Fy sjutton

46 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
aeromagnus
Fy sjutton
aeromagnus
5 år

Höll upp i 5 år med a men nu trillade jag dit. Hatar mig själv. Hur kunde jag vara så jävla dum. Nu har jag varit nykter en dag. Har marinerat min lever med det jävla helvetesskiten. Imorgon kommer jag börja med antabus. Varför blev det så här?

aeromagnus
Hatar verkligen mig

Hatar verkligen mig

JoYo
Heja!

5 år nykter är stort! Låt inte bakslaget tynga ned dig. Du är ju stark! Förstår att det känns tungt. Men det finns bara en väg att gå. Även då man fallit. Den nyktra.
Häng kvar här nu!
🙋🏼‍♀️🌸

aeromagnus
Varför?

Ja vad var det som triggade igång sliten.

Mrx
En dag i taget...

Har du levt nykter helt i 5 år? Grattis säger jag. Låt inte en liten vurpa förstöra din framgång. Det är bara att börja räkna vita dagar igen. Du fixar det här.

aeromagnus
Tack

Jag tar nya tag.

Andrahalvlek
Lite nyfiken

Nykter i fem år och sen börja dricka igen. Hör/läser om det då och då, men jag förstår inte hur det går till.

Eller jo, jag vet ju förstås att alkohol är oerhört beroendeframkallande och att suget väcks direkt om man börjar dricka. Men hur går vägen till beslutet att börja dricka igen till egentligen?

Du Aeromagnus behöver inte svara om du inte vill, jag tänker bara lite högt i skrift här hos dig nu.

Kan det bero på ett trauma som väcker ett så enormt sug att man inte kan motstå att dricka för att få glömma traumat korta stunder?

Torn brukar nämna att han inte är säker på om han kommer att kunna låta bli att dricka om det händer hans barn något allvarligt. Själv är jag tveksam. Vad skulle alkohol bidra till i den skräckupplevelsen?

Eller börjar man dricka igen efter fem år för att man tror att man är frisk och kan dricka ”normalt”?

Jag är nyfiken som sagt, allra mest för att själv förebygga att hamna i en liknande situation om några år. Du eller någon annan med erfarenhet får gärna hjälpa till att skingra min okunskap om detta.

En sak är i alla fall säker. Du kan det här. Det fysiska beroendet är överjävligt starkt, men det går över på en dryg vecka.

De goda nyktra vanorna har du redan. Du behöver bara repetera alla goda nyktra argument så är du snart på banan ordentligt igen.

Slå inte på dig själv. Nu blev det så här. Nu tar du konsekvensen av det och gör något åt det. Svinbra!

Kram 🐘

miss lyckad
Dina 5 nyktra år, Fantastiskt⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.

Nu får du försöka se framåt..Gårdagen, kan du inget göra åt, men i morgon kan du göra bättre val..Fundera på vad som triggat dig den senaste tiden? Vad har hänt i ditt liv? Kanske vissa påfrestningar eller”fällor” som gjorde att du valde detta..Upp på hästen igen..Styrkekram..🌺💫

aeromagnus
Handlar nog om att kunna

För mig handlade det om att kunna men det gick ju inte så bra. Så vad som utlöste detta ja det vet jag inte men jag ska ta reda på det om det finns ett svar. För mig TROR jag det handlade om att jag är va att ha kontroll.

nystart
Upp

Upp på hästen och kämpa igen Magnus, du vet ju att du kan.

Andrahalvlek
Youtube-tips

Hittade idag en kille på youtube som kallar sig Bignoknow. Han pratar bland annat om psykisk ohälsa och sitt alkoholmissbruk, och han har haft flera återfall.

Kollade bland annat på klippet ”My battle to get sober again” där han precis ska sluta dricka igen med hjälp av 12-stegsprogrammet.

Kram 🐘

aeromagnus
Nu tar vi en nykter vecka till

Det är olidligt varmt så man knappt står ut. Hatar fortfarande mig själv men några av mina arbetskompisar har varit fantastiska. Nu har jag lovat mig själv att aldrig ta en droppe alkohol mer. Finns ju inte en enda fördel.

VaknaVacker
Ja vi tar en nykter vecka🌻

Detta gift! En sån sjukdom vi tampas med. Hata giftet inte dig själv💕 Nog är det ett fortgående arbete att hålla sig nykter.

Bra beslut du tagit, att aldrig mer dricka, finns verkligen inget bra med alkohol👍Heja dig!🤗

Box
Nykter

Vi är ju inte mer en människor. Ibland fattar vi sämre beslut som får negativa konsekvenser. Men varje dag är en ny dag.

majabuut
Upp på hästen igen

Du fixar det igen. Upp på hästen igen. En dag i taget.

Pi31415
Du kommer att

fixa det här aeromagnus. Misstag och felsteg kan alla göra. Jag har ju själv börjat dricka efter två tidigare långa uppehåll.
Men av såna misstag får man nya viktiga kunskaper; har man en gång utvecklat ett beroende av alkohol så kan man aldrig ta det första glaset igen.
Fint att du fick stöd av kollegor.

Kämpa på i värmen nu.

/Pi31415

Andrahalvlek
Återfall

Jag funderar på om det räcker att läsa och höra just det - att aldrig ta första glaset för det väcker mersug - eller om man faktiskt måste uppleva det själv?

Mycket på den här nyktra resan måste ju självupplevas. Så återfall är kanske helt naturligt, snarare att förvänta sig?

Skönt att du känner dig taggad!

Kram 🐘

Mrx
Beskriv mer vad som hände

Beskriv mer vad som hände i ditt fall efter alla nyktra år. Vad utlöste återfallet. Vad hände under återfallet? Hur mycket drack du? Under hur många dagar?

aeromagnus
Mrx

Drack i tre dagar. Drack en del vet ej hur mycket. Utlöste det? Det var nog tanken att kunna ta den där ölen till den goda maten.

aeromagnus
Ändra historien

Kan inte ändra det som hänt men bara göra framtiden bättre. Ska inte lägga över mitt ansvar på min fru och mina barn. Det har jag lovat mig själv i första hand och min familj i andra hand och mina kompisar i tredje hand.

Mrx
Bra insikt

Du kan vara stolt över att du kunde sluta efter tre dagar. Jag tycker du har bra insikt. Du lärde dig kanske något av ditt test med att dricka en öl. Jag har förstått att många här inne inte kan dricka en droppe alkohol.

Andrahalvlek
Shit

En enda öl kan få sådana konsekvenser. Det har respekt med sig.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Kram 🐘

AmandaL
Håller med andrahalvlek och

Håller med andrahalvlek och så många andra här på forumet som skriver ”aldrig ta första glaset”
Så är det iaf för mig också, det går inte, mitt livsmotto är och har alltid varit ”allt eller inget” och tyvärr är inte det ett bra motto att ha när det kommer till alkohol! Men härligt att du insett det, det är bara en själv som måste cykla i diket för att ta sig upp igen. Jag har hört att psykologer säger att vi inte lär oss av misstag och när vi gör fel utan vi lär oss när vi istället börjar göra rätt och se dom positiva effekterna av att ändra ett beteende. I alkoholfallet tänker jag just att det är så, vi har ju alla haft några fyllor för mycket, att jag aldrig lär mig tänker man efteråt. Men det är just det. Inte förrän man börjar uppleva det härliga med att ändra sitt beteende, vara nykter, då inser man vad rätt väg är! Men du har varit nykter och vet effekterna så du kommer att trampa vidare på din cykel, det är jag säker på! Jag hejar på dig när du kommer upp på cykeln och swischar förbi 👊🏻🌷

miss lyckad
Du är inte ensam..

Jag har en nära anhörig, som också efter 4 års nykterhet, var på jobbresa..Hans nya kollegor kände honom inte..Och dom gick på lunch. När han efter toalettbesök kom tillbaka till sällskapet, hade dom beställt in öl till alla 4..Han tvekade en minut..Och tog sedan ölen utan att säga något..Där började han supa igen eftersom nykterheten var bruten( som hans a-hjärna sa till honom)..Ett återfall som höll sig länge..Där han även miste körkortet, och nästan jobb och fru..Nu har det gått en tid och han firade 8 år som nykter nyligen..🌺🍃💫..Du vet ju att du kan, så styrkekram på dig, nu väljer vi rätt igen..

aeromagnus
Bra

Jag är bra på många saker. En sak som jag är dålig på och inte kan bli bättre är att ta ett eller två glas. Därför är mitt motto nu att aldrig ta första eller andra glaset OM glaset inte innehåller något gott och nyttigt som ex kaffe eller mineralvatten.

Box
Ett klokt beslut aeromagnus.

Ett klokt beslut aeromagnus.

VaknaVacker
God kväll🌸

Brukar alltid tänka att jag hamnar på samma punkt där jag var när jag slutade om jag börjar dricka igen😳
Så bra gjort av dig att komma upp ur diket och fortsätta nykterheten👍

aeromagnus
Hatar mig själv

Jag hatar mig själv så in i helvete. Hur kunde jag vara så dum att ta första glaset? Sedan råsupa i tre dagar? Drack ju sprit som om det vore cola. Jag hatar mig så mycket för det jag gjort och min känsloliv åker berg- och dalbana just nu. Grrrr jag är så irriterad. Jag har lust att lämna detta liv för de sälla jaktmarkerna. Det kommer jag ite göra det lovar jag för då hamnar min familj i mer elände. Så mitt liv börjar idag med en helt ny inriktning.....

Kennie
Försök att släppa hatet, du

Försök att släppa hatet, du blev lurad av ditt beroende, det händer, du lyckades häva återfallet, och nu vet du med säkerhet att ett glas aldrig fungerar. Hur skulle du tänka om en vän till dig gjort samma sak, skulle du hata honom/henne? Det tror inte jag, jag tror du skulle peppa och stötta. Varför skulle inte du vara värd samma omtanke? Ta hand om dig nu och se framåt..

Sisyfos
Perspektiv

Jag förstår kanske lite varför du hatar dig själv, men vad skulle du ha tyckt och sagt om någon av oss andra gjort exakt samma sak? Efter 5 års nykterhet... skulle du ha sagt det du säger till dig själv till npgon av oss andra.

Jag tycker att du ska ägna energin åt att utröna varför och när istället. Och vilka tecken du ska leta efter. Du har gått igenom många jobbiga saker utan att ta till alkohol. Och nu kom det... du var mentalt slutkörd skrev du. Just det där känner jag igen. Du klarade dig igenom många svåra situationer tidigare i år. Men den här gången gick det inte. Just det där med mentalt slutkörd känner jag igen. Har också trillat dit exakt då och jag har såklart inga lösningar. Men alkohol ger energi, det kanske var just det du var ute efter.
Så minns nu 5 nyktra år som har varit allt annat än okomplicerade och 3 onyktra dagar. 1822 nyktra dagar. Såhär i efterhand kanske du kan se varningstecknen. Då lär av det hr istället för attackdykare dig själv. Det är mänskligt att inte alltid lyckas.

Sidor