Gör Om gör Rätt

213 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Märthan
Gör Om gör Rätt

Det är slut nu! Skilsmässan är nu ett faktum, du är en elak, ful och listig jävel!

Jag väljer att lämna förändra drickandet, det förändrar inget för mig. Jag gör slut med alkoholen Nu.

Box
Härligt

Jag tycker du har gjort ett bra val. Fortsätt så. Allt i livet blir bättre utan alkohol.💗

Märthan
Box

Ja det kan bara bli bättre, jag ser fram emot att hitta tillbaka till mig själv igen. Jag vet att kommande dygn kommer vara fysiskt tuffast sen kommer den riktiga kampen.

Idag ska jag försöka landa, njuta av vädret, planera för hur jag ska möta ångesten, inte fly eller stänga av, möta.

Kikar ut genom fönstret från sängen, har varit vaken sen 02. Aldrig mer ska jag må på detta vis. Stolt över mig själv som tömde boxen i vasken igår. Vad skönt det ska bli att sluta vara tjenis med personalen på bolagen! Veta att de Fattar!

Jag förbereder och rustar mig för strid

Anxiete
Du fixar detta!

Jag har följt den gamla ” förändringstråden” och den har ju fyllt sin funktion , du har förändrats 😊
Din texter visar en person som är vaken, intelligent ,skör och som besitter en hel armé av jävlaranamma därför fixar du det !! 🌸

Sigge69
Heja Märthan ❤️

Hejsan
Grattis 🏆 Till ditt beslut!
Din självkänsla tackar dig ❤️.
Vet du ?! Ett tips, mindfucka din hjärna, intala den att det är en "Walk in the park" att sluta med trolldrycken! Det är inte så jävla märkvärdigt svårt, man tar ett beslut och sedan Fuck off alkohol!Pepp, energi & styrka till dig!
Välkommen till "det ljuva livet" ops...."det vidare livet" menar jag 😂.
Kram S69

Märthan
Varm

Jag mår så fruktansvärt, känner mig så sur och tvär, inte alls jag egentligen. Ledsen och nojig, på helspänn som att kroppen är i flyktläge. Jag är pånågot sätt utanför mig själv, svårt att förklara. Sen att det är så här äckelvarmt hela tiden gör mig än mer syrlig.

Ska snart iväg till mor o far, de bjuder på kåldolmar, den ni! Hon ringde kl 19 igår och fråga mig inte varför jag svarade, men hon lär ju inte missat att jag var på pickalurven. Pinsamt. Något att ta med sig som motivator, man behöver inte oroa sig för dagen efters pinsamheter om man är nykter.

Vill bara få den här dagen överstökad, vilket är så synd. Jag vill ju vara tacksam för varje sekund, nu är jag bara sur. Onödigt men det är väl en del av processen, skilsmässan.

Anxiete... tack ♥️

Sigge... ja jävlar vad jag ska mindfucka 😂 men lätt är det inte när det känns som varenda nerv ligger på utsidan...

Märthan
✔️ Dag1

Vilken dag, så labil och svajjig alkoholen har gjort mig. Vet ni (ond påminnelse till mig själv i framtiden), igår när jag vaskade vinet skulle även en slatt (ca 120 ml) av en gammal snaps ut, jag drack ytterst sällan sprit men i nödfall har det fungerat som lugnande medicin, ni vet. Alkoholdjävulen var genast där och trixade mig, jag hällde upp i en annan liten flaska och gömde. När jag vaknade imorse, taggad, kom jag på att jag nog hade gömt den där flaska , men vart? Hade ju sagt till gubben att allt var slut. Total blackout över vart jag lagt den, panik.

När jag var på en runda för att leta lik (tomma gömda vinglas), då hittar jag den! Direkt kom tankar som ”en liten livräddare, ingen får veta” etc. just då landade jag i detta trixande i hjärnan, tog den lille en och hällde ut den framför gubben och förklarade hur min hjärna försökt lura mig. Nyttigt och hemskt att det kan fungera så.

Var väldigt trevligt hos mor och far, älskar kåldolmar, något jag inte ids laga själv så ofta. Men direkt kom ölen fram till maken, han tackade nej, far propsade ändå, men gubben stod pall och det blev vatten iallafall med förklaringen att han börjat träna inför ett lopp, vilket iof är sant. Sen var det prat om sangria hit o dit, mm nag äter eller dricker inget sött. Att berätta för dem är inte på tal, det räcker med att de har misstänkt, tror jag. Men varför då truga, bara för att deg inte är en starkis.

Well, dagen är snart till ända och jag gör mig redo för en fruktansvärd natt med svettningar och frossa. Men det är jag som skapat skiten så nu får jag svälja den istället för vinet. Saknar ruset nåt enormt dock, ska jag inte ljuga om, lugnet, det förbannat luriga sådana.

Ha en lovely kväll och natt alla, jag rider ur min första storm!

Nurture
Heja dej !

Tänker på dej Märthan. Håll i och håll ut. Det vill bli bra; det går och du kan få det att fungera. Mind over matter, per aspera ad astra.

Vila nu, vännen. Styrkekramar 💚

FinaLisa
Härlig läsning🤗

Du är på G Märthan!!
Det märks att du kommer fixa detta😄👍💖
Kramar 💚💚💚

Ellan
Bara gör... inget annat. En

Bara gör... inget annat. En minut i taget.
Jag blir innerligt glad Märthan. För din skull! ❤️
Stor kram
Ellan

Nurture
Heja Märthan !

Hur var natten ? Sömnen kommer, tids nog. Jag har fått vänta ut min många gånger... men den kommer; den riktiga, ärliha, kroppsnära. Och oj vad du kommer att sova då. Djupare än nånsin. Förvirrad när du vaknar. Hjärnan jobbar med att läka..

Idag får du en fin vit dag. Även om den blir jobbig. För det vet jag.

Styrkekramar 💚

Märthan
Asså FY

Vad gulliga ni ÄR alla ♥️ Tack det betyder massor, orkar inte engagera mig jättemycket i alla andra just nu, ego jag vet men jag behöver det just nu.

Per aspera ad astra, en favorit hos mig 🤗

Natten var som väntat helvetet, kom inte till förrän ca 02, efter att ha varit vaken 24h 😱 sen fram till 07 var det återkommande drömmar, jag är alltid jagad på ett eller annat sätt, bara väldigt ytlig sömn och vaknade i varenda rörelse. Helt slut gav jag upp efter ömsom svettningar ömsom frysande vid 07. Men nu är denna natt över och det blir bara bättre även om det dröjer några nätter än...

Inga sug än, skönt, oavsett blir det en nykter dag.

Ha en lovely dag alla fantastiska krigare 💪🏻🤜🏻🤛🏻♥️

Märthan
Hade inga som helst sug

Under förmiddagen men det small till runt lunch, passerade dessutom bolaget och ska erkänna att jag längtade. Skulle bara vilja sitta här med glas vin, känna hur alkoholen fyller kroppen och luta mig bakåt av lugn. Men jag gör det inte. Men det känns tufft, och tankar som vad i hela friden pysslar jag med pockar hela tiden suget kommer.

Note to self.... hade jag druckit hade jag inte slutat, aldrig varit en sådan tigermamma jag var igårkväll. Dricker jag nu (vilket jag inte kan) får jag först den där underbara känslan, sen kommer likgiltigheten, tröttheten. Skulle i den här värmen troligen somna i soffan runt 20-21, vakna där ensam frågandes kl 02. Gå in till min säng och sova vidare till ca 06, då vaknar man med huvudvärk och vaga minnesförluster om exakta meningar och om hur kvällen mer exakt slutade. Jag skulle stå på ruta ett, för att njuta den där första timman. Sen är det ju bara färdväg till dimman, 1h njutning är ju egentligen det enda till priset av timtal av onödig känsla, förlorad kväll, än mer ökat sug. Dåligt samvete. För 1 timma.

Jag är nykter. Jag kommer passera dag 2.

FinaLisa
Bra Märthan!

Att du sätter hela filmen på pränt!
Den kan man läsa om och om igen så försvinner suget även för mig.
Fast än har jag inget sug, längtar bara efter svalka😰

Men jag ska memorera ditt inlägg och läsa när det behövs.

Ha det bra och må kraften vara med dig💪💪

Kramar 💚💚💚

Märthan
Blir galen

Ingen sömn inatt... gick o la mig vid 12, superpigg fram till 05, vred mig och sov ytligt till 07... sen upp... nu mår jag nästan värre än efter en heldag med bibban... herregud.

Men jag checkar in dag 3, fortfarande syrlig, eller jag känner mig inte så sur men när det kommer ur mig så är jag superotrevlig, kort i tonen och rätt elak. Fy. Inga sug än men en enorm tomhet och trötthet. Måste få sova.

Sigge69
Lugn, det går över.

Hejsan M
Grattis 💪🏼 Fan, vad grym du är!
Jag garvar igenkännande... trött, kort tonen, sur. Men lugn, det går över. Din kropp undrar vad fan som händer?? Din lever känner sig ovan, den kan ta semester nu.
Vet inte om det lindrar dina känslor, men jag lovar att det går över. En grej som kan lindra dina negativa känslolägen är öppenhet. Involvera dina nära och kära, så får du acceptans och förståelse i din kamp.
Snart check på dag 3 wow!
Kram S69

Vinägermamman
Kämpa på!

Du är stark som härdar ut. Att inte får sova är inget kul. Gäller att ta fram målbilden och härda ut!
peppkram!

Nurture
Butter

Ja, enorm igenkänning på de känslorna. Butter, irritabel, uppgiven, rastlös. Japp. Och sedan en enorm trötthet. Men tacka f-n för det - din hjärna och andra delar av kroppen jobbar ju med att läka, och det tröttar ut. Men du vet ju det, med ditt yrke.

Det blir bättre.

Styrkekramar till superMärthan !! 💚

Vinägermamman
Vad är det du fermenterar förresten?

Har än så länge lärt mig att göra äppelcidervinäger.

Märthan
Skönt

Sigge och Nurture... haha jag förstod att ni och många andra har igenkänningsfaktor på det här med humöret 😂😎 och man tänder till fort som attan med! Stackars min gubbe, han är inte alls sån. Den enda nära o kära jag har förutom barnen.
Känns lovely att kroppen renas och läker. Ett av mina mål är att få tillbaka balansen i magen igen, bort med vinpluffset och ballongen, det alltid ömma och oroliga. Få schyssta levervärden igen. Blodkroppar, ja allt ni vet. Bort med rödsprängda ögon. Undrans hur fort det kan gå, den som lever får se.

Blev lite rädd inatt ändå, när jag var sådär nääästan höll på att somna, ja då började kroppen rycka till med jämna mellanrum. Well, inatt hoppas jag på att få sova lite mer iaf.

Vinägermamman... fermenterar det mesta, kål och just nu gurkor i stora lass! Drycker, kimchi... sen pysslar jag med kombucha. Hur gör du din vinäger, jag älskar det!

Vinägermamman
Hej Märthan

Jag mustar äpplen som först får jäsa till cider och sedan fermenteras till vinäger. Har nu provat att smaksätta med hallon resp svarta vinbär. Blev kanon! Har inte kommit igång med mjölksyrning än, men det kommer nog. Kul med kimchi och kombucha!

Vinägermamman
Hur mår du?

Tänker på dig undrar hur du mår. Har du sovit? Tycker att du är strong. Läste din förra tråd om att du behövde ha ett vinglas på natten t.o.m. Men det känns som att du har ett inre starkt driv och nu har bestämt dig. Peppkram!

Sigge69
Märthan ❤️

Hej M
Hoppas du har det okej!
Har koll på dig och blir lite orolig, när du inte uppdaterar din tråd.
Skriv gärna ❤️
Kram S69

Märthan
Halloj

Inget att oroa sig för, jag checkar in dag4 men ryggen rak 🤗

Började dagen med ett fyspass (läs lassa in ett par kubik ved i boa) och sen iväg med barna till frisör, hämta kompisar etc... haft fullt upp.... har inte hunnit uppdatera mig men gillar inte den nya siten, gillade när man kunde se vilka trådar som hade nytt och klicka in sig på de direkt... sen hade siten loggat ur mig och gjort om min e-post, skitskumt.

Anyhow... jag mår fint, fick sova hela 4h inatt, det ni. Så ärligt är jag sååå trött, väldigt rastlös trots att jag gör saker konstant. Inte sugen men kan inte sticka under stol med att det hade varit gott att känna alkoholens värme och avslappning, men då påminner jag mig fort om timman, att efter den magiska timman är det bara en nedförsbacke ner i gyttjan.

Gubben har börjat få känna av ledan och ångesten, tråkigt att se men det är nyttigt att både genomlida och åskåda.

Vinägermamman. .. Jupp, det senaste halvåret druckit alla dygnets vakna timmar stort sett, t o m på jobbet, fy fasen så pinsamt. Men det är slut med det nu. Finito.

Sigge... ingen oro, du har en like i envishet 😎🤜🏻🤛🏻

Förresten, idag var första gången jag kände hunger på åratal! Minns iaf inte när. Sån där hunger så det suger o kurrar, inte bara sugen. Underbar känsla, blev dock lite väl mätt 🙈

Sigge69
Härligt att höra 🤘🏼

Gött mos
Dag 4 ✔️
Jävlar vad bra!
Kram S69

Nurture
Ny site ?

Jag ser fortfarande vilka trådar som är uppdaterade ...

Märthan
Ähhh

Det var jag som hade blivit utloggade insåg jag, har nästan alltid för brått 😎

Märthan
✔️ Dag 5

Dan är långt ifrån slut än, men jag tänker ändå inte dricka så jag bockar av den här dagen.

Var ute och käkade tidigare idag, svågern var med. Han är en sån där riktig periodare, både när det kommer till alkohol och mat. Pratade så förhärligande om hur gott det skulle bli imorgon och ikväll avsluta semestern och sen hålla sig vit till nästa period. Efter detta kände jag mig helt lamslagen, nere. Jag ville bara (nä vill) hoppa in i min romantiserande tavla sv alkohol, med ett glas i näven, de glada minerna och ruset. Det är int så enkelt, jag vet. Jag kommer vara så nöjd ikväll när klockan passerar 20 och jag fortfarande kommer vara pigg, ha allt under kontroll. Men just nu är det tufft, jag saknar ruset.

Har köpt en helt alkoholfri champagne, hoppas få känsla utan alkohol. För det är ju ändå mer än ruset hoppas jag, vi får se.

Oavsett vad, oavsett sug och känsla så förblir jag nykter även denna dag och avslutar därmed min semester vit som snö med blandade känslor.

Ha en lovely fredag vänner

Nurture
Det är värt det

Jag vet och du vet att nostalgi över att inte kunna/vilja dricka kommer att följa oss som ... ett ledsamt minne, förnimmelse, sorg eller föralldel ett kliande myggbett länge.

Sitter på min terrass i den ljumma sommarnatten omgiven av lätt slokande grönska. Jag saknar inte alkoholen och har egentligen inget sug. Det som hjälper mej lite är att jag trivs med att vara kärringen mot strömmen eller föralldel dåren högst upp på toppen av berget som skriker ut sitt frihetsvrål. Ingen skall boja eller betvinga mej - ingen och inget ! Ska fan vara en slav. Å andra sidan vet jag att just nu är det bäst att inte fresta mej själv så jag håller mej borta från sociala situationer där alkohol förekommer; från väninnor som gillar att vina och från att handla på köpcentret där SB finns. Så jag duckar.

Säger som de gör på AA - grattis till tid !

Styrkekramar 💚

Nurture
Märthan

Vad betyder ’köp på er scoby’ ?

Älskar att äta fermenterat, speciellt kimchi, men har aldrig gjort det själv, bara kommit till ’titta-på-recept-stadiet’ och tyckt ’krångligt’..

Märthan
Kliande myggbett

Eller som ett jäkla getingstick, lägg därtill min totala skräck inför dessa bestialiska små monster!

Scoby är bakteriekulturen som startar upp en kombucha. Tarmarna is tha shit ordagrant 🙈

Hoppas få sova inatt, har snittat 2-3h hittills och är helt slut, vill bara ner i djupsömnen så kroppen får chansen att repa sig rejält. Lär väl behövas.

Delade den där mousserande och det var faktisk så värt! Första sippen, då saknad man alkoholen men sen infann sig en härlig känsla ändå, smakade gott, kändes fint. Utan alkohol. Körde barnen till badplatsen för kvällsdopp, underbar känsla.

Natti vänner 💤💤💤 I hope 🙏🏻

Sidor