Idag kommer väl min första riskdag gällande denna vecka, jobbigt möte på jobbet, mannen bortrest, tidigt träning och det är bara en torsdag imorgon. Men jag skall ta det, kämpar febrilt med att tankarna inte skall ta över. Det jag tänker är -jag kan ta litegrann ikväll! - det gör ju inget ting om jag dricker en dag i veckan (fast jag vet att dricker jag ikv så kommer jag att göra det även fre, lörd och söndag). Det jag vill med mitt drickande är att få kontroll, fast jag vet att jag måste sluta (fast det vill jag inte tänka på =inget roligt i hela liver:( )
Fast jag vet att jag troligen inte kommer att känna så när jag väl kommit över detta. Jag kommer ihåg när jag slutade röka så var tankesättet lika, sa till mig själv att jag skall sluta röka varje dag och bara feströka, troligen för att ha ett litet hopp. Men idag varken vågar jag börja igen eller är inte sugen, tycker ibland synd om dem som är under ciggens klor.
Det är så konstigt också att jag faktiskt hänger kvar med "Boxen" för jag kan säga att jag inte är så förtjust i smaken, rödvin tycker jag är gott men det tål jag inte. Jag får även reaktioner på vitt men inte lika starka. Jag går upp i vikt, är den eviga bantaren när det gäller motion och mat, men inte vin där häver jag i mej och blundar för kalorier. Jag vet att boven bakom mina kg ligger hos vinet, men likt förbaskat så går det inte in i huvudet:(
Idag skall jag inte dricka, jädrar om jag kommer på andra tankar..........Undrar hur många som hamnat i "Box fällan"? Är ni många därute som känner igen er som mej? Och med mej så menar jag tre barns mamma med ett bra jobb, villa, tränar och är allmänt aktiv överallt men har en last, som att hamna i a-fällan. Skulle jättegärna vilja få pepp och hur man kommer ut detta, och framförallt inte känna mej så ensam om detta, eftersom att jag inte vågar ta hjälp. Hör gärna av er i denna tråd och alla andra också. All pepp och motivationtalks tas tacksamt emot:) Trevligt "skitvinfri" onsdag!

Pippilångstrump

satte mig här för att läsa eftersom suget river och sliter i mig...onsdagar är det svåraste för det är så långt till helgen och man vill bara trösta sig med ett litet glas (ett halvt) och sedan bara häver jag i mig alldeles för mycket och så blir det varje kväll hela veckan för jag blir så besviken på mig själv och behöver tröst... Så har jag alltså hållit på - några vita dagar sedan det j-a suget som jag inte kan stå emot och så massor med vin i flera dagar utan att ha någon kontroll alls. Självförakt och misslyckande är svårt att känna och då är det lika bra att dricka ordentligt för allt är ju ändå helt kört ... Så har jag haft det - i flera år ! I kväll tänkte jag - jag tar ett glas är ju ensam hemma - ingen behöver få veta - behöver inte ens skriva om det här (!) så läste jag det du skrivit och känner så väl igen mig.. Så skönt att veta att jag inte är ensam i min kamp !! Alina - vi klarar denna dagen också - det blir min fjärde dag !!! A-aset skall inte få styra och vinna över oss - inte i kväll och inte någon mer gång! Vi skall klara detta ! Kämpa - kriga - drick the-- ät äpple vad
f-n som helst- bara vi håller oss borta från A denna j-a onsdag ! Kram på dig från Pippi

Är det smaken eller ruset du är ute efter? Se till att inte ha hemma. Antabus så du inte kan dricka kanske?

Leverjag

Alina, jag känner igen, tyvärr. Tre barn och allt det andra + Box och fina flaskor.

Vi är många här. Många som skrivit att de hatar den, att boxen är orsaken till att det gått så fel och att den aldrig borde tillåtits. Systembolaget som värnar såå om vår hälsa... Och skattepengar :-(

Läs utredare, där står tipsen på verktyg och taktik som andra använt sig av.

etanoldrift

Kämpa på tjejer! Jag peppar er gärna! Köp hem bubbelvatten i olika smaker.. Det räddade mig när jag var på fallrepet förra vintern..
JA, boxar är definitivt ett skit! Det kunde vi inte köpa hem, för gubben kunde tömma en box på en kväll.. (utom kanske en eller en halv deciliter på botten så han kunde skvimpa lite på den, lyssna och säga: Den e inte tom i alla fall)
Jag önskar faktiskt att priset var detsamma på vinet i box som på flaska, så kanske folk inte köpte boxar av snålhet till att börja med.. Nu är det ju ofta snålheten som bedrar visheten.. Du får 4 flaskor till priset av 3...
Jag skickar massor av styrkekramar till er!

Alina

Igår kom jag hem från träningen och var allmänt trött. Jag hade bestämt mej för att ta lite vin, det fanns ju hemma, mannen ser alltid till att det finns (känner du igen det Pippi?). Men innan jag tog glaset så hade jag en massa måsten, och jag är väldigt noga med att göra dem först så att jag riktigt kan slappna av! och då kollade jag även forumet och fick se ditt inlägg Pippilångstrump, och gud va glad jag vart:) och nu ser jag att det kommit fler. Vet ni va det vart inget vin......tack!
Sedan kan jag ge svar till aeromagnus att eftersom jag inte erkänner mitt problem för någon, och bla någon alltid ser till att det finns a hemma. Du förstår nog detta Pippilångstrump, det är som om andra halvan vill att jag skall göra detta:( Gällande antabus så kan jag säga att jag skall ta mej ut skiten utan det, that´s it!
Nu kör viiii......

Ja, boxen är inte ensam bov i dramat. Det gick alldeles utmärkt att supa sig till ett beroende på flaskor - eller halvflaskor t.o.m. Eftersom jag insett att jag hade problem att begränsa drickandet o köpte halvflaskor o piccolo för att hålla kontroll... Resultatet blev sådär när det gick att öppna både en o två halvflaskor till efter den 1:a. Inse hur många flaskor som stod gömda i min garderob när sambon hittade dem. Dyrt o pinsamt, kan jag sammanfatta detta.

Gjorde som du o slappnade av med a efter alla måsten. En "livlina" som är helt förkastlig. Försökte kontrollera drickandet, med varierande resultat, se ovan och det blev värre o värre för varje gång jag förlorade kontrollen. Tänkte också att det är en katastrof att sluta helt och det har jag heller inte gjort. Jag dricker nu i sociala sammanhang.... Och de är inte så många och ganska lite då. Jag som tyckte att fredagsvinet var ett måste har insett att det är jäkligt skönt att vara nykter o klar på fredagen o inte minst på lördag morgon. Använder a-fritt för att få avslappninskänslan. Så, nej mitt liv har inte blivit tomt och tråkigt. Tvärtom! Kan jobba med stressen nu på ett annat sätt. Vi är så många som är så duktiga på alla sätt och vis som hamnar här. Kämpa på tjejer, det går att ta sig ur... För mig med någramissöden på vägen. En dag i taget och plötsligt har det gått ett drygt halvår och jag kan inte förstå hur jag klarade att dricka så jäkla mycket.

etanoldrift

Visst går det att pimpla sig till ett beroende och jag är fullt medveten om att boxar inte är enda anledningen.. Den det är faktiskt en del av problemet.. Inte bara priset (som folk ofta har som första anledning..) De är lätta att ställa undan, lätta att göra sig av med och det är alldeles för lätt att gå och ta småskvättar..
Min fd, som fortfarande inte öppet erkänner att han är beroende, har ett säkert 4 - 5 sopsäckar med ölburkar och flaskor i källaren.. På ett plan är han nämligen medveten om att han dricker ur allt han köper hem, så han är stadig kund på bolaget, måndag till lördag.. (söndagarna klaras med hjälp av folköl och lättöl i stora mängder..)
Hans ransoner ser lite olika ut, beroende på om han jobbar extra eller ej.. Men skulle tro att det rör sig om ca 4 - 6 st 7,2 or halvliters per dag som minimum. Är han ledig så blir det en helflaska vin och 2 öl.. Ibland 2 flaskor vin, där han givetvis tänkt "spara" den ena till dan därpå (vilket han mig veterligt aldrig klarat av, såvida han inte varit så sjuk att han inte kommer ur sängen)
Och ja, det har satt sina spår.. Jag märker tendenserna till alkoholdemens (minnesluckor, osammanhängande tankegångar, ologisk.. etc) Och framför allt hur full och hur fort full han blir, när han efter jobbet korkar upp och "dricker ikapp".. Sorgligt är bara förnamnet..

Jo boxar är ett fördärv tror jag. För att det lätt blir en vana att ta ett glas per kväll, det är ju gott... Och för att man inte behöver räkna glasen. Och lätt att slänga. Så på det viset är jag glad att jag hade nog med självbevarelsedrift för att inte börja med boxar... Fast flaskhögen var gigantisk.
Ja, beroendet är sorgligt. Hemskt när man inser att man har tappat kontrollen, och hemskt vad långvarigt missbruk ställer till med. Så håll ut nu alla som kämpar!

MNimsa

Hej Alina, grymt bra jobbat igår kväll! Jag känner igen kampen, tankarna och alla goda argument man har för att få dricka med gott samvete. Min räddning har varit att få min hjärna och kropp att uppleva att en kopp te eller en alkoholfri öl är belöning och avkoppling. Det har varit min räddningsplanka att hitta något som ersätter vinet. Första veckorna var vidriga men tanken en dag i taget hjälpte mig. Varje alkoholfri dag markerade jag med ett hjärta i almanackan. Nu har det gått ett år och tre månader utan alkohol, halleluja. Hoppas du kan styra om din hjärna på något sätt. En massa pepp och varma tankar till dig, det är såååå värt det att ta sig ur vinträsket. Heja heja!!!

anonym13631

Oj, vad jag känner igen mig Alina. Tre barn, allt perfekt till det yttre men mycket press och stress och vinet blev en vän som visade sig vara värsta svikaren. Vad bra du är som kämpar på!Jag är i en svacka men läser här i forumet och försöker hämta kraft. Jag har varit vit i några månader ett par gånger de senaste åren men gradvis ökat min drickande igen. Skönt att läsa om dig MNimsa som klarat ett år och tre månader hittills. Glad för din skull!

Pippilångstrump

att det jag skrev kunde hjälpa dig och att du kunde stå emot !!! Starkt jobbat ! Idag är det min femte vita dag och jag börjar känna mig stressad för i morgon ...fredag har jag alltid bråttom hem för att kunna koppla av med det första glaset och pusta ut efter veckan...det blir så att jag häver i mig 1,5 flaska och somnar i fåtöljen...bakis på lördagen och börjar tidigare och tidigare att dricka vin då jag inte kan vänta till kvällen..Ja det är skämmigt att beskriva mitt elände men så har jag haft det och nu sista tiden har det helt spårat ur...min räddning är att sluta helt - kan inte bli en smuttande normaldrickare någonsin - och jag sörjer det... Kram på dig Alina - vi kämpar och vi skall klara det !

Alina

Gud vad man känner igen sig i det ni skriver, som förra fredagen så skulle min sambo (som vanligt) köpa hem boxen, men han skulle inte komma hem förrän kl 18. Alldeles för sent tyckte jag, så jag gick iväg till gröna skylten och köpte mig en flaska vin att ha innan han kom hem. Det såg ju snyggt ut i det lilla systembolaget i min lilla stad där vi alla typ vet vem vi är. (Att jag bara köpte 1 flaska till middagen, en lite finare, fast med hög %, kollar alltid det. Får inte vara något blask) det är sjukt det erkänner jag. Så den surpla jag då i mej:(
Jag kämpade i går kväll också, men när jag var klar med alla måsten så kändes det för sent "Festen hos Bindefeldt" var slut, så jag gick och la mej, och det kändes så skönt i morse. Den här fredagen och lördagen kommer jag att vara fullt upptagen, så jag känner mej inte så a-sugen. För mej handlar det om i hemmets lugna vrå, jag är ingen som gärna går ut och finner det mysigt att dricka. Ja visst en solig dag på en uteservering med lite bubbel, men det har nog med att man inte kan hantera mängden. Det är väl därför man inte tycker om det utelivet, folk börjar väl höja på ögonbrynet när man beställer glas efter glas. Man hoppas som du Pippilångstrump att man skulle bli den smuttande normaldrickade igen, men det känns långt ifrån just nu. Fast jag tror att kommer vi förbi detta sug och onda cirkeln så kommer vi att hitta andra metoder som vi finner lugn i, och vinet kommer att liksom inte smaka längre och man kommer inte gilla ruset. Fast i dagsläget så känns det inte så, fast jag vet hur det var med rökningen. Jag vet att när jag höll på och slutade röka så kände jag sorg redan när jag vaknade och tänkte - fy vilken tråkig dag, kommer inte att få röka på hela dagen! Fast när jag vaknar och jag inte druckit kvällen innan så mår man ju bra:) Men som sagt det är när man börjar bli trött fram på eftermiddagen som den lilla dj.......sätter sig på axeln och börjar med sin övertalning:(
Hur länge har ni haft dessa problem att det blivit var och varannan kväll? För mej har det eskalerat det senaste året, att helgen har blivit så betydligt mycket längre....... men också att tankarna hela tiden cirklar runt detta. Tex dottern frågar om hon får sova över med en kompis så kommer den första frågan -Vart bor hon? För måste man ta bilen dit, så kan jag inte dricka ifall jag måste hämta. Eller om det är någon tävling av något slag en tidigt lördagmorgon, så är ju fredagen förstörd, ifall man måste köra bil dagen efter.Eller all gånger som barnen och jag vill åka någonstans på lördagen eller söndagen men man är fast för att man inte törs köra. Sjukt!
Men nu skall detta verkligen fungera, jag skall inte låta A förstöra mitt liv:) eller hälsa. Är betydligt bättre med mina allergier när jag inte dricker A, det finns bara fördelar med att sluta, egentligen inga nackdelar (även fast hjärna kan tycka det:)
Trevlig fredag på er alla, och nu tar vi kontrollen!!!!!!!!!

Leverjag

Alina, till och från under senaste 2-3 åren med var och varannan dag drickande. Mycket känns igen. Bra du reflekterar över hur vårt beteende påverkas av vårt drickande som var kompisen bor. Helt sjukt hur detta tar över vårt liv i stort och smått.

Stort lycka till och bra att du vill ta kontrollen. Du kommer må bättre utan alkhol varje dag!

Pippilångstrump

Jag hoppas helgen funkat för dig och att du kunnat njuta a fritt - kämpa på - jag hejar på dig och på alla krigare därute ?

Alina

Vad kul pippi att du undrar, jag har suttit och läst några av dina inlägg och det är otäckt vad vårt öden ser lika ut.
Helgen har varit bättre inte helt a-fri men under kontroll så jag försöker var glad åt det, är inte dålig idag och har inte varit det under hela helgen. Jag försöker att inte vara så hård mot mej att tycka att jag misslyckats och så utan jag försöker att ta nya tag och se till att följande dagar blir bra. Faktiskt så tycker jag att det är skönt att det är måndag så jag kan ägna mig åt träning/kost och fokus läggs inte på alkoholen. En dag i taget är det som gäller:) Jag är jätte imponerad hur länge du klarat det. Ha det så bra alla och vi kämpar på........eller hur?

Pippilångstrump

Idag är min nionde a fria dag - börjar känna mig lite väl självsäker och det är farligt för när jag är som mest säker på mig själv och min nykterhet så kommer ett så kraftigt sug som jag har svårt att hantera. Den där j-a A-aset som sitter på min axel och viskar och lockar och försöker få mig på fall. Jag kan alltså aldrig känna mig säker utan ständigt på min vakt och beredd att stå emot. Aset är slugare än något annat och han är en livsfarlig kraft som länge har försökt att suga livet ur mig tills inget annat än han finns kvar.. Men nu har han mött sin överman (kvinna) för det är jag som kommer att gå segrande ut ur detta - jag och mina barn och livet ! Visst kämpar vi och jag känner också igen mycket av vad du beskriver - därför hejjar jag på dig och önskar att vi kämpar tillsammans och lyckas övervinna det j- a Aset - du och jag liksom alla krigare här på forumet.. Kämpa på ?