Viktigt att tänka ”ska inte” i stället för hoppas. Öppnade vinflaskor är som att ställa en stor skål godis framför ett barn, eller en hög med sedlar framför en tjuv. Hos mig fanns det inte ens oöppnade vin eller ölflaskor inom synhåll de första 3 månaderna. Frugan hade sina flaskor i ett låst skåp i källaren. Det hade vi kommit överens om gemensamt.

Det underlättade mycket i början.

Ha det bra! ?

Anonym31513

Det gick finfint att vara utan alkohol ikväll! Var tack och lov inte ens särskilt sugen.
God natt!

Anonym31513

Som blir den första nyktra efter avslutad antibiotikakur som medförde att jag inte fick dricka alkohol. Nu måste jag klara mig helt på min egna motivation. Maken kommer dricka vin som vanligt och lämna öppnade flaskor. Han kommer inte ta uppehåll för min skull tyvärr. Det är synd, för det hade underlättat för min del. Han har inga problem med att dricka kontrollerat, men det har jag.
Ha en fin torsdag!

kunde han väl avstå från helgvinet ett par veckor? Har han förstått hur du har det? Men kan han åtminstone se till att inte låta öppnade flaskor stå framme? Eller köpa halvflaskor? Det är en onödig frestelse för dig tänker jag.. Prata om det och hitta en praktisk lösning som funkar för er båda, han måste förstå och stötta dig i det här..

Jag håller med Kennie. Om du inte har berättat för maken hur det ligger till, så gör det. Annars blir det extremt jobbigt för dig. Han borde väl åtminstone kunna se till att inte lämna öppnade flaskor framme tycker jag.

Om du och ni ska ge din nykterhet en chans så försök att hjälpas åt.
Det är mycket svårt att leva ihop med någon som ska leva på sitt liv som vanligt och har din man inga problem med alkohol är det väl en enkel sak att avstå?
Det är jobbigt i onödan att förhålla sig till vin. I våra skallar går tankarna för jämnan i början.
Att dessutom förhålla sig till flaskor/ rent fysiskt- är en onödig och mycket tung sten i ryggsäcken (upplever jag).
Kan ni prata om saken?
Vi började med gemensam vit månad och det var skönt, och praktiskt! Försök att hitta en väg fram här som hjälper ditt beslut. Kram!

Anonym31513

Hittills har det gått förvånansvärt bra. Fredagskvällen avklarad och jag kände knappt något sug alls. Så skönt! Nu blir det sängen. God natt!

Fördelarna ramlar in på löpande band, precis så ska det vara. Lyft alla fördelar till skyarna så klarar du det här galant!

Trots att det är höst snart så är offerkofta ett synnerligen missklädsamt plagg ?

Kram ?

Anonym31513

Lördagskväll. Maken lagar hjortfilé. Höstrusk ute. Som gjort för ett glas tungt, mustigt rödvin. Till och med i receptet är det en bild på ett glas rödvin. Sippar dock vidare på mitt glas med tomatjuice. I morgon vill jag vakna med ett leende på läpparna och vara stolt över mig själv. Inte känna mig misslyckad och värdelös som föll för suget.

Men det är bara ett sug och en känsla och den går över.
När suget kommer tänker jag att ”jaja, jättejobbigt med suget och att jag inte får dricka. Men det är typ det enda jobbiga med det hela. Och det finns så mycket fler positiva saker med att INTE dricka! Så det är så värt det”.

Anonym31513

I morgon kommer jag att vakna lugn och nöjd, för idag går jag och lägger mig nykter.
God natt och kram på er, alla kämpar!

Anonym31513

Har sovit så dåligt de senaste tre nätterna. Tror att det beror på att jag nu är inne i en väldigt stressig period på jobbet. Jag tänker dock INTE ta till alkohol för att komma ned i varv. Jag vet så väl att det bara gör allting värre.
Ha en fin onsdag!

Alkoholen förstör ju både sömn-minnes-tal ja alla delar i hjärnan..Det tar ofta länge innan allt stabiliseras..Hjärnan blir dock klarare för varje dag som går när man är nykter..Det är därför folk som slutar dricka börjar se fräschare ut..Kroppen tar enormt med stryk av att filtrera gifter som alkoholen har..Mycket bra jobbat..????

Anonym31513

Igår blev suget för stort. Samma sak i söndags. Drack vin. Känner mig fullständigt värdelös och misslyckad. Jag klarar aldrig av att nå något mål som jag sätter upp när det gäller alkohol. Att vara utan en hel månad är alldeles för länge för mig. Jag får försöka glädja mig åt att jag de senaste tre veckorna i alla fall druckit väldigt mycket mindre vanligt.
Nu kommer helgen. Vill inte dricka ikväll eller i morgon. Det är så skönt att vakna på lördag och söndag utan ångest.

Västligvind

Slå inte så hårt på dig själv för det lilla återfallet. Vill inte förminska det men det hade kunnat vara värre ? Du inser ju efter du druckit att du inte vill mer, det är ett steg på vägen.

Jag själv har haft flera återfall och är bara på dag 13 än så länge. Har också haft svårt att hålla mer än en månad.

Denna gången har jag slutat sätta upp mål för min nykterhet. Det fungerar inte för mig. Jag har en app istället som heter I am sober. Där klickar man i varje dag att 'idag lovar jag att vara nykter' en dag i taget. Det fungerar bättre med en dag i taget för mig, kanske gör det det för dig med? ?

Kram på dig

Innan bolaget stängde..Då kunde jag andas ut..Att ha alkohol hemma visste jag sen tidigare försök att det var kört..Jag har nog provat det mesta när det gäller att dricka mindre, bara helger, endast folköl osv..Det gick inte..Så lång historia kort..Min dotter mailade min chef om problemet eftersom jag hade sagt att jag skulle prata med henne själv, men sköt det framåt..Chefen som jobbat med missbruk, hade samtal med mig och det kändes jobbigt men bra..Jag skulle försöka själv först att förändra situationen, annars skulle vi göra upp en annan plan..En dag i taget och med FORUMET ❤️ plus dokumentärer och filmer och böcker som jag läste??..Om missbruk och beroende. Det gick bra äntligen!! Konsekvenstänkande och spela hela filmen. HALT. Var också oerhört viktiga verktyg. Pratade även med andra personer som slutat och hur dom tänkte. Rom byggdes inte på en dag..Du klarar det..?????✨

Anonym31513

Tack snälla ni för att ni tar er tid att skriva och ge fina råd och uppmuntran! Det värmer!
Jag har funderat en del och det är nog en god idé att en tid framöver inte sätta upp specifika mål, utan att ta en dag i taget. Att när suget sätter in ställa mig frågan "Hur vill jag må i morgon när jag vaknar" fungerar ganska bra på mig. Det blir liksom mer positivt och motiverande än "Ikväll ska jag inte dricka".
Det stämmer att jag är väldigt hård mot mig själv. Inte bara när det gäller detta. Jag är en högpresterande
"fröken duktig" och kanske är det en bidragande orsak till att jag utvecklat mitt alkoholberoende.
Nu ska jag iväg och träna! Det mår jag bra av.
Ta hand om er och ha en fin lördag!

Jag är här i din tråd och skriver några rader till dig idag.
Du har redan fått stöd här på forumet.
Visst är det skönt?
Jag kan inte hantera alkohol på ett sunt sätt,jag trodde det skulle gå men nu vet jag att jag inte kan ta ett glas.Har också använt vin då jag trodde det var avstressande men det är tvärtom.
Jag är också duktig flicka men det har lugnat sig då jag tog bort alkoholen,nu behöver jag inte kompensera längre.Kan jag så kan du?
Varmt välkommen!
Hoppas du hittar ditt sätt för att må bättre.
Ha en fin lördag!
Kram Pilla