Hej
Det är ett par månader sedan jag var aktiv.... o värre har det blivit! Då mamma o pappa har gått bort med ett par månades mellanrum har drickandet lindrat o hjälpt. Jag började gå till samtal o började med tabletter o tyckte jag drog ner drickandet till nått glas fre o lörd. Sedan skulle jag utomlands o jag drog ner på tabletterna, mest för jag är så jävla flygrädd o ville bli lite berusad av nått glas vin.... Bara där ökade drickandet igen

Nu de sista 4-5 veckorna har jag haft tarmvred o åkt in o ut till akuten varje vecka, inga tabletter hjälpte så jag slutade med A tabletterna. Smärtan har jag lindrat med starka tabletter o vin.... Oro för op (gjort 4 st var av två med svåra komplikationer ) har gjort att jag druckit mer o mer. De planerade in op för 3 veckor sedan, vindrickandet ökade för varje vecka. Op blev inställd även om jag låg med dropp o lugnande o skulle rulla in. Tidsbrist. Ny op tid två veckor senare..... Jag har pendlat mellan akuten o systemet varannan dag. De ville inte akutop då jag är gastric bypas op o de behöver special kirurger.
Nu är jag nyopererad men kan ju faaaaan inte sluta dricka. Sitter här nu bakis o måste till jobbet. Längtar tills em då barnen är borta o mannen skall komma sent, då hinner jag få i mej en flaska vin.....

Detta är helt patetiskt! Vill men orkar inte sluta! Till o med ljög för samtals tanten att fortfarande ligger inne o kan inte komma till henne i morgon.....
Suck!

träningstanten52

Har du nyktrat till? Det blev ju inte så farligt många glas, och vinet är det vitt så kan du använda det till en fin soppa med rotsaker idag!
Börja dagen med en nolla!

Lena72

Tror det är dags att inse att livet måste bli en nolla.... Varför bakfull när jag inte får det härliga ruset "livet ordnarsig" känslan?!
Lite orolig att jag slutar med tabletterna.... Skall slänga i mej en nu snabbt!
Nu till butiken!

Det finns ett härlig och skrämmande exempel hur vår gärna fungerar.
Man visar en vacker bild på naturen och en annan bild med massa konstig utrustning som man inte riktig förstår vad det är.
Frågan är, vilken av bilderna gillar du mest? Alla "vanliga" människor svarar så klart naturbilden är skönast.
Däremot de som är beroende av kokain, vet vad den konstiga utrustningen är för och för dem förknippas den med rus och dopamin. De väljer den andra bilden. De "dräglar" som Pavlos hundar, bara för att deras hjärna förknippar bilden med kokain och den behagliga känslan av rus.
Tur att man inte är beroende av det iaf.
Hippocampus ansvarar i hjärnan för långtidsminne och är en del av limbiska systemet. Den äldsta delen av våra hjärnor. Nucleus accumbens ansvarar för utveckling av beroende, är en del av limbiska systemet också. Och så klart är det belöningssystem. De samarbetar hemskt mycket. Det som ger oss dopaminkick kommer vi ihåg det, ibland för bra. Och vi dräglar under fina vårkvällar, för att vi fick belöning när vi drack vin någon gång, vi dräglar när vi ser vinglas, vinflaska, vinetikett osv. Som hundar.
Så, du har alldeles rätt Lena. Man måste omprogrammera hjärnan, snarare nucelus accumbes. Svårigheten är att kick från alkoholen är starkare än kick från andra saker. MEN man får absolut inte tänka att man kan bara sluta dricka. Man måste hitta någonting istället och jobba på att ändra Pavlovs reflexerna. Jag försöker dessutom tänka så när jag får sug. Att det är inte jag som vill dricka, det är en reflex, som min gamla delen av hjärnan åstadkommer. På samma sätt som jag kan hantera aggression (slår inte folk när jag blir sur på dem) kan jag hantera suget.
Fast det är ett hårt jobb.

Lena72

Vad bra skrivit Rabbitgirl! Efter att de har ringt i klockan när de matat hundarna så dreglade de av bara klockan... Det tig 2-6 månader att få dem sluta dregla vid klickplinget då de inte fick någon mat. De som fick mat var 10:de pling slutade aldrig att hoppas utan dreglade hela tiden. Så tänker jag att det är det dumma jag gör..... Ger mig själv lite vin någon gång. Vet att jag bör sluta helt o avprogrammera mej. Faaaaaan att det skall vara så jävla svårt!
Nu kommer vänner i kväll o sol o grill, vad gapar varje cell i min kropp?!
Mysigt med lite rosé i solen och "lite" rött till grillat!
Hur kunde jag låta det gå så långt?

möten med vänner och folk i allmänhet.
Känns bättre just nu. Kanske ett sätt att avprogrammera.
Så, idag är det en nykter lördagskväll.
Tråkigt med ett ord. Inte härligt, men ingen ångest heller.
Hur går det för dig?

Lena72

Nykter! Bjöd på Afritt och hon som inte brukar spotta i glaset körde! (Första gången på år...)
Kändes lite trist men nu nöjd!
Kram o natti!

Jag känner igen mig. Läste en bok igår och kände mig gammal.
Men så är det kanske, jag har druckit mitt. Jag kan inte ha roligt med alkohol.
Frågan är om jag kan ha roligt någonsin utan alkohol.
Beundrar dig som fixade det igår, starkt gjort!

Lena72

Jag kommer nog inte lyckas att leva alkoholfritt om mitt liv blir tristare.... Om allt jag förknippar med A skall bli tråkigt! Då kommer jag trötta o återgå till A! Jag är en väldigt social människa som kan i o för sig gilla att sitta med min telefon själv (gärna med vin) men efter nån timma vill ha människor omkring mej!
Jag måste hitta ett sätt att inte bli som du förklarar, instäng utan tvärt om!!! Nu gäller det att hitta på saker som jag inte förknippar med A. Skogen? Promenad? Fotboll med ungarna.... Sånt jag har försakat då jag har valt A istället.
"Mamma kan inte spela boll mamma måste jobba (läs fejjan) (och vin)?"
Skogen har jag inte varit i ca 1 år.... Vi bor grannar med den.
Det jag menar är att jag tror att om jag skall sitta och ha kvar ett liv utan A måste jag byta ut den med nått! Annas blir det för mycket på minus sidan o vågen blir fel.
Men självklart måste alla göra som den vill leva, alla är vi olika! Kram

Du ställde en fråga till Äntligen Fri, jag svara dig här i din tråd eftersom jag valt en annan väg. Att sitta på en uteservering och umgås med vänner är ju både alkohol och känslan av att njuta av något tillsammans med andra som är grejen. Känslan av att njuta kan man få av stunden i sig. Jag dricker a-fri öl i såna sammanhang. Det är ju lite trendigt nu med a-fritt så det finns ju också häftiga drinkar på olika barer. Jag dricker ett glas i sociala sammanhang, men varvar då också a-fritt med a, så att det blir högst 2 glas. Och det väcker inte begär efter mer. Sen är det en balansgång som man kanske inte ska ge sig på och beror på hur beroendet har sett ut, hur besattheten av alkohol är för stunden och hur man mår i övrigt. Men jag tänker att om den rädslan håller dig ifrån att sluta så kan du kanske göra som jag, men då handlar det om lite, lite alkohol, mycket sällan. Men stundens njutning finns kvar.
För att klara detta: ingen alkohol hemma, må bra innan, dricka långsamt. Dricka väldigt lite. Känner numera att det är kul att vara på en uteservering, men att det inte är alkoholen som drar. Kan lika gärna dricka a-fritt. Och där är vi kanske olika. Det kanske tar en periods nykterhet för att hitta dit.
Läs Berras inlägg för övrigt. Fy vad väl det beskriver skillnad mellan nu och då. Jag var ju nästan nykter förra sommaren och kunde verkligen glädjas mer i stunden. Alkohol skapar en rastlöshet och en fixering som hindrar en från att vara här och nu. Det var en underbar känsla när den kom efter 2 mån nykterhet. Värt att testa!

Lena72

Tack för svar!
Ja det få någ bli lite så som du skriver.... Jag måste våga kunna umgås med människor o sitta i en park med picknick o Afritt och våga vara på en uteservering med Afritt. Klarar det nog inte om livet blir så Rabbitgirl skriver, att hon tyvärr klipper trådar o väljer ensamheten! Som nån skrev: Ensamneten är ett dåligt sällskap för en alkoholist. Det är då jag hör rösterna på A jävulens tjat o tjat....

Kram

jag klipper absolut inte trådar och väljer ensamheten, missförstånd.
Jag har inte druckit på två veckor och just nu känner jag att jag inte orkar med massa fester, måste få lite mer tid att landa.
Med mig är det så konstigt att jag dricker ibland på festerna för att jag tycker att det blir jobbigt, jag trivs inte helt enkelt.
Det kommer en fråga varför? Om jag umgås med folk (oftast dricker de väldigt lite) och klarar inte av det utan alkohol.
Kan bero på någon typ av socialångest. Eller dålig självförtroende. Eller kanske umgås jag med fel typ folk.
Mitt mål är att hitta svar på frågan varför. Och lyssna på sina egna behov.
Det är inte normalt att tycka att middagen är trist för att man inte har druckit.
Samtidigt det kan vara så enkelt att jag har druckit på alla fester under sista 10 år, fest=vin=dopamin.
Kanske bara tid att ändra rutiner.
Och jag trodde också att jag skulle dricka mer om jag är ensam. Men jag upptäckte att jag trivs så mycket med mig själv, när jag är ensam, att jag inte behöver det. Känns bra.

Lena72

Hej
Förlåt om jag sårade o missförstod dej! Det var inte meningen alls! Jag läste ditt inlägg från den 7/5 där du skrev att du undviker folk o fester o därför fick jag för mig att du kände dej ensam mot din vilja då du kämpade med A. Att ensamheten var ditt sätt att klara av A bättre.
Jag menade att jag är tvärt om!! Så fort jag blir själv tänker jag: Nu ser ingen! Nu hinner jag hälla i mej ett glas....
Tyvärr känns ensamheten jättelurig o jag blir så ledsen att jag inte klarar av mej själv.
Jag har berättat förmin man och när jag säger till honom en vardagskväll: Nu är jag sugen då kan han fixa te o mackor o köra på en film. Igår var han ute i fixade trädgården o jag smög uppnade en vinflaska som jag gömde när han kom in o fortsatte på när han gick..... Idiotiskt!!!
Jag känner mej avundsjuk att du klarar att umgås med dej själv!!!
Just nu ligger jag halvbakis o kan inte sova och föraktar mej själv.....
Faaaan att jag gjorde så! Ångest!

Som sagt verkligen förlåt om jag sårade dej! Kram o kämpa på!

Lena72

Hej
Förlåt om jag sårade o missförstod dej! Det var inte meningen alls! Jag läste ditt inlägg från den 7/5 där du skrev att du undviker folk o fester o därför fick jag för mig att du kände dej ensam mot din vilja då du kämpade med A. Att ensamheten var ditt sätt att klara av A bättre.
Jag menade att jag är tvärt om!! Så fort jag blir själv tänker jag: Nu ser ingen! Nu hinner jag hälla i mej ett glas....
Tyvärr känns ensamheten jättelurig o jag blir så ledsen att jag inte klarar av mej själv.
Jag har berättat förmin man och när jag säger till honom en vardagskväll: Nu är jag sugen då kan han fixa te o mackor o köra på en film. Igår var han ute i fixade trädgården o jag smög uppnade en vinflaska som jag gömde när han kom in o fortsatte på när han gick..... Idiotiskt!!!
Jag känner mej avundsjuk att du klarar att umgås med dej själv!!!
Just nu ligger jag halvbakis o kan inte sova och föraktar mej själv.....
Faaaan att jag gjorde så! Ångest!

Som sagt verkligen förlåt om jag sårade dej! Kram o kämpa på!

Varför har du vin tillgängligt hemma? Se till att ta hjälp av mannen så att han tar hand om de flaskor som finns.
Jag skulle inte heller ha grejat det om det fanns vin tillgängligt. Och det skulle inte ha handlat om att jag inte kan umgås med mig sjölv, utan att jag skulle bli helt besatt av att det var möjligt att dricka.., ska jag? Nja, inte nu! Men bara ett litet glas? Ok! Ett glas till? Ja, absolut. Bäst att ta hela flaskan förresten så den blir lättare att gömma..,. Men då blir jag ju full... Ja, vi slutar nu! En slurk till... Och en till.., hoppsan, tom! Hoppas ingen märker att jag är full. Så trött, så trött.., ska nog sova... Här i soffan blir bra.

Det gör absolut ingenting om du missförstår mig och du sårar mig inte :) Jag vet att du inte menade illa, vi skriver bara, vi kan inte se varandras ansiktsuttryck och kroppspråk och då är det lätt att bli missförstått, det är absolut inte ditt fel.

Vad jag känner igen mig i dina känslor som du har just nu. Det är exakt samma för mig, när jag har druckit i smyg och ser denna tomma flaska, vaknar tidigt på morgonen, har ångest, kan inte sova, föraktar mig själv. Det har jag gjort hur många gånger som helst. Min kropp började också säga ifrån, så ibland var jag bara lätt bakis efter en flaska. Sen kan det hända att jag blir riktig sjuk, kräks typ 5 gånger, till klockan 12 på morgonen. Det innebär att jag var tvungen att sjukskriva mig två gånger i år. Hemskt.
Men jag kom fram till en sak.
Jag vill in te slösa bort tid på att förakta mig själv i såna situationer. Det leder ingenstans, det hjälper inte, det ger ingenting. Jag gör väldigt fel ibland, jag skadar mig själv.
Det är bättre på att fundera hur ska jag börja älska mig själv för att inte skada mig. Hur ska jag bli snäll mot min kropp? Och själ.

Jag trodde också att jag inte kan vara nykter när jag är ensam. Men min första nyktra helg har jag tillbringat ensam. För att då hade jag inga krav på mig själv, att jag ska vara på ett visst sätt. Glad, positiv, pigg och sällskaplig. Jag kunde göra vad som helst.

Så, en ny dag är här Lena. En dag full av solen, dofter och den ljusa grönskan. En ny början och du är en vacker, känslig och positiv person. Strunta i igår, le till världen och ta nästa chans. Som du har fått. För att du har vaknat idag. Kanske vaknat på riktigt.
Kram

Lena72

Har inte ens orkat gå in här.... Tänkt varför? Dricker, ångrar mej, skriver och dricker igen....
Nu har jag druckit dagligen och även dagtid.... Ångest och åter ångest.
I går mådde jag så dåligt, kom knappt upp ur sängen. Grät o grät.... Min underbara man sa: -nu sticker vi iväg, bara du o jag, nån lunch så du får nått annat att tänka på. Vi luncha o jag grina, vi köpte blommor till altanen o jag grina, vi fixade på mammas o pappas grav o jag grinade..... Helt slut men hade en trevlig grill kväll med familjen!
Drack en alkoholfri öl! Nykter dag för första dagen på veckor.
I dag är jag ledig o första tanken var: Nu kan jag åka till systemet o dricka tidigt men sedan tänkte jag.... vill jag? Måste jag? Just nu avvaktar jag o tänker att jag kanske dricker i kväll men inte just nu!
Tar en timma i taget.....
Mår faktiskt ganska bra idag!

anonym11208

Hoppas du klarade en nykter dag och en nykter kväll. Ta en timme i taget och en dag i taget.

Lena72

Tog ett glas vin när jag gjorde middagen och sedan en alkoholfri öl. Kände inget på vinet men det var svårt att inte ta ett glas till. Men det gick! Sov dock dåligt så känslan av pigg o nykter finns inte.....
Nu ner till A tanten för lite pekpinnar, råd o pepp!
Kram