Jag har alltid gillat att ta några glas och började ganska tidigt i tonåren att dricka på fester. När jag var gravid, och hela tiden under småbarnsåren och dotterns tonår drack jag nästan enbart vid middagar med vänner och arbetskamrater, men kunde lika gärna avstå.
Många semestrar har det blivit att jag dricker lite nästan varje dag, men det har alltid upphört när jag börjar jobba igen.

Nu till mitt problem.... för ca 2 år sedan brakade jag in i väggen fullständigt och har varit sjukskriven sedan dess.... Jag började dricka ca 1-2 glas vin om dagen redan innan jag brakade och har fortsatt med detta, vilket upptar väldigt mycket av mina tankar. Jag dricker mig aldrig full eftersom jag tycker det är väldigt obehagligt, men jag längtar varje dag till det där glaset goda rött som jag ser till att finnas hemma. Min man dricker ingenting och jag försöker dölja för honom eftersom det blir lite pinsamt att sitta själv och sippra på mitt glas. Jag är aldrig bakfull eller ens känner av att jag har druckit men oroar mig för mina tankar som hela tiden är sugna på vin.

Till saken hör att jag är sockerberoende, så det funkar alldeles utmärkt att byta vinet mot något sött och gott, men så kan jag ju inte fortsätta att ha det. Någon som känner igen sig?

DetGårBättre

Alkt beroende upphör om man slutar mata sig med det som belönar! Sen behöver man ju ofta i kombination lägga om vanor och beteenden.

Bara upp till dig hur du vill leva!

Välkommen hit Helena ?

Här finns många av oss med samma tankar och funderingar. Du får gärna läsa min tråd, Jasmine’s FinaLisa, Vinäger etc... alla kvinnor... sen finns det superfina grabbar överallt på forumet. Jag känner att vi månar om varandra här,

Läs in dej och se vart du känner dej som hemma. Kommentera och fråga i trådarna och fortsätt skriva i din egen och du ska se att du hittar bollplanket du söker.

Styrkekram ?

Birre

Jag är också väldigt förtjust i vin och öl. Har länge ursäktat mitt drickande med att det är en hobby.. Så himla dumt..