Kom hem från att varit på aktivitet med äldsta barnet. Sambon har druckit ”1,5” starköl igår när jag jobbade hade han tagit ”2cm” rom inte glas..
Han häller upp vin till mig som jag inte ens vill ha. Går någon timme. Jag lägger äldsta barnet, yngsta vaken med pappan pga lång och sen dagsvila.
Hör efter 15 minuter hur barnet pratar med sin pappa men inte får svar. Yngsta barnet är inte ens två. Slänger mig upp ur sängen och ser hur yngsta sitter bredvid sin pappa i soffan som sover.
Han har alltså somnat när yngsta är med honom, inte första gången. Är så trött på det här. För ca tre veckor sen lovade han bättring. Skulle ta tag i livet, prata med sin läkare om starkare antidepressiva för han ”har så stark ångest och är deprimerad”. Var nykter en helg. Drack folköl förra och talade om för mig att det var onödigt att vara så ”jävla tjurig”. Idag fick jag en känga för att han sa att han skulle hälsa på en kompis imorgon, jag frågade om han skulle sova där och fick inget riktigt svar. Nu fick jag kängan för att ” han kan ju aldrig veta om jag kommer bli tjurig eller inte”. Frågade helt neutralt, inte en jävla nyans av besvikelse eller någonting.

Har sökt lägenhet, men vågar inte ta steget. Helvete vad trött jag är. Vi har det så bra i veckorna. Lever i ett jävla psykiskt fängelse på helgerna.

Hej, du har varit här på forumet ett litet tag nu och skriver och läser. Du är i en tuff situation och har varit under en längre tid. Bra att du vänder dig hit så vi kan ge dig stöd och kanske kan du få lite tips och råd som passar dig.

Du har tagit fler steg, försökt hjälpa och påverka honom flera gånger, sökt lägenhet och börjat skriva här. Bra. Stöd utifrån och fylla på i dina resurser är klokt, det kan du påverka.

Har du sett att det finns en studie här du kan anmäla dig till för ytterligare stöd?

www.anhorigstödet.se

Finns det något mer du känner skulle vara hjälpsamt för dig just nu?`

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet