Leva nykter

451 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
JoYo
Leva nykter
JoYo
Jag vill leva nykter..

Jag har inte lyckats bli nykter.. jag har lyckats hålla mig nykter under vardagar med hjälp av samtal hos terapeut men dricker varje helg. Mycket. Ångest. Jag orkar inte mer. Jag ger upp! Jag vill inte dricka mer. Jag behöver mer hjälp. Men en riktig behandling är dyr! Hur slutar man? Hur? Snälla hjälp...

Stormenlilla
Det går!

Man trillar men är övertygad om att det går! I värsta paniken kan man börja äta medicin för det (även om jag som du endast dricker på helger och tänker att det är ”onödigt” att äta medicin hela veckan - men finns varianter för det också). Kolla upp var det finns beroendemottagningar eller kanske gå på ett AA möte? Känner med dig. Fy fan vad jag känt det där många gånger, senast i fredags morse när jag vaknade efter en stökig aw som spårade ur. Du är inte ensam, vi är alla här av samma anledning. Och skriv här. Börjar skriva mer aktivt och det hjälper. Man läser och får pepp.

Min behandling hittills har gått på frikort. Men om det är kärvt så är AA och forumet bra alternativ. Och ta en dag i taget. Det blir bättre 💛

JoYo
Tack för hoppet!

Så hoppfullt svar!💕
Jag orkar inte kämpa mer. Jag vill bara må bra. Jag går hos en kostnadsfri terapeut som kommunen erbjuder men känner att jag har så djupa problem och det tar sån tid. Jag är rädd att få en orosanmälan till socialen om jag ber läkare om antabus. Men jag behöver verkligen ta all hjälp nu.

FinaLisa
JoYo🌸

Är det på en beroendemottagning du går? Annars är väl det det bästa alternativet i ditt läge. Där kan du få den medicin du behöver.
Sök hjälp i tid, du har ju kämpat länge nu mot alkoholdjävulen 👿
Lycka till 🍀
Styrkekramar 💪💪🧡💗💙

JoYo
Finalisa

Det är alkoholrådgivning hos en terapeut via kommunen. Ringde till ett behandlingscentrum idag men den behandlingen (kvällstid i 2 år) kostar 78000!!!
Jag har kämpat länge och jag är så trött. Jag vill bara vara nykter. Alkoholen smyger sig in varje gång jag försökt leva nykter. Jag har ångest ångest ångest, hjärtat hoppar och tankarna skenar. Jag ska söka efter andra alternativ för att få hjälp mot detta beroende.
Jag vill leva.

JoYo
TIPS!

Det finns en hemlig sida på Facebook som heter nykter.nu! Där kan man samlas, mötas och hjälpas åt!

JoYo
Dag 3

Är i nuet. Får panik vid tanken på att vara utan rödvin, torsdag, fredag, lördag!
Nu vill jag vara nykter!
För min skull, för mina barn!

Solstrålarna
Dag 7

Väljer nu att avhålla mig från alkohol efter ca. 25 års drickande. Sista 2 månaderna ca 1 flaska vin varje dag. Känner mig nu värd ett annat liv och hoppas och tror på mig själ. Hoppas det funkar denna gång👍❤️👍

Stormenlilla
Försök att tänka på

Hur paniken kändes sist när du vaknade efter att ha druckit. Och tänk på hur skönt det känns när du vaknar och inte är bakfull och kan hänga med dina barn. Suget kan vara överjävligt. Jag förstår det. Vet hur det är när man sätter igång, men det är inte värt det.

Kämpa på! Jag hejar! Skriv här när det är som värst. Läs gamla inlägg när suget kommer och minns hur hemskt det var sist.

Kram

JoYo
Tack för pepp!

Känner mig desperat. Önskar jag kunde hoppa av vardagshjulet, ta in på behandlingshem i 3 månader. Med omprogrammering till tillfrisknande, ny styrka, nytt jobb, mer fritid, mer vänskap, mer kärlek, träning, hälsa, yoga, skratt, glädje, sol, natur, livskvalitet! 🌸

Lantliv
Alkohol, lömska alkohol

Hej JoYo!
Som de övriga skriver så går det att bryta (o)vanan. Med mycket vilja så går det. Jag måste själv tro på det för jag är i början av ett hållbart förändringsarbete för hållbar nykterhet.

Har du testat programmet på den här sidan? Det är bra även om all text är tuff för min utbrända hjärna, men jag har fått lite mer kunskaper om mina triggers. Har du koll på dina?

En dag i taget, fyll kvällarna (antar att vinet kommer fram på kvällarna) med något annat du tycker om och vakna stolt dagen efter när du vaknar upp utan att ha druckit dagen innan.

Kämpa på, vi är mång som är i samma sits!
Kram 🌹

JoYo
Tack för svar!

Tack för svar!💓
Känns som att jag gjort allt.
Minns inte om jag gjorde färdigt programmet här.
Går hos terapeut (är starkare psykiskt nu).

Men det där drickandet. Det liksom går överstyr varje gång. Det blir alltid mer än jag tänkt. Jag borde vara på noll konsumtion nu. Jag har barn och deras framtid att tänka på. Jag vill vara sund.
Varför är jag förälskad i den djävulen ’alkohol’?!
Jag skulle vilja byta ut helgdrickandet mot helg-träning. Yoga och styrka/kondition.
Skulle vilja ingå i ett gäng som ses och tränar tillsammans, mot samma mål, nykterhet, sundhet. Har lyckats med att sätta ihop ett gäng tjejer som ses för yoga men det sker för sällan. Jag saknar en gemenskap, sunda vänner.
Jag har egentligen sån livslust. Så mycket jag vill göra.
Idag är min 4:e nyktra dag.
Jag tänker ofta på känslan efter ett halvt glas whisky. Ett glas rödvin.
Men det slutar ju inte där. Jag blir sjuk! Jag försvinner från mitt och barnens liv.

Varje gång jag försökt sluta har jag haft ett ”mindset”. Leva i nuet. Eller annat för att stärka mig i nykterheten. Den här gången kör jag ”jag sår min framtid idag”.
Jag har nämligen börjat känna att kroppen inte klarar den ständiga läkningsprocessen under veckodagar för att åter brytas ned under helgen.
Så: idag sår jag min framtid!
🌸

Vinterflickan
Jag känner precis som du vill

Jag känner precis som du vill bara ha hjälp.
Någon som varit på behandlingshem?

Vinterflickan
Jag känner precis som du vill

Jag känner precis som du vill bara ha hjälp.
Någon som varit på behandlingshem?

Lingon1svart
Du har tagit första steget

O du har sagt det högt här; att du VILL förändring. Tror på dig! Läs andras trådar o skriv här för att resonera med dig själv och för att ”prata” ner suget o längtan efter A. Och GÖR något rent fysiskt; ta en promenad. Ta ett fotbad. Åk på loppis. Gå på bio.

Varm kram o heja dig! En sekund i taget, en minut och så vidare🧡💛💚

JoYo
Hej..

Vinterflickan... jag har inte varit på behandlingshem men går på samtal regelbundet. Det hjälper, tar tid men hjälper, jobbar bort ångesten sakta.🌸

Lingon1svart - tack för din sköna pepp!🤗
Jag har lite planer inför helgen, sportaktivitet med barnen, bio på kvällen, fylla kvällen tills systemet stängt. Då är jag kanske trygg.
Kram och heja dig med!💕

JoYo
Dag 5

Idag ska jag vara nykter.

Humle
Jag med 💪🏻❤️

Jag med 💪🏻❤️

JoYo
Heja oss!

🤗🌸

Humle
Det är skönt att ha fler i

Det är skönt att ha fler i samma sits ❤️
Jag hällde ut det jag hade hemma. Sen är jag inte ensam ikväll, så då brukar det vara enklare att låta bli.
Hoppas din kväll blir fin!

JoYo
Kväll...

Irritation... stress... nu kommer det! Suget. Abstinensen? Är det abstinens? Från superglad på eftermiddagen till supersur nu. Vid den här tiden, en torsdag kväll, skulle jag redan ha druckit några glas rödvin, smygdruckit nåt mer, till slut smygrökt för att känna nåt mer.. nåt alkoholen inte ger mer efter den första effekten.. nu skulle det gått nedför.. ingen återställare till när jag vaknar på natten med bultande hjärta, ångest och stress.. skulle vaknat irriterad och med en längtan efter nästa drink vid kl 17.

Men nej, här sitter jag och väntar på minstingen som glatt simmar. Snart ska vi hem. Hoppas abstinensen nått sin topp för idag.
Pheewww.... det gäller att surfa på de här vågorna....
(så himla bra Humle, att du hällde ut A!)
🤗

JoYo
Nykter fredag!

Här är jag helt nykter en fredag kväll!🙋🏼‍♀️
Vid kl 18, stressad i matbutiken, var jag säker på att ett glas vin bara måste jag ha. Men jag sansade mig.
Har lagat god middag, spelat spel med barnen och nu är det soffan och vila för alla.
Tjohooo! Så skönt!
🌸

Biggie
JAG MED!!

Nykter en fredag liksom?! Fan va bra det känns 🥳 Har också spenderat kvällen mysandes i soffan med kidsen. Känns magiskt.
Heja dig! 😘

JoYo
Såhär bra ...

Såhär bra mår vi väl aldrig när vi druckit och verkligen inte dagen efter!!
Fler såna här dagar! Lördagen är också en utmaning.... men vi kör den också nyktra när vi är på gång va!? Söndagen behöver man inte fundera över, den är nykter!
🤗 Heja oss!!💕

Biggie
Ja nu kör vi!

Lördag med, heja heja 💪💪🦄

JoYo
Dag 7

Lördag! Nykter! Dagens triggers: stressig shopping dag och sen middag hos oss med släktingar.. som jag tycker om men blir stressad av situationen.
Nu; soffan, barnen borde sova...😴😴😴

Biggie
En vecka!

Kanontoppen ju! 👍
Förstår att man lätt hade fallit för frestelsen när en dag blir stressig.
Men du är jätteduktig!
Känns väl skönt? O skönt att förhoppningsvis vakna utvilad i morgon 😅

FinaLisa
Bra Joyo👍😊

Första veckan gjord☑️
Bra jobbat💪😊💪
Kram 💚

JoYo
Tack för era heja!!

Men... varför vaknar jag med lite ångest i kroppen... vaknar liksom tom... lite jagande känsla..
Är så glad över att vara nykter och pigg men den här känslan jag inte blir av med.. som en generell ångest jag flyttar runt till olika rädslor.. just nu ångest över en semesterresa (flygrädd!!) i sommar! Förra veckan hade jag oro över ett läkarbesök. Jag har ofta rädslor jag fokuserar på. Trots livsglädje, jag tränar, läser, jobbar, etc.. men nåt gnager inombords..... jag ska inte dämpa med alkohol... ska lyssna inåt...
Skön söndag framför oss!!
💕

JoYo
Hej MÅNDAG!🦋

Jag har varit nykter en vecka! Eller iallafall utan att dricka alkohol. Nykter rakt igenom tar väl tid att bli. Stackars kropp och hjärna och psyke, som man misshandlat. Jag är livrädd för suget! Igår kväll letade jag i alla gömmor, hade jag hittat nåt skulle jag ha druckit! Det här monstret är listigt!
Jag behöver ett sätt att stoppa suget när det kör igång! Kanske man ska stanna upp och erkänna suget för någon. Här eller för mannen. Prata igenom stormen.

Sidor