Hej
Det är ett par månader sedan jag var aktiv.... o värre har det blivit! Då mamma o pappa har gått bort med ett par månades mellanrum har drickandet lindrat o hjälpt. Jag började gå till samtal o började med tabletter o tyckte jag drog ner drickandet till nått glas fre o lörd. Sedan skulle jag utomlands o jag drog ner på tabletterna, mest för jag är så jävla flygrädd o ville bli lite berusad av nått glas vin.... Bara där ökade drickandet igen

Nu de sista 4-5 veckorna har jag haft tarmvred o åkt in o ut till akuten varje vecka, inga tabletter hjälpte så jag slutade med A tabletterna. Smärtan har jag lindrat med starka tabletter o vin.... Oro för op (gjort 4 st var av två med svåra komplikationer ) har gjort att jag druckit mer o mer. De planerade in op för 3 veckor sedan, vindrickandet ökade för varje vecka. Op blev inställd även om jag låg med dropp o lugnande o skulle rulla in. Tidsbrist. Ny op tid två veckor senare..... Jag har pendlat mellan akuten o systemet varannan dag. De ville inte akutop då jag är gastric bypas op o de behöver special kirurger.
Nu är jag nyopererad men kan ju faaaaan inte sluta dricka. Sitter här nu bakis o måste till jobbet. Längtar tills em då barnen är borta o mannen skall komma sent, då hinner jag få i mej en flaska vin.....

Detta är helt patetiskt! Vill men orkar inte sluta! Till o med ljög för samtals tanten att fortfarande ligger inne o kan inte komma till henne i morgon.....
Suck!

Lena72

Jättebra film. Det gör att jag förstår men tyvärr känns det ännu tuffare. Som min A tant jag går till säger att det ÄR en sorg att förstå.... Att jag inte kan ta ett glas rosé p ute serveringen att det är en sorg att jag inte kan åka till vinodlingar o göra vinprovningar o köpa en flaska för njutning.
Jag har börjat fatta och inse att det går inte att ta 1 glas måste ha 5 glas....
och ja, det är en sorg! och i detta vara stark o inte dricka!? Suck... Blir ju så deppig o då stå ut o inte stänga in sig i den underbara bubblan av "rycka på axeln" känslan..... Tufft!
Hällde ut allt vin i går (smög drack 2 glas)
Idag är det första gången vintomt hemma och det skrämmer skiten ut mej.....
Livrädd! Hur blir kvällen???

Vet du, det blir bättre än du tror med vinfritt. Förstår din rädsla, men den kommer att avklinga. Ge dig inga anledningar nu att köpa nytt. Och vinsten kommer! För mig var vinsten sömnen och med den ett helt nytt mående. Att inte behöva vara stressad av smygande och tillgång till alkohol är en annan, skuld och skam försvinner, huvudet börjar fungera. Idel fördelar... Så jag undrar ju nu varför jag halkade dit igen. Jag körde a-fritt f.ö. För att inte behöva kämpa både med vanan och med beroendet. Kom igen nu, vi kör tillsammans!

Lena72

Ledig i dag... Ligger ff i sängen. Läser här, slumrar, läser igen.....
Vill bara ta ett glas! Skall på kvartssamtal vid 15 så det går inte men....
Känner mej nästan lite sjuk?! Ändå har inte em o det värsta suget kommit än....
Skulle ju gjort så mycket idag! och här ligger jag..... Livrädd för vad som komma skall!
Tack Sisyfos för ditt stöd! Nu behöver jag er som mest! Nu kör vi .... viskar jag med spröd röst.

Levande

Inget kan vara värre än ångesten man har i ett bakrus och det har vi ju alla överlevt. Så trevligt eller lätt är det inte första dagarna, men vinsterna kommer fort så kämpa dig igenom detta. Strunta i alla krav du inte måste, satsa nu på dig själv och skriv här så finns det stöd.
Så kram och styrka

Lena72

Tårarna tar inte slut..... Känner mej helt slut! Förstår att det blir bättre men hur skall detta gå?

Levande

Mår du så dåligt att du känner att du inte orkar, så sök hjälp. Vet inte vad man kan få för hjälp men är säkert någon annan här som kan tipsa.
Kram på dig

anonym11208

Ta en dag i taget, sakta men säkert blir det bättre, ta en timme i taget. Köp hem massa gott, läsk, chips, godis, glass, pizza, allt är bättre än alkohol. Som levande skrev så kanske du behöver söka hjälp, AA? Antabus? Samtalsstöd?

Vad är du rädd för? Abstinensen eller något annat? Rädsla att inte kunna ta till vinet när ångesten och rastlösheten sätter in?
Om abstinensen blir besvärlig finns hjälp. Andra kan det bättre än jag och det finns info här på alkoholhjälpen. Om rädslan att inte ha något att klamra sig fast i är störst, så blir just det bättre, men du behöver kanske en strategi. Vad ska du göra istället? Träna? Dricka a-fritt? Sticka? Städa? Det är svårt att inte ha nåt annat att fokusera på. Och glöm inte att könna segern för varje dag som går. Styrkekramar till dig!

Sluta?
Eller vill du inte sluta dricka?
Jag frågar inte för att få ett svar, utan för att tanken ska gro.
Vill du sluta dricka?

Kram

Lena72

Levande: I går kväll gick det faktiskt rätt bra.... Var så ledsen o trött att det blev lite tv sedan somnade jag... Tack för dina tröstande ord!

Vinärgott: Jag gjorde som du skrev! Tryckte i mej massor. Tyvärr köpte jag även ostar som lite vin hade passat utmärkt till.... Men det gick bra! Jag har samtalsstöd varje tisdag. Kom just därifrån nu. Känner mej tyvärr mer ledsen då hon tyckte jag skulle köra helt vitt o antabus. Blir livrädd, har inte kommit riktigt dit än.....

Sisofos: Du slår just huvudet på spiken!!! Är livrädd att släppa min snutits..... Den som har "räddat" mej att orka när pappa dog och mamma månaden efter blev dement och dog 6 månader efter..... Min syster flyttade par veckor efter utomlands. Det kändes som jag blev ensam från alla mina kära på kort tag. A har också hjälpt mej från min ångest av rädsla för ytterligare op. Gjort 4 st under 2 år därav 3 blev misslyckande o månader av sjukhusvistelse och komplikationer.
Hur skall jag kunna byta ut denna tröst mot ? vad? Utan att vara rädd.
Vet att jag måste göra slut en gång för alla men är om sanningen skall fram livrädd!

Studenten: Om jag skall vara ärlig.... Nej! Jag vill ha kakan kvar när jag har ätit upp den! Därför är jag enligt A tanten inne i den svåraste delen av hel jobbet. Veta att jag borde men vill inte till 100%.
Hon säger att i början vet man inte om sitt missbruk, sedan nosar man på känslan att nått är fel, sedan vet man om felet men vill inte sluta, sedan man väl beslutat sig att vara utan A helt blir det lättare men då börjar en annan resa. Jag står just nu på en perong o tåg efter tåg går förbi men jag vill/ vågar inte hoppa på..... Det värsta är att jag blir bara senare och senare o nu börjar de få konsekvenser!!! Ändå står jag bara kvar.....

Åk med en liten bit till en början. Kanske kan du tänka lite kortsiktigt... En tre veckors reningskur och sen ta ett nytt beslut. Allt måste inte vara så svart och vitt. Det är fullt förståeligt att du behövt en snuttefilt, men den håller på att kväva dig just nu tror jag. Om tre veckor hoppas jag att du känt livskraften återvända och tar ett nytt beslut. Och stannar kvar på tåget. Tre veckor är en kort tid. Pröva!

jas75

Är inte lätt, en del får en svårare lott i livet. Jag förstår din rädsla & din sorg. Vinet har inte hjälpt dig det har bara fördröjt & begravt dina känslor. & då blir det dubbelt så jobbigt när känslorna får fritt spelrum utan a. Du gör ett kanonjobb som kämpar på. Ge inte upp det blir lättare allt eftersom tiden går. Jag trodde inte det & min hjärna slog slint tog ett återfall & körde onykter. I nykterhetens bländade ljus dagen efter skakades jag om rejält, tror det var min vändpunkt. Men det blir lättare att låta bli. Styrkekramar

Lena72

Bakis o sån jävla ångest.... Ligger i sängen, ute är det sol. Ändå känner jag lite panik att vinet tog slut o systemet är stängt! Fy fan vad sjukt!

SkåneTösen

Jag tog ett återfall drack dan innan valborg och på valborg pausade en dag och drack sedan två dar. Ånesten är hemsk men det går över. Man måste förlåta sig själv och inte sitta och tänka att man är hemsk för så känner jag. Vi får ta nya tag nu och se det dom det misdtag det var. Men drabbades också av insikten att bolaget är stängt med lite ångest vilket är riktigt sjukt eftersom som jag mår uselt pga att jag drack. Men tanken dyker ju upp att man kan dricka bort åbgesten trots att man så väl vet att det bara blir ännu mer ångest i slutändan, det går inte att komma undan den måste genom levas. Det blir bättre dag för dag. Var stark syster så ska jag också försöka vara det vi ska ta oss igenom den jävla ångesten!!! Kramar från din olycks-syster i Skåne.

Lena72

Tyvärr är mitt inte ett återfall då jag aldrig hållt upp.... vet att jag verkligen borde!

Det går utför. Det blir oftare typ varje dag och större mängd. Måste bryta helt då jag inte kan sluta när jag väl ha börjat!

Idag var ångesten väldigt stor! Har minnesluckor från igår och har inte orkat göra nått idag trotts det fina vädret.
Detta får mej verkligen att undra, är A värd en del i mitt liv??????
Den äter upp mej, varför går jag ändå på dess flört med mej???
Lite vin är ju så myyyssigt....

Skånetösen: Kämpa på och tack för de värmande orden! Skickar en styrke kram!

Lena72

Igår var ångesten så stor! Herregud vad gör jag mot mej själv och min familj?!?!

Igår hade jag inget vin, det gick bra men var lite orolig för att jag inte kunde.... I dag är jag själv med barnen. Har inbokat mys med dem hela dagen men de var noga med att säga att när vi kommer hem i em så ville hänga med kompisarna.

Vill så gärna sluta dricka o ha en vit kväll men situationen är så lockande.... Ensam, fint väder och jag skall stå o grilla.
I morgon skall vi ha matgäster o de är sånna som gillar vino öl. Skall till systemet och köpa till i morgon. Jag hade tänkt dricka en alkoholfr flaska vin i morgon men ta nått glas vanligt.
Men idag är jag mer orolig för att inte kunna stå emot.
Kram o kämpa på

Mimmla

hur du känner! Ensam...barnen i väg med kompisar...passa på att "njuta lite" med "bästa vännen a"...döva oron och ångesten...bli lite pigg och rolig...Men det blir ju aldrig så och det VET vi...Vi bara lurar oss själva...gång på gång på gång...
I själva verket blir det...omtöcknad mamma som grillar i sin egen värld, barn som ser och får ångest....hellre hade ätit pizza än bevittnat detta elände....Däckad mamma i soffan...
Tillåt dig att vara den du är i dag Lena72. Försök att bara finnas i ångesten och oron. Du behöver inte vara mys och grillmamma om du inte orkar. Du är bra ändå, som du är...nykter!
Kram!

Förstår dig så väl och du har i mina ögon inte heller bestämt dig. Just den där oron för att trilla dit har för mig alltid gjort att jag handlat och druckit. Kanske tänkt "bara ett glas", men när det skunkit ner vill jag ha mer och har då också druckit mycket mer än jag tänkt.
Mitt råd idag blir därför: vänta till imorgon med systemet. Öppna inte första flaskan, drick inte första glaset. Det går att stå emot, men du måste bestämma dig och stå fast vid din plan. När du gjort det så kommer du att må bättre. Dricker du har du 1-2 timmar lyckorus och många timmars skam, skuld, seghet och vånda att se fram emot.
Men som sagt, jag har misslyckats själv så många gånger med det här. Så jag vet hur jäkla svårt det känns innan man verkligen har bestämt sig. DÅ är det mycket lättare. Lättare än man tror. Hoppas du får ordning på det.

SkåneTösen

mer hjälp för att sluta som tex något behandlingshem för att ta dig genom den första tiden?
Det är inte alla som klarar att sluta på egen hand. Vi är ju olika.

Lena72

Barnen sover.... maten fixad allt bra?! Eller jo ruset har gått över till en trötthet. Trött på att bara bli trött!!!!

I kväll blev det dock "bara" 3 glas... och det löjligaste är! jag känner ju inget välbefinnande inget rus, bubblan är borta!
Mina tabletter funkar! Men till vilken nytta???? Dricker ju ändå.... fast iochför sig mindre.
Min A-tant pratar om Pavlios hundar. (Ursäkta stavningen) Har ni hört om dem???? Faktiskt intressant! Nu måste jag "bara" inprogrammera hundarna.....

Nu låter jag full... Ha ha ha, nä lovar att berätta mer om dessa hundar snart. Tror att jag kommer klara av att bli nyckter tack vare dem!