Jag dricker helst minst varannan dag, jag dricker helst mellan 8-15 starköl , jag mår skit över detta såklart, jag har slutat massor av gånger, men varit nykter som längst i 14 dagar nån enstaka gång.
Jag har sumpat 2 heltidsjobb pga. Detta. Inte mitt nuvarande som jag fortfarande har, men med en skarp varning från chefen då jag försov mig en hel dag. Hade jag inte varit duktig på jobbet de flesta andra dagar och chefen gillat mig så hade jag fått gå direkt tror jag.

Jag är diagnostiserad med hälsoångest/panikångest/generaliserat ångest syndrom.
Äter inga piller för det, och kommer aldrig göra det. Kortare nyktra perioder tränar jag väldigt mycket, sprang göteborgsvarvet bland annat i år. Fungerar bättre än medicinering, men bästa medicinen för stunden är alkohol.

Jag känner att jag som en annan här på forumet skrev " glider in i en lyckobubbla" när jag dricker, och vet jag att jag ska dricka samma kväll då är jag alltid lycklig.

Kan aldrig säga stopp, även om jag vet att jag ska jobba 8 nästa morgon, dricker ofta själv, hellre själv än med andra, kollar musikklipp live från youtube och drömmer mig bort. Jag fyllechattar på facebook och skäms dagen efter för vad jag skrev.
Det pirrar i magen bara jag tänker på alkohol,
Har gått på kbt för min ångest, kollat upp mina värden och hjärta/ kärl som är superbra, än sålänge.

Jag har druckit oerhört mycket nu på min semester, och under drickperioderna funkar allt galant, lycklig inspirerad, ambitiös med livet,

men nu sitter jag här, andra dagen nykter, och allt känns så jävla tråkigt, grått, trist, inget e kul, livet är värdelöst på alla sätt. De få gånger jag varit nykter i ett par veckor har allt blivit SÄMRE OCH SÄMRE för varje dag som går. Magen ballar ur, sura uppstötningar magkatarr osv. Livet som nykter gör mig tråkig, det gör mig trött, det gör mig stressad, det gör mig värdelös och allt bara eskalerar så mycket att jag dricker igen.

Min hälsoångest gör att jag är helt säker på att jag är dödssjuk, trots att doktorer säger tvärtom, och då tycker jag att jag är värd en fylla, jag är värd att få må bra, om än, bara för några timmar liksom.

Jag är musiker och sångare, jag har många vänner, som jag nu börjat dra mig undan från, jag ser bra ut, har bra ekonomi, bor centralt i en större stad.

Jag känner att livet är omöjligt att leva, utan alkohol. Känner någon igen sig?

Med vänlig hälsning,. Jocke

Jockew84

Noll svar, på ett dygn, kul forum detta var, nä nu drar jag med sambon på krogen istället!

LillPer

Forumet är lite dött så här i semestertider, folk har väl fullt upp med att dricka?
Självklart känner jag igen det du beskriver. Pirret i magen då man tänker på vad som komma skall, inga begränsningar, bara köra på och bli uppslukad av alla planer
och häftiga drömmar man får genom alkoholen. Att kolla Youtube och att förverkliga sig själv på Facebook. Gärna lägga ut lite häftiga filmer på sig själv då man gör coola grejer på fyllan. Chatta och sedan undra vad fan man höll på med dagen efter då blykepsen är på.
Jag har gjort allt det där massor av gånger.
Jag känner igen så mycket. Du är absolut inte ensam, Jocke.

Varför skulle du aldrig ta medicin mot din ångest eller dina symptom?
Har du förlorat då?
Själv kan jag tänka i dom banorna ibland men det hjälper inte mycket. Att du mår skit när du lägger av beror ju på att din kropp är programmerad för att dricka.
Då blir den ju helt sjuk och protesterar vilt om den inte får giftet den vant sig vid. Det läcker ur alla hål och man tror att slutet är nära.
This is the end?
Nej, det är bara början på en smått obehaglig period som vänder med tiden.
Du finner nya glädjeämnen och upptäcker dig själv. Kanske det föds något nytt ur den leda man känner av att inte dricka?
Visst fasen blir det tråkigt då man vant sig vid att fly in i dimman. Men hur tråkigt är det att vakna på morgonen och vara nykter och redo att möta dagen?
Kom igen nu Jocke, sabba inte detta jobbet som du verkar trivas med! Att du har en chef som gillar dig och troligen skulle stötta dig om du berättade är bonus.

Fortsätt skriv så svarar jag gärna på dina funderingar!
Forumet får vakna till liv nu tycker jag!

Sköt om dig.

LillPer

Jockew84

... Kom när jag läste ditt inlägg, fantastiskt skön känsla att få dela med sig och möta andra med samma problem :)

Att jag inte tar mina utskrivna mediciner har jag inget bra svar på varför, jag funkar någorlunda normalt utan, jag har faktiskt inte ens hämtat ut dem, ... Nåja.

J g har inte tagit en enda medicin sen jag var 13 år gammal. Då var det kåvepenin för två halsflussar i rad pga. Mögligt gammalt hus vi bodde i innan vi byggde nytt. Inte ens en huvudvärkstablett, eller nässpray, aldrig, har aldrig varit sjuk sen dess

. Jag hade en period nu i vintras där jag inbillade mig att jag var allergisk mot allt , jag trodde jag var på väg att dö, vet ej varför, hälsoångest, hade innan dess inte heller varit hos läkaren sen 13 års ålder. Visste ingenting om min hälsa, (är 30 år idag) jag åkte ambulans med hög puls osv 2 ggr, tog OTALIGA tester, blodprover, ekg, ultraljud av kärl pulsådror, avföringsprov, hiv, sköldkörtel, hb, sänka, neurologisk undersökning, mag,palpitation, och inget konstigt....

Off topic, men detta är det som får mig att dricka, jag är så jävla orolig för allt hela tiden. Många som skriver här har social fobi, vet inte om jag har det, jag tycker jag blir tråkig utan alkohol, men jag är världens mest sociala människa ändå, trots att jag inte längre själv väljer att umgås, utan numera väntar på att folk ringer, kanske till och med säger nej om folk frågar för att det är goare att dricka hemma, egen vald mängd, utan dömmande kommentarer

Mittendaliv

Det blir bara lite lugnt här ibland men fortsätt skriva för din egen skull. Eftersom du skriver här så har du tagit ett första steg till att förändra ditt liv för det låter som det är det du vill.
Du skriver att du har en sambo. Har hon samma relation som du till alkoholen? Undrar också varför du inte vill äta piller, har du testat? De har väldigt god effekt på ångest.

Jockew84

Min sambo hatar alkohol, dricker aldrig, får migrän av två klunkar vin, tyvärr, jag önskar att vi hade samma intresse, fast det har vi egentligen, det e bara det att, jag har börjat slarva bort min talang, musiken, hon spelar piano, och jag sjunger, spelar gitarr, hmm, tragiskt faktiskt, jag har sjungit med ebbot och tommy körberg, som båda lovordat mig, men hmm.......

Jag tror inte på mediciner i form av tabletter. Jag VET att när jag uppehåller mitt sovande löparintresse, så mår jag guld, men, det är inte bra att springa med alkohol i kroppen, och det har jag, mer eller mindre hela tiden numera.

Jockew84

Jag romantiserar den alkoholiserade musikern, det måste sluta, annars kan jag aldrig sluta

Proffset

Att bota ångest med alkohol är som att slänga bensin på en eld...
Man får ju ångest av spriten liksom.

Jag ser att du inte förknippar nykterhet med några som helst positiva saker, är det verkligen så?
Är det inte ganska skönt att vakna på morgonen, klar i huvudet och veta att du t.ex. kan sätta dig i bilen utan att fundera på var polisen står och lurar idag?

Fundera på några positiva saker som du har känt av att vara nykter, försök att fokusera på dem, det blir lättare då.

Du skriver att ingenting är kul längre, allt är trist. Kolla på YT-klipp och fyllechatta på FB låter ju väääldigt roligt??
Jag säger så här: om du behöver använda alkohol för att göra såna saker roliga - hur roliga är de då EGENTLIGEN!

Som sagt så skriver du inget positivt om att vara nykter, men det du skriver om när du är full låter inte som att det kommer från någon lycklig människa heller.
Du är väldigt klar över spritens negativa sidor, så det borde vara tämligen enkelt att hitta det positiva i nykterheten också.

Skriver inte detta som någon knäpp på näsan nu, jag känner igen mig mycket i din berättelse.
Kämpa på! :)

ben

Jag MÅSTE sluta, tror jag blir av m familj och jobb om jag inte lägger av. Häng på mig, det vekar som det kostar ordentligt att sluta dricka så om vi peppar varandra?

Jockew84

Absolut, jag är med! Jag blir bara lätt väldigt negativ över saker om jag inte får som jag vill. Klart att fördelarna överväger nackdelarna med att vara nykter, eller alltså, det måste ju vara så. Det känns så hopplöst många ggr bara.
Det här med att inte blicka för långt fram, är nog en viktig pusselbit, att intala sig själv att "idag ska jag vara nykter" istället för att se för långt fram direkt. Vara realist. Jag tycker det känns som att kolla in i ett svart hål, när jag blickar frammåt mot ett liv utan alkohol, men tänker jag på att försöka njuta idag och vara nykter känns det lättare.

Jag ska inte ljuga, sent igår kväll efter att jag skrivit här, blev det 6 starköl ÄNDÅ, 6 gånger 60 kr på krogen. 360 spänn åt helvete egentligen. Som dracks inom loppet av ett par timmar.

Jag tar i skrivande stund det första steget mot ett nyktert liv, alla mina misslyckade försök genom åren spelar ingen roll, för det är det förgångna.
Jag hoppas att jag/ vi lyckas!

Jockew84

Jag har alltid varit festprissen, suttit i centrum på fester, spelat gitarr, sjungit, varithögljudd, skämtat, pratat med allt å alla,
Så det här med att jag sitter vid datan och så här, det har börjat nu på senare dar

ben

Igår mådde jag grisdåligt men i dag har jag mina ljusa stunder. Tror att äta och göra saker för att få tiden att gå är melodin.
Längtar till i morgon bitti då jag hoppas på en vändning.

I mitt fall hoppas jag kunna hålla mig nykter till årsskiftet för att få perspektiv utan ångest och ljug.

En vis man på ett av mina första jobb sa: En man dör antingen före 50 eller närmare 100, tror han syftade på levernet.

Kör hårt nu, bit ihop 4:a dagar. Det måste vara värt att slippa ångest, ha kvar jobbet och familjen.

Proffset

...nykter dag är en bra dag, tänk så i stället. Just idag ska jag inte dricka något, hur det blir i morgon vet man aldrig.
Det är ingen tävling om vem som är nykter flest dagar/månader/år i sträck, utan väldigt individuellt.
Att misslyckas gör dig inte till en dålig människa, för det är inte du själv som styr, vilket du kanske redan har märkt?

Så... en dag i taget och vips så har det gått en vecka. Sen kan man göra som jag har gjort en miljon gånger, nämligen att prova dricka lite igen.
Det kanske går bättre den här gången och plötsligt så vaknar du upp och mår urkass efter sju-åtta stora ölburkar och en halv BIB...
Har gjort detta så himla många gånger, vilket är anledningen till varför jag kallar mig för Proffset. Det är lite ironisk med andra ord.

Däremot så har jag kommit en bra bit på vägen och har tvingat mig själv att sköta mig. Dricker nu ganska lagom när jag väl dricker.
Såklart blir det mer ibland, men jag tillåter mig det. Allt handlar om att hitta någonslags balans liksom. Jag hade en period i mitt liv för fem-sex år sedan när jag drack öl å vin VARJE dag utan mer än någon enstaka dag vitt. Till och med när jag skulle jobba natt kunde jag ta en eller två öl innan middagen för att kunna sova middag ordentligt. Trodde jag.
Ett "kvitto" på att jag sköter mig är min vikt. Jag var uppe i över 100 kg för ett par år sedan (innan jag tog tag i mig själv) och idag väger jag cirka 85.
15 ölkilon har försvunnit. En starköl är 250 kalorier, så dina 6 öl igår, Jockew84, är 1500 kalorier, nästan hela dagsbehovet för en vuxen man!
Självklart så går det att äta minimalt med mat för att kompensera ölintaget och då så "tar" ölen dessutom bättre!

Testa några dagar till, ge dig den presenten, du kanske får smak för det nyktra livet, eller åtminstone får en aha-upplevelse så att du får ett liten wake up-call.

Se till att aktivera dig. Hitta på saker, speciellt vid tidpunkter på dygnet då du brukar börja dricka, eller när du nu känner att suget börjar bli för påträngande.
Res iväg, hälsa på folk som inte dricker själva, ut och spring/cykla, runka... (skoja bara).
Bara ett par dygn till, så skiten har kommit ur kroppen ordentligt och kroppen börjar reagera postivit. Det går fortare än du tror!

You can do it!

ben

Hur går det?

Jag äter riskakor, bananer och dricker sjuka mängder vatten.
I dag ser jag ut som en människa. I går skulle jag platsat i en vampyrfilm med mina blodröda ögon.

Tack för Netflix som gör att jag klarar nätterna.

Jockew84

Jo det går bra, orolig i magen, svettig, men helt ok. Har legat på stranden hela dagen, riktigt avkopplande, man glömmer av bekymmer då.
Tycker det är skönt när kl slår 18' för då stänger systemet, och man har klarat av ett steg i alla fall :)

ben

Toppen

Själv sträcktittar på Orange is the n black säsong 2.
Tog en dusch och bäddade m nya lakan, känns fräscht.
Ätit mer bananer än vad Skansen köper in per vecka på tre dagar.

Minns en gång då vi var i Afrika då aporna sprang in och öppnade kylskåpet och tog mat om man glömde altandörren öppen.

Jockew84

Schyssta apor :)
Varför just bananer?
Jag dka ut å springa en lugn runda, i nån park nu tror jag, löpning är också en drog, fast en bra drog
Orange is the.... E den bra?

ben

Orange är grym, även den är beroendeframkallande.

Sporta är bra, själv cyklade jag MTB i ett närliggande naturreservat under dagen. Har ont i lårmuskeln, dålig form.

Jockew84

löpning är helt jäkla underbart!!!
endorfinerna lättar upp mitt humör, sitter på en uteservering,
ska vi peppa per e mail kanske?

ben

Ingen bra ide att lämna ut e-post telefonnummer eller namn i forumet. Det kan bli knasigt i framtiden då all info ligger kvar.

Min favorit är hälften ramlösa hälften kranvatten massa is och färska jordgubbar i ett stort pintglas.

Jag mår bra för tillfället, pallar du att sitta på en uteservering utan att dricka?