Vill inte - kan inte

att ny bryr er! Usch, det går inte bra. Börjar kännas hopplöst. Var hos länkarna för en tid sedan, och klarade mig drygt en vecka sedan blev det bara ett infall och nu är det mest varje dag, eller snarare natt som jag dricker. Smyger förstås så det märks inte så mkt utåt, utom att jag aldrig går ner i vikt som jag vill. Skulle kunna ha ett bra liv, har alla förutsättningar. Men den djävla alkoholen står hela tiden i vägen, vad faan ska jag göra?

för att du orkar fortsätta kämpa! Du är ju en av dem som fanns här när jag skrev mina första trevande inlägg och startade min första tråd. Så många som passerat här under åren som gått. Jag fick för mig att kolla ditt första inlägg där du nämner Adde och Berra, som ännu syns till här, och Pia. Så många förhoppningar, så mycket lidande och liv vi delat här. Jag har också ett specifikt minne av hur jag gjorde bort mig i din tråd en gång i början av min forumkarriär... sånt som händer och hettar till här nu och då. Jag fick mig några skrapor och lärde mig nånting:) Många gånger har jag ju konstaterat att mest, eller det viktigaste jag lärt mig här, har jag lärt mig av er som kämpar. Kämpar emot! Jag skulle önska att jag kunde ge dig kraft till det avgörande du längtat efter och kämpat för så länge ... men jag vet att det måste du hitta inom dig själv. Jag önskar dig en vilsam och god helg med sinnesro! / mt

Men du... Även om det känns pissigt, så kanske det vore en god idé att söka upp den där läkarkontakten igen? Du skulle kunna pröva antabus eller liknande? Du skulle kunna söka en samtalskontakt? Du skulle kunna uppsöka AA? Det finns möjligheter Fenix. Ge inte upp, för det är möjligt att ha ett annat liv.

Skickar styrka i stora lass

Du har återvänt! Du är här med en vilja. Kanske behöver du lite hjälp på vägen. Men det är verkligen inte hopplöst även om det känns så just nu. Kramar till dig!

PP

Instämmer med övriga. MT har helt rätt i att du borde få medalj för din kamp, men frågan är hur du ska vinna den, eller hur?
Jag har tyvärr inga råd att ge dig som du inte redan fått genom åren. Vi skulle alla bli så otroligt glada om du lyckas få till en varaktig förändring.
Vägen dit är möjlig för oss alla. Den är svår och det har inget att göra med om vi är bra eller dåliga om vi lyckas. Vi vet alla att vi har drabbats av en sjukdom. Men glöm inte att det finns bot. Det enda vi behöver göra är att välja en nykter dag. Igen och igen.

/PP

LenaNyman

Tycker PP uttrycker det så bra. "Det enda vi behöver göra är att välja en nykter dag. Igen och igen." Oavsett om man "tror på" AA, Länkarna, en bok i ämnet, antabus eller nåt annat så är det just det som måste till. Det egna beslutet, igen och igen, om att i dag är en nykter dag.

Jag tycker att du ska ställa dig i vägen för alkoholen och inte låta den stå i vägen för dig.

Jättekram!

ni är allihop som peppar mig, det känns viktigt just nu. I morgon ska jag gå till AA, och på måndag till länkarna och så vidare. Jag har förmånen att det finns möten alla dagar i veckan och varför välja när man kan gå på båda ställena? Jag får traska dit tills dess alkoholdjävulen ger upp och försvinner för gott. Det är min plan. Trevlig helg på er alla!

blev inte alls vad jag tänkt mig. En sista kväll med A till melodifestivalen. Det blev det, men slutet kommer jag knappt ihåg och sedan försvann 3 timmar. Ingen aning om vad jag gjorde då. Söndagen blev en tystnadens dag, men min frus sorgsna min och tystnaden i huset var förfärlig. Läste Berras tråd i dag och vad är det alls att fundera på, en fortsatt dödsdans med A är bara att lägga ned och i stället leva livet utan kemikalier. Vaknade nykter i dag och känner mig hoppfull, nu ska A bort ur mitt liv. Jag gör som ni säger, i dag är en nykter dag och det beslutet ska jag ta varje morgon igen och igen. Jag har ju mitt eget facit hur bra jag mår utan.
Mulltant: Jag kommer ihåg vår betalda från förr, men idag finns förstås inte ens ekot kvar. Som du säger, man måste ju lära sig för att gå vidare på ett bättre sätt, och det är vad det handlar om nu.

Ja, ta ett nytt beslut, idag och imorgon. Belöningen kommer! Det är den första tiden som är värst. Styrkekramar!

Du kan själv bestämma att detta är den gången du slutar för gott. "När du fattat det du vet är det rätta beslutet, ifrågasätt aldrig nånsin det beslutet". Eller hur?

santorini! Känns härligt i dag. Muränan och Sisyfos, jag fattar nya beslut varje dag, men det känns också rätt att inte nu inte ifrågasätta beslutet att lägga ned A för gott. Jag gör båda sakerna så blir det båda hängslen och livrem. I dag skiner solen, hoppas ni också får njuta av vädret!

I dag var jag hos alkoholhandläggaren på beroendeenheten i min stad. Detta var tredje veckan. Förra gången undrade han hur jag vill att det skulle vara nästa vecka vi träffades. Jag sa att då vill jag ha fattat ett beslut att lägga ned alkoholen. Och så är det idag, Dag 1 och jag ser att många skriver en rad varje dag till att börja med och det ska jag också försöka göra. För några veckor sedan gav jag mig själv chansen att styra alkoholen. Det skulle vara 0 procent i vardagen och tillåtet fredag och lördag men däremot inte dricka på kvällen i min ensamhet. Av fyra veckor gick det hyfsat två, men jag insåg att jag är helt körd på att ha kontroll. Jag fick en chans men tog den inte, beroende på att jag inte kan. Så nu får det vara slut och jag känner mig glad och stark i dag. I morgon ska jag vakna nykter vilket sannerligen inte varit fallet senaste månaderna. Så på det igen, känner kämpaglöd så ny börjar en ny resa. Hälsar till er alla kämpar, jag har läst mest varje dag och följt era historier.

träningstanten52

Ska läsa din tråd i helgen när jag har mer tid. Men helt rätt använd både livrem och hängslen tills du vet vad du behöver! Och nu har du bestämt att det ska vara slut. Ha en trevlig vecka och nyktra dagar framöver!

Tack träningstanten för din kommentar. Vaknade 5 i morse, men det gjorde inget. Hade sovit med kvalitet i 5-6 timmar och jag gick upp och kokade kaffe i stället för att ligga och dra mig som jag brukar göra. Njuter av nykterheten, nu ligger en dag framför mig som jag kan fylla med vad jag vill eftersom alkohol inte ska finnas med i bilden.

Fint att du är på banan igen! Ja, ibland behöver man kanske pröva och verkligen se att man inte har kontroll. När sug och tankar kommer, så har du nu något konkret att gå tillbaka till som kan motivera dig att fortsätta vara nykter.

Skickar styrka

Tack Muränan du kloka! Det känns riktigt bra i dag, har sovit 7,5 timmar kvalitetssömn. I går gjorde jag en bra sak, gick till en ny AA-grupp. Jag tvekade, gick ut och backade bilen får att åka därifrån, men tänkte att va faan har jag åkta ända hit får du skärpa dig och ge detta en chans. Gruppen var kanon, kände mig direkt hemma och är så glad att jag nu har en grupp jag kan gå till två gånger i veckan för att hålla mig på banan. Ute lyser solen!

Ja Muränan, har tänkt mycket på min nya grupp och det var en stor överraskning att den kändes så bra på en gång. Håller jag fast där känns det som om mina chanser att stanna på banan ökar betydligt. I kväll ska jag köra bil så det känns lugnt.