Jag vrålar. Gud, kan man inte bara få dö någon gång. Jag är less.
Gud säger: "Ja, du ska få dö någon gång."
Men för fan, får jag lov att gå av skiftet nu i eftermiddag?

Jag fattar inte varför jag föddes och jag är trött på att plågas. Och jag super till mig en stunds vila.

LenaNyman

... så köpte jag ett par NA-öl på Coop. Carlsberg och Staropramen. Tänkte att vi skulle dricka dom till middagen när Lucas kommer hem i helgen. Men jag vet inte. Känns lite skumt att ha öl i kylen igen. Som att fresta en munk med ett halvnaket lår, liksom. Eller jag vet inte. Jag vill ju verkligen inte att dom ska symbolisera nån slags inkörsport till riktig öl.

Tankar som far.

PP

Är riktig öl fast utan alkohol.
Om du främst druckit öl för att bli påverkad blir du nog först lite besviken
Men om det är för ölsmakens skull du köpt den så blir det nog bra till maten.

Tror inte du behöver oro dig. Det är främst alkoholen vi ska undvika.
Det är den som ger allergi . Det andra är bara placebo.

Men om du känner sug efter alkohol så skippa det framöver. För mig har det varit
Utan problem. Största skillnaden är nog att man är nöjd efter en eller två.
Det är ju då man börjar bli törstig med alkoholhaltig öl.
Ju mer jag drack av den, desto törstigare blev jag.

Trevlig NA helg!

/PP

LenaNyman

Jotack, det där känner man ju igen... :)
Har funderat lite till nu. Jag är inte sugen på dom där NA-ölen (hehe, det är ju inte lönt heller, för den delen) och dom väcker inget begär. Det känns bara lite skumt att det står öl i kylen. Rädslan bestod nog i att jag var rädd för att jag skulle ha blivit lite förslappad i nykterhetstänket i och med ölinköpen. Du vet, att det kanske betydde att jag börjat "glänta på dörren". Men det känns inte så, nu när tankarna fått snurra några varv. Kall bärsa ÄR gott så why not? Kom att tänka på en gång i somras när vi campade. Dom hade en servering där med ett litet urval av öl, svindyra 33:or som man fick hämta själv i nån kyl dom hade vid kassan. Jag köpte en var åt Lucas och mig (hade väl egentligen lust att köpa fyra åt mig själv) och så gick vi ut och satte oss. Efter en liten stund säger Lucas: "Men vad konstigt den här Mariestaden smakar!" Och visst, jag hade givetvis lyckats plocka två alkoholfria bärsor.

Nu går jag på affären och köper dom frivilligt... Men inte Mariestad, usch.

Tack för svar, PP! Du är en klippa!

/L

Stingo

Det finns väl 2 helt olika linjer om det där med 0-öl. Den ena, att det hjälper att motstå sug och att bygga en ny tillvaro utan A, den andra, att det håller upp vanan, smaken och porten till A. Själv tror jag att vardera kan stämma, för olika personer, eller t.o.m för samma person i olika situationer. Själv har jag alltid gillat det beska och speciellt ogillar jag söta drycker, så 0-öl är nästan oumbärligt för mig. Så pass mycket hedonist är jag dessutom, att jag definitivt behöver hitta andra njutningar, om jag någonsin skall gå över till helvit.

Jag har sagt det tidigare här, men de som gillar tyskt veteöl (weissbier) har tur. De flesta a-fria weissbieren är verkligen goda, betydligt närmare äkta vara, än andra 0-öl.

Ebba

-En sak i taget (när du tex duschar var bata där och då i tankarna)
- Handla tvärtemot känsla (nej jag ska fan inte dammsuga jo det ska jag!)
- Inte döma varken sig själv eller andra.
- acceptera precis som det är
- agera ej bara reagera (beror på såklart)
- tankar är tankar ej fakta
- Du är vad du tänker

Så. Ett litet bidrag till en toppenhelg jag önskar dig. Du är den enda som skulle få hälsa på mig i slottet. Vem kommer? Lens Nyman min vän som pallar er dårskap.

:)

LOVE EBB

PP

Du har självklart rätt i att det finns olika syn på vad som är lämpligt. Om en NA öl skapar problem eller ej vet vi väl först när vi provat förmodar jag.
Kanske inte det som vi bör testa under den allra första nyktra tiden. För egen del började jag kanske dricka NA öl efter någon månad.

Gud vad mycket i livet som annars skulle kunna fungera som "inkörsport" till drickat. Självklart har vi programmerat oss till att det ska vara alkohol till mycket vi gör och mycket vi äter. Utlandsresor, jordnötter, maträtter. Midsommarens sillbord kommer väl fortsätta vara 50% av upplevelsen utan nubbe och öl. Så är det nog med många saker. I gengäld får man mer av annat. En söndagsmorgon är idag betydligt mer än 50%, och upplevelsen av en NA öl likaså. Förändringen tar tid, åtminstone för mig

Att avstå alkoholen kan ju vara ett val vi tar, för att vi just inte har något val. Själv vill jag inte dricka alkohol för att jag vet den ställer till problem för mig. Ungefär som när jag haft ett par mjukisbrallor med gummiband i midjan. Gummibandet har nu slutat att tänja tillbaka sig när man drar i det. Jag har dragit tillräckligt och funktionen finns inte kvar. Ett murket gummiband självläker inte. Nu gäller det att hitta andra vägar för att hålla brallorna uppe. Nu när jag väl hittat en lösning, så gäller det ju att bara att inte få den korkade tanken att vilja testa om det trots allt funkar med det ruttna gummibandet.

Trevlig helg alla!

//PP

LenaNyman

Nu visar det sig att Lucas inte kommer hem förrän i morgon och då ser jag på ölen på ett annat sätt. Plötsligt förvandlas dom från ett substitut för alkoholmättad öl till en måltidsdryck som förgyller en helt vanlig söndag. Ja, jösses hur det kan bli... Stingo, jag tror också man måste hitta andra njutningar som kan funka i alla fall ungefär lika tillfredsställande. En grej jag tror skulle kunna sätta nykterheten på hal is är att jag plötsligt (och just plötsligt för min del, eftersom jag är så omedelbar) känner att jag missar något väsentligt i min avhållsamhet. Då kan det nog hända att jag börjar snegla på alternativen med lite för begärlig blick. PP, underbar liknelse med ruttet gummiband! Jag har väl gott omkring med dom där mysbrallorna utan funktionell upphängningsanordning ett bra tag innan jag fattade att dom faktiskt var uttjänta. Och sen gick det ett bra tag innan jag ville slänga dom också...

Ebb, vilka råd! Den här agera tvärsemot känsla satt som en smäck! Jag är ju hela tiden så känslostyrd - ALLT är känsla liksom. "Nä, jag kan inte städa, jag bara känner inte för det" och så vidare. Samma sak med den här att agera, inte reagera. Eller alla råd för den delen. Tack, kära. <3
Nyman på slottet vore ju nåt i hästväg, rätt vad det är blir jag tvångsinlagd. Har bara klarat mig hittills med blotta förskräckelsen. ;)
Förresten, du har en underbar handstil. Och teckningarna är underbara likaså. Har tagit för vana att dagligen kika in på din blogg. Bara så du vet. :)

Må väl, everybody. För det ska vi ha. Att må bra är ett naturligt tillstånd, resten beror på omständigheter och ens förmåga att krångla till tillvaron. Galenskaparna har en poäng där:
http://www.youtube.com/watch?v=E0Aj37ml8QI

Ebba

Då ska jag nog dedikera en teckning till dig så att du förstår att jag finns på riktigt. <3

Ebba

Oj oj oj jag älskar att glädja folk.
Har inte ritat på tolv år men här i slottet finns inte mycket annat att göra. Ska åka och köpa lite egna pennor idag. Puss.

LenaNyman

Lucas kommer hem i dag.
Det är dag 37.
Jag har sovit ensam och med sänglampan släckt.
Dag 37 är en bra dag.
Det tackar jag för.

LenaNyman

Usch, känner mig så snärjd. Fetnar alltmer, det stramar i kläderna och veckar sig på ryggen. Och i kväll när jag kommer hem och vittjar brevlådan så ligger det ett förbannat brev där från psykmottagningen. En träff med ännu nån läkare jag aldrig mött, vi ska "diskutera min fortsatta medicinering och behandling härifrån". Men kyss mig i arslet!

Ebb, gillar dig med.
SL, svaret på din fråga är: Jag surnar till och fetnar.

SUCK!

LenaNyman

Jag har inte varit ett dugg ledsen eller sörjt. Och då tänker jag så här: Jaha, är jag bara nån slags himla låtsasnykterist då? 38 dagar helt i onödan? Eftersom jag inte har tänkt "aldrig mer" utan bara "här och nu". Jag ger upp så väldigt lätt när jag stöter på patrull så *här och nu* är enda chansen för mig att vandra. Skulle jag se framåt så skulle jag tappa sugen, tvärstanna och börja konstra som en vildsint märr.

Ja. Det skulle jag. Punkt. För fan också.