Hej. 3 mån sen sist. Sökte hjälp 6 m sedan, gick klinik tog antabus. Tycte allt gick bra.. Nästan nykter i 6 mån. Bad sen få recept o sköta mig själv.. Men icke.. Druckit nu 3-4 dar i veckan.. Mår nu skit efter 3 daars drickande.. Tog antabus i dag.. Hu sån ångest... hjälp.. Vad göra?

Mvh

Berra58

Nu 50+ druckit för mycket nästan hela livet. Tänker iband att A blir min död, men så tänker ja också på en period då jag inte drack på 10 år... Kanske kan jag kämpa m dit igen!? Men första tiden är ett helvete.. Innan fått distans o ångest o sug inte vill ge med sig... Måste leta upp annat att fylla livet med än dricka.. Skriva av sig här har hjälpt m förut..

Hej
Jag är också 50+. ja till och med 70+. Det är säkert ingen tröst, men jag tycker du är på rätt väg och återfall kan vara ett steg i rätt riktning om man klarar att hantera dem. Av det du skriver drar jag slutsatsen att du är på rätt väg.
Ångesten. oron, skamkänslor mm brukar hopa sig vid ett återfall, jag har haft tillräckligt många sådana för att våga generalisera.
Det självklara att söka all hjälp som går att få tror jag inte jag behöver skriva dig på näsan. Det vet du säkert själv. Men läs och skriv här på forumet, här finns verkliga experter. Jag rekommenderar varmt till läsande av Monday Morning mfl. mfl.. Här finns ingångar till verkliga guldgruvor.
Hoppas du klarar den första tunga tiden, livet väntar på att du kommer tillbaks.
vänligen
Ikaros

Berra58

.. för din kommentar. Detta tillstånd har man ju upplevt myriarder av gånger.. Ändå trillar man dit. Hemsk sjuka detta.

Berra58

Ska gå till kliniken på måndag... Klarar inte att administrera Antabusen själv
.. Nu fuskat av o till.. t. o. m druckit folköl dan efter att ja tagit Antabus, skäms att säga detta, men också trött på mina lögner till mig själv och andra. Man lurar sig själv med t. ex. "det är ju bara folköl", men dricker man 18 st om dan får man ju i sig en ansenlig mängd A. Tog Antabus nyss.. hoppas klara dagen...
Mvh

Berra58

Räknade nyss ut att 18 folköl motsvarar 78cl starksprit... hu. Fast berusning blir ju mycket större av sprit. Kanske för att det tar längre tid att få i sig öl... Vet inte varför jag skriver detta... Vet inte vad man ska göra denna första nyktra dag, skriva av sig och läsa här kanske är bra terapi.

Berra58

.. minst 2-3 dar... Förutom sömnen...

Berra58

.. Nu 24h utan A.. Måtte det börjar lätta imorgon. De flesta säger att det värsta går över efter 3 dygn, min erfarenhet också. Ångesten o sömnlösheten är värst.

Ett elände är det. Vet inte vad som orsakat vad många gånger - hönan eller ägget? - men jobbigt med för få timmars sömn.

Önskar dig lycka till. Alla dina kommentarer uttrycker ju att du vill sluta. Nu är det upp till dig att följa din beslutsamhet. Du måste börja på allvar någon gång. Jag tror att den gången är nu. Är du med? ♡

Berra58

.. färdigdrucket. Vet att jag sagt många ggr... Men måste jag återvända till livet.
Tack f kommentaren!
Ha d gott

Följ mig gärna. Även om din resa ser helt annorlunda ut än min, behöver vi varandra. Jag hänger på dig och hoppas att du hänger på mig.

I dag är vi båda nyktra!

Berra58

Följer dig gärna. Härligt att nån peppar o bryr sig.
?

Det är viktigt att någon finns här från början. Börjar du tvivla, skriv! Här finns både av massor av förvirrade själar och andra du tror kan hjälpa.

Berra58

... skrev här var i sept förra året. Hände mycket då, sökte hjälp f första gången, skrev här i 40 dar på raken, antabus, några aa-möte..gick på klinik 2 ggr veckan. Efter 6 månader började suget komma tillbaka. Avbröt behandling med motiveringen t läkaren "jag klarar mig själv nu". Naturligtvis började jag att fira min nyvunna "frihet" med att hälla i mig öl igen.... O nu sitter jag här så ynklig o ångerfylld. Måste jobba mig tbaka nu.

Några tankar...
Hej ?

Fredde

Jag har läst vad du skrivit och det är tråkigt att höra att du inte mår bra. Du har varit stark förut och du kan bli det igen och styrkan finns inom dig bara du bestämmer dig för att ta fram den:) Jag har genom åren druckit för mycket men har bättrat mig och dricker 1 gång i veckan 4-6 öl och jag har haft några vita månader här och där. Men jag tycker det är för mycket ändå och det är inte kul att vakna upp bakis och ha ångest och må dåligt det är inte värt det. Är bakis idag och mår som jag förtjänar men nu får det vara slut på det och jag ska försöka samla många vita dagar och må bra istället för det är jag värd och det är du med:)

Berra58

Tack f pepp!
Vi kämpar på. För mig brukar det börja med att "unna sig" ett 6 pack lite då o då, men det går snabbt utför.. För mig i alla fall. Kanske måste vi inse att dessa öl inte är för oss.. iallafall inte invertes :)