Gör Om gör Rätt

Det är slut nu! Skilsmässan är nu ett faktum, du är en elak, ful och listig jävel!

Jag väljer att lämna förändra drickandet, det förändrar inget för mig. Jag gör slut med alkoholen Nu.

Profile picture for user Box

Jag tycker du har gjort ett bra val. Fortsätt så. Allt i livet blir bättre utan alkohol.?

Profile picture for user Märthan

Ja det kan bara bli bättre, jag ser fram emot att hitta tillbaka till mig själv igen. Jag vet att kommande dygn kommer vara fysiskt tuffast sen kommer den riktiga kampen.

Idag ska jag försöka landa, njuta av vädret, planera för hur jag ska möta ångesten, inte fly eller stänga av, möta.

Kikar ut genom fönstret från sängen, har varit vaken sen 02. Aldrig mer ska jag må på detta vis. Stolt över mig själv som tömde boxen i vasken igår. Vad skönt det ska bli att sluta vara tjenis med personalen på bolagen! Veta att de Fattar!

Jag förbereder och rustar mig för strid

Profile picture for user Anxiete

Jag har följt den gamla ” förändringstråden” och den har ju fyllt sin funktion , du har förändrats ?
Din texter visar en person som är vaken, intelligent ,skör och som besitter en hel armé av jävlaranamma därför fixar du det !! ?

Profile picture for user Sigge69

Hejsan
Grattis ? Till ditt beslut!
Din självkänsla tackar dig ❤️.
Vet du ?! Ett tips, mindfucka din hjärna, intala den att det är en "Walk in the park" att sluta med trolldrycken! Det är inte så jävla märkvärdigt svårt, man tar ett beslut och sedan Fuck off alkohol!Pepp, energi & styrka till dig!
Välkommen till "det ljuva livet" ops...."det vidare livet" menar jag ?.
Kram S69

Profile picture for user Märthan

Jag mår så fruktansvärt, känner mig så sur och tvär, inte alls jag egentligen. Ledsen och nojig, på helspänn som att kroppen är i flyktläge. Jag är pånågot sätt utanför mig själv, svårt att förklara. Sen att det är så här äckelvarmt hela tiden gör mig än mer syrlig.

Ska snart iväg till mor o far, de bjuder på kåldolmar, den ni! Hon ringde kl 19 igår och fråga mig inte varför jag svarade, men hon lär ju inte missat att jag var på pickalurven. Pinsamt. Något att ta med sig som motivator, man behöver inte oroa sig för dagen efters pinsamheter om man är nykter.

Vill bara få den här dagen överstökad, vilket är så synd. Jag vill ju vara tacksam för varje sekund, nu är jag bara sur. Onödigt men det är väl en del av processen, skilsmässan.

Anxiete... tack ♥️

Sigge... ja jävlar vad jag ska mindfucka ? men lätt är det inte när det känns som varenda nerv ligger på utsidan...

Profile picture for user Märthan

Vilken dag, så labil och svajjig alkoholen har gjort mig. Vet ni (ond påminnelse till mig själv i framtiden), igår när jag vaskade vinet skulle även en slatt (ca 120 ml) av en gammal snaps ut, jag drack ytterst sällan sprit men i nödfall har det fungerat som lugnande medicin, ni vet. Alkoholdjävulen var genast där och trixade mig, jag hällde upp i en annan liten flaska och gömde. När jag vaknade imorse, taggad, kom jag på att jag nog hade gömt den där flaska , men vart? Hade ju sagt till gubben att allt var slut. Total blackout över vart jag lagt den, panik.

När jag var på en runda för att leta lik (tomma gömda vinglas), då hittar jag den! Direkt kom tankar som ”en liten livräddare, ingen får veta” etc. just då landade jag i detta trixande i hjärnan, tog den lille en och hällde ut den framför gubben och förklarade hur min hjärna försökt lura mig. Nyttigt och hemskt att det kan fungera så.

Var väldigt trevligt hos mor och far, älskar kåldolmar, något jag inte ids laga själv så ofta. Men direkt kom ölen fram till maken, han tackade nej, far propsade ändå, men gubben stod pall och det blev vatten iallafall med förklaringen att han börjat träna inför ett lopp, vilket iof är sant. Sen var det prat om sangria hit o dit, mm nag äter eller dricker inget sött. Att berätta för dem är inte på tal, det räcker med att de har misstänkt, tror jag. Men varför då truga, bara för att deg inte är en starkis.

Well, dagen är snart till ända och jag gör mig redo för en fruktansvärd natt med svettningar och frossa. Men det är jag som skapat skiten så nu får jag svälja den istället för vinet. Saknar ruset nåt enormt dock, ska jag inte ljuga om, lugnet, det förbannat luriga sådana.

Ha en lovely kväll och natt alla, jag rider ur min första storm!

Profile picture for user Nurture

Tänker på dej Märthan. Håll i och håll ut. Det vill bli bra; det går och du kan få det att fungera. Mind over matter, per aspera ad astra.

Vila nu, vännen. Styrkekramar ?

Profile picture for user Nurture

Hur var natten ? Sömnen kommer, tids nog. Jag har fått vänta ut min många gånger... men den kommer; den riktiga, ärliha, kroppsnära. Och oj vad du kommer att sova då. Djupare än nånsin. Förvirrad när du vaknar. Hjärnan jobbar med att läka..

Idag får du en fin vit dag. Även om den blir jobbig. För det vet jag.

Styrkekramar ?

Profile picture for user Märthan

Vad gulliga ni ÄR alla ♥️ Tack det betyder massor, orkar inte engagera mig jättemycket i alla andra just nu, ego jag vet men jag behöver det just nu.

Per aspera ad astra, en favorit hos mig ?

Natten var som väntat helvetet, kom inte till förrän ca 02, efter att ha varit vaken 24h ? sen fram till 07 var det återkommande drömmar, jag är alltid jagad på ett eller annat sätt, bara väldigt ytlig sömn och vaknade i varenda rörelse. Helt slut gav jag upp efter ömsom svettningar ömsom frysande vid 07. Men nu är denna natt över och det blir bara bättre även om det dröjer några nätter än...

Inga sug än, skönt, oavsett blir det en nykter dag.

Ha en lovely dag alla fantastiska krigare ??????♥️

Profile picture for user Märthan

Under förmiddagen men det small till runt lunch, passerade dessutom bolaget och ska erkänna att jag längtade. Skulle bara vilja sitta här med glas vin, känna hur alkoholen fyller kroppen och luta mig bakåt av lugn. Men jag gör det inte. Men det känns tufft, och tankar som vad i hela friden pysslar jag med pockar hela tiden suget kommer.

Note to self.... hade jag druckit hade jag inte slutat, aldrig varit en sådan tigermamma jag var igårkväll. Dricker jag nu (vilket jag inte kan) får jag först den där underbara känslan, sen kommer likgiltigheten, tröttheten. Skulle i den här värmen troligen somna i soffan runt 20-21, vakna där ensam frågandes kl 02. Gå in till min säng och sova vidare till ca 06, då vaknar man med huvudvärk och vaga minnesförluster om exakta meningar och om hur kvällen mer exakt slutade. Jag skulle stå på ruta ett, för att njuta den där första timman. Sen är det ju bara färdväg till dimman, 1h njutning är ju egentligen det enda till priset av timtal av onödig känsla, förlorad kväll, än mer ökat sug. Dåligt samvete. För 1 timma.

Jag är nykter. Jag kommer passera dag 2.

Profile picture for user FinaLisa

Att du sätter hela filmen på pränt!
Den kan man läsa om och om igen så försvinner suget även för mig.
Fast än har jag inget sug, längtar bara efter svalka?

Men jag ska memorera ditt inlägg och läsa när det behövs.

Ha det bra och må kraften vara med dig??

Kramar ???

Profile picture for user Märthan

Ingen sömn inatt... gick o la mig vid 12, superpigg fram till 05, vred mig och sov ytligt till 07... sen upp... nu mår jag nästan värre än efter en heldag med bibban... herregud.

Men jag checkar in dag 3, fortfarande syrlig, eller jag känner mig inte så sur men när det kommer ur mig så är jag superotrevlig, kort i tonen och rätt elak. Fy. Inga sug än men en enorm tomhet och trötthet. Måste få sova.

Profile picture for user Sigge69

Som svar på av Märthan

Hejsan M
Grattis ?? Fan, vad grym du är!
Jag garvar igenkännande... trött, kort tonen, sur. Men lugn, det går över. Din kropp undrar vad fan som händer?? Din lever känner sig ovan, den kan ta semester nu.
Vet inte om det lindrar dina känslor, men jag lovar att det går över. En grej som kan lindra dina negativa känslolägen är öppenhet. Involvera dina nära och kära, så får du acceptans och förståelse i din kamp.
Snart check på dag 3 wow!
Kram S69

Profile picture for user Nurture

Ja, enorm igenkänning på de känslorna. Butter, irritabel, uppgiven, rastlös. Japp. Och sedan en enorm trötthet. Men tacka f-n för det - din hjärna och andra delar av kroppen jobbar ju med att läka, och det tröttar ut. Men du vet ju det, med ditt yrke.

Det blir bättre.

Styrkekramar till superMärthan !! ?

Profile picture for user Märthan

Sigge och Nurture... haha jag förstod att ni och många andra har igenkänningsfaktor på det här med humöret ?? och man tänder till fort som attan med! Stackars min gubbe, han är inte alls sån. Den enda nära o kära jag har förutom barnen.
Känns lovely att kroppen renas och läker. Ett av mina mål är att få tillbaka balansen i magen igen, bort med vinpluffset och ballongen, det alltid ömma och oroliga. Få schyssta levervärden igen. Blodkroppar, ja allt ni vet. Bort med rödsprängda ögon. Undrans hur fort det kan gå, den som lever får se.

Blev lite rädd inatt ändå, när jag var sådär nääästan höll på att somna, ja då började kroppen rycka till med jämna mellanrum. Well, inatt hoppas jag på att få sova lite mer iaf.

Vinägermamman... fermenterar det mesta, kål och just nu gurkor i stora lass! Drycker, kimchi... sen pysslar jag med kombucha. Hur gör du din vinäger, jag älskar det!

Profile picture for user Vinägermamman

Jag mustar äpplen som först får jäsa till cider och sedan fermenteras till vinäger. Har nu provat att smaksätta med hallon resp svarta vinbär. Blev kanon! Har inte kommit igång med mjölksyrning än, men det kommer nog. Kul med kimchi och kombucha!

Profile picture for user Vinägermamman

Tänker på dig undrar hur du mår. Har du sovit? Tycker att du är strong. Läste din förra tråd om att du behövde ha ett vinglas på natten t.o.m. Men det känns som att du har ett inre starkt driv och nu har bestämt dig. Peppkram!

Profile picture for user Sigge69

Hej M
Hoppas du har det okej!
Har koll på dig och blir lite orolig, när du inte uppdaterar din tråd.
Skriv gärna ❤️
Kram S69

Profile picture for user Märthan

Inget att oroa sig för, jag checkar in dag4 men ryggen rak ?

Började dagen med ett fyspass (läs lassa in ett par kubik ved i boa) och sen iväg med barna till frisör, hämta kompisar etc... haft fullt upp.... har inte hunnit uppdatera mig men gillar inte den nya siten, gillade när man kunde se vilka trådar som hade nytt och klicka in sig på de direkt... sen hade siten loggat ur mig och gjort om min e-post, skitskumt.

Anyhow... jag mår fint, fick sova hela 4h inatt, det ni. Så ärligt är jag sååå trött, väldigt rastlös trots att jag gör saker konstant. Inte sugen men kan inte sticka under stol med att det hade varit gott att känna alkoholens värme och avslappning, men då påminner jag mig fort om timman, att efter den magiska timman är det bara en nedförsbacke ner i gyttjan.

Gubben har börjat få känna av ledan och ångesten, tråkigt att se men det är nyttigt att både genomlida och åskåda.

Vinägermamman. .. Jupp, det senaste halvåret druckit alla dygnets vakna timmar stort sett, t o m på jobbet, fy fasen så pinsamt. Men det är slut med det nu. Finito.

Sigge... ingen oro, du har en like i envishet ?????

Förresten, idag var första gången jag kände hunger på åratal! Minns iaf inte när. Sån där hunger så det suger o kurrar, inte bara sugen. Underbar känsla, blev dock lite väl mätt ?

Profile picture for user Märthan

Dan är långt ifrån slut än, men jag tänker ändå inte dricka så jag bockar av den här dagen.

Var ute och käkade tidigare idag, svågern var med. Han är en sån där riktig periodare, både när det kommer till alkohol och mat. Pratade så förhärligande om hur gott det skulle bli imorgon och ikväll avsluta semestern och sen hålla sig vit till nästa period. Efter detta kände jag mig helt lamslagen, nere. Jag ville bara (nä vill) hoppa in i min romantiserande tavla sv alkohol, med ett glas i näven, de glada minerna och ruset. Det är int så enkelt, jag vet. Jag kommer vara så nöjd ikväll när klockan passerar 20 och jag fortfarande kommer vara pigg, ha allt under kontroll. Men just nu är det tufft, jag saknar ruset.

Har köpt en helt alkoholfri champagne, hoppas få känsla utan alkohol. För det är ju ändå mer än ruset hoppas jag, vi får se.

Oavsett vad, oavsett sug och känsla så förblir jag nykter även denna dag och avslutar därmed min semester vit som snö med blandade känslor.

Ha en lovely fredag vänner

Profile picture for user Nurture

Jag vet och du vet att nostalgi över att inte kunna/vilja dricka kommer att följa oss som ... ett ledsamt minne, förnimmelse, sorg eller föralldel ett kliande myggbett länge.

Sitter på min terrass i den ljumma sommarnatten omgiven av lätt slokande grönska. Jag saknar inte alkoholen och har egentligen inget sug. Det som hjälper mej lite är att jag trivs med att vara kärringen mot strömmen eller föralldel dåren högst upp på toppen av berget som skriker ut sitt frihetsvrål. Ingen skall boja eller betvinga mej - ingen och inget ! Ska fan vara en slav. Å andra sidan vet jag att just nu är det bäst att inte fresta mej själv så jag håller mej borta från sociala situationer där alkohol förekommer; från väninnor som gillar att vina och från att handla på köpcentret där SB finns. Så jag duckar.

Säger som de gör på AA - grattis till tid !

Styrkekramar ?

Profile picture for user Nurture

Vad betyder ’köp på er scoby’ ?

Älskar att äta fermenterat, speciellt kimchi, men har aldrig gjort det själv, bara kommit till ’titta-på-recept-stadiet’ och tyckt ’krångligt’..

Profile picture for user Märthan

Som svar på av Nurture

Eller som ett jäkla getingstick, lägg därtill min totala skräck inför dessa bestialiska små monster!

Scoby är bakteriekulturen som startar upp en kombucha. Tarmarna is tha shit ordagrant ?

Hoppas få sova inatt, har snittat 2-3h hittills och är helt slut, vill bara ner i djupsömnen så kroppen får chansen att repa sig rejält. Lär väl behövas.

Delade den där mousserande och det var faktisk så värt! Första sippen, då saknad man alkoholen men sen infann sig en härlig känsla ändå, smakade gott, kändes fint. Utan alkohol. Körde barnen till badplatsen för kvällsdopp, underbar känsla.

Natti vänner ??? I hope ??

Profile picture for user FinaLisa

Verkligen skönt att få läsa att du kämpar och håller?
Håller tummarna för att du snart ska få en natts god sömn.
Jag väntar också på det, sover fler timmar än du men känns ändå inte som en bra kvalité.
Vaknar tung i huvudet trots nykterheten.. ??

Men det blir väl bättre snart får vi hoppas.

Kramar ???

Profile picture for user Nurture

Läste på om kombucha och tyckte det var intressant med ’modern’ i startern. Ofiltrerad äppelcidervinäger - vissa märken, tänker på ett Australiensiskt märke - har ju även de en ’moder’.

Fick fåniga associationer till hur jag sitter i ring och håller handen sjungandes ’kombucha, my Lird, kombucha’

Så spånar jag denna molniga (hurra !) lördagmorgon ?

Ha en fin dag Märthan.

Styrkekramar ?

Profile picture for user Nurture

Hade du en bra dag ?

Ska snart sova nu. Hoppas sömnen kommer till dej med ?

Styrkekramar ?

Profile picture for user Märthan

✔️ Dag 7 och 1v idag då.

Det värsta denna vecka har varit sömnen, jag har än inte fått ordning på det och fick ta hjälp av icke receptbelagd passionsblomma. Somnade vid 00:45 till 0630, somnade om och sov till 830 ? omg

Sugen var som värst första dagarna och kom tätt i omgångar, kommer ff men inte lika tätt och mitt mantra om den magiska timman hjälper massor. Jag är på riktigt lycklig på kvällarna främst, då har jag energi som aldrig förr, för mycket för att komma till ro.

Bestämd, det blir inget mer dricka på ett bra tag, lovar aldrig total avhållsamhet livet ut, men det här mönstret, är inget liv. Jag kanske aldrig kommer kunna dricka vad som kallas normalt, skitsamma. Det betyder därmed inte att jag aldrig kommer ta ett glas någon gång, men boxar hemma kommer aldrig någonsin fungera. Vardagsdrickande, medelhalvsleverne. Tyvärr. Det är både en glädje och sorg den insikten.

Idag har jag huvudvärk, har det sällan, gissar på stresspåslag inför jobb imorgon i kombo med sömntablett mm. Mycket fart i forumen och jag orkar ärligt inte hänga med just nu. Förlåt.

Oavsett, ha en lovely dag alla så ska jag fira ytterligare en nykter dag och min första nyktra vecka på väldigt länge. ???

Profile picture for user Sigge69

Hej M
Fan vad du är bra! Stort grattis från mig. Gällande sömnen. Jag kommer ihåg att jag var frustrerad som fan till en början pga dålig sömn och djävulsk trötthet. Men det är bara till en början, det släpper. När du fixat det, så blir det ännu lättare att skippa alkoholen. Så det går över vännen, håll i nu. Dagarna ökar snabbt och allt blir så jävla mkt lättare.
Kram S69

Profile picture for user Ellan

Så härlig läsning!❤️ Grattis till din första vecka i nykterhet. Förstår att det känns tufft att inte få sova men det kommer. För mig gick det i perioder men det blev bättre och bättre. Tiden är i det här fallet din bästa vän. Det är mycket som ska återställas och tålamod ska vara bra att ha.?
Ta hand om dig! Prio ett!❤️
Kram
Ellan

Profile picture for user Märthan

Yes, när du snart lämnar har jag faktiskt två ben att stå på, då jag kryssar in på dag 10 imorgon :)

Jag har nosat på systembolagets alkoholfria sortiment, mousserande, love it! Smakar supergott och man slipper ruset! Trodde aldrig jag skulle säga slipper ruset, men det är en befrielse. Ruset är härligt i början men ack så förrädiskt, ner i gyttjan. Jag njuter utan rus, goda smaker, gott sällskap, nykter och har livet i behåll när flaskan är tom. Ingen ångest, inga luckor, inga negativa tankar, ingen flykt. Här och nu.

Nä nu ska jag checka ut från jobbet, återkommer kanske senare, dagarna rusar när semestern är över...

Ha en lovely nykter dag alla <3

Profile picture for user Märthan

Tvåbent!

Och jag är så otrooooligt trött. Känner det inte när jag jobbar, men så fort jag sätter mig i bilen hem är det som att luften går ur. Sover inte mer än knappt 5h/natt, vilket är lite för lite, men ungarna måste somna innan mig och det är svårt när det är varmt och omställningen från semester till skola/fritids. När jag drack struntade jag i vilket och somnade oftast ifrån, totalt idiotiskt även om mannen tog nattningen. Märker att barnen är glada över sin numera nyktra mamma, det gör mig glad och sorgsen, sorgsen över vad jag gjort.

Det är en underbar känsla att vara närvarande till fullo, allt annat känns fel - hur kunde jag?

Profile picture for user Sisyfos

Fast det är nog så vi klarar oss igenom. Du ser att barnen mår bra, du har 10 nyktra dagar. Ta smärtan över hur det var lite i taget. Då kan du också finna styrkan och glädjen i att du faktiskt är nykter nu. Tror det är viktigt att berömma sig själv och att fortsätta och tänka på hur det var när det var dåligt. Själv vände jag tillbaka, inte hela vägen ner, men en bit. 10 dgr är väldigt bra jobbat.

Profile picture for user Märthan

Ohh det går så fint så, gjort min första jobbvecka helt nykter! Fantastisk skön känsla, så att man nästan måste nypa sig i armen faktiskt. Alla sinnen är verkligen på G, visst är det skönt med det luddiga ruset men detta är helt ljuveligt! Kontroll, glädje, ingen oro. Sen är jag dagligdags omringad av finsprit, men det lockar inte.

Idag ska jag förbi bolaget, eller grönan som vi kallar butiken. Det känns bra att kunna gå in där och handla nyktert, alkoholfritt och inte ens känna sig sugen på vinet som står på box på box på box. Skulle ljuga om jag sa att jag inte ville åt ruset, men då påminner jag mig återigen om den magiska timman som så snabbt tar slut och landar i gyttja. Med våra alkoholfria alternativ går det att njuta minst lika mycket, men man måste bara se andra nyanser och minnas, minnas hur det andra faktiskt slutar. Så det blir bubbel på altanen ikväll.

Hur går det med din sömn Nurture och hur resonerar du runt din dag0, tror jag frågat innan men säkert missat svar (har så galet mkt att göra dagtid så jag hänger helt sonika inte med längre, tanten börjar bli till åren).

Ha en lovely nykter helg nu alla fina vänner, för det ska jag ha, njuta av att vara i nuet, att vara närvarande!

Kramen

Profile picture for user Sigge69

Härligt att läsa din tråd, du är grym tjejen! Gillar skarpt att du väljer att gå in på bolaget och köper alkoholfritt, liksom Fuck off alkohol, du förnedrar den, Gött!
Jag hade ett annat namn på BiB, en kändis förnamn och sedan Festis. Jag diggade bib + stora vinglas (såg ut som ett aquarium) fyllde det... var ju nästan en flaska. Tyckte det var praktiskt ?, drack det som saft. Hujedamig. Blir så glad över att du är så stark M??.
Visst, man kan sakna berusningen, smaken, känslan
MEN, sedan då, den känslan får man inte glömma. Du har koll!
Trevlig helg M
Skål
Kram S69

Profile picture for user Nurture

Jag fick tänka på den men jag har inte glömt bort din fråga.

Om man lägger 2 nollor bredvid varandra och drar ut dem lite, får man en evighetssymbol. Resan mot dag noll påbörjades för nästan precis 2 år sedan.

Nu när jag tänker på det, så är ju en dubbelnolla en hemlig agent. My name is Bond. Nurture Bond, typ.

Tänkte hålla nollan många månader till, Märthan. Har jobbat mej upp till ytan pö om pö men jag är fortfarande skör. Och det är inte utan att jag känner att jag har vissa förpliktelser gentemot fina vänner härinne.

Så det är mitt svar.

Ha en riktigt fin helg nu Märthis ?

N

Profile picture for user Märthan

Du nämnde det ordet Nurture i ditt senaste svar, ett ord jag fnulat på ett tag, särskilt när det kommer till forumet och mig själv.

Saken är den att när jag för ett par år sedan här, gjorde ett halvhjärtat försök till balans kom till en gräns där flera hamnar, flera som jag läser om i andra trådar. Hur räknandet av dagar nästan kan bli tvång, hur forumet faktiskt kan bli ett beroende i sig mitt i all fantastisk stöttning, vänskap och egeninsikter. Jag vet av min egen för mig erfarenhet att om man sätter ribban för högt blir fallet hårt, skammen ändlös.

Jag har aldrig och kommer aldrig lova någon, inte mig själv eller andra, total nykterhet resten av livet. Just nu är det definitivt vad jag behöver, utmanande prövningar, ifrågasättande, våga stå upp inför mig själv, skilja på alkoholjävulen i mig och mitt faktiska Jag. Se förbi den glorifierade bilden av alkohol som vi ständigt får upptryckt i nyllet precis överallt! Men förbud och skamkänslor är negativt, inget jag mår bra av. Att föra en ständig kamp rakt ner i urnan är inget för mig. Nu behöver jag kampen, men rakt ner i urnan resten av livet?

Sigge skulle kallat det spretigt, kanske rentav offerkofta? Spretig är jag.

Oavsett vad sätter jag en ✔️ För dag14 och därmed 2 nyktra veckor. Det kommer fortsätta på obestämd tid, det känns fint. Utan förpliktelser, utan skam och utan tvång.

Profile picture for user Sigge69

Som svar på av Märthan

Hej vännen!
Först ett stort jävla grattis, till dina 14 dagar. Läste ditt inlägg och dina strategier. Tycker du är mycket sund i ditt tänk. Avdramatisera: du lovar inte ett jävla skit egentligen. Men du matar på nyktra dagar ändå.
Tänket med dagar och räknandet, hjälpte mig i början. Forumet i sig, visst, även det kan bli ett beroende/ fixering och uppta för mkt av ens fokus, tid.
Men du har koll på läget Märthan!
Jag har kört exakt samma strategi som dig. Jag har inte lovat ngn jävla nykterhet, hela mitt liv. Jag kanske öppnar korken en vacker dag, inte fan vet jag. Kanske åker ut till ngn ö och spelar "born to be wild" och dricker whiskey. Men idag, tänker jag vara nykter såinihelvete precis hela dagen. Man avdramatiserar och iaf jag funkar så, att jag lätt blir "Tjalle tvärvig".
Önskar dig en härlig dag, du härliga, spretiga människa.
Kram S69

Profile picture for user Jasmine

.. och säga att jag gillar att läsa din tråd! Du är smart, rolig, kaxig och lite motvals ibland... haha.. Jag är tävlingsmänniska så mig passar det att räkna dagar, men var och en gör på sitt eget sätt.. Och du, när jag läste ditt första inlägg var jag riktigt orolig för dig- så grymt starkt att du klarat 14 dagar!! Jag säger bara, wow keep up the good work.

Kram??

Profile picture for user Märthan

Precis sån är jag, motvalls likaså. Tack Sigge och Jasmine för pepp och snälla ord!

Stannade upp vid ordet tävlingsmänniska, jag är själv en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och har jobbat hårt på att aldrig vara en dålig förlorare. Men jag har genom den hårda vägen fått lära mig av mig själv att ofta blir tävlingar något man kan vända mot sig och inte med sig. För att ta ett konkret exempel, när jag var sjuk i mina ätstörningar så var det en tävling med och mot mig själv, för även när jag insåg att jag höll på att dö av svält var siffrorna på vågen så triggande att de betydde mer. Ja ni förstår tanken.

Sa en gång för längesedan att ingen kan bryta ner mig, för det gör jag allra bäst själv. Där tar jag lärdom. För det är sant. Jag är en stark person, men jag kan vända styrkan mot mig själv, helt galet och tyvärr tror jag många här känner igen sig i det. Lite därför jag egentligen är emot räknandet, tävlingen som oftast har ett mål och når man inte når det (snabb nog eller alls), då blir det skam och besvikelse generellt. Därav heller inga mål.

Jag är väl lite motvalls, för jag är inställd på att jag absolut kommer ta ett glas champagne, en flaska vin någon dag. Men inte nu, inte idag. Nu är jag nykter så det står härliga till. Jag vill ha ruset men jag vill inte ha efterföljderna, därför väljer jag just nu att vara nykter.

Och JA, avdramatiserar, genom att lägga min tävlingsanda åt sidan, genom att gå in på bolaget och peka finger åt vinet som jag delvis suktar efter. Så jag väljer alkoholfritt.

Idag firar jag min äldsta, utan att lukta vin. Märker att båda är mer harmoniska än någonsin med sin nyktra mamma.

Ha en lovely spretig och nykter dag alla underbara, M

Profile picture for user John-Erik

Som svar på av Märthan

Grattis till 14 dagar. (17 idag ?) Du resonerar bra. Mycket av det du säger stämmer väl in på mig.
Räknandet av dagar kan vara bra i början men tjatigt efter ett tag. Det här med att lova nykterhet
för framtiden det tror jag också man ska undvika, blir ett hjärnspöke av det.
Obestämd tid är bättre och att man väljer själv..
Läste din tråd och just sömnlösheten hade ju du påtagligt och nervryckningar.
Nervryckningar. har jag haft i mängd. Det har ryckt i muskler, ben, ögonlock, vissa punkter
runt om på kroppen.Dessa fenomen är varningstecken som jag tagit på största
allvar. Är rädd för att en bestående alkoholskada kan uppstå om jag skulle fortsatt. Det här
var en anledning till att jag slutade fast jag inte ville sluta. Blev livrädd.
Kroppen är ju fantastisk och reparerar de skador som alkoholen har åsamkat, det är ju
reparationer som pågår när man får symtomen som du beskrev i ett tidigare inlägg.
Att kroppen svarar med nervryckningar, värk, svettningar m.fl. symtom ska man nog
bara vara glad över för annars har man nog inte en fungerande kropp.
Hur är det med sömnen nu Märthan? Borde blivit bättre nu när du har över 2 veckor.
Finns ju preparat för sömn om det inte blir bättre ex.vis Melatonin

Kram

John

Profile picture for user Märthan

Som svar på av John-Erik

Tack för dina tankar och svar <3 Gällande sömnen så sover jag som galet! Kanske inte tidsmässigt men jag märker tydligt hur jag kommer ner i djupsömn och att det numer nästan är svårt att ta sig upp på morgonen. Trött blir jag och kan somna snabbt, jätteskönt och verkligen lyxigt! Som sagt önskar jag att jag hade fått mer tid för sömn, som det är nu vill jag inte somna innan barnen och ofta somnar de någonstans mellan 21-22... sen vill jag gärna ha lite tid med gubben och då blir det sällan sängen före 22:30-23... sen upp 04:50... så vardagar blir det lite lite, hade önskat 7h men sånt är inte livet för mig... sover dock utan klockringning på helgerna.

Alla svettningar, nervryckningar är helt förbi, har slutat fuskat med mitt kvällsliga magnesium, ökat på zink mm så det gör säkert sitt med. Hur är det för dig med dina "skador", har din kropp efter alla dina dagar återhämtat sig, för som du säger, den är en förunderlig fantastisk manick våran kropp.

(var tvungen att räkna eftersom du undrade och ja det är dag 17 idag, inga större sug bara en saknad, saknad efter vanan mer än ruset gissar jag)

M

Profile picture for user John-Erik

Som svar på av Märthan

Tjena vännen!

Du ska vara stolt över dina 17 dagar. Känner riktigt i din text att du är konfident. Jag kände likadant. Bara skulle fixa det.
Dag 17 var ju datumet jag trillade vid tidigare. Men nu är det historia för mig.. Ser framåt bara. :-)
Har inte ont längre i den meningen att jag lider av det. Något lite har jag kvar men det går åt rätt håll. Tackar kroppen
som återhämtar sig så märkvärdigt bra. Skönt för dig Märthan att sömnen fungerar. Tror att detta nr 1 i ett tillfrisknande.
Magnesium är superbra. Zink är jag försiktig med men tar det ibland. Den driver lite hårt på koppar och jag känner av
det.

Kram

John

Profile picture for user Märthan

Känns däremot som om det gått längr tid än tre veckor, mycket har hänt mentalt och fysiskt. Börjar hamna i en dipp, sugen som bara den men jag lyder inte sånt där mer. Däremot märker jag att det alkoholfria fungerar som en snuttefilt, det triggar inte suget men det ersätter på något vis. Vanan att gå med glaset i hand, som rökarens svårighet att bryta vanan snarare än beroendet i sig?

Dippnäven i humöret utan att ha några hormonella förklaringar. Huvudvärk från ingenstans trots mycket sömn två nätter i sträck. Faktiskt lite tröttsamt. Den här euforin som vissa pratar om kommer int till mig, har jojoat och druckit för lång tid tror jag.

Oavsett vad har jag varit nykter i 3 hela veckor och det är fint. Det är mer än på väldigt länge. Det är en frihet detta, att vara utan begränsningar. Kan sätta mig i bilen när so, jag gillar att köra. Ingen oro för vad andra ska tycka eller tro.

Var en sväng på IKEA idag, löste att några av er fått katalogen, har inte jag än. Brände dock mer än jag önskat, 20 papp! Men till mitt försvar var det sängar till kidsen som är tänkt att ha ungdomen ut här hemma. Suktar efter en ny till mig och gubba med men den lär bli betydligt dyrare och ingen IKEA, får alltså stanna kvar i drömlandet ett tag till.

Ha en härlig nykter söndag alla lovely krigare ♥️??

Profile picture for user Nurture

Hej Märthan,

Vi verkar dippa samtidigt. Har inte heller nåt sug, kanske bara lite... tråkigt ? Och så får det ju vara. Har man aldrig tråkigt vet man inte när man har roligt.

Men vet du vad ? Jag mår så bra nu. Jag har ingen gapig röst i mej som planerar när jag ska dricka, inget illamående, inget dåligt samvete och ro i själen ?

Det är värt allt !

Styrkekramar

Profile picture for user Sigge69

Hej brudar ??❤️.
Följer er och är så jävla imponerad över er resa, er inställning! Tillåt er att ha lite dippar, tillåt er att ha lite tråkigt. Det vänder. En grej som funkar förbannat bra är hård fysisk träning. Det kickar igång systemet och ger ett stort lugn.
Ni sätter ord på era känslor och det hjäper er, på eran resa. Fortsätt bara, ni gör det så jäkla bra.
Så jag skickar över en jävla massa positiva energier och styrka till er båda.
Kram S69

Profile picture for user Märthan

Som svar på av Sigge69

Att du hänger i kulisserna... känns tryggt o fint det...

O har du inte lärt dig nåt sigge, chips är ju inte min grej, sleva in dipp däremot hade kanske fungerat men orka ;) Jorå, det är så att man måste vara tillåtande, att det är ok att ha tråkigt, min dipp är nog inte så mkt att jag har tråkigt egentligen, eller det kanske jag har? Träning är alltid ett aber för mig, jag vill ju gärna ha den goa känslan, o bodyn men jag har varken tid eller ork och så känner jag mig som ett ufo bland "normala" människor... sjukt att jag känner så men så är det... var iväg med dotra på dans igår, alla andra mammor pratade och hade sig och jag kände mig som ett ufo som sagt. Känner ingen direkt samhörighet och sällan som att jag passar in så jag väljer lite att ställa mig vid kanten, sätta mig på min egen stol. Sen har jag mycket projekt i övrigt att hålla i, det är ju val nu snart vänner! Är engagerad där med så det blir endel tid med den biten veckorna innan nu...

Sån sjuk känsla är det med... jag längtar efter alkohol, men samtidigt ändå Inte! Känslorna gällande det där krockar så galet och gör mig lite måttligt konfys över det hela. Jag saknar smaken nåt enormt och det allra första ruset... men jag saknar inget mer, inte konsumtionen, inte pimplandet som det blir. Inte när ruset övergår i trötthet, inte känslan av inre förstörelse. Inte av begränsningarna och inte av påverkan på sömnen.

Jag hat-älskar alkohol. Jag längtar efter riktigt rödvin. Men jag längtar Inte efter fylla.

Profile picture for user Nurture

Tack för att du följer oss !

Märthan, även jag känner mej ofta apart.. I hear you om ett riktigt rödvin. Gärna från St Joseph.. nån gång..

Har inget sug och inga tankar om A dock. Var inne i köpcentret där mitt to-go-to SB ligger, idag, och väl klar med handlingen slog det mej att jag inte ens reflekterat över att gå in..

Extra kramar till dej, M, då det känns som du känner dej lite ’blech’ nu. Som jag igår, då.., fan vad jag fick bita ihop för att inte bitas...

?

Profile picture for user FinaLisa

..på andra sidan..?

Nurture, Märthan och Studenten, vilken underbar trio ni är?✌?

Ler eller skrattar nästan alltid när jag läser era inlägg.
Era kommentarer och känsloyttringar är ju så ljuvliga att läsa???

Kramar
???

Profile picture for user FinaLisa

Oops, hoppas ni tolkar mitt inlägg rätt nu...?
Det kändes som om jag kanske förminskade allvaret i alkoholberoendet...? men så menade jag ju inte!!! Bara så ni vet...?

Profile picture for user Nurture

... Lisa ? Läste det bara som en go kommentar.

Nä, den här sura kattan vet att A är stort och allvarligt men jag ligger inte och gråter över det i nåt hörn. Just nu väser jag åt monstret likt min äldsta katt, som säkerhetsväser åt allt som hon upplever som ett hot. Men så var hon egentligen mammas katt med och don efter person ( katt ).

Just saying ?

Profile picture for user Märthan

Ja det vet ni ju alla att jag är och det är på gott och ont.

Jag drack vin igår! Nu hör jag ända hit Ohhhh Noooooo MEN mina vänner.... här kommer det...

Jag avskyr att känna mig styrd likaledes som jag avskyr att känns mig begränsad. Ni vet ju hur jag har nämnt att jag saknar vinet, smaken, strävheten... med det med mig så vet jag att om jag går och gnager på det, går och tycker synd om mig, går och funderar och ältar, ja då väller det tillslut över så kopiöst att jag skiter i allt. Det är inget alternativ. Så, jag handlar ju en del på bolaget fortfarande, alkoholfritt då, ser det som en del av min resa i att ta tjuren vid hornen och inte gå omvägar. Med starka tankar som att jag styr, inte A, bestämde jag mig för att köpa en småflaska av ett gott rött. Bestämde mig för att det är ok, utan strafftankar.

Tankar på att inte tappa kontrollen, på att inte bli berusad och absolut inte lukta alkohol inför barnen är mantrat, men samtidigt få smaka, njuta.

Så jag njöt av mitt alkoholfria och god kvällsmat, nattade barn och pussade barn utan stt lukta skit. Närvarande. Hällde upp ett litet glas till kvällens film. Tror jag satt och luktade på det i 20 min innan jag smakade. Analyserade. Tanken var att jag skulle unna mig hela den lilla flaska , njuta av den. Men det räckte fint med ett litet glas, det tillfredsställde det behov som jag själv sagt ok till.

Jag blev lite förvånad över att jag inte ville tömma flaskan, att även när jag kände smakerna och påminnelserna så är fyllan så avskräckande, att återigen förstöra min numera fantastiska sömn, att ha ont i håret på morgonen.

En annan reflektion som jag rustade mig för var hur jag skulle känna idag, om suget ökade eller toleransen att släppa på tyglarna ökat, men nej. Jag är glad att jag inte pinar mig, och glad över nykterheten.

Nurture.... så jag bits som fan, vägrar blech och stretar som vanligt emot och ör sådär jobbigt mot strömmen. Det må bära eller brista men jag kan inte leva i ett eget fängelse av begränsningar. Puhhh jobbig jag är.

FinaLisa.... Du är ju för go ?

Förresten, ytterligare en tanke som slog mig igår var att jag fick ett stick av dåligt samvete för den här tråden, man vill ju vara ”duktig” och på nåt sätt förknippar jag det med total nykterhet. Men Fuck it kände jag sen, den enda jag ska ha dåligt samvete inför gällande mina beslut är mig själv, mina barn och mina närmsta. Och dåligt samvet går många omkring med helt i onödan, för höga krav. Så jag är OK även om jag tagit ett glas vin, och trots att jag tänker njuta av de droppar som är kvar. Men skulle jag av någon anledning trilla tillbaks på något vis är det aldrig någonsin ok, men nej, jag tänker inte falla. Det är Jag som bestämmer, inte alkoholen!

Profile picture for user Nurture

... Ripasso.

Du gör som du vill - vem är jag att döma eller banna ?

Av någon anledning så är den första sidan jag får upp när jag trycker på ikonen till A- forum din allra första post från juli i Vill förändra mitt drickande. Det är ju himla irriterande. Märthan flera ggr om dagen, liksom ?? Men det är ett viktigt inlägg; en programförklaring, faktiskt.

Nu ska jag snart sova. Tomt hus, ungarna hos sin far, bara katterna och jag. Så jag tar mej själv och min mysdress ur skolan för idag.

Sweet dreams din toka ?

Profile picture for user Sigge69

Hej M
Liksom so What, du har ju inte lovat någonting, inte ett skit.
Jag skrev i "det vidare livet" och krökade mest hela tiden iaf över 1 år i denna tråden. Jag var defenetivt i fel tråd, so What?
Men ett tips från "coachen" läs igenom din tråd i "förändra ditt drickande" stanna upp, reflektera. Ta det lugnt, du bestämmer, det är dina val och ingen annan. Men Alkohol är en förrädisk motståndare, som det är förjävligt svår att hantera. Särskilt om man gått över till risk/missbruk tidigare. Alkoholen är lurig, som bryter ner en både psykiskt som fysiskt, det kan funka att dricka, det kan spåra ur.
Det känns lite som rysk roulette, när vi dricker.
Men hursomhelst, jag bryr mig om dig och vill att du ska må bra!
Att du ska få en ännu bättre självkänsla ❤️, då gör man per automatik bra val, bra val för sig själv och sin omgivning.
Själv är jag inne på 117 dagen, kan jag kan du! Om du VILL!
Kramar styrka och positiva energier ??????❤️

Profile picture for user Nurture

kära motvallskärring.

Full eller nykter, av eller på, med eller utan rosig uppsyn och vässade klor.

Saknar dina klokheter och din strävhet. Vi vill bara älska lite på dej ?

Kram från missemamman som saknar en själ i kretsen..

’Alla ska med’ säger man i armén. Ge oss ett livstecken ?

Största ?

Profile picture for user Sigge69

Som svar på av Nurture

Hejsan
I Märthans tråd, men det går säkert bra ??. Hur går det för dig? Har läst lite och du verkar så jävla stabil.
Du gör det så bra och du stöttar så många här inne med ditt positiva tänk & pepp.
Så fortsätt som du gör kära Nurture!
Kram
S69

Profile picture for user Nurture

Ja, jag håller ❤️ !

Tror att det kommer en punkt då man känner att allt är tillrättalagt för att det ska funka av egen kraft, och att man är omgiven av änglar.

Men jag bevarar ett ödmjukt förhållningssätt till A, för sjukdomen är progressiv och vi kan bara läsa vad Anders, Heueh och andra har att säga om det ?

Jag gör mitt bästa för att lyssna ?

Profile picture for user Nurture

Du har väl ingen tråd längre ? Det finns en signatur kp under ’förändra sitt drickande’ som behöver din visdom..

Kram ?

Profile picture for user Märthan

Nurture ?♥️ Jag lever i allra högsta grad, mår så himla bra just nu. Njutit av lite lagom med vin under fre lör, och njuter minst lika mycket av dagens nykterhet. Mina klor är vassa. Fattar int varför helgerna går så rasande snabbt bara, ett under varje gång.

Veckan är full av möten och kommer se nykter och fin ut. Det känns på något sätt som livet börjat om på nytt, på riktigt. När det gäller vinbiten så har jag verkligen reflekterat, fyllan är totalt ointressant! Det räcker med avslappningen och smaken, upplevelsen utan att hinka i sig totalt tanklöst. Det ska int få förstöra mitt liv igen, trött och tröstlöst, överdrivet och på flykt. Den ork och kraft man känner av att inte dricka sig redlös är så jäkla guld värd! Mitt tidigare överdrivna drickande har bara varit ett bedövat sätt att långsamt fly verkligheten med resultatet i total orkeslöshet och en personlighet som helt förtvinar. Aldrig igen!

Funderar på att börja med Yinyoga på söndagskvällar, måste bara köpa kläder till detta... vad man nu har på sig.

Varma kramar från en glad M ?

Profile picture for user Märthan

Infinner jag mig.... haft ett kraftigt, eller har, återfall. Såpass jävla illa att jag inte ens befinner mig i svedala utan på solsemester. Alkoholen bokade en spontan resa utan eftertanke. Jag har massor att göra egentligen, möten mm.

Nu har jag sån ångest att jag bara vill dö...

Profile picture for user Nurture

Jag hör att du skäms men hur mår du ? Har du någon hos dej ? Om du behöver, tveka inte att gå till en sjukstuga.

Önskar jag kunde vara där.

Styrkekramar ? Låt oss veta.

Profile picture for user Märthan

Som svar på av Nurture

Drog med hela familjen på en AIC, bokade i söndags och drog tidigt i måndags, från skola, jobb, allt!

Så här borde man kanske kunna göra o glädjas, men den annars ansvarsfulla M har nästan dödsångest. Mina kollegor är skitsura.

Allt känns som en mardröm, har aldrig velat fly så mycket som nu ?

Profile picture for user Jasmine

Tänkte faktiskt på dig igår och undrade var du hade tagit vägen och hur du mådde. Tråkigt med återfallet?. Måste ändå säga att jag tycker att du gör rätt som "flyr från allt" om det innebär att du kan komma tillbaka till att må bra igen! Jag önskar att jag hade haft det modet, du vet min dröm är att bara dra till ett Ashram i Indien. Men, jag är som du, ansvarsfull och plikttrogen så jag har inte (ännu) vågat.

Dina kollegor må vara sura, men de vet inte hur det känns för dig inombords och de hade säkert inte reagerat likadant om du hade sagt att du fått en allvarlig sjukdom och behövde komma bort ett tag. Eller hur? Men, vi kan inte berätta hur det känns, om vår kamp och förtvivlan.

Märthan, sköt om dig!!! (Sigge var är du nu när M behöver dig?????) ????

Profile picture for user Sigge69

Hejsan
Vet inte om du Märthan vill att jag skriver i din tråd. Till Jasmine vill jag skriva, att vi har alla vår egna resa att göra, vi gör så gott vi kan. Jag är väldigt sällan inne på AF numera. Varför? Jo det beror på att jag är trött på allt "alkoholtugg". Men jag diggar dig Märthan som fan, du stack ut direkt här på forumet, med din härliga stil! Dessutom osminkad, öppen och ärlig. Jag höll inte med dig om allt, men jag kände igen mig starkt i dig & gör så även nu. Härligt, bra & starkt & modigt att du skriver i detta läge.
Släng av dig rustningen, svärd och hela skiten. Ring till AF duktiga medarbetare och bolla tankar, känslor med dom. Våga ta steget och prata med din arbetsgivare, säg som det är! Pang på bara. Familjen likaså. Sedan kan du bara vara, andas, få stöd & hjälp till förändring/ bättre långvarigt mående. Jag tror stenhårt på dig, du är värd att ha det bra ❤️❤️❤️❤️
Kramar fyllda med mod & positiva energier.

Profile picture for user Nurture

En All Inclusive kan vara allt och inget. Familjetid och time out, eller fritt vin på buffén. Tufft ställe du har valt, tänker jag.

Ibland behöver man tröst, ibland tough love. Jag blev serverad oombedd tough love men det tänker jag inte gå in på nu. Stöd köpte jag. Duktig psykiater.

Men du vet allt det där.

Med all omtanke i världen skriver jag nu i Sigges anda: ta professionell kontakt. Dig själv är den enda du inte kan fly ifrån. Det är ingen tröst att vara på AI i dagsläget. Gräv fram stålet i dej, åk hem, face the music och gör upp en plan, för din egen skull.

Styrkekramar ?

Profile picture for user Märthan

Tack snälla underbara ni.... jag förtjänar er inte...

Jag är så urbota trött, jag har en millimeter kvar till den berömda väggen och det känns som att ingen har lyssnat på mig. Prestationsprinsessan har bara presterat mer och mer. Jag är glad att gubben satte stopp och att vi flydde en vecka. Sen att kollegorna är sura, ja det säger mer om dem.

Gällande A är jag så förtvivlat konfys och jag fattar inte riktigt varför. Varför är jag så förbannat envis, eller rent av dum?

Just nu mår jag vansinnigt illa, har svårt att få i mig någon mat. Hamnat i en riktigt ond cirkel och hjälpen är väldigt långt bort. På måndag ska jag dessutom ta mig ensam till Amsterdam, med ett stopp i England... jag dör av skräck inför detta! Allt är som i en mardröm.

Profile picture for user Sigge69

Hej
Skönt att höra från dig Märthan.
Lyssna på din kropp och ta beslut därefter. Man måste inte ett jävla skit. Behöver du tid för återhämtning, ta den. Dags att du sätter dig i första rummet Märthan. Varför ? Jo därför du är värd det.
Take care ❤️❤️❤️
Kram

Profile picture for user Nurture

Tittar in till dej och ser om nån är hemma ?

Kanske är du på resande fot..

Hoppas allt är väl !! Så bra som det kan vara...

Styrkekramar ?

Profile picture for user Studenten

Vill bara kolla läget meddig? hur går det? Vad ska du göra i amsterdam ? :) kram

Profile picture for user Nurture

Saknar dina inlägg, Märtha. Vill bara att du ska veta att jag tänker på dej. Kram ?

Profile picture for user Märthan

Och jag är misslyckad i detta forum.... vet inte vad jag vill.... men jag lever, förlåt att jag inte uppdaterat...

Studenten... jag var i Amsterdam för jobb men ska snart dit igen för nöje, AMF, något du säkert känner till?

Profile picture for user Märthan

Har en rejäl dipp, vet på riktigt inte hur jag tar mig upp...

HUR står man ut med nykterhetens tristess och varför tycker man ens det är trist??

Så konfys o less

Profile picture for user FinaLisa

Sätt på en rolig film som tvingar dig att skratta. Det sätter igång endorfiner och oxytocinet i kroppen.
Kramar
???

Profile picture for user Nurture

Kära du,

Det är oklart för mej om dip’en är för att du dricker eller för att du har tråkigt. Jag orkar knappt dricka längre. Blir så fruktansvärt trött och illamående efteråt.

Hoppas du hittar gnistan. Vi tycker om dej ?

Kramiz ????

Profile picture for user Märthan

Sitter här i köket och funderar, vad hände egentligen?

Jag hade 3,5 vita veckor, första klassiska helvetesveckan med skitsömn och skithumör. Men jag minns så väl frihetskänslan, pigga glada tacksamma kvällar. Glada barn som inte flydde mig.

Sen hände något. Jag tror de alkoholfria alternativen, i den mängd jag drack, lurade mig, jag lät det lura mig. Kände prestationspress från forumet genom mig själv. En övertro på min egen förmåga ihop med en dålig insikt om styrkan av alkoholens inflytande på mig. Jag föll som en sten, hårt och utan motstycke.

Jag har sedan dess varit onykter dygnets alla vakna timmar, även på min arbetstid. Återställare har varit ett måste för att ens hamna i normalläge, kunna använda sinnen såväl som finliret i kroppen. Sen kommer alltid käftsmällen, tröttheten, skammen, minnesförluster, orkeslöshet och en känsla av total meningslöshet. Mitt i 1000 måsten och krav som inte går att fly undan eller ställa åt sidan, livet.

Jag kan inte dricka mer, det är en förfärlig insikt som har svårt med förmaningar och förbud. Men jag kan inte, det går inte.

Nu har det gått ca 12h sedan sista glaset, jag är rädd. Inte kunnat sova, hårt tryck över bröstet, takykardi mestadels, slår hårt. Rädd att jag måste trappa ner istället för att sluta tvärt, min konsumtion den sista tiden har varit abnorm. Det skrämmer mig. Det enda jag är säker på och klar med är min insikt, jag har En chans till och jag tänker ta den. Sen är jag som sagt rädd, inte för ångesten eller tristessen denna gång utan för det fysiska.

Egentligen borde jag skjuta på detta till nästa vecka, denna veckan är det viktigheter som under inga andra omständigheter än min död som går att skjuta på. Men jag vill inte skjuta på det mer, jag måste börja Nu.

Kram till er alla starka som svaga där ute ❤️

Profile picture for user Vinägermamman

Du var den första jag följde när jag hittade till detta Forum i slutet av juli. Nä, vägen till ett nyktert liv är långt ifrån spikrak. Vill bara peppa dig genom att säga att du fixade en hel del i somras, så förmågan att bryta mönster har du. Du kommer att fixa det!
??

Profile picture for user Nurture

Koftan är av, du lever titeln på din tråd och har kavlat upp ärmarna.

Jäklar vad det kommer att gå bra, Märthan. Fina du.

Styrkekramar ?

Profile picture for user Nurture

Säg det nödvändiga. Om du inte får hjälp, var är du då om 6 mån ?

Tacksam att jag lever. Det finns inte så många val kvar för dej. Var smart. Gör inte som jag.

Profile picture for user Märthan

Som svar på av Nurture

Nej sådan dramatik behöver jag inte...

Jag är mest rädd för hur de kan påverka mitt jobb, hur mkt de egentligen får berätta och ingripa. Har ju barn att tänka på, vilka jag aldrig missprioriterar hur jag än mår iof. Men ändå.

Profile picture for user Märthan

Träffade en supergullig läkare idag, som till skillnad från de allra flesta verkar förtroendeingivande. Fick även träffa en arbetsterapeut som jag ska träffa framöver, för att lära mig hantera mitt liv som tydligen går i 300 knyck. Hel drös med nya prover tagna och Oxascand utskrivet, den skrämmer mig lite. Ni med erfarenhet av denna får gärna dela med er av erfarenheterna.

När jag kom ut från besöken snurrade det rejält i skallen vill jag lova, att aldrig kunna dricka igen? Direkt körde jag mot grönan, stannade bilen en bit innan och bara satt. Vände, åkte till Ica och köpte en päron/citron must. Det här är en ofantlig sorg. Men nu har jag hoppat på ett nytt tåg iallafall, hoppas O hjälper snabbt mot ångesten nu bara.

Kramen

Profile picture for user Märthan

Hej vänner... och hej Sigge, skönt att läsa att du vänt båten igen ??????❤️

Uppdatering från mig... jag började direkt efter mötet med läkaren för 2v sedan med benzon, vilken grej! Inga alkoholsug, ingen ångest! Men hunger, huvudvärk och rätt loj. Nykter 1v och trappade på eget bevåg ner, kände att 3/dag kändes lite onödigt... sen efter 1v, måttligt drickande några dagar, på tok för mkt fre/lör och sen nykter igen söndag.

Pratade med läkaren idag igen, de lämnar in en orosanmälan till soc, ger mig inga mer benzo (förståeligt) och vägrar tyvärr hjälpa mig med min urkassa sömn, vilket gör mig rätt uppgiven. De tänker heller inte hjälps mig med ångesten om jag inte håller total nykterhet med kontroller. Tack men nej tack. Att jag vägrar antabus ser de som att jag ”inte är motiverad”. Så trist.

Orosanmälan gör att jag känner mig ledsen och lite kränkt, även om jag förstår att de gör rätt utifrån sitt. Våra barn har de fint, alltid satta i första rummet, har aldrig missat läxläsning eller körning till träningarna pga A. Dessutom är det i allra första hand för deras skull jag dristade mig att vända mig till vården, som jag mest upplever att jag får ett slag i ansiktet av. Jag skulle verkligen behöva höra er andra som fått orosanmälan på sig, min är tydligen ”extra sekretess” samt skickad till annan kommun pga vem jag är.

Ringde beroendemott i grannkommunen, där fick jag extremt bättre bemötande. Fick råd om en annan mottagning som jag ska kontakta för samtalsstöd, vilket känns bra.

Men orosanmälan hänger som ett mörker i luften nu, snälla, ni med erfarenhet och kunskap, hur lång tid tar det, vad händer?

Profile picture for user Ellan

Hej Märthan,
Skönt å se att du är tillbaka här på forumet. Ja du jag fick en anmälan till soc efter att ha spenderat en natt på psyk. Inget konstigt då vi har minderåriga barn i hemmet. Både du och jag förstår den delen. Det tog någon vecka sedan fick jag och min man komma dit på samtal. Blev väldigt väl bemötta och de ställde frågor kring barnens situation och jag berättade om mitt drickande. Jag erbjöds hjälp och vi diskuterade olika alternativ. Efter det började jag med antabus och började gå i samtal hos en beroendeterapeut. Utredningen hos soc lades ner vilket jag tror till stor del berodde på min och min mans uppriktighet. Min man var och är en trygg vuxen, min syster och mina föräldrar var väl insatta i situationen plus ett par av våra vänner. De tittade helt enkelt på hur barnen hade det.
Våra barn mådde inte bra i situationen som var. Jag var fysiskt närvarande men inte mentalt och detta har jag fått jobba med nu i nykterheten tillsammans med barnen.
Så här i efterhand ser jag allt detta som startskottet på min resa mot nykterheten. När soc blev inkopplade så började min man få nog... sedan tog det visserligen ett halvår till innan jag insåg vad jag egentligen behövde göra för att bli nykter.
Jag hade oxå en hel del krav från min läkare och fick Propavan att sova på. De skrev helt enkelt inte ut något annat eftersom jag var beroende...
Så såg det ut för mig för 3 år sedan.
Jag förstår att du mår skit och att det känns tungt just nu. Hur tänker du själv kring ditt drickande och vad säger din man i allt detta? Han blir ju oxå involverad i frågorna kring barnen.
Stor kram
Ellan