Livet är helt åt helvete just nu.. ser inget ljus i mörkret! Åkte för grov rattfylla i fredags .. blåste 0,6.. slapp blodprov.. Jag har aldrig i hela mitt snart 37-åriga liv satt mig bakom ratten när jag druckit! Aldrig! Alltid avskytt människor som gör det.. och nu gjorde jag just det jag avskyr så mycket! Drack tre whiskey på kvällen., blev osams med min blivande sambo.. gick ut.. kände bilnyckeln i fickan o tänkte va fan jag vill bara åka hem!! Hann inte speciellt långt innan jag hade blåljus efter mig.. körde in till vägen o kände hur hela livet passerade i revy.. grov rattfylla! Det känns helt galet! Har heltidsjobb på ett behandlingshem för ungdomar.. just köpt hus där det är inflytt om en månad.. har två helt underbara barn på 9 och 15 år.. har haft problem med mitt drickande sedan skilsmässa 2013.. har skött det snyggt med att aldrig dricka på dagen.. att inte lukta alkohol på jobbet.. tillslut brast det.. för ca 4 månader sedan.. sökte hjälp på öppenvården.. slutade dricka o gick på samtal.. allt gick så jävla bra! Men så kom den här jävla helgen o jag drack o jag körde bil! Jag kommer göra allt för o komma tillbaka! Kommer ta blodprover, gå på samtal, skaffa alkolås.. men hur fasen gör jag nu? Hur går jag vidare.. ligger i soffan som jag gjort sedan igår mer eller mindre.. gråter, skäms, är arg.. känner alla möjliga känslor! Vissa stunder vill jag bara avsluta mitt liv..

Ja du, det var en jobbig händelse. Men det visar ju också vilket h..e det kan vara med alkoholen och dess baksidor.
Vi är flera här på forumet som gjort dumma saker i fyllan. Som gett svår ångest och skamkänslor.
Men om man kommit till vägs ände med drickandet, och önskar sluta, så kan dessa negativa upplevelser vara något positivt. De kan hjälpa oss att få tillräcklig insikt och övertygelse om att drickandet bara leder till elände på sikt, och få oss att bestämma oss för ett nyktert liv.

Inledningsvis kan det vara svårt att vara nykter. Längtan och saknaden efter alkoholen kan bli stor, sugen kan vara svåra, etc. Men då kan man låta tankarna gå vidare till allt det negativa som drickandet lett till.

Så om du är mogen för att pröva ett nyktert liv, kan du få hjälp och stöd här inne. Läs och skriv, det hjälper mycket.

Lycka till. Allt kan bara bli bättre utan alkohol.

Hej Depp
Gränsen för grovt rattfylleri är 1.0 %. Med 0,6 % är det alltså rattfylleri vilket är illa men inte fullt så illa som om det vore grovt.
Just detta att åka fast för rattfylla är något som jag själv fruktar. Förstår alltså din förtvivlan. Men det finns alltid något bättre än självmord. Du kan börja kämpa än hårdare för nykterhet. Vägar till nykterhet finns och alkoholism är en sjukdom.
Du är inte ensam 450 000 räknar man med har ett missbruk eller beroende. 1,2 miljoner räknar man med har ett riskbruk. Detta enligt aktuell forskning. (kolla gärna CAN på Google)
Detta kanske kan ge dig en viss lättnad där du nu kämpar med känslorna.
Jag skulle flera gånger ha kunnat hamna i din situation och jag tycker också illa om rattfylleri som företeelse.
vänligen
Ikaros

Depp

Hej.. tyvärr blir det grov då de dubblar utandningsluften och omförvandlar det till promille i blodet.. Har just varit på samtal med mina chefer och förlorat mitt jobb som jag älskar över allt annat.. IOM mitt yrke så är det väldigt allvarligt .. ser inget ljus någonstans just nu.. ?

Hej
Jag har två konkreta frågor till dig:
1. Varifrån har du fått uppgiften om fördubbling av promillen i utandningsluften till promillehalten i blodet?. Jag tycker det låter konstigt med en sådan bevisföring i domstol.
2. Vilken uppsägningsgrund hade dina chefer?. Alkoholberoende är inte i sig ett arbetsrättsligt skäl till avsked. Det betraktas som en sjukdom.

Jag förstår att allt ser mycket mörkt ut för dig just nu. Men det är kanske nu du har möjlighet att sakta börja med en förändring. Ta all hjälp du kan komma på, AA, Länkarna, Alkoholrådgivningen, beroendemottagningar, IOGT-NTO, Det här forumet, mm.

Med sympati
Ikaros

Hej
Om de 0,6 du skriver var mg/l (vilket är vad polisen har som bevismätare) motsvarar det det dubbla i blodet som du skriver. Alltså 1,2 promillle. det är ganska säkert så de mätt. Det är då tyvärr grovt rattfylleri.
Observera dock att de mätare som används på sjukhus,mm måter promillen direkt dvs inte i mg/l

Vänligen
Ikaros

Depp

Ja det var 0,6mg/l.. På jobbet var skälet att detta går till soc, vilka vi jobbar med. Då jag är kontaktperson för flera elever och har ständig kontakt med handläggare på soc så är det inte lämpligt att ha mig kvar.. Då jag också behöver köra våra tjänstebilar dagligen fungerar det inte. Skaffar jag alkolås så
Är det personligt och sitter i min egna bil. Men jag kommer kämpa för att ta mig tillbaka! Har redan funderingar på att vidareutbilda mig från behandlingspedagog till socionom. Jobbat på hvb i 3 1/2 år! Jag älskar mitt jobb och jag vet att det inte finns något annat för mig.. Börjar acceptera vad jag gjort och jag måste bara ta mig vidare och fortsätta kämpa! Jag tänker inte dricka en droppe till och har inte gjort det sen de tog mig.. Har ärligt tänkt tanken att det skulle vara så skönt att ta ett par glas och försvinna och slippa känna! Men under alla dessa år av uppväxt med missbruk och en mamma som hållit på att dö två gånger nu av alkoholen så känner jag att nu är det fan nog! En pappa som tog sitt liv pga droger o alkohol. Min styvpappa dog av alkohol och tabletter! Jag hatar alkoholen som nu även förstört mitt liv.. Tack snälla du för din omtanke ❤️

Rosen

Du har fortfarande stor chans att rätta till ditt liv! Jag har ett liknande bagage att släpa på, men har inte gett upp. Denna förbannade sjukdom kan man leva med om man ger katten i att dricka! Så enkelt och så svårt är det.
Håller alla tummar för dig!

Hej depp
Det är mycket lätt för mig att säga att du nu har möjlighet till förändring. Men när jag läser vad du senast skriver vill jag nog framföra den tanken. Ditt alkoholistarv är ju tydligt. Jag och vi här på forumet stödjer dig i din kamp för att komma framåt. Ut ur mörkret mot ljuset.

När det gäller din uppsägning undrar jag om det inte kan vara värt att kontrollera om den är arbetsrättsligt korrekt: Kontakta i så fall den fackorganisation som du tillhör eller som organiserar personalen där du arbetar.

Jag delar alltså Rosens uppfattning.

vänligen Ikaros

En advokatfirma som specialiserat på denna typ av ärende skriver:
"En arbetsgivare har möjlighet att avskeda en anställd, vilket sker med omedelbar verkan från det att den anställde tagit del av ett skriftligt besked. Avskedande förutsätter emellertid att den anställde grovt har åsidosatt sina åligganden gentemot arbetsgivaren. Generellt kan sägas att det för avskedande krävs ett avsiktligt förkastligt beteende som inte ska behöva tålas i något anställningsförhållande. Det kan vara fråga om ett allvarligt förtroendemissbruk, brottsligt förfarande, ordervägran, våld eller illojalitet." Så det kan nog vara bra att kolla upp saken innan ev. uppsägning blir verklighet.

Gredos

Hur det är. Ett riktigt jävla dåligt beslut kan kasta omkull hela livet. Det är ju så ovärt så man vet inte om man ska skratta eller gråta eller båda delarna. Jag delar uppfattningen att det väl va lite väl att avskeda dig på fläcken. Det borde ju vara vida känt att någon som kanske inte alltid vandrat den lätta vägen själv ofta är den som kanske sköter ett jobb där stöttning och mycket empati är en grundpelare bäst. Ge inte upp, det här går att vända rätt igen. Alkoholen kan dra åt...

Livet kan vara väldigt tufft ibland. Du verkar ändå ha gnistan till att kunna tänka positivt. Det löser sig med tiden, bara du tar tag i problemet som orsakar allt.. Kram

Depp

Tack för era ord ❤️?? Mina känslor åker berg och dalbana.. Ena stunden känner jag att detta ska fan inte slå ned mig! Jag reser mig igen! Det har jag alltid gjort! Nästa sekund känns allt svart och allt från att se blåljusen i backspegeln till att sätta sig i polisbilen till att åka till stationen och att bli förhörd, till att få hem pappret misstänkt för grov rattfylla spelas upp i huvudet som en sjuk jävla film! JAG som aldrig tidigare är dömd, aldrig suttit i en polisbil aldrig ens fått en fortkörningsbot!! Utåt sett duktig ordningsam stark positiv och social.. Cheferna i fullständig chock.. pratade för två veckor sedan om hur nöjda de är med mig och att jag skulle få utökat ansvar och bli lite minichef på golvet.. NU.. säga upp mig själv eller bli uppsagd..

Tänk om det finns någon större makt som stoppar oss när det håller på att gå rakt åt helvete?
Tänk om, mitt i all denna tragik som du nu lever i, just den händelsen räddade ditt liv från att dricka ihjäl dig?
Tänk om du sitter om 10 år, nykter, och tänker tillbaks på detta och är tacksam att det hände?
Tänk om det kommer nått väldigt bra ur detta?

Dessa små händelser som uppkommer. (säger inte att Depps thing här är en "enkel" grej, rattfylla är serious shit)
Som jag inte kan förklara.
Slumpen kanske inte är en tillfällighet.
Men man ser det inte när det händer.

Depp

Ja det sägs att allt har en mening.. Men har väldigt svårt att se den nu.. Just köpt hus... Var så lycklig för att jag fick ta ett lån helt själv! Flyttar om 4 veckor.. Nu varken körkort eller ett jobb att gå tillbaka till.. sjukskriven för tillfället, så lite inkomst får jag ju så länge.. Får välja att bli uppsagd eller säga upp mig själv.. Mitt drömjobb!! Allt för att jag gjorde ett fel val och satte mig i bilen med alkohol i kroppen!! Jag frågar mig om och om igen.. VARFÖR?!!! Gråter mig till sömns varje natt.. Fick sömntabletter utskrivna.. Försöker spela vanlig mamma när mina barn kommer hem.. Allt snurrar i huvudet.. Läkaren jag fick dömde mig direkt.. han hade inte ens koll på hur det här med att ansöka om alkolås gick till.. Stressad över alla papper som ska fyllas i och skickas in.. Allt ska vara inne senast den 21/12... Glömmer och blandar ihop saker.. Är glad att jag kommer ihåg vad jag heter ungefär.. Jag är väldigt tacksam över detta forum där ingen dömer mig och där vi alla är lika inför varandra..

Kolla upp vad som gäller i ditt fall angående jobbet. arbetsgivaren vill förmodligen bli av med "problemet" Är du med i facket? Jag tror att du istället ska be arb. givaren facket om hjälp. Jag känner till ett fall där personen som jobbade i en kommun och även fackligt, körde full och kraschade rejält med bilen. Hon fick sen hjälp mot sitt missbruk och jobbade kvar. Varför skulle dom säga upp dig? Du har inte kört full på arbetstid och inte ens det gör att man blir av med jobbet. Har en släkting som kraschade en hyrbil på arbetstid han fick också hjälp av arbetsgivaren. Ta reda på fakta som finns. Säg inte upp dig själv i alla fall. Du är en bra person som gjort dåliga val. Punkt.... Kram

Hej
Jag tycker INTE att du skall säga upp dig själv utan att ta reda på vad som arbetsrättsligt/fackligt gäller. Arbetsgivaren måste ha saklig grund för avsked.
Jag stödjer alltså miss lyckads uppfattning.
Du har gjort ett misstag men försök att förlåta dig själv.
vänligen
Ikaros

Depp

Allt som händer nu är helt galet! Vilket jävla år!! Eller avslut på året kanske jag ska säga.. Kännt mig konstig ett tag.. yr osv.. Tänkte att det var pressen av allt som hänt.. Just nu är allt en enda röra! Visade sig idag att jag är gravid mitt upp i allt kaos!! Tankarna snurrar i hundra.. Av med körkort och jobb.. Flytt till hus och på det har jag ett litet liv i min mage! Förvirrad ledsen glad.. Kanske var detta meningen ändå? På något sätt? Jag vet ju med säkerhet att jag aldrig skulle röra alkohol som gravid.. Sen tänker jag med all stress och panik runtomkring.. Hur kommer barnet att må? Ja det är mycket tankar och en hjärna som går på högvarv just nu! Tack snälla ni för allt stöd och era råd! ? Jag ska kontakta facket efter alla andra hundra samtal jag ringa till läkare osv.. ??