@Andrahalvlek Jag tycker åxå att fredagar är svårast & extra kinkiga.Man är trött efter arbetsveckan,ont i kroppen & lite uppe i varv.Tankar om att det skulle vara mysigt med vin dyker upp.Jag ser till att äta en lagad middag som gärna får vara nyttig & god.Sen unnar jag mig att äta nån dessert/sött lite senare som tv-mys.Tänker att till och med 3 kanelbullar är bättre än typ 6 starköl.Man måste vara extra snäll mot sig själv i sitt tillfrisknande.

@Molnet 3 kanelbullar är mycket bättre än 6 starköl! I början av min nykterhet åt jag massor av choklad och glass. Och bullar. Varje dag. Massor. Det påverkar samma del av hjärnan, man blir lugnare och mer tillfreds. Men nu har jag varit nykter i snart 5 år (februari) och det är dags att knäcka Sockermonstret också.

Det jag har lärt mig är att inte tömma mina batterier helt - jag måste ta ännu fler pauser, tagga ner ytterligare lite grann. Och vara medveten om att suget - och det stora tomma hålet i magen som vill fyllas - egentligen är att jag behöver vila, sova, göra andra saker. Och då är det helt fel att ens besöka affären när jag mår så, för då köper jag sötsaker.

Veckohandla på lördagar efter frukost och laga matlådor på helgen för hela veckan har varit bra för mig. Då kan jag lättare snacka förnuft med treåringen i baksätet.

Kram 🐘

På vardagar går jag upp 6.15 eller 7.15. Den tidigare tiden är vidrig, den strider mot min biologiska klocka. Ska jag iväg på något under helgen ställer jag larmet på 8. Ska jag inte iväg ställer jag inte larmet, som idag. Och jag vaknade 7.58. Trots att jag la mig strax efter midnatt igår, tittade ikapp på Idol. Strålande fint väder 🤩 Idag blir det långgrunda vid havet.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Ja håller med dig.Tidigare har jag varit stenhård mot mig själv & sagt No No till mig själv när jag känt sockersug när jag ska leva nykter.Denna gång är jag lite mer ” snäll ” mot mig själv & unnar mig lite sött när det suget kan kvar in.Blir ju lite lugnare,gladare & tillfreds en stund.Tänker att det är en senare fråga att ta itu med.Nu äter ju inte jag socker varje dag alls men som sagt denna helg blir det fika både lördag & söndag.Ja det är ju intressant att socker & A delar på samma belöningsdel i hjärnan.Det gör även rörelse,frisk luft & natur.Så idag (igen) ska jag ut i skogen & plocka svamp ett par timmar samt danskurs på det(utmanar mig själv där)Må så gott idag!