Jag vill inte mer.

410 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vaniljsmak
Jag vill inte mer.

Då var det dags. Insikten. Det är dags att erkänna att alkoholen är ett problem.

Insikten har nog kommit många gånger, speciellt då man legat där och våndats med huvudvärk och torr mun, när bakfyllan gjort sitt bästa för att tala om för en det man sedan länge borde veta. Alkoholen är inte bra för dig, du ska inte dricka. Tyvärr verkar den där insikten försvinna i takt med att huvudvärkens släpper och efter ett par nyktra dagar tycker jag mig förtjäna ännu ett glas vin, det har ju varit så stressigt och det är ju det effektivaste sättet att slappna av på kvällen. Öl är ju så gott, jag förtjänar en öl nu när jag slutat äta godis.

Den där bakfyllan är sällsynt, nu för tiden. Jag försöker verkligen dricka med måtta. Sen att de blir varje helg, ett par glas på söndag (man kan ju inte låta en halvtom flaska stå…) några öl på tisdag efter en extra stressig dag, kanske ett glas vin till maten på onsdag och oj, där rök halva flaskan igen, bäst att dricka upp den på torsdag och se man på då var det fredag igen! Trots allt försöker jag dricka med måtta, försöker lägga mig innan jag blir för full så jag inte blir bakis dagen efter. För det är ju då, när man vaknar upp bakfull varje morgon, som man verkligen har alkoholproblem.
Det blir svårare och svårare att inte ta ett glas till när det första (eller andra eller tredje) väl är urdrucket. Kvällarna utan alkohol är så sällsynt få nu för tiden. Ångesten är ständigt närvarande. Rädslan.

Jag vill inte mer. Jag vill bara vara nykter.

Peter
Välkommen Vaniljsmak!

Du vill försöka kunna hålla dig kvar i känslan och insikten om att alkoholen blivit ett problem. Inte låta den försvinna. Att komma hit och berätta om dig själv tyder på en styrka och är ett bra steg på vägen dit. Just det du beskriver är något som många här kan relatera till, och jag är säker på att du kommer att få goda råd och stöd i ditt beslut.

Allt gott!

Peter / Alkoholhjälpen

Vaniljsmak
Dag 2

Tack Peter!

Det här är andra dagen efter beslutet att hålla mig nykter (på obestämd framtid). Det känns så bra nu. Jag pratade lite med mannen om det och han håller fullständigt med om att de blivit för mycket, även om han antagligen inte förstår hur mycket det blivit för min del. Det är så sjukt hur fort tankar på alkohol kan komma igen, fast man bestämt sig. Som nu när mannen for iväg på utbildning, barnen leker fint och jag är kvar ensam i köket så går tankarna direkt till ett glas vin, eller en öl. Varför? Jo men vad ska jag annars göra? Tur att vi inte har något hemma för i värsta fall hade jag stått med glaset i handen utan att tänka, det hade gått av bara farten, rent reflexmässigt! Nu loggade jag in här istället och skriver. Ska läsa runt lite och sedan får jag försöka underhålla mig med någonting annat. Kanske skulle jag ta tag i disken, eller ta en lång dusch...

Vaniljsmak
Dag 3

Så, andra dagen kom och gick. Jag var nykter igår och jag ska vara nykter idag. En dag i taget, att tänka på imorgon, dagen efter det, veckan, månaden och ännu längre fram skrämmer mig för tillfället. Det känns så sjukt att ett liv utan alkohol känns så främmande. Varför? Varför är det så socialt accepterat?

Jag såg en reklam på sociala medierna om alkohol. Vin var det. Jag blev sugen, direkt, PANG sa det! Senare kollade jag på en av mina favoritserier för att sysselsätta hjärnan (nej, det blev inte att ta hand om disken) och där dricker en av karaktärerna regelbundet. Ett glas vin sådär efter en lång dag. Alla karaktärer dricker, speciellt om de ska firas eller om någon har dåliga nyheter eller om ... Varför är det då? Klart som sjutton man får en skev bild av alkoholen och om att de är ok att ta ett glas på kvällen, fastän det är vardag. Försöker jag skylla ifrån mig nu? Kanske, jag vet inte.

Huvudvärken igår då... jag antar att den är normal. Var så nedstämd och grät hela förmiddagen. Jag vet inte om all den här ångesten kommer ifrån alkoholen eller om alkoholen var till för att döva ångesten men tillslut blev det en enda soppa och nu sitter jag här utan bedövningsmedel. Hur som helst är jag hemma idag också. Jag behöver det. Jag behöver en dag till för att verkligen få må så jäkla pissdåligt som jag mår. Imorgon är en ny dag.

Vaniljsmak
Hobby

Livet ser ut såhär:
- Teknisk 5-årig utbildning på universitet som kräver en hel del av mig och min hjärna. Jag är på mitt sista år nu.
- Gift med en underbar man och vi har två underbara barn i lågstadieåldern tillsammans.
- Vi bor i en lite stad men har inte föräldrarna i samma stad.

Ett av mina problem är att jag inte har någon ... låt oss kalla de hobby. Förut läste jag mycket men sedan utbildningen började orkar jag inte riktigt. Skolan tar så mycket av hjärnkapaciteten och när jag kommer hem är jag så uppe i varv och behöver få den ... lugn. Att boka in träningspass på eftermiddagen/kvällen fungerar ibland, om maken inte jobbar då. Barnvakt för några timmar är svårfixat. Dessutom kan jag inte sova om jag tränar för sent. Hur som helst så känns det som att läxläsning med de små, städning, matlagning och allt annat äter upp så mycket tid och så mycket ork så när klockan väl börjar närma sig läggdags för de små så vill man bara sätta sig i soffan med ett glas vin och ingenting annat. Det har blivit något av en hobby. Att prova nya märken av både vin och öl. Det finns ju en hel värld av smaker att utforska!

Nu när jag bestämt mig för att vin/öl/alkohol inte är ett alternativ behöver jag något annat att göra de där sista timmarna innan jag lägger mig. Maken föreslog spel. Tv- eller datorspel. Jag tackade nej. Jag har försökt men det är INTE kul. Det är bara frustrerande, jag är dålig på det och blir bara irriterad. Filmer fungerar ibland men jag vill inte bygga upp ett liv runt "dumburken". Vad gör man då? Ett tag funderade jag på att lära mig något, typ ett språk eller att programmera men de blir för mycket, jag behöver koppla bort hjärnan, låta den vila så den orkar med nästa dags studier. Just nu vill jag bara sova. Sova bort de här dagarna så de går lite fortare men de är inte hållbart i längden.

Hjärnklar
Handarbete

Kan handarbete vara något? Jag tycker det är skönt/meditativt att sticka och ljudbok. Fast helst bara tyst.

Studenten
Hejar på dig!

Läs en bok som inte är studentlitteratur? 😘
Det kommer gå bra detta, jag tror på dig!

Vaniljsmak
Hjärnklart och studenten

Jag läser skönlitterärt ibland, men då måste de vara riktigt lättlästa böcker. Alla tunga klassiker som jag egentligen längtar efter att få sätta tänderna i får vänta till sommarloven. Då sträckläser jag bok efter bok ute på balkongen eller på stranden. Har upptäckt ljudböcker för ett tag sedan och de kan fungera när jag är ute och går eller fixar med hushållssysslor. Lyssnar jag på kvällen somnar jag oftast. Kan den här konstanta tröttheten jag känt de senaste året bero på alkoholen? Antagligen. Jag har trott att de beror på näringsbrist ... Tänk vad man kan bortförklara alkoholens betydelse.

Handarbeten kanske är något. Jag tycker faktiskt om att färglägga bilder med barnen. Repetitionen i pennans drag fram och tillbaka över pappret. Det synliga och direkta resultatet. Det okomplicerade i att stanna innanför linjerna. Det tycker jag om. Det är något jag behöver just nu.

Vad gör ni på kvällarna? Vad gör alla andra? Alla kan väl inte sitta och pimpla vin framför tv:n?

Vaniljsmak
Och tack

studenten! Tack för ditt hejande :) Det känns bra.

steglitsan
Hej

Jag började sticka, halsdukar. Jag vet inte hur många meter halsdukar jag stickade. Älskade att se ett konkret resultat. Det var repitivt och fick mig helt och hållet koppla av. Kunde då inte titta på tv eller läsa, eftersom tankarna flög iväg åt alla håll men stickandet fick mig att längta till att fortsätta. Lärde mig på youtube.

Sen så finns det ju basic men välutvecklade programmeringskurser codecademy.com är väl en av de mest kända. Där kör du i egen takt och det är roligt.

Har också testat målarbok för vuxna, jag fastnade inte riktigt för det men det har ju blivit en stor grej så om du giller att färglägga så skulle jag definitivt kolla upp sådana. De finns som appar också men vette sjutton hur stimulerande det är. Grejen för mig är att även hitta något som får mig att inte kolla i mobilen stup i kvarten.

Vad grym du varit, det kommer gå bra!

Kram

Studenten
Hmmm

Jag brukar se nyheterna vid 22. Eller kolla på någon serie och dricka te. Oftast tjötar jag med vänner i telefonen. Kollar på snusk ibland. Lyssnar på musik ibland. Läser här ibland.
Tar ut vovven på sista kissen. Försöker komma till ro och bara i sängen till 12.

Jag gör nog inte så mycket på kvällarna när jag tänker efter. Chillar mest. Kan inte heller träna sent, blir så pigg av det.
Men te och nyheterna är mer eller mindre kvällsrutin :)

Det finns ju sådanadära mindfullness målarböcker för vuxna nu, både i telefonen som i fysisk bok. Det kanske hade varit något? :)

Vaniljsmak
steglitsan

Stickning kunde vara något kanske. Eller målarböcker. Det måste jag kolla upp!

Studenten
Haha

Såg det speglosan skrivit om målarböcker nu 😆

Studenten
Stavfel

Damn you autocorr

Vaniljsmak
Att handla

Det är så sjukt ... jag var på affären nyss. Skulle handla lunch. Gick förbi hyllorna med öl... ojoj. Jag vill åt smaken och det "förbjudna". Att dricka en öl på en onsdag förmiddag känns lite spännande, det bryter det vardagliga och det känns som att man unnar sig. Det blev ingen lunch. Eller ja ... det blev chips. Och dipp. Och choklad. Nyttigt värre. Fast det viktigaste av allt är väl att inte inte blev några öl. Allt de här onyttiga får vara nog så "busigt" och "lyxigt" en onsdag förmiddag.

Hjärnklar
Trött

Jag tror att tröttheten iallafall inte försvinner av alkoholen. .
På kvällarna ser jag på olika serier, tar det lugnt. Mycket vindrickande har skett av tristess, då har det ju "hänt" något. Klokt av dig att fundera på hobbies. Jag kan vara så avundsjuk på de som verkar kunna ösa energi över dygnet!

Vaniljsmak
Tröttheten

Tröttheten är så jobbig Hjärnklart. Jag orkar inte vara så här trött! Jag vill ju vara den där superkvinnan som klarar allt, karriären (utbildningen), barnen, kärlekslivet med maken, hemmet, sporten, fritiden och allt de där andra! Varför ska man (jag) har så många krav på sig (mig) själv?! Jag vet ju att de är väldigt då som klarar allt de där utan att gå sönder. Jag vill inte gå sönder, igen. Eller ännu mer. Ett steg åt gången. Jag känner att den här depp-perioden börjar lätta lite nu. Kanske får jag lite energi så jag orkar komma igång med träningen innan nästa period tar över. Jag mådde bra när jag tränade regelbundet för några år sedan. Då drack jag inte så mycket heller.

Att dricka av tristess känns igen! Står/sitter man där med vinglaset så göra man något, precis som du säger.

Hjärnklar
Intensiv

Du är i en intensiv livsperiod nu med barnen i den åldern och studier på sista året. Bara det räcker egentligen som hobbies haha! När jag studerade orkade jag, utöver studielitteraturen, inte läsa så mycket och då bara väldigt lättsmälta deckare. Känner du någon du skulle kunna gå ut och gå med på kvällarna? Ett tips kan vara att prata i telefon med en kompis, och att kompisen (om möjligt ) också är ute och går. Blir rätt fnissigt och bra sätt att kunna ta en promenad med någon som bor en bit ifrån ☺

Vaniljsmak
Intensivt är ordet!

Ja, intensivt är det, det är så sant så! Det är väl där alkoholen har hjälpt att dämpa allt, hjälpt mig att varva ner på kvällarna.

Jag tycker om att promenera men har av någon konstig anledning blivit lite mörkrädd på senaste och tycker inte om att gå ut när det är mörkt. Jätte konstigt, jag vet att det inte finns något farligt i mörkret men ändå ... det har varit en del oroligheter i den här staden på senaste så kanske är det de. Försöker komma ut på dagarna om jag kan och på kvällarna med maken om det går att få barnvakt, tyvärr är det lite svårt då våra föräldrar inte bor här. Förra sommaren joggade vi mycket tillsammans, det var skönt. Lite som att dejta, att få tid tillsammans. Dumt nog började jag fira att jag vart så duktig med öl... Jag kanske skulle se om några av mina vänner eller bekanta härikring är intresserade av att ta upp kvällspromenader (då maken inte jobbat kväll vill säga).

Hjärnklar
promenad

Kom då ihåg att du kan distanspromenera med vän.

steglitsan
Det är många som vittnar

Det är många som vittnar trötthet i början. Jag tyckte också att jag var väldigt trött precis när jag slutat dricka. vilket egentligen känns ganska realistiskt, kroppen bearbetar, återhämtar sig och det tar längre tid än den sekunden man ställer säger nej tack. Även om alla fall jag förväntar mig att bli pigg nästan dagen efter så har jag behövt lite mer tålamod än så. Men det kommer! Ha tålamod, jag tror det är suveränt att fundera på alternativa aktiviteter att sysselsätta sig med under de stunder som man vet är riskstunder för alkoholen.

Sen den här superkvinnan - du är hon redan. Glöm inte det!

SL

Vaniljsmak
Tålamod

Det känns bra att höra att andra också är trötta. Det känns som att jag läst mycket om folk som blir pigga, går ner i vikt och börjar träna. Jag vill bara äta chips, choklad och ligga under två täcken för jag fryser och vill sova hela tiden. Jag hoppas det går över och egentligen förstår jag att det bara är att vänta ut det. Förgiftar man sin kropp i flera år kan man inte förvänta sig att allt är återställt efter ett par dag. Tyvärr har det där med tålamod sällan varit min grej.

Vad fin du är som säger så steglitsan, men just nu känner jag mig som allt annat än en superkvinna. Kanske snart, kanske när jag känner mig mer trygg i att jag kan hålla det här beslutet. Tre ynka dagar är så lite. Det har jag klarat förut för att sedan, till helgen känna "det där var ju inga problem, nu är det dags att fira!". Det kommer nog gå bra. Det känns bra den här gången. Jag är så glad att jag hittat hit!

Mannen skickar sms och frågar vad jag vill göra till helgen, om vi ska planera in något. Det kanske vore bra, att vara fullbokad så man inte hinner tänka på alkoholen. Men tänk är jag fortfarande såhär förlamande trött? Dessutom borde jag verkligen ta igen plugget jag missat under de här tre dagarna ..

Sarsaparilla
Att göra istället...

Har också funderingar kring det här vad man ska göra istället för att dricka. Drickandet tar ju upp en del tid faktiskt. Båda att införskaffa och att pimpla i sig. Tänker mycket kring vad som egentligen är roligt att göra. Har nog tappat bort det men det kanske ger sig så småningom. Känner också igen mig i det du skrev om en massa onyttigheter. Här har jag nog lite bytt ut drickandet mot smågodis, jordnötter och annat som inte är så bra i längden. Fast just nu så struntar jag helt i det! Är bara så glad att det inte är alkohol som slinker ner.

Tre dagar idag då. Mycket bra jobbat!

Vaniljsmak
Snart är dag 3 över

Ja nu är dag tre snart över Sarsaparilla. Jag går nog och lägger mig tidigt, som vanligt. Just nu känns det bättre att sova. Jag håller med dig uti de där med onyttigheterna, de får bara vara nu. Det kan vi ta tag i sedan, när den värsta tiden är över.

Jag kände lukten av de vin jag druckit på senaste idag. Det kom från ingenstans när jag satt vid köksbordet. Jag förstår inte varför, jag kände verkligen lukten och suget var över mig direkt! Turligt nog gick det över lika fort som det kom. Det kom tillbaka senare, när jag lagade mat. Ett sådan där typiskt tillfället att stå med ett glas i ena handen. Det gick också över på några minuter. Skönt.

Just nu vill jag att dagarna ska gå fort. Jag vill bara samla ihop några vita veckor så att ... så att de ska kännas bättre? Det är jobbigt för just nu lever jag inte, jag väntar. Kanske beror det på att depp-perioden inte riktigt är över också.

Vaniljsmak
Sarsaparilla

Det där du skrev om att du tappat bort de roliga, så känner nog jag också. Hur hittar man tillbaka till det?

Sarsaparilla
Matlagning...

Oj där kände jag igen mig i beskrivningen. Att stå och laga mat och smutta på sitt vin. Känns som om jag gjort så i evigheters tid. Hur gör man nu då? Jag har nu ett glas mineralvatten och dricker av under tiden men tänker samtidigt på om det inte är bra heller? Är det också ett felaktigt beteende som upprätthålls? Känns om jag MÅSTE ha ett glas med något att dricka. Kanske man då bara är en millimeter från att det snart är vin däri igen?..

Hade också en sån episod som du beskrev att jag kände doften av vin. Riktigt starkt. Kunde känna hur det skulle smaka och dofta där och då.

Sen det här med det roliga då. Jag har ingen aning om hur man ska hitta det igen. Vad tyckte du var roligt förr? Kanske innan studier. Innan barn. Eller har du något som du i hemlighet drömt om att prova på men något har alltid kommit i vägen?

Vaniljsmak
Sarsaparilla

Jag drack också mineralvatten idag. Funderade över om de var bra eller inte. Bättre än läsk, mycket bättre än vin! Men kommer det här i slutändan leda till ett matmissbruk? Har jag en missbrukspersonlighet?

Jag tycker om att vara ute i naturen. Det har blivit mindre och mindre av de nu, tiden med skolan och de små räcker inte riktigt till. Kanske ska man försöka komma ut lite mer nu när de blivit så pass stora. De tycker ju också om att vara ute!

Bofaste
Känner igen mig sååå väl!!!

Känner igen mig sååå väl!!!

Känns tomt att inte hitta något att fylla den "luckan" med....

Jag tror att mineralvatten är bra!
Provade alkoholfri öl, men det var inte gott alls.

Något som "funkar" utan att trigga mig är att göra det festligt, med isbitar och citron. till filmen på kvällen vanlig tonic.
Beskheten gillar jag och syran... Förstår hur du tänker att det kan vara fel steg....jag provar olika och ser hur det går.
Det är väl som att sluta röka eller snusa, vad ska man göra med händerna och munnen?
Ska man stå med händerna på sidan eller ha dem i knät`?

Rastlös---.....

Laga mat är kul och stimulerande så jag förstår verkligen, om det känns ok för dig så ta mineralvatten, det gör jag med, en tonic med is till filmen på fredagen. Utan att känna skam eller skuld och utan att fundera på det :-)

Bofaste
Trigger på tv serie.

Känner igen det där med, min hjärna är som en radar som direkt söker av och hittar vinglas, whiskey, anledningar att dricka, slappnar av efer ett löst fall, fira att skurken är inlåst eller vad som helst. Såg det nog inte innan, då hade jag mitt glas i handen i stället....hittade på anledningar att fylla , det var spännande, sorgset eller vad som helst! Per automatik gick det.

Nu, studsar jag upp ur soffan varje gång jag ser det eller får ett infall. Tur det finns paus! :-) Men studsarna blir färre och färre och jag hoppar mera till mentalt än på riktigt. Men fortsatt är rastlösheten min mörke härskare som rider med min under eftermiddagar och kvällar.

Ca 30 dagar nu, går det inte över?

VAD är en hobby? VAD ska jag fylla tiden med??
Förstår att jag inte är ensam! Kämpa på Vaniljsmak och alla andra!!

Vaniljsmak
Bofaste

Jag drack mycket folköl på veckodagarna, för det är ju "okej" men det är (var) inte alls lika gott som en vanlig starköl så jag antar att en helt alkoholfri öl inte fungerar alls för mig heller. Det känns bra att du också har samma tankar som jag, även om det såklart är tråkigt att du hamnat här! Jag hoppas du förstår vad jag menar, det är skönt att ha någon att dela problematiken med.

Helgen har gått ok. Jag har tagit upp träningen och kan knappt gå då mina ben gör så ONT! Jag har också återupptäckt ljudböcker och lyssnat på Sagan om is och eld (game of thrones). Däremellan har jag färglagt en del bilder, gått på bio med barnen och varit helt sjukt sugen på alkohol för det har ju faktiskt varit HELG och då SKA man dricka vin och öl! Shit vad jag har saknat forumet när hemsidan legat nere...

Vaniljsmak
Dag 4 och tankar kring kroppen (9 feb 2017)

Medan hemsidan låg nere dokumenterade jag på datorn. Jag slänger hit de så allt finns samlat på ett och samma ställe, så jag kan gå tillbaka sen om det behövs. Det känns viktigt, så jag inte glömmer sådär som jag alltid brukar göra.
--------------------------
Jaha, dag fyra idag då. Blev lite ledsen när jag såg att hemsida låg nere, har väntat på att den ska komma upp hela dagen. Det känns viktig att skriva just nu, så jag inte glömmer bort senare! Får skriva på datorn tills vidare antar jag.
Igår gick jag och la mig tidigt. Huvudvärken som förföljt mig de senaste dagarna gjorde sig påmind så det var lika bra att sova bort den. Vaknade idag och allt kändes ok. Tog mig tyvärr inte till jobbet (exjobb) då jag känner att jag behöver ”isolera” mig ett litet tag till. Jag ger mig själv den här veckan, den är jag värd, den är mitt välmående värd!

Som tur är kan jag göra en hel del arbete hemifrån, i den mån jag nu överhuvudtaget får någonting gjort. Skrev upp fyra punkter som skulle fullföljas idag. Två av dem handlade om de som ska stå i rapporten (läs gamla rapporter typ) och två hade med hushållssysslor att göra. Kunde stryka samtliga punkter redan före lunch vilket känns underbart! Det gav mig mer energi, så pass mycket så att jag tog mig ner till föreningens gym. En tråkig källarlokal med lite lösa vikter och ett löpband men man är garanterat själv där då man bokar en timme åt gången. Skönt! Jag vet att alla är olika och orkar olika mycket men efter de här senaste åren så är min kropp verkligen inte i form. Den är så förfallen så det inte finns och just nu känns det inte bekvämt att utöva allt för mycket kroppsarbete inför andra ”atleter”. Förhoppningsvis får viktminskningen en rejäl skjuts av alkoholstoppet. Hur som helst så småjogga jag 20 min (ok, jogga 2 gå 3 upprepa 4 gånger) för att sedan köra bröst och triceps med de lättaste vikterna som fanns. Bäst att starta lugnt tänker jag. Det känns bra nu. Det känns riktigt, riktigt bra nu.

Till sommaren ska jag må bra. Min kropp ska må bra. Jag ska orka göra det jag vill kunna göra! Gå, långt och länge. I skogen, i fjällen och överallt. Cykla, simma och bara vara ute en hel dag. Hänga på stranden men barnen, sola och äta lite vattenmelon. Leka i lekparken, klättra och gunga med dem. Och köpa kläder!!! Köpa kläder i den storlek jag tycker jag borde ha men uppenbarligen inte ryms i någon mer. Det ska jag göra i sommar! Att sluta med alkoholen kanske inte gör att jag helt plötslig kan göra allt det där, men de kan vara en hjälp på vägen. Nu kanske jag orkar upp på lördagsmorgonen för en riktigt lång promenad istället för att vara bakfull. Jag ska inte ”belöna” mig själv med en öl efter ett träningspass och tänka ”de är jag värd”. Hur dumt är inte de? Allt de där arbetet man la ner blir som bortblåst!

Sidor

Låst tråd