Hej, jag är en hårt arbetande kille med många mål med livet! Jag har haft problem med alkohol sedan jag började resa med jobbet och det är ca 5år sedan. Alkoholen har blivit en hjälp för mig att slappna av på kvällarna. Jag har testat att träna men blir så upp i varv och då är jag vaken tills jag börjar jobba och då blir det sömn varannan dag istället! Jag mår inte dåligt av mina två öl varje kväll men jag vet ju att jag kommer straffas för detta! Har ni några tips på hur jag ska kunna ge fan i ölen och göra något annat istället!

Hej och välkommen till forumet!

Du beskriver något som jag tror att många här på forumet kan känna igen sig i, det vill säga att du använt alkohol för att försöka slappna av. Även om du skriver att du inte mår dåligt av det just nu, så är du orolig för negativa konsekvenser på sikt och vill få till en förändring. Du resonerar klokt!

Du har provat att byta ut alkoholen mot träning, och vill ha tips på andra aktiviteter för att slappna av. Vi har sammanställt en lista med ett antal fritidsaktiviteter, kanske du kan hitta något där som skulle kunna vara avslappnande för dig? Du hittar den här: https://alkoholhjalpen.se/forum/forandra-sitt-drickande/3669

Fortsätt skriv i tråden och berätta hur det går för dig! Ibland kan det behövas att du skriver flera gånger för att tråden ska “ta fart”. Kanske kan du uppdatera när du provat någon ny aktivitet och skriva hur det fungerade?

Varma hälsningar,

Kristoffer

Alkoholhjälpen