Idag mår jag fruktansvärt dåligt! Inatt sov jag kass. Ångest över alkoholintaget som varit under lång period! Sista tiden har varit värst! Sagt och gjort så många dumma saker!

Denna tråd kommer jag ha lite som en dagbok! Första dagen på min resa, börjar idag.

Läst otroligt mycket i andras trådar och fattar mod!

Mia-Pia

Trött är rätta ordet, lite små sur och irriterad är känslan!

Träningstanten52 : Jag orkar inte falla igen därav orkar jag inte ha kortsiktigt mål :( har provat det. För varje gång blir det värre! Orkar liksom inte börja om. Längtan efter ett annat liv är så stort, där av mitt nya beslut.

Ofta kommer suget på em! Håller i sig ett par timmar för att sluta i lycka på morgonen!

Har haft sådan ångest av mitt drickande.
Har provat att minska, det går en gång sedan är jag tillbaka på ruta ett som innebär öl och vin i tid och otid! Blir för full, säger tokiga saker och ångrar mig.

Av min tråd framkommer inte alla gånger jag fallit innan denna trådstart.

Styrka till alla där ute!

Mia-Pia

För jag har gjort detta val, så fort de negativa tankarna blommar för fullt ändrar jag fokus. Det är inte ett dugg synd om mig. Jag har gjort ett val som jag vill göra.
Detta är tankar för dagen, dag 20

Lista på varför jag valt att helt skippa alkohol
* A är en lurig fan som vill mig illa
Det går åt skogen varenda gång! Nästan det är det som är det luriga!
Jag får ångest, blir trött, seg, orolig, kan inte köra bil, förstör mina barns liv, säger fel saker, bråkar, skriver fel och elaka saker på ex fb, blir egoistisk, orkar inte med vardagen och jobb i längden, får flykt känslor, sårar andra, sover dåligt, skäms...

Vill ha mer av livet, vill ta hand om mig, ge mig vila, få styrka!

Allt bra till alla där ute!

Mickenolla

Bra med att tänka igenom allt negativt med spriten den är en förädisk dryck och ofta manipulerar den hjärnan, nu har du varit duktig så en liten stänkare skadar väl inte. Jag sitter här och har lagt minstingen och frugan är hos en kompis och vinar. Jag har inte direkt någon sug efter öl men jag känner mig bara så tom inombords. Jag borde vara lycklig att jag tagit tag i mitt liv och bestämt att var nykter förhoppningsvis mycket länge. Nu är det den tredje fredagen som jag är nykter och det ska den också få vara. Dag 19 har snart passerat utan öl. Trevlig fredag till alla.

träningstanten52

Bra gjort, du känner nog dig själv mycket bättre än någon annan. Så klart att det ibland kan vara bra att man eliminerar alla möjligheter att misslyckas. Jag vet av erfarenhet det är trist när man inte lyckas!
Ha en fin helg utan alkohol.

MiaPia, tycker du gör helt rätt val och det blir en vana att inte dricka. En vana att inte få det där vinet efter en jobbig dag. Det behövs liksom inte heller. Och listan, återvänd till den då och då. Vem vill drabbas av oro, ångest, skam och skuldkänslor.?

Mia-Pia

För att ni kommenterar! Det värmer!!

Igår kväll kämpade jag! Timme för timme! Suget höll i sig hela långa kvällen :(
Jag var så trött, sur och grinig.

Mannen drack öl med en vän och jag ville bara försvinna!

Jag höll mig undan och var med mina barn. Det kändes bra!

Idag är en ny dag, bättre än på länge! Just för att jag inte föll för frestelsen som var himmelsk stark!
Idag känns det lätt igen :)
Kaffet smakar gott :)

Mia-Pia

Och inser vilken kamp jag faktiskt för! Har läst en artikel i DN av Markus helius (läkare som forskat på beroende)
Han har även skrivit en bok om hjärnan och beroende. Skrämmande läsning :(

Jag hoppas ändå att nya vanor ska uppstå och att tankarna på A ska försvinna mer!
Nu jagar tankarna mig! Dag som natt.

Helgen är iallafall över som innebar många lockelser och hjärnan som hela tiden vadslår!

Mia-Pia

Som nu känns skönare än helg! Antagligen för att jag upplever helgerna som jobbiga, har inte hittat nya rutiner än. Helgen blir som vardagen fast nu är vardagen mer behaglig :)
Mår hellre bra fem dagar än två;)

Status för dagen, bra! Men är så ofantligt trött bara ofta dövade jag just tröttheten med vin eller öl förut.

Keep It up!!

jas75

Du skriver så bra. Du verkar verkligen ha insikt i din problematik! Många kloka reflektioner. Heja dig ☺

jas75

Vad roligt :) Visst är det förunderligt det där med rutiner. Som människa är vi ju vanedjur! Sedan jag slutade mitt destruktiva drickbeteende så har jag så mycket tid. Ska vara nykter länge för att hitta/skapa nya rutiner. Styrkekramar ☺

Mia-Pia

Herregud vad gör man med den nya tiden!? Du inger styrka att ge det tid till att hitta och att nya vanor ska uppstå! Längtar dit!

Dagens status dag 24, ha ha vad lite det låter :) men känns som en evighet :(
Dock känns jag stark i min vilja även om suget kommer över mig. Tycker ofantligt synd om mig, ha ha igen! Vilket trick hjärnan vill spela!
Är överlag trött, irriterad och sur.
För att i nästa andetag känna att himlen är ljusblå inte djupblå som annars efter några öl. Eftermiddagen är lagomt sköna inte överdrivet hårda som efter några öl.

Behovet av att sätta gränser och stå upp för mina behov ökar inte att jag kör järnet huvet i kaklet allt för alla efter några öl.

Jag har ingen nattångest eller paranoia för polisbilar.

Nu går jag mot fjärde helgen nykter och lite även om det är lite smyger sig en vana in att vara just nykter på en helg.

Ett hopp tänds om att det går!!

Heja alla där ute! Kan jag kan ni!

Mia-Pia

Ja så känns det idag :)
Vill välja att se allt bra! Ta plats och tycka att jag är bra som jag är. Det hjälper ju faktiskt att vara nykter till att komma till insikt och förändring!

Mia-Pia!
Nu ser jag parallellen i ditt svar till mig. Vi är som alla andra, suget finns där, tanken på självmedicinering när stressen smyger sig på är så stark.
Men, jag önskar dig, mig och alla andra att vi klarar av att inse att det suget faktiskt bara är tankar. Och tankar kan man släppa. Vi skall hålla ut!

Mia-Pia

Och att aldrig dricka det första glaset tror jag är en väg!
Tack för svaret gorm

Det verkar som om du bestämt dig. Det är ett bra beslut, så gjorde jag med efter en massa försök till att minska. Det med partnern tycker jag är det lurigaste. Vi har alltid triggat varandra på medvetet men säkert omedvetna sätt med. Min sambo har tänkt sig ett år nykter. Vi får se.. Men huvudsaken för mig är att han inte dricker nu i alla fall. Tänker på dina barn.. Du är smart med att ta tag i problemet nu så du slipper stå till svars senare i livet. Dvs när barnen är större blir det mer skamkänslor med kompisar, ev pojk-flickvänner osv. Jag tror på dig och att du har styrkan till att klara dig. Men om din partner ska dricka så kanske hen kan visa ännu mer hänsyn? Ska inte lägga mig i men hemmet är ju fristaden och svårt att värja sig mot sug om det dricks hemma. Men var och en vet ju så klart bäst. Bra kämpat :) Styrkekram <3

jas75

Min sambo är måttlighetsdrickare. Jag har tyckt & tänkt att det är ok att han dricker. Har aldrig rört hans a. & inte tyckt att det har varit jobbigt när han gjort det. Men jag har kommit på andra tankar, nu har vi ett a fritt hem. Speciellt med tanke på barnen. Vi ska inte bidra med minsta lilla oro ang öl i kylen ''tänk om lr när mamma dricker nästa gång'' Vill inte skapa otrygghet hos mina barn. För de ser allt. Kämpakramar ☺