Crouching Tiger, Hidden Dragon

Jag kommer inte ihåg hur eller varför det började. Men sakta sakta började jag/vi dricka vin till vardags. I början tror jag det bara var någon gång ibland, men de senaste åren har det blivit varje dag. Vi delar på en flaska på kvällen. Oftast är det min idé (99%), det är jag som ställer frågan ’Vill du ha något att dricka?’. Jag behöver inte precisera vad det gäller för dryck. Ibland säger han nej, han vill hellre bara ta sig ett glas rom eller whiskey och för honom räcker det. Då står jag där och undrar - men jag då? Jag är inte så förtjust i starksprit, jo bara gin & tonic. Men det är vinet som har tagit över. Så, jag kan öppna en flaska för att ta ett glas, det kan bli två. Ibland räcker det, men då står ju flaskan kvar till dagen därpå och då dricker jag upp den till lunchen istället. Ibland tar han ett glas och jag tömmer resten av flaskan, lika bra för då finns ju ingenting kvar till dagen efter.

Jag har under många år jobbat på samma ort där vi bor, så jag har gått hem på lunchen.
Vi bor inte i Sverige utan i ett land där man kan köpa alkohol i matbutiken. Ibland när jag inte har planerat min lunch har jag gått förbi matbutiken på vägen hem, och då slinker en flaska vin ner i korgen, både till lunch och till middag. Jag har även hittat en webbsida som säljer alkohol, med express leverans på 24h. De har fantastiska erbjudanden och ibland erbjuder de gratis leverans - då måste man ju passa på…
Nu har jag bytt jobb, men får jobba hemifrån flera dagar i veckan. Då blir det också lätt att ta sig ett glas.

Min sambo dricker inte som jag. Han behöver inte dricka, egentligen konstigt då han inte kan eller vill sluta röka. Han kan ta sig ett glas eller två och sen är det bra. Han dricker aldrig på lunchen, varken på vardagar eller helger.

Det här är inte den första gången jag försöker. Vad jag försöker är inte riktigt klart ännu, men här och nu är det att inte dricka. Varje dag utan är en bra dag.
Jag har gjort vit månad tidigare, jag har haft uppehåll på flera veckor pga medicinering, så jag vet hur skönt det är att inte dricka. Att vara sig själv, vara hel. Att veta att när jag skrattar så är det för att JAG tycker något är roligt. Att veta att när jag blir arg och bråkar, då är det för att JAG är arg, inte för att jag är berusad. Den där känslan att vara fri.

Jag har tidigare pratat med min sambo om mitt problem. Han säger ’ok, då drar vi ner på drickandet’, men det är ju lätt för honom att säga, han har ju inte samma dragning som jag.

Den här gången så har jag inte sagt något, bara anmält mig till programmet här och i och med det också börja skriva offentligt. Jag har skrivit för mig själv under de tidigare gångerna, men nu tar jag steget och låter andra läsa.

Idag är jag inne på dag 4 och det känns bra.

Profile picture for user sorken

@cthd vad fint att få läsa din historia. Som jag sa i den andra tråden känner jag igen mig så mycket i din historia. Jag trappade upp mitt drickande när jag bodde utomlands i många år, jag tror det kan vara där det började. Att vin fanns på mataffären, att det va så lättillgängligt gjorde det så normalt för mig att alltid handla hem en eller två eller fler flaskor. Inget system man va tvungen att hinna till, nästan närsom på dygnet fanns det en kiosk som sålde billigt vin, ingen kände igen mig, det va för enkelt.

Jag förstår vad du känner när du säger att du vill skratta åt det du tycker är roligt. Jag kommer på mig själv med att kolla mer på hur mycket vin som finns kvar än att finnas i stunden när jag är på en middag med vänner. Att jag alltid funderar på hur mycket dom dricker och i vilken takt jämförelsevis med min. Tills jag inte gör det längre, för jag är för full och då vet jag inte vad som händer längre. Det förtar allt det roliga i både umgänge och samtal. Och sen baksmällan och besvikelsen på mig själv dagen efter. Det är tungt.

Jag vill bara säga att du är jättestark och jag hejar på dig, grattis till dag 4, grymt jobbat! Jag är på dag 2 idag, det är litet men känns fint. Som att man verkligen gör något för sig själv och sitt eget mående. En chans för att lyckligare liv som inte kontrolleras av hur många glas vin man dricker. Jag hoppas du får en fin kväll.

Profile picture for user cthd

@sorken Min kväll har varit helt ok och jag hoppas din med. Känns toppen att dricka bubbelvatten till maten och efteråt faktiskt ha ork till att plocka undan disken och städa av köket. Jag sitter här och ler för mig själv nu, är riktigt nöjd med mig själv. Jag kommer antagligen inte sova inatt (jag har sömnstörningar), men eftersom det inte har med vinet att göra så är jag inte stressad över det. En dag i taget, och varje dag utan är en bra dag.
Vi fixar det här!

Profile picture for user cthd

Inne på DAG 5

Om jag klarar idag, då är den en dag mer än sista gången jag lyckades vara utan. Det var i slutet av juli och då klarade jag 4 dagar. Hade nog kunnat klara flera dagar om det inte hade varit för att vi åkte på sommarsemester och hälsade på pappa med sambo. Och där blir det alltid lite bubbel för att fira att vi är på besök. Och ett glas ledde till ett annat osv.

Helt galet!!! Drickandet har blivit en del av min vardag, jag har vant mig vid att dricka varje dag, minst en 1/2 flaska vin. Det västa dagarna, då har jag kunnat dricka 1 flaska till lunch (själv och i smyg) och sedan 1/2-1 flaska på kvällen i sällskap. Kroppen har vant sig och jag blir knappt bakis, om jag håller mig till vin och inte blandar.
Åter igen - det är ju helt sjukt!

Läste anteckningar från i somras, där jag har skrivit till mig själv att nu måste jag verkligen ta tag i det här. Och det är ju som sagt tidigare, inte den första gången jag försöker.

Jag hoppas verkligen att denna gång ska bli annorlunda. Jag har läst här på forumet under en lång period och även om jag inte har varit ’medlem’ så har alla berättelser varit till nytta.
Det känns skönt att kunna skriva utanför min bubbla. Att nu kunna säga ’Hallå - jag har klarat 4 dagar utan att dricka’ och förhoppningsvis få credit för det här på forumet. För det är ju lite svårt att komma till jobbet på morgonen och säga ’Hörrni, jag drack inte igår - visst är jag bra!’.

Idag är en ny dag, den ger hopp!
Och jag hoppas att du som läser detta också kan känna så, oavsett hur många dagar du har bakom dig. Det är aldrig försent att försöka!

Profile picture for user vår2022

@cthd Ha ha! Stark igenkänning där att man vill skrika ut att man varit nykter i massor av dagar på jobbet, men det gör man ju inte för de vet ju inget. Skönt att få göra det på detta forum. Jag har haft projektanställning länge som tog slut vid årsskiftet. Söker nu för första gången i mitt liv nytt jobb, är 50+, men på något känns det som jag ändå vunnit, att vara nykter. Så klart var det tråkigt att lämna kollegor men inom mig hade jag ändå känslan av en seger som ger mig självförtroende och hopp om nytt arbete snart. Och att hitta ett nytt arbete blir ju också lättare om man är nykter och fokuserad, med bättre självförtroende och självkänsla.

Så grattis till dina 4 dagar👏🎉💫🌟🌸💕

Profile picture for user Se klart

Varmt välkommen! Bra med 4 dagar och framförallt en mini-sak men i nykterheten har vi inte mycket för att ”hoppas” på nyktra dagar utan beslutet ligger varje dag hos dig.
Öva på: idag ska jag vara nykter. Du tar hem beslutet till dig, och du tar ansvar.
Och kan då också ta till dig kredd när det går bra. Det här fixar du! kram.

Profile picture for user cthd

@vår2022 Jo forumet är verkligen bra :-)
Jag har nyligen lagt om karriär och utbildat mig till något helt annat. Jätteläskigt med samtidigt så roligt att känna att man fortfarande kan lära sig något nytt.
Du ska se att du snart hittar något, och din erfarenhet som du nu har av att ha klarat att sluta dricka gör dig stark och det kommer så klart att visa sig (jag läste ditt inlägg just om det). Heja, heja!

Profile picture for user cthd

@Se klart Tack så mycket!
Det är bara att kämpa på. Det har gått bra under de här första dagarna, jag känner mig mer beslutsam nu än tidigare.
Jo, det är jag som bestämmer, ingen annan. Det är mitt ansvar och jag ska klara det är.
Så härligt att få kunna prata om det och få uppmuntrande kommentarer efter all tid av att hålla det hemligt för mig själv.

Profile picture for user sorken

Dag 5 för dig cthd, det låter som din motivation är stark. Jag hejar på dig! Fan va grym du är!

Hur mår du idag? Jag hoppas du känner dig stolt. Vilken underbar känsla det är jämförelsevis med skuld och skam så som jag brukar känna när jag vaknar upp på en vardag men torr mun, huvudvärk och inser att jag svep i mig en flaska vin själv utan anledning en vanlig vardag. Usch den känslan är vidrig. Jag har inte känt sug idag men jag börjar fundera på hur det kommer kännas till helgen, till situationer där andra dricker, det är jag nervös för.

Ikväll kör jag coca cola zero med isbitar och citron i. Jag känner att jag vill ha ett glas med något bredvid mig, om än så bara bubbel vatten eller något, det är lite tryggt för mig på något sätt.

Profile picture for user cthd

@sorken Hej där! Dagen har i stort sett varit bra, trist avslut med en jobbig diskussion med min 15-åriga dotter nu på kvällen. Diskussionen hade ingenting om min situation att göra, utan bara vanlig mamma/dotter tvist = varför får jag inte göra si eller så, livet är orättvist osv. Men jag är så in i bomben glad att jag inte har druckit idag, och jag känner faktiskt mig mer besluten nu om att det jag gör är rätt.

Du kommer klara helgen finfint!

Jag dricker sodastream med violsaft :-) Ser så coolt ut i glaset - alldeles lila. Kom och tänka på läsken 'Vira Blåtira'.

Profile picture for user cthd

@Åsa07 Hej! Hur blev promenaden? Här var det fint väder men kallt så in i bomben. Jag försöker att gå fort, då kan inte tankarna hinna ikapp mig. Hoppas du får en bra kväll!

Profile picture for user sorken

Jag har också en sodastream men violsaft har jag inte testat, det låter gott! Jag har en med persika-smak som jag testat några gånger men tycker den smakar lite kemikalier. Man kanske ska unna sig några nya olika smaker till sin sodastreamer som en belöning för att man avstått alkoholen. Det ska jag nog göra när jag klarat en vecka. Man har ju redan sparat pengar så det kan va fint att ge sig själv något litet som uppmuntran.

Jag tog också en rask promenad i kylan idag, vacker frost och skönt för hjärnan att få varva ner lite när man traskar på. Lyssnar på ljudbok samtidigt vilket gör promisen roligare tycker jag :)

Jag hoppas du och din dotter löst ert lilla tjafs. Sådant är ju livet, man tjafsar med sina nära och kära ibland. Men du kan ju tänka att hade du varit bakis hade ditt tålamod varit sämre och ni kanske hade bråkat ännu mera. Vilket är ju skönt att veta att du kunde hantera konflikten med dom bästa förutsättningarna.

Profile picture for user cthd

@sorken Jag är inte så förtjust i läskvarianterna som man kan köpa till sodastream, just för att det smakar kemiskt. Jag använder vanlig saft istället, det tycker jag är mycket godare.
Precis, det blir pengar över när jag inte köper vin. Egentligen ska man ju ta dom och lägga i en burk och sen köpa sig något speciellt.
Vad lyssnar du på - fortfarande Rebecka Åhlund? Vad tycker du?
Jo, det var en mycket bättre dag idag. Konflikter tillhör ju familjelivet, men det var så skönt att ha den nykter den här gången.

Profile picture for user Åsa07

@cthd hej! Jo en lång och härlig promenad blev det vi hade bara -8 så perfekt promenad väder, vackert idag med men betydligt kallare. Jag kan tycka att promenader är perfekt för tankar och dagdrömmar .

Profile picture for user cthd

Inne på DAG 7

Ja, så snart ett vecka gått. I morgon börjar vecka 2, då får jag börja på nästa del i programmet, känns spännande och motiverande.

Och så gjorde jag det - sa det till min fina sambo:
- Jo du har kanske märkt att jag inte har druckit den här veckan.
- Ja, det är ju jättebra. Håller du upp över helgen också?
- Alltså, jag kommer nog inte dricka på ett tag, jag behöver nog en längre paus.
- Ok inga problem. Det är ju toppen för oss båda.

Jag berättade också att jag följer ett program på internet som tar några veckor. Han kan och kommer ta sig ett glas då och då, men det gör mig ingenting, så länge som han stöttar mig i det jag gör.

Jag har dock under vissa stunder helt plötsligt tänkt på att dricka, typ jag såg budbilen och kopplade det till att det var han som brukade köra leverans när jag köpte vin på nätet. Idag när jag körde hem, så tänkte jag också, vad ska jag dricka när jag kommer hem (strax efter kl 13). Kom på snabbt på att alkoholen kommer inte att lösa mina sysslor, den kommer inte ringa upp och boka de möten jag behöver, så det suget gick faktiskt snabbt över.
I övrigt har det faktiskt varit förvånansvärt enkelt, med jämförelse av de tidigare gångerna jag har försökt. Hoppas att det fortsätter så!

Nu sitter jag här i soffan och dricker min soda-stream blandad med violsaft. Om jag skulle ta patent och göra en läsk, så skulle den få heta ’Coola Viola’.

Finfin fredag allesammans, oavsett vilken färg den har!

Profile picture for user vår2022

@cthd Bra jobbat och grattis till vecka🎉. Förmodligen klara du detta på ett annat sätt för att du kanske bestämt dig för att vara nykter på ett annat sätt. Vad bra att du var öppen och berättade det för din sambo, det är så mycket bättre att ha stöd och även pepp från sin käraste. Jag brukar högt säga om jag är sugen på vin till min man, bara att säga det hjälper att bli av med suget men även hans pepp om hur duktig jag är. Upplevde också att när jag berättade, bara några av mina närmaste vet, och var öppen om att sluta dricka kände jag mig så sann och ärlig. En befrielse att slippa smussla, ljuga och smyga mer. Det blir mer press, men den pressen är bra för mig för jag var så beslutsam om att inte dricka mer då jag inte kan hantera alkohol, inte ens ta ett glas då det slutar i en flaska eller mer.

Du har utvecklat en bra strategi för att mota alkoholdjävulen och gör det bra! Jag älskar min sodastream och min favorit är att blanda i funlight, och vid lyx även en isbit. Blir sugen att prova violsaft.

Ha en fin lördag🌸💕

Profile picture for user sorken

Coola Viola och Merry Cherry det är två "drinkar" jag hade velat smaka, dom låter jättegoda båda två.

Vad grym du är som berättade för din sambo att du inte ska dricka på ett tag och vad fint att han stöttar dig. Det måste kännas befriande? Grattis till att gå in i vecka 2, jag hoppas du är väldigt stolt över dig själv!

Imorse vaknade jag tidigt och promenerade till det lokala bageriet för lite färska frallor till frukosten. Då kände jag att fan va skönt att vakna en lördags morgon utan huvudvärk, promenad i det vackra snö-landskapet, det kändes så rätt. Blev tacksam gentemot mig själv som hade avstått vinet i fredags.

Profile picture for user sorken

@vår2022 det du skriver om "en befrielse att slippa smussla, ljuga och smyga mer" är väldigt fint. Just smusslandet va det som kändes tyngst för mig, att ljuga för dom som är närmast, låtsas vara "normal" när man va full. Det kändes som ett sådant svek, jag hoppas jag kommer slippa behöva göra det i framtiden.

Profile picture for user cthd

@sorken Nu har jag en tredje variant - Grape Escape - soda stream med grapefruktsaft :-)
Jo, det kändes skönt att prata om det. Men också han accepterade det så enkelt, utan diskussion.
Så gott med färska frallor till frukost!

Profile picture for user cthd

@sorken @vår2022
Jo, smusslandet är någonting som jag inte har saknat denna vecka som gått. Jag har druckit rödvin i kaffemugg tidigare, så skönt denna vecka att veta vad som finns i glaset utan att behöva ljuga eller smyga med det.

Profile picture for user Kebne1

Stor igenkänning på allt du skriver. Det dagliga vinsippandet… jag hade t om vin i en lite mindre termos (uppfinningsrikt). Jag berättade allt för min man är jag tid steget och han anade men visste inte om mina tankar kring alkoholen och hur den påverkade mig. Så skönt med support och att vara sann. Vi bor också till och från i ett land där ”ICA” har alkohol; tillgängligheten bjuder in till vardagsdrickande! Snart åker vi till vår alpby och det blir en ny prövning för mig.
Hoppas du får en fin söndag!

Profile picture for user cthd

@Kebne1 Ja, det är skönt med ett stöd. Jag berättade även för min mamma igår. Hon blev glad. Vi har redan pratat om det och hon är nog den enda som har uttryckt sig om mitt drickande, och delat med sig av sin oro för min/vår konsumtion. Hon sa 'Så du känner att du inte har det under kontroll? Och det var så skönt att få säga 'Nej, det är jobbigt och jag tror verkligen att jag att det har gått för långt'. Inga 'vad var det jag sa' osv. bara ett stöd, hon sa 'Vad duktig du är som tar tag i det'.

Ja, det är jobbigt när det är så tillgängligt. Och dessutom så finns inte inte några alkoholfria alternativ här om man går ut - det blir läsk som dessutom kostar mer än vad ett glas vin gör....
Att klara dessa utmaningar, det är vårt nya liv.
Ha en fin kväll!

Profile picture for user cthd

Söndag...
Det bara snöar och snöar. Det blev två bra promenader med hunden, skönt att få röra på sig även om man måste pulsa fram i snön. Och så har jag har skottat fram två bilar - jag var den bästa och tog sambons bil också, när han var ute och åkte puder.
Har nu laddat ner Rebecka Åhlunds bok och lyssnat på den på promenaderna - åh så bra, men ack å jobbigt. Den får mig bl a att tänka på hur bra det är forumet är, att kunna få öppet få prata om sina problem och läsa att andra har det lika jobbigt i den här kampen.
Jag tänker fortsätta att vara positiv och tacksam för att jag har bestämt mig att följa programmet. Jag har idag satt upp mina mål som jag ska följa och bestämt slut datum. Det känns läskigt och utmanande, och samtidigt så himla coolt.
Nu ska jag dricka te medans jag funderar på vad vi ska äta till middag.
Må gott!

Profile picture for user sorken

@cthd vad roligt att du lyssnar på Rebecka Åhlunds bok, jag är klar med den nu. Jag kände igen mig så mycket i den vilket gav mig styrka såväl som gjorde mig ledsen vid tillfällen. Att den är skriven ganska "lättsamt" och stundtals roligt trots det tunga ämnet va en fin balans tycker jag.

Att köpa läsk istället för alkohol alternativ tar emot för mig med (inte för att jag varit ute ännu men jag har funderat mycket på hur det kommer kännas vid middagar etc). Jag ska helt enkelt undvika situationerna tills jag känner mig mindre skör har jag bestämt. Kanske finns det alkholfria drinkar? Det är ju lite "festligare" än en läsk när alla andra dricker vin och öl. Promenader och en dag i taget, det är mina ledord. Jag tycker du är fantastisk och stark, hoppas din grape escape va lika goda som dina andra coola sodastream drinkar, hejar på dig!

Profile picture for user cthd

Måndag - ny vecka - dag 10

Jag jobbar hemifrån, har lite svårt att koncentrera mig idag. Är redan framme på dag 10 - det kändes så långt borta när jag började den 1 januari. Blandade känslor, för visst är jag glad över att jag är här. Vi är alla annorlunda och vårt drickande är väldigt personligt - summan alltid att vi dricker för mycket. Jag orkar inte älta hur, varför och vad det kan ha haft för konsekvenser. Jag behöver just nu bara se det positiva i att jag bockar av dag efter dag.
Just idag känns det träligt - jag är trött. Förut somnade jag tidigt och vaknade mitt i natten. Nu kan jag inte somna på kvällen, låg vaken till kl 1 i natt och tittade på film. Helt borta när väckarklockan ringde vid sju. Trött, trött men väldigt tacksam för att jag klarat ytterligare en dag. Ska pigga till mig lite så att nästa inlägg kan bli lite roligare.
🙏🌟

Profile picture for user vår2022

@cthd Stor igenkänning. Det där med sömnen är ett gissel, det tog ett tag för mig innan sömnen blev mer stabil. Har också haft nätter då jag haft så svårt att somna. Tänker att det är hjärnan som återhämtar sig och behöver tid för att komma i balans igen. Har läst att det tar 3-6 månader för hjärnan att bli helt återställd efter överkonsumtion av alkohol. Antar att det är därför självhjälpsprogrammet rekommenderar uppehåll på tre månader. Denna kunskap har motiverat mig och gjort det lättare för mig att stå ut då jag vet att jag är snäll mot min hjärna. Som du säger, trött, trött men väldigt tacksam för att du klarat ytterligare en dag, det är starkt💪

Profile picture for user Linalus

Hejja dig!
Inläggen behöver verkligen inte vara roliga. Bara att du gör inlägg är bra tänker jag. Recenserar inte mig själv alls mycket när jag gör inlägg. Gört ba! :) Efteråt känns det bättre tycker jag.
Vi är inne på samma dag du och jag. :) Känns bra!
Jag har börjat med en morgonrutin som jag läste om i en bok. Innan man gör något annat på morgonen:
- En kopp varmt vatten med 1/2 citron klämd juice i
- Tänd ett ljus
- 5 minuter meditation
- Läs något kort inspirerande (jag använder appen gratitude, men det finns ju så många)

Har ju inte så många dagar på nacken med detta, men det känns bra. Sen har jag slutat varje dag med att skriva i alkoholdagboken. Är också skönt...

Kram

Profile picture for user sorken

@cthd Ibland känns det träigt som du beskriver. Jag har också känt en trötthet, vilket jag har uppfattat som lite orättvist då jag hade hoppats på att avstå alkoholen hade gett mig bättre sömn och därför borde göra mig piggare. För mig tror jag att det kan ha att göra med förändringen och också att hjärnan är trött eftersom dessa frågor har snurrat så mycket i huvudet. Det tar energi att ta beslut och hålla dem uppe. Ge dig själv en klapp på axeln, du gör ett fantastiskt jobb. Att jobba hemifrån gör också att man inte får så mycket förändring i sin vardag. Jag gör också det, allt smälter liksom ihop och blir en röra istället för att ha tydliga punkter så som att ta sig till jobbet, stänga ner, gå hem etc etc. Kämpa på med dina promenader, tror det är bra för kroppen och själen. Jag försöker också hålla uppe lite promenader.

Och oroa dig inte för att inlägg behöver vara roliga. Ibland är det deppigt, ibland glatt och ibland är allt bara lite grått. Det är okej, du är grym! Hoppas du har en fin tisdag och inte känner dig allt för trött.

Profile picture for user majsan_nu

@cthd Hej! Vet inte om jag skrivit i din tråd tidigare, var nog länge sen i så fall...
Känner igen så mycket av det du skriver om. Att inte orka älta så mycket, försöker begränsa det o bara vara i mitt a-stopp! Att somna tidigt eller att somna sent får ju olika konsekvenser... Vakna tidigt när jag inte orkar/vill vara uppe sent eller inte kunna somna o bli stressad över det o vara trött/vakna sent. Dagarna blir ju sen utifrån det men jag är oftast trött i vilket fall! Att skriva lite deppigt måste vi få göra - det är sannerligen ingen dans på rosor att börja ett a-fritt liv!!!
Mitt alkoholfria liv har ju varit en tid men jag känner så väl igen mig i det du skriver...
Hoppas hursomhelst att du får en fin dag!
Kram från mig 🥰

Profile picture for user cthd

Tack för era fina kommentarer! Alldeles för trött för att skriva, tar det imorgon. Har i alla fall varit en mycket bra dag, på många plan - jag är så himla bra 😝 och ni också 🙏❤️

Profile picture for user cthd

@vår2022 - Jag har sömnproblem sen tidigare, vissa dagar blir jobbigare, men det är skönt att veta att man inte har druckit. Allt blir inte bra för att man slutar, men mycket blir bättre. Jag kan tyvärr inte skylla alla mina problem på alkoholen. Varje dag utan är en bra dag - vi kämpar på! 🤗

@linalus - Grattis till våra 11 dagar 🙌 Tack för pepp. Nej, det är klart att alla inlägg inte behöver vara roliga, men ibland när jag skriver ned mina tankar så slår det mig hur deppigt det låter.
Jag har kört morgonrutiner tidigare, men jag blev så stressad över att inte hinna med allt, även om jag gick upp kl 6. Så nu blir det, de dagar jag jobbar hemifrån: 1)KAFFE 2)hundpromenad 3)stretch/yoga. Min meditation kör jag lite när jag är ute på promenaden. Jag använder appen Calm sen snart 3 år. En favvo med meditation, mindfullness och motivation. Nu kör vi dag 12! Kram

@sorken Promenaderna är mitt liv, jag måste ut. Jag skaffade faktiskt hund för att få sällskap.
Ibland är det bara så mycket runt omkring (se nedan), bra och dåligt. Toppen att ha er här och ha forumet som bollplank. Ta hand om dig ❤️

@majsan_nu Nej, vi har inte 'träffats' tidigare, men jag har läst din tråd. Oj vad många dagar du har - bra jobbat, grattis!!!! Jag tycker egentligen att det är tråkigt att älta. Jag vill att det ska gå framåt, jag vill vara glad, men ibland orkar man bara inte. En dag i taget! Ha en bra sån 🤗

Idag fick min dotter äntligen åka iväg på 3 dagars träningsläger och eventuellt 1 dag tävling. Hon skadade sig i oktober och det har varit jobbigt för henne att se kompisar åka iväg på både träning och tävling. Men för att få åka, måste PCR-test göras, förra veckan och nu i måndags.
Jag märker nu idag, hur spänt jag har varit inför detta. Har gått varit rädd för att hon ska vara positiv och inte få åka iväg, nu när skadan äntligen är över. Igår fick vi resultatet - negativt. En sån lättnad. När jag väl kom hem (jobbade på kontoret och det blir jättelånga dagar med nästan 5 timmars resväg t/r), hade hon packat klart, R hade handlat och lagat mat, det var bara lite administrativa papper att fixa för resan. Trots att dagen hade varit intensiv kände jag mig så nöjd, jag hade hunnit med så mycket. Nu på morgonen, sista packet och sen avlämning till coachen. Hon kommer hem sent på söndag kväll.
Nu ska jag njuta av lite egen/sambo-tid tills hon kommer hem. Det ska bli skönt att bara vara två i några dagar.
Och ikväll ska jag få gå på yoga med bästa läraren 🙏

Det är så himla skönt att fixa dagen utan att dricka. Så skönt att ta i tu med en ny dag och veta att jag inte ska dricka i dag heller.

Idag med sol i sinnet ☀️

Profile picture for user cthd

Skönt med egentid sa jag tidigare. Första dagen sedan i oktober som jag är ensam hemma på lunchen. Japp, suget kom starkare än vad jag hade väntat mig. Gick över ganska fort som tur var. Nu tar jag lunch promenad för att få frisk luft och ändra riktning på tankarna.

Profile picture for user cthd

@vår2022 Tack så mycket! Jag är helt mör i kroppen efter yogan, har haft ett uppehåll på nästan 3,5 vecka pga sjukdom. Men det var så skönt.
Hoppas din app hjälper, jag kör med Calm, de har gonatt-sagor som man kan somna till 😴

Profile picture for user cthd

Dag 13 - känns bra ☺️
Har funderat mycket på val idag. Chansen att få välja, att få känna en vilja, och vara nöjd över de beslut man tar. Det känns rätt i hela kroppen. Lite flummigt kanske, men så har det känts idag.
Ta hand om er!

Profile picture for user vår2022

@cthd Har också tänkt i de banorna, eller mer vad jag kan påverka och vad jag inte kan påverka. Tex kan jag inte påverka min längd och därmed är det inget jag kan göra åt det och onödigt att ens fundera på det. Jag kan påverka tex om jag ska dricka eller inte, då jag inte vill dricka väljer jag att inte göra det. Det är min vilja som styr mitt handlande. När jag följer min egna vilja känner jag mig stolt, skulle jag bli påverkad av andra till att dricka, skulle jag inte känna mig stolt för att jag går emot min vilja.

Ha det gott🌷💕

Profile picture for user cthd

@vår2022 Ja precis - att vara glad över de val vi gör.
Det känns dock lite läskigt att jag känner mig så bekväm i mitt val att inte vilja dricka nu. Jag är faktisk bara på dag 14, inte som många av er andra som har kommit förbi 30 dagar och mer. Är lite rädd över att jag känner mig för bra och jag släpper ner garden. Men, strunt samma - jag njuter av det - jag mår bra helt enkelt just nu. En dag i taget!
Hoppas att du har det bra också och lyckas njuta lite av din 'lediga' tid.
Ha en trevlig dag ☀️

Profile picture for user sorken

@cthd dag 14 för dig idag va? 2 hela veckor, wow och bra jobbat! Jag känner igen känslan i att vara orolig för att släppa garden. Det har gått relativt enkelt för mig med dessa 10 dagar och sugen har inte varit för starka. Men samtidigt så vet jag att det kommer komma så många fler dagar framöver och det kanske inte alltid kommer kännas så enkelt och framför allt att känslan av att "hålla" up måste lägga sig. Snarare att man måste omvärdera hur man vill ha livet, det finns inget "mål" utan det är en förändringsprocess. Kanske flummiga tankar men så har jag tänkt lite på senaste.

Grym du är som kör yoga och promenader och stod över suget den där lunchen, hejar på dig!

Profile picture for user cthd

@sorken Japp, inne på dag 14.... Känns toppen!
Men resan är ju inte över, som du säger, det är en förändringsprocess.
Jag lyssnade på ett 'föredrag' av Annie Grace där hon pratar om hur man kan ändra hur man känner för drickandet. Hon menar på att det går åt mycket energi om man tänker att man måste göra något. Om man istället känner att det är är något som man vill, att man väljer, att man tänker att man har tur att få göra den ändringen för sig själv, då blir det lättare. Jag tyckte det lät inspirerande.

Jag har ett klart mål, och det är att alkoholen inte ska ha så stor betydelse för mig i framtiden. Om det betyder att jag aldrig mer kommer att dricka eller att jag kommer att klara ett måttligt drickande - det vet jag inte. Jag tänker att jag får se under resans gång. Men här och nu har jag ingen lust att dricka och det känns bra.
Yogan var toppen, ser fram emot nästa pass på söndag.
Ta hand om dig! Vi är så bra tycker jag 🤗

Profile picture for user cthd

Sötsug...

Läser i mångas inlägg om detta. När jag var runt 20, hade jag väldiga problem. Jag fick crawings och kunde springa och köpa godis när som helst på dygnet, hade lättare att hålla upp rökningen än att sluta med smågodis.
Fick då tips om att äta krom-tabletter och det hjälpte mig.

Profile picture for user cthd

@Futurista Tack, jo det känns bra! Du ska se att du också är här snart. Du får tänka 'Tiden går fort när man har roligt' 😆😜
Hoppas det blev bra skidåkning med barnen igår. Längd eller nedför?
Önskar dig en fin söndag! 🤗

Profile picture for user cthd

En dag som idag har tidigare varit min typ av favvo-dag. Dottern borta, sambon stack iväg över dagen, bara jag själv hemma. Förut, var detta den perfekta dagen: söndag, ledig och ensam. En flaska vin till lunch och sedan ha tid för att vila mig och nyktra till innan de andra kommer hem.

Men idag har jag inga sådana tankar. Jag varit på min yoga, handlade på vägen hem, men bara mat (ingen dryck), jag ska äta lite och sen gå ut i solen på hund promenaden. Jag ska njuta av hela dagen, nykter. Det känns inte konstigt, bara bra.
Ta hand om er! Fin söndag allihopa ☀️🤗🏔

Profile picture for user vår2022

@cthd Låter som en härlig dag. Känner igen det där med att i lugn och ro få dricka i sin egna värld och takt. Domna bort för stunden. Men det blev inte skönt efteråt. Det som på riktigt är skönt nu är att vakna fräsch på morgonen göra saker och där alkohol inte finns med i bilden😀.

Ha en fin söndagkväll🌷💕

Profile picture for user Futurista

Härligt att du tog tillvara på dagen! Blir nästan lite avis, misstänker att du bor i något härligt land med fin skidåkning ⛷ 🏔. Något jag reflekterat över senaste året när jag ”lagt om” kursen (nåja en liten vilsekörning här på slutet men…) är hur mycket tid jag förlorat av alkohol. Tid på att vara bakis. Tid som jag hade kunnat aktivera mig och barnen på istället för att ta första vinglaset kl15 och sen vara ”fastkedjad” i hemmet. Egentligen är det helt knäppt hur mycket tid jag lagt på att vara lullig - jag som inte ens gillar att tappa kontrollen egentligen.

Profile picture for user cthd

@vår2022 Ja, det blev en toppen dag. Nej, att dricka 1,5 liter vatten för att försöka nyktra till kl 16 var inte toppen. Nu är det så skönt att hela dagen blir bra. Tog mig en tupplur på eftermiddagen, för att jag var trött - inte full. Hoppas din dag varit bra också!

@Futurista Knatade ut med snöskorna på ca 6 km. Hade glömt hur jobbigt det är, men skönt efteråt. Jo, vi bor på skidort, men jag kan inte åka längre då knäna inte håller .
Ja, det tar tid att dricka, att vara full och sedan bakis. Det tar också tid och energi att bråka med sig själv om hurvida man ska få dricka eller inte. Hoppas att du fick gjort det du planerat - känns bra, eller hur? Fortsätt, du är på rätt spår!

Trevligt slut på helgen önskar jag er 🤗

Profile picture for user cthd

Idag är jag inne på dag 18, jag har nu 17 dagar helt utan bakom mig.

Igår kväll hamnade vi hos kompisar, blev erbjuden en öl - tackade nej. Lite senare blev jag erbjuden ett glas vin - tackade nej och det utan något sug eller med en tanke ’åh stackars mig - jag får inte dricka’. Det bara kändes bra, jag var bara lugn i mitt val.

Så skönt att vakna upp fräsch. Dessutom då jag hade glömt att ställa om väckarklockan, den ringde 5:15, men jag behöver egentligen inte går upp förrän 6:30 idag.

Profile picture for user cthd

Hahahah!
Jag klarade dagen. Erkänner att idag var det tuffare, mycket stress och jag hade gärna satt mig med ett glas vin nu på kvällen. Men det gjorde jag inte och tur var väl det, för annars hade jag inte hunnit / kunnat hinna med allt som jag gjort.
Kom på en sak, men jag tar det i morgon - nu stupar jag i säng och väckarklockan står på 4h15, dottern ska i väg på ny träning /tävling igen.
Gott natt alla ni kära AH vänner 😴

Profile picture for user cthd

Igår köpte jag alkohol fri öl i mataffären, tänkte att det kunde vara bra/gott (eller egentligen vet jag inte vad jag tänkte).
Senare när jag stod och fixade i köket på kvällen tänkte jag, nu skulle det vara gott. Men då kom jag på, att det jag egentligen vill, det är ju att ändra mitt drickande. Då ska jag ju inte stå och dricka öl (även om den är alkoholfri) en vardagskväll bara för att jag lagar mat eller för att jag känner för det. Så jag tog ett glas 'Coola Viola' istället (sodastream blandat med violsaft).

Profile picture for user Jan.3.

@cthd

Jaha,då var jag inte ensam i den tankevurpan.
Gjorde samma sak, köpte några olika a- fria öl för att se vilken som var godast, har aldrig smakat sånt tidigare.
Skulle ta en till helgmaten, kom hem med ölen o kom på att varför skulle jag behöva ha ett substitut till alkoholen, hur tänker jag.
A- ölen åkte in i skåpet på studs.

Profile picture for user vår2022

@cthd @Jan.3. Ja, varför dricka alkoholfri öl egentligen? Har druckit någon då och då vid speciella tillfällen. Inget som jag triggats av. När jag köpt hem någon gång har jag köpt öl med 0,0% alkohol. Det finns ju alkoholfri öl med 0,5% alkohol och den räknas som alkoholfri.

Profile picture for user cthd

1+1+1+1...
En dag i taget och vips har jag klarat 20 dagar , och i morgon checkar jag av 3 veckor ☺️
Vissa bättre än andra, det är bara att köra på och ta dagen som den kommer.

Jag återkommer i mina tankar om vad mitt mål är: Att förändra mitt drickande, alkoholen inte ska ta en stor plats i mitt liv. Ändra mitt sätt att se på varför jag dricker och vad det ger mig för stunden och i längden. Jag har valt att inte dricka under programmets gång, dvs 10 veckor, och det känns avkopplande att just kunna få fundera i lugn och ro under den här tiden om hur jag vill ha det i framtiden.

'Varje dag är en ny möjlighet att förändra ditt liv'
Fin fredag! 🐯

Profile picture for user cthd

Dag 22 avklarad!
Härlig dag med sol - lång hundpromenad och sedan eget yoga pass. Blev en eftermiddagslur i soffan - tyckte jag var värd det. Ny patron till sodastreamen, så nu blir det påfyllning i glaset 😆
Trevlig lördagskväll till er alla!

Profile picture for user cthd

Bara för att...

Den där lilla filmen i programmet (v3 om att kartlägga sina vanor) har fått mig att verkligen tänka efter. Den stämde så bra in på mig och det hjälpte mig att härom dagen berätta för en av mina bättre kompisar om mitt 'uppehåll'.
När jag sa att jag inte dricker nu och preciserade att det var lite mer än en vit månad blev hon orolig, hon trodde först att jag var gravid 😂, och sen att jag var sjuk. Men när jag sen kunde förklara så förstod hon och blev glad över mitt beslut.

Det blir helt enkelt för mycket när man tänker:
Vilken skitdag, jag tar ett glas vin
Vilken bra dag, " - "
Det snöar, " - "
Det är sol, " - "
Det är onsdag, " - "
Jag mår bra, " - "
Jag mår skit, " - "
Jag måste..., " - "
Jag slapp, " - "
Bara för att, " - "

Dagarna går på, och jag har befunnit mig i flera situation där jag tidigare hade druckit (middag på restaurang, stressig dag på jobbet, goda nyheter, lunch med tjejkompisarna). Situationer som jag nu klarat galant. Jag samlar på dessa, liksom checkar av på en lista av vad jag klarar att göra utan att dricka. Och så tänker jag, j-ar vad jag är bra!

Ha en så finfin söndag! 🐯

Profile picture for user cthd

Dag 25 inloggad i alkoholkalendern.
Det rullar på, dag efter dag. Det känns faktiskt helt naturligt att inte dricka när jag lagar mat eller när vi äter.
3 vinflaskor ligger uppe på hyllan, där även all annan starksprit står - jag brukar titta upp och tänka 'jaha, där ligger ni', och sen är det inget mer med det. Dom får ligga kvar där så länge.
Jag vet inte varför det känns lättare den här gången, men det bara gör det. Just nu är jag inte sugen på att dricka.

Hejar på er alla!
Kämpa på när det är motvind och njut när rullar på!
En dag i taget.
🤗🐯

Profile picture for user cthd

Dag 30 och inne på vecka 5…

Kan knappt fatta att det har gått så fort.

Igår drack jag en alkoholfri öl, så gott. Men 1 räckte och sedan tog jag ett glas Coola Viola istället. Hade glömt bort att man blir lite uppblåst i magen av att dricka öl. Jag hade köpt en halv flaska rött vin till sambon. Ville inte köpa en hel flaska, för jag tänkte att 1) han kommer inte dricka upp den 2) jag vill inte ha en öppnad flaska stående hemma.
Han drack inte ens upp den halva flaskan. (Rebecka Åhlund skriver i sin bok om när hennes man drack vin till maten och nöjde sig med 1 eller 2 glas, så hon blev förbannad på honom i början, han som fick dricka och så söp han så jävla dåligt 😂).

Efter middagen så hällde jag ut både det som var kvar i hans glas och resten av flaskan i vasken. Lukten från vinet fick mig inte att sukta, snarare tvärtom. Jag var nöjd över att jag inte behövde dricka och också för att jag inte ville.

Det här är väldigt konstiga tankar som far igenom mitt huvud. Mitt mål är och har aldrig varit att sluta dricka helt - mitt mål är, som sagt tidigare, att förändra mitt drickande. Jag tänker någonstans att när jag har gjort mina vita dagar (håller fortfarande antalet för mig själv), så kan jag dricka på speciella tillfällen, kanske till en middag på restaurang eller champagne till något firande. Men efter igår kväll, då jag verkligen inte kände något sug efter vinet och den alkoholfria ölen räckte tillräckligt, så vet jag inte. En väldig annorlunda, men samtidigt trygg känsla.

I januari 2019 tog jag min första vita månad. Jag klarade 29 dagar av 31 och jag räknade dagarna i halvdagar, jag var stolt över att jag klarade lunchen, och sen koncentrerad jag mig på att att klara kvällen. Jag minns att jag efter ett tag tyckte det var skönt att inte dricka, men jag var glad när januari var över, även om jag i början inte drack så mycket. Smått, smått så kom det vardagliga drickandet tillbaka och till början av sommaren hade jag slutat att räkna mina vita dagar.

Nu känns det annorlunda. Kanske är det för att jag har satt upp ett längre mål. Men man ska inte ropa hej innan man är över bäcken. Jag fortsätter med en dag i taget och så får jag se hur jag känner mig när jag har kryssat av mina dagar.

Fin söndag till er alla!
☀️🐯

Profile picture for user vår2022

@cthd Grattis till 30 dagar!🎉🌟💐. Ett längre uppehåll är nog bra så att man verkligen fått känna på effekterna av att vara nykter. Man kan då ta ett bättre beslut på hur man vill ha det med alkohol. Och även att man inte har fokus på hur många dagar det är kvar tills man får ta ett glas vin. Så har jag gjort, räknat ned tills jag äntligen får dricka vin igen, och efter ett tag druckit varje dag igen. Du jobbar på så bra och har så bra resonemang med dig själv🌷💕

Profile picture for user Se klart

Hej,
Jag känner väldigt väl igen känslan av att hälla ut slattar och inte vilja ha några öppnade flaskor som står och dräller. Jag känner också igen - att bestämma sig för ett antal dagar (100 i mitt fall) och nånstans på vägen inse att ett alkoholfritt liv är vad jag skulle må allra bäst av. (Kanske är det inte så för dig utan att jag läser in något som inte står där.) För mig har det varit så bra att vänta in och vara öppen för att det kan bli på olika sätt. För min del blev det självklart så småningom att välja nyktert och sist jag kollade i appen var det 750 dagar sedan. Att inte dricka har förändrat allt i mitt liv till det bättre. Heja dig hur du än väljer framåt! 🌿

Profile picture for user cthd

@vår2022 Tack så mycket! Och du är väl över 100 dagar nu?
Jag börjar se det här med att mitt fokus har ändrats och alla tankar handlar inte om att dricka längre. Kanske därför jag inte skriver varje dag heller. Vi kämpar på 💪

Profile picture for user cthd

@Se klart Tack för din fina kommentar! Wow - det är ju mer än 2 år!
Jag vet inte hur det kommer att bli, det känns konstigt att nu tänka 'aldrig mer'. Men kanske är det så att man kommer på hur man vill ha det under resans gång, det är inspirerande att läsa hur du har känt. Jag är glad att jag har satt upp ett längre mål för att få testa mig själv i olika situationer. Och efter + 30 dagar så mår jag mycket bättre. Och jag vet att det är JAG som mår bättre, utan några andra substanser.
Ha en fin kväll 🐯

Profile picture for user vår2022

@cthd Ja, 101 dagar idag😁. Det är det som är det intressanta i den här processen. När fokus och tankar på alkohol tynar kan man börja ta tag i sina tankar, funderingar och känslor i livet. Vem är jag egentligen? Vad vill jag egentligen? Hur mår jag egentligen? Hur vill jag leva mitt liv? Vad är viktigt för mig? Vad har jag för värderingar och vilken riktning vill jag ha i mitt liv?

Ha en bra dag!🌷💕

Profile picture for user cthd

Måndag
Livet går vidare utan att dricka. Har nu 36 dagar bakom mig. Känns bra, dagarna flyter på och jag tänker mindre på att dricka. Kvällen kommer, jag lagar mat, vi äter - och detta utan något sug. Men ibland kan jag få sug på annat, det har blivit lite mycket chips, choklad och godis i helgen.
Tar en dag i taget, tankar kommer upp om hur jag vill ha det senare. Jag vet att jag inte ska tänkta på det nu, först ska jag mig i mål och det är långt kvar. När det är gjort, då får jag se.
Men jag tänker på det i alla fall. Processen är lång och det är inte enkelt. Men jag är glad för att den är igång.
Lite förvirrat inlägg.

Profile picture for user Matti77

@cthd grattis till 36 dagar, skönt att du är inne i det nyktra livet. Håller med om det där med chips och godis ãr väldigt mycket för gott. Innan jag slutade dricka såg jag framför mig att kag skulle gå ned typ 5 kg på en månad utan problem. Så fel jag kunde ha... :)

Profile picture for user cthd

@Matti77 Tack! och till dina +50...
Jo, man får tänka lite på vad man äter, fastän man inte får i sig kalorierna från alkoholen så ska man ju inte överkompensera med annat. Men det är svårt....
Jag gick faktiskt ner 2 kg i början 😜 men nu ligger det stadigt. Fast jag har kommit igång med träningen på ett annat sätt, nu när jag yogar så känner jag mig så mycket bättre. Antagligen är det +30 dagar effekten som slår in, kroppen har väl börja ta igen sig. Flåset har dock inte kommit tillbaka, men det kanske inte har något med alkoholen att göra 😂

Profile picture for user cthd

@vår2022 Tack! Jo, det blir lite konstigt ibland.
Men jag är nöjd med processen, när jag väl tänker till. Jag är innerligt glad över att jag har kommit så här långt, det trodde jag inte i slutet av december. Och jag är glad över att det inte är över ännu. Det finns mer tid att fundera och känna efter.
Ta hand om dig! 🤗

Profile picture for user cthd

40 dagar ✅ 🙌

Igår var jag så vansinnigt sugen på att ta ett glas vin. Jag satt på bussen hem och ’drömde’. Precis så där som i filmerna, när drickandet är flärdfullt. Eftersom resan är lång, så hann suget gå över, och när jag handlade kastade jag bara en liten blick in bland vinhyllorna. Väl hemma fick jag nytt sug och sa till sambon: I kväll skulle jag verkligen tycka att det vore gott med ett glas. Ja, tyckte han, det går väl, ett glas kan du ju ta (jag tror att han börjar tröttna lite på mitt inte-drickande 😝). Men då sa det liksom stopp. Jag sa ’Nej, alltså jag skulle tycka det var gott, men jag ska inte dricka ikväll’. Och sen var suget borta.

Jag har börjat förhandla med mig själv. Kom på mig själv med att tänka, ’men nu har jag klarat 40 dagar, då kan jag få dricka ett glas, nu när det är helg, och sen fortsätter jag på mina dagar’.
Men sen inser jag att jag vill klara av mina x-antal dagar innan jag kan tillåta mig att ta det där ’1:a’ glaset.
För jag tror att jag nog kommer att dricka senare - får bara se då om jag tycker att det är gott eller inte. Precis som när man slutar röka. Tycker jag att det är gott, då får jag sätta upp regler för hur drickandet får vara. Märker jag att det blir för jobbigt, då får jag ta den vita vägen. Och jag vet inte ens om jag vill ta det där ’1:a glaset’ - risken finns ju att jag sabbar allt igen.

Många är det som vill kunna dricka ’måttligt’ och många är det som säger att det inte är möjligt.
Jag läste i något av @Kennie ’s inlägg om att det är gott att äta tårta, men det är inte för det som man gör det varje dag.
Så skulle jag nog vilja ha det.

Jag har lite svårt att identifiera mig i rollen som ’den som inte dricker’. Det tog lång tid innan jag identifierade mig som ’icke-rökare’, men det fixade sig ju bra i slutändan. Men jag måste faktiskt erkänna att det känns ganska coolt att tänka att för 2 månader sen, då drack jag varje dag... Det gör jag inte nu.
Så vem vet, det kanske ger sig…. Jag tar det senare, är ju bara på dag 40 än så länge. Det är ju inte ens en piss i Nilen. Det är bara att köra på, en dag i taget. Varje dag utan är en bra dag!

Härlig fredag - frid med er 🐯

Profile picture for user cthd

@majken_r Grattis! Det flyter på bra för dig också☺️💪 !
Vissa dagar är jobbigare än andra. Igår var en mycket bättre dag. Det är bara att köra på!
Ha en superbra lördag 🐯

Profile picture for user cthd

Bonus...

Hade glömt att logga 2 dagar i A-kalendern upptäckte jag nyss. Så jag har 42 dagar i bagaget.
Efter mega-suget i torsdags så har både gårdagen och idag varit helt ok och det känns så riktigt bra!
Fin lördag till er alla 🐯

Profile picture for user cthd

Vissa dagar är verkligen jobbigare än andra. Inte för att suget är större, men för att man hamnar i situationer där man skulle vilja bli lite mer avtrubbad.

Igår morse fick min dotter ett svimnings anfall och trillade och slog i huvudet. Jag hörde braket och när jag hittade henne var hon blodig i ansiktet och blicken var svart och borta. Hon hade skakningar och höll på att trilla ner på golvet. Jag vrålade efter min sambo. Hon kvicknade till, vi ringde 112, ambulans kom och det blev bestämt att åka till akuten. I slutändan var det inte något allvarligt, och vi kom hem ordentligt. Men jag var skakig resten av dagen och på kvällen var jag så nära att gå och köpa en flaska vin för att få någon typ av avdomning. Men jag gjorde det inte, jag bara led igenom det hela.

I programmet här på AH, pratar just ett kapitel om de här situationerna där suget kan bli starkare, vad man förknippar det med (stress, ilska, glädje osv), men fasen att jag hade kunnat förutse det här. Attans vad mycket mer energi det går åt för att stå emot i såna här situationer.
Natten har varit lugn, men jag känner mig ändå helt slut idag. Eftersom jag klarade gårdagen så vet jag att jag klarar i dag och det är jag stolt över.

Profile picture for user Matti77

@cthd usch vad jobbigt det låter, men vad skönt att din dotter mår bättre och att det inte var något allvarligt, men ändå... förstår verkligen din vilja att du ville köpa en flaska vin för att lugna tankarna lite. Det tror jag typ hadde varit vad dom flesta gjort, inte bara vi som hänger i detta forum.
Men vad starkt av dig att stå imot även i denna situation, det visar hur stark och bra du är!
Önskar dig en fin helg och att din dotter ska må bra, kram :)

Profile picture for user vår2022

@cthd Fy vad otäckt! Känner kalla kårar. Så skönt att det ändå gick relativt bra och att dottern är okej. Förstår verkligen att du tänkte på en flaska vin för att få domna av. Så starkt och bra gjort av dig att inte göra det! Nä, det är verkligen ingen situation man kan förutse, men du lyckades bra att stå emot mitt i elden. Ett prov på hur bra du kan motstå i en pressad situation.

Ha en fin helg och krya till dottern🌷💕