Jag orkar inte längre. Jag har alltid haft problem med alkholen. Utifrån har det nog inte sett ut som det, men det är när jag är själv som det är svårast. Jag klarar det tyvärr inte själv, så imorgon har jag bestämt mig för att gå till vc och prata och be om antabus.
Jag har levt med mitt så kallade dubbelliv nu i snart 5år. Jag har haft mitt vanliga jobbliv, förhållande, mina vänner och min träning. Sen har jag haft mina gömmor, mina kvällar och även vissa dagar. Det är inte okej att gömma whiskey i en petflaska i garderoben som man plockar fram så fort jag är ensam. Jag känner sån otrolig skam och det kväver jag med alkohol. Jag dricker inte varje dag, men en eller två ggr i veckan är för mycket för mig. Och sen har jag mina fall däremellan när jag super ner mig total för att sen somna på soffan.
Jag vet inte hur min sambo inte kan förstå, eller förnekar han det. För att komma hem till en däckad flickvän som svamlar när hon pratar borde väl vara ganska tydliga tecken på att något är fel. Jag skyller mycket på min ångest, som jag alltid haft det tufft med. Att jag får såna ångestattacker att jag blir som en annan människa är ingen lögn, men det är långt ifrån hela sanningen.
Jag vet inte om jag ska våga berätta för honom om allt än. Jag sa att jag skulle vilja börja med antabus igen (japp det här är andra gången jag vill göra ett ärligt försök) Men ha blev mest förvånad och sa att jag bara kunde försöka dricka lite mindre när jag dricker eller att jag kan ”bara ha en vit månad”
Men jag var väldigt tydlig med att jag inte vill kunna ha en chans att kunna dricka, för det här måste få ett slut nu. Så tacksam över att jag trillade in på den här sidan , tack för jag fick skriva av mig lite.

Berra58

Bra att du tänker söka hjälp. Kanske har du gjort de förrut, m tanke på att du haft antabus förut. Kan rekommendera Beroendeklinik istället för vc, dom är bättre på sån problematik. Haka inte upp dig på att din partner inte förstår, det gör man inte om man inte själv har alkoholproblem. Se oxå till o kasta pet-flaskan! Ha absolut ingen alkohol hemma. Ta sen en dag i sänder. Försök få samtalsterapi. Ångest är intimt förknippat med alkohol. Ångest är en biverkan av alkohol. Slutar vi dricka minskar ångesten. Sen finns naturligtvis ångest som ej är förorsakad av alkohol, och som vi kanske måste ta i tu med när vi är nyktra.
Lycka till, de här grejar du!

Det är nog många av oss som (oftast) utåt sett ser ut att inte ha några som helst problem med alkohol. Eftersom det inte finns någon tydlig definition på alkoholist så måste man själv avgöra om man är det eller inte. Starkt av dig oavsett hur du ser på dig själv, att ta tag i något som du upplever som ett problem.
Jag känner igen det där med ”vit månad” eller ”dricka mindre”. Min fru brukade säga så. Det var precis vad jag ville höra. Fortsätta dricka (men ”mindre” försvann, lika så den vita månaden).
Jag tror ibland att nära och kära lika lite vill se problemet som den som dricker, det är inte illa ment. Vi måste själva ta tag i det oavsett vad omvärlden tycker och tänker. Du verkar ju som sagt ha bestämt dig så kämpa på och så ska du se att du snart har...ööh ett ”singelliv”. Det där kom ut fel men du förstår vad jag menar. Hoppas du ursäktar skämtet, kämpa på och skriv av dig här.

Rekan

Jag har aldrig haft kontakt med någon beroendeklinik innan, utan det var min psykolog som tyckte jag skulle testa antabus. Beroendekliniken här ville ha en remiss från vc elr liknande. Så ska ta mig dit idag
Har hällt ut all A som är min här hemma, men inte min partners "findricka" för det skulle krävas lite mer förklaring om hur illa det verkligen är. Som tur är så är den redan i stort sett slut och den vet jag att han har stenkoll på, så den vågar jag inte närma mig.
Igårkväll tog jag ändå tag i att prata lite mer med honom, för jag har svårt att se hur jag ska fixa det här helt själv. Så jag förklarade att jag inte vill dricka alls längre för att det inte är bra för mig. Han vet ju att jag har svårt att hantera det och det blir oftast lite för mycket även när vi är ute.
Så hans förslag om att också vara nykter med mig nu i början känns så himla skönt.
Men jag kan säga att jag redan nu är livrädd för helgerna han ibland åker iväg och jag vet att suget är som värst. Då har man bara sig själv. Och jag hoppas jag kan hitta lite stöd här då.
Det är fantastiskt att man försöker döva sin ångest mer alkohol, som man egentligen vet att det i slutändan ger en mer ångest. Men allt för att rymma från de där ensamma stunderna man inte kan leva med sig själv.
När jag haft mina vita månader elr försök att sluta dricka så har jag tränat och pusslat väldigt mycket. Så får köpa hem lite nya pussel! Försöka hitta ro och bli bekväm i att umgås med mig själv.

Det finns ingen anledning att tro att man får ett sämre liv utan alkohol. Som du skriver så är ju de negativa långsiktiga konsekvenserna i form av MER ångest bara det ett skäl. Sen tänk vad grym du kan känna dig sen! En männsika helt utan exponeringa för risk mot alla de skadliga effekter som alkoholen medför. Du har helt plötsligt full kontroll över ditt liv. Jag tycker vi som kämpar med att sluta eller har slutat är coola, vi vet vilken hemsk drog det är! Avslöjad! Häng i det är en skumpig resa mot en mycket ljusare tid.

Edit: Jag har en bra dag idag, därav all optimism. Men logiskt sett så tror jag på allt ovan, men det blir svårare när suget kommer.

Också lätt för mig att säga, men överväg att berätta mer/allt för din sambo. Jag tror inte att han kommer att stöta bort dig alls. Snarare kanske du kan få mer stöd i ditt beslut. Det är inte ditt fel, och det händer massor med framgångsrika, snygga, beundransvärda personer varje dag.
Och tänk också vad nära ni kommer varandra om ni kan prata om hur ni känner och mår även i riktigt dåliga stunder. Kämpa på!

Rekan

Dag 4 nykter är inte mycket ens för mig då jag nästan alltid har 5-7 dagarna mellan gångerna.
Men idag känns allting ovanligt bra. Mitt humör pendlar väldigt mycket dag till dag, utan någon riktig anledning och oavsett alkohol eller inte.
Så jag ska försöka njuta av min dag. Lite spänd över en nykter helg, för det var ett par månader sen jag hade det. Men som tur är så jobbar jag mycket och ska få in lite träning efter jobbet.
VC hjälpte mig att få kontakt med en beroendeklinik och ska dit redan på måndag. Vilket också är en liten morot för att fixa en nykter helg!

Fredde

4 dagar är inte att förakta för varje vit dag räknas och är en seger i sig :) Bra jobbat fortsätt i den stilen så ska du se att vips så har du varit vit i en månad igen:) Härligt att höra att du mår bra just idag och försök att njuta av det så mycket som möjligt för som du säger så går känslorna och ens mående upp och ner och det gäller bara att härda ut när stormen är som starkast så man kan samla kraft tills nästa storm kommer. Ha en fin dag och fortsätt att kämpa på :)

Rekan

Dag 6 och nyss hemkommen från mitt första besök på beroendekliniken. Satt och skakade och svettades av nervositet, men det gick väldigt bra. Läkaren satte mig på antabus direkt, som att det inte fanns något annat tänkbart. Ska få träffa en psykolog så fort jag bara klarat en nykter period.
Kände mig helt slut när jag kom ut därifrån. Först kom en våg av ångest och panikkänslor.
Har jag precis låtit en annan människa ta beslut om hur jag ska leva mitt liv?
Sen lugnade jag mig. Det är ju det här jag vill ändå. Och jag slipper försöka kämpa med det själv. Nu börjar mitt nya liv och min första nyktra sommar på 11 år. Skrivit en lång lista på massa saker jag vill göra och utforska. Hoppas bara jag slipper några biverkningar från antabusen. Mer ångest är det minsta jag behöver just nu.
Såhär långt hade jag nog inte tagit mig om jag inte trillar in här. Tack <3

Jag önskar verkligen all lycka och framgång till dig i det nya livet!
Hoppas du ska uppleva massa fina sakerbi sommar☀??

Ellan

”Har jag precis låtit en annan människa ta beslut om hur jag ska leva mitt liv?” Dessa ord fastnade hos mig och jag tänker, så rätt och så klokt. Flyt med ett tag, ta medicinen som de säger och du, ensam är långt ifrån stark när det handlar om att förinta beroendehjärnan. Den delen vill absolut inte att någon annan skall styra. Den vill klara det själv och styra fritt... Att sträcka ut en hand och be om hjälp är ett stort steg.
Jag levde länge detta dubbelliv med det skötsamma livet utåt men med ett kaos på insidan. Jag kraschade brutalt till slut och fick hjälp att ta mig ur skiten. Just detta som du skriver att faktiskt släppa den egna viljan och faktiskt göra som någon annan säger blev min räddning.
Det krävs mod och jag tycker att du ska vara stolt över dig själv.
Kram
Ellan

Precis som Ellan säger kan det faktiskt ibland vara så ”enkelt” att någon utomstående dikterar villkoren och när man väl har kört efter det receptet så sätter du ditt tidigare liv och vanor i ett perspektiv som du kanske inte klarat av att se utan beslutet utifrån.
Kombinationen Antabus, terapi och möten hjälper mig att hantera vardagen som den ser ut just nu.
Visst vill jag själv, men det var bara att gråtfärdig inse att hur mycket jag än ville så klarade jag det inte på egen hand.

Du är stark och modig som tar den hjälp som finns! Längre fram klarar du dig säkert på egen hand, men just nu är du starkast med lite hjälp på traven.
Grattis till 6 nyktra dagar!

Rekan

Hela gårdagen var ett känslokaos. Från ångest och panik till glädje och lättnad. Aldrig har jag tänkt så mycket på A. Går inte en timme utan att tankarna på något sätt funderat kring det.
Innan tänkte ja ju aldrig på A på det sättet. För jag visste ju att helgen kom och då var det fritt fram. Då kunde det snarare vara som en längtan till det. Men nu håller jag på att bli galen. Tankarna pendlar och mellan hur skönt det är och kommer att vara att va nykter. Till en sjuk längtan efter en riktig god finöl och ångesten och tankarna kring "kommer jag aldrig kunna dricka det igen? Vad har jag gjort?! Jäkla as som fick mig att ta antabus"
Imorse när jag vaknade var jag helt slut efter den dåliga sömnen.
Gick in här och läste det ni skrivit. Då blir allting så självklart igen. A ska inte få bestämma över mitt liv och det är ju faktiskt bra gjort av mig som sökte hjälp.
Tog mig iväg till gymmet och svettades ut lite dåliga känslor. Insåg att jag måste sätta lite mål för mig själv. Som inte handlar om alkohol, utan som tar bort tankarna från det.
Någonting med träningen. Har länge funderat på att börja med runstreak, men får suga lite på den karamellen innan jag bestämmer mig för vad jag ska satsa på.

...på det där med ”Har jag låtit en annan människa ta beslut om hur jag ska leva mitt liv”. Tidigare har du ju (som jag) låtit lösningsmedel besluta hur du ska leva ditt liv. Jag tänker att din läkare kanske vet något mer om det iaf :)
Men sen har jag reflekterat väldigt mycket över alla positiva fördelar och resultat jag sett hittils och mitt rationella jag inser att det vore jävligt dumt av mig att börja dricka igen. Sen finns det ju kvar ett sug/behov av att dricka, men jag varken vill eller underhåller tankar på att göra det igen och förhoppningsvis dämpas det med tiden. Jag försöker också jobba med att sätta in andra belöningar där alkoholen varit huvudperson och även med att stressa ner på andra sätt. Logiskt så känner jag att jag förlorat en sak men vunnit massor, resten är bara gamla spår som måste läggas om. Inte lätt men väldigt god investering.

Rekan

Det är väldigt skönt att vara nykter, även om jag måste erkänna att vädret lockar fram suget efter ett glas vin eller en iskall öl.
Min sambo är fantastisk och har också hoppat på tåget att inte dricka något, även om han aldrig haft några problem med A.
Det var hans egna idé och det känns lättare att vara två.
Jag började ju på antabus för lite mer än en vecka sen och har sen dess varit så fruktansvärt trött. Jag antar att det är en biverkning, eftersom jag aldrig innan haft sån här konstant trötthet, fast att jag sover hyffsat bra?
Innan har jag alltid gått upp senast vid 8 och känt mig pigg om jag sovit okej. Men nu är det riktigt tungt att ta sig upp och efter en hel dag på jobbet är jag helt slut. Häromdagen var det så illa att det snurrade hade svårt att fokusera, hålla ögonen öppna och mådde illa av det på vägen hem.
Har gått från två koppar kaffe till 4-5 koppar om dagen.
Har någon här haft liknade problem av antabus?
Om det fortsätter såhär så måste jag sluta ta det, för den här tröttheten funkar inte för mig.

Rekan

Dag 32 och jag är fortfarande nöjd med beslutet att ta hjälp att sluta dricka.
Men antabusen har gett mig hemska bieffekter.
Jag är som en zombie. Konstant trött och slut i huvudet, vilket gör mig väldigt nere. Klarar knappt av jobbet. Tidigare har jobbigt varit min räddning när jag haft dåliga dagar. Men allt jag vill nu är att ligga hemma och sova.
Tidigare har jag varit en person med väldigt hög energi, som skuttar ur sängen på morgonen för att ge mig iväg på träning/jobb/äventyr. Jag har pratat mest, skrattat högst och kommit med idéer. Kunnat jobba långa pass och fortfarande haft energi kvar när jag kommer hem.
Har haft enstaka dagar elr timmar när jag kämpat med ångest, gråt och skrik. Men så fort det är över är jag tillbaka igen.
Nu är jag bara trött och låg.
Förhoppningarna på att nykterheten skulle ge mig ännu mer ork och glädje blev tvärtom. En månad kanske inte låter som mkt. Men tänk er själva att känna att man kan somna vilket sekund som helst och vara deppig konstant?
Dessutom har mina levervärden (som faktiskt var bra innan) höjts nu, trots att dom sänkt dosen.
Hela min hals/bröst och panna har exploderat med finnar. Vilket såklart sänker självförtroendet och gör mig ännu mer nere.
Jag tror inte jag fixar att hålla mig nykter på egen hand riktigt än, men samtidigt fixar jag inte att må såhär. Hur ska jag tänka? Vad hade ni gjort?

Jag kan inte så mycket om den så jag vill inte råda men om du skulle sluta med den, tror du att du skulle klara dig själv? Prata med din läkare innan du tar några beslut, kan hända det går att testa en annan medicin. Kan ju också vara så att din kropp försöker vänja sig vid medicinen.
Låter som du har det tufft nu, med biverkningar och annat. Jag var (är från och till) också tröttare utan alkohol och jag går inte på antabus. Men i mitt fall så känns det på det stora hela lättare med tiden att vara utan.
Jag känner jag att jag inte har något val. Fortsätta dricka kommer att ödelägga allt, så för mig är det ett enkelt beslut. Inte ett lätt beslut men enkelt.
Det är svårt att förändra både invanda mönster och hantera ett beroende, och det tar tid. Men sett ut ett längre perspektiv så är jag övertygad om att du kommer att bli både piggare, snyggare och få bättre självförtroende. Jag förstår att det är mörkt nu. Men du har jobbat hårt och du kan vara stolt över det! Du är grym!

Rekan

Jag träffar min läkare 2 ggr i veckan och vi har pratat om det här en del. Både hon och jag trodde att tröttheten skulle gett med sig lite nu. Särskilt efter vi sänkte dosen. Men jag märker ingen skillnad tyvärr.
Imorgon ska jag ta nya prover om levervärden. Skulle de höjts ännu mer, så har jag inget annat val än att sluta med det.
Jag vill verkligen fortsätta vara nykter och en dom vanliga veckodagarna har jag inga problem med att hålla det, inte heller när jag jobbar helg.
Men nu har jag semester framför mig och jag vet hur dum jag kan vara, hur lätt det är att falla in i tanken "ett glas vin kan jag få unna mig" elr "bara en öl". Jag har berättat för mig sambo, min familj och mina närmsta vänner att jag inte ska dricka nu. Så jag vet att de skulle ifrågasätta och bli besvikna om de såg mig göra det.
Men om jag är själv.. Det är det jag är rädd för. Rädd att om jag inte har antabus som stoppar mig, så kanske jag inte kan stoppa mig själv.
Vad gör man i dom stunderna?