma och jobbet. Barnen kom alldeles för sent till skolan och dagiset och jag blev sen för att hämta de efter skolan också och hann bara precis att skjutsa dem till simskolan. Dessutom hann jag knappt få nånting gjort på jobbet pga allt. Så på väg hem blev det tungt och suget på vin blev så himla stark. Jag insåg att jag heller inte hade ätit på hela dagen och knappt druckit nån vatten, så det kan ha bidragit också...
Såg till att äta massor tills jag inte orkade mer när jag kom hem och sen drack jag massor med jos, så då blev det mycket bättre med suget. Får se hur det blir idag...lite orolig - dag 3!

Origo

Känner igen mig anki, vad ska jag göra nyss pensionär och försörjer min fru som jag alltid har gjort, har nu druckit i fyra dagar men vill sluta, ska jag ta ut skillsmässa???

Leverjag

Håll ut Anki

Du kan om du vill. Ditt liv är helt klart styrt av alkoholen och det går bara utför. Se till att ta en längre period nykter så att du får balans igen och känna hur det känns att bli avgiftad. Ditt sug minskar med tiden. Läs i andras trådar och läs hur alkoholen påverkar oss både psykiskt och fysiskt. Det är obehaglig fakta att ta till sig men också viktig kunskap för oss att se hur vi påverkats av alkoholkonsumtion under en längre tid.

Se till att inte ha något hemma. Din man får absolut inte köpa åt dig om du ska klara av detta, tänker jag.

Bestäm dig om du verkligen vill sluta. Tänk på följderna av ditt drickande med tiden. Många här som berättat om det. Vi stöttar så gott vi kan härifrån!

AA-Anki

Tack Leverjag! Dina ord känns så starka och så välbehövd just nu! Jag vill absolut sluta, jag har bestämt mig - jag är bara så rädd att misslyckas återigen. Jag känner mig alldeles för svag för att klara det ibland... och så finns alltid den där lilla djävulen som sitter på min axel och pratar i mitt öra... "du har haft en tuff dag, du behöver slappna av", "du kan alltid sluta imorgon också, vad gör en dag till?" "Nu har du klarat dig i två dagar - du förtjänar ett litet glas!"
När jag tänker på hur alkoholen har påverkat mitt liv de senaste åren så måste jag säga att först och främst så känns det som att jag inte har levt alls - jag reagerar bara på vad som händer omkring mig, men har inget drag och ingen initiativ i mig att göra nåt. Jag har inga hobbyn kvar, jag orkar sällan att träffa mina vänner, jag gör sällan nåt riktigt roligt med barnen under helgerna... vänner och släktingar brukar ofta skoja om mitt drickande. Mina föräldrar träffade en kvinna nyligen (nån släktings ny flickvän) och ringde upp mig dagen efter "Hon är jätte skoj, du skulle älska henne - hon kan dricka lika mycket som du!" De menade inte att såra mig på nåt sätt alls, men jag skämdes bara så himla mycket...
Jag är trött på att leva såhär! Jag vill ha mitt gamla liv tillbaka - jag brukade vara full med energi och ha tusentals tokiga idéer varje dag. Jag vill inte vara den trista personen som jag har blivit längre - jag vill hitta min livsglädje igen!

Leverjag

Precis så blev det för mig med.

Var alltid glad när jag drack tidigare i livet. Full av sprudlande energi men åren går och när jag började dricka ensam och använda det som medicin, tröst, motor och avslappning gick det bara utför. Belöningssystemet är rubbat och den grå filten har lagt sig tungt över livet.

Läs gärna vad jag skrev i min tråd för att påminna mig själv lite nyss. Finns bara en sak att göra- förändra sitt drickande!

AA-Anki

Tack Leverjag! Jag maratonläser ikväll alla inlägg och trådar på forumet - måste hålla mig sysselsatt och fokuserat! Ska sen ta en promenad innan läggdags - usch, vad tiden går långsamt!! Skulle vilja snabbspola 2 veckor framåt!

Leverjag

Bra. Ja, jag vet, tiden går supersegt i början och jag blev beroende av forumet första tiden. ;-))

Rätt som det är har det gått en vecka och sedan två. Efter tre började suget minska rejält för min del. Tankarna finns kvar och suget kommer ibland men det är mycket lättare. Man vänjer sig sakta av med att koppla ihop allt med A. :-)

Ge dig tid nu. Idag är vi nyktra. En dag i taget. Vet att du klarar det.
(Se till att inte hamna i risksituationer innan du känner dig mer stabil. :-)

Kram

AA-Anki

3 fulla dagar avklarat!!! ?

Jag gick ut på en promenad på kvällen för att hålla mig sysselsatt och inte trilla dit på dag 3 igen. Sambon följde med och vi tog en lång (nästan 3 timmar) promenad tillsammans och jag tog tillfället för att prata med honom om mitt drickande. Jag var väldigt ärlig om hur jag mår, känner mig och hur stor jag tycker problemet är. Han var väldigt snäll och stödjande och han tyckte absolut att om det inte gör mig glad längre att dricka vin, då borde jag absolut sluta och han vill hjälpa mig med det. Han försökte även hitta bra strategier tillsammans med mig inför mina föräldrars besök om 2 veckor (det blir alltid mycket drickande när jag och mina föräldrar är tillsammans). Jag känner mig så otroligt lättat sen vårt samtal, det är så himla skönt att ha han ombord också!

Ztark

Så underbart med en Sambo som stöttar dej.
Han har säkert inte förstått hur du mått och handlat vin för att vara snäll.
Skönt att ni kan kompa ihop till Jul inför dina föräldrar.
Det finns nog mycket man kan säga tex de är jag som kör!!

en dag i taget i början är en bra ide', ibland kanske en timma i taget....
Att börja dagen med ett beslut om att just idag ska jag inte dricka oavsett vad som än händer hjälpte mig i början. Då hade jag gjort ett eget val som jag kunde stödja mig på.
Jag fick också lära mig att se till min eget välbefinnande och prioritera mitt egna mående. Finns en bra liten grej att hänga upp dagen på:

H = Hungrig
A = Arg
L = Ledsen
T = Trött

När jag känner nåt av detta så gör jag HALT och fixar det som strular av punkterna.

Stanna kvar här och skriva av dig, det hjälper mer än man kan tro !

Mick

Visst är det skönt med en sambo som stöttar, jag pratade med min sambo om mina problem för en vecka sedan, hon visste inte heller vilken ångest jag hade och hur illa det egentligen var, det var skönt att få berätta och att hon vill stötta mig.
Till jul så ska vi till hennes föräldrar och där serveras det både öl och snaps, och dom trugar alltid, säger man att man kör, så säger dom, men ställ bilen här och ta taxi.
Skillnaden är att dom kan dricka med måtta, det kan inte jag, har jag väl börjat kan jag inte sluta, så nu känns det verkligen skönt att ha min sambo som stöttar. Egentligen ska jag undvika sådana situationer men jag vill ju inte förstöra julen för barn och sambo med att inte följa med dit på julafton, det blir att stålsätta sig och fokusera på annat än alkoholen som ställs fram på borden.

Ett mycket bra tankesätt är det som många skriver här....idag är jag nykter, vi fokuserar på en dag i taget.
Skriv hur det går för dig, det blir lättare om vi alla kämpar tillsammans.

Mick/

AA-Anki

Tack snälla ni för alla stöttande kommentarer och all pepp! Det behövs verkligen!
Har de senaste 2 dagarna bråkat med världens huvudvärk, humöret har gått upp och ner och lite då och då får jag skakiga händer. Suget blir också otrolig stark ibland, så när det blir som värst så försöker jag ta det timme för timme och även minut för minut. Min sambo är ett stort stöd just nu och vi har tagit ytterligare en lång promenad. Han ser också till att jag äter ordentligt och han har planerat hela helgen för att hålla mig upptagen. Vi kommer gå på bio, julshopping, till gymmet och jobba lite (vi jobbar båda på samma ställe och kan jobba hemifrån också).
Så dag 4 är avklarat och jag känner mig väldigt stolt över det ☺

Ztark

Är det 4 dagar för dej nu???
Jag trodde inte att jag skulle fixa fredagen, men nu på morgonen sa jag till min man :- Vi handlar inget i helgen
oj vad skönt sa han och blev jätte glad Då hinner vi göra något annat. För mej är det 6e dagen och det känns
jätte bra. Ska också sitta och jobba på min affärside såååå otroligt roligt.
Lycka till Anki och ni andra, detta forum är så viktigt!!!!!

Leverjag

Härligt med stöttande partners!

Så bra att du har sådant stöd i mannen! Låter som en bra strategi! :-) det är tufft med humör, huvudvärk och oro i kroppen i början men det blir bättre. Lovar! Promenader, mat och tröning hjälper verkligen till det bättre. Så bra kämpat Anki och Ztark!
Fortsätt så, dag för dag, så kommer livet sakta tillbaka. ?❤️