Nu har jag nått den totala botten! Drack igår och fick den briljanta idén att göra banana split. Hade ingen glass hemma. Tog bilen in till samhället. Körde åt helvete för fort åkte fast, de tog körkortet direkt. Fick lämna blodprov för de fick inte igång blåsprogramet på datorn. Jag mår fruktansvärt dåligt idag, ångest skam skuld. Jag är en världelös människa. Vad ska jag säga till mina barn när de kommer på måndag. Hur kan jag sätta mig i denna situation? Jag skäms. Jag är bipolär. Har brottats med alkoholproblem i två år nu. Går på beroendeenheten cra i min stad. Sedan i augusti i fjol. Har haft lång nykterhet bakom mig. Men igår drack jag. Varför? Vad händer nu fängelse?? Fotboja? Jag är livrädd. Berättade för mamma å särbo idag. Pratade även med min behandlare..... Å en go vän. Alla älskar mig fortfarande å vill hjälpa å stötta. Men jag älskar inte mig. Jag är 40 år då beter man sig inte såhär! Gruvar mig inför ex makens reaktion å barnens... fan oxå! Jag behöver hjälp.....

jas75

F-n vad jag är nervös! Tur vi ska handla mat ikväll, få nått annat att tänka på. Tror jag ska köpa tekakor för att lyxa till kvällsfikat lite. Håll tummarna för mig att det inte är allt för högt. Suck

mattiasheja

Du kommer nog aldrig förstå varför skulle jag tro. Men det viktiga är väl nu att aldrig göra om det. Det som är gjort är gjort.

Nåt så jäkla dumt som att köra full gör ju ingen nykter människa. Det är ju bara så det är. Ingen ursäkt förstås, men det är en förklaring. Jag har också kört berusad. Förstod först i efterhand att jag måste ha varit det. Tacksam för att inget hände. Och jag skäms också och förstår inte, men man är ju inte helt närvarande när det händer. Hoppas du får ett bra besked. Och sen får du väl se det som den ögonöppnare du behövde. Du har varit nykter rätt lång tid nu. Var stolt över det.

Alla gör vi misstag och vi dömer oss hårt själva. Jag är likadan, allting är mitt fel. Vi är inte unika. Ja det var dumt att köra när man druckit det har vi konstaterat, du vet det, alla vet det men det viktigaste var ju att du inte skadade någon eller dig själv. Även om man är i ett mörker just nu så går det mesta att fixa om man VILL och har styrka och bra hjälp runtikring. Det verkar du ha. Jag är själv in big shit så du är inte ensam. Oavsett vad provet visar så går det att lösa. Håller tummarna för dig. Och du var lite snällare mot dig själv du är bara människa. Som sagt jag är också en person som dömer mig och mina misslyckanden alltför hårt.

jas75

Är det nu vill jag lova! Tack för alla kloka ord. Känner mig inte fullt så ensam. Nu måste jag rusa om jag ska hinna med bussen. Kram

Jag känner många med mig som förmodligen inte blåst rent dagen efter, vid eventuell kontroll. Framför allt vi som bor på landet och inte har kollektivtrafik. Så klart ännu viktigare att vara rädd om körkortet. Men som en nära vän till mig sa " Han skulle aldrig sätta sig i bilen efter några öl, men när han är utan minne vet han inte vad som händer. Vet att det inte är en ursäkt och som tur, är denna vän också är nykterist nu. Jag hoppas det går bra för dig oavsett promille. Du är värd ett bra liv. Och du har tagit stegen mot det. Kram

jas75

Miss lyckad. Jag känner faktiskt själv numera att jag är värd att få må bra. Det är en skön känsla.

Mimmla ja de tog blodprov för blåsgrejen ville inte koppla upp sig mot datorn. Sedan så blev mitt blodprov inte ivägskickat på en gång utan en vecka senare av rent slarv.

Ja vad visade nu provet då? Hela 1.5 promille :( Inte helt oväntat, då jag dels bränner långsamt har alltid gjort & jag är gbp opad. Då går alkoholen ut snabbare i blodet än om man har en ''vanlig'' mage. Poliskvinnan jag träffade var jättefin, tyckte att det var ett bra initiativ att jag sökt för alkolås, det visar på att jag tar ansvar & att jag vill göra en förändring. Samt att det var bra att jag går på Cra det är en alkoholbehandling. Den slutar i augusti. Känner jag då ett behov kommer jag göra en ansökan & utredning för att kunna åka på behandlingshem. Nu är det bara att vänta på åklagare & få veta om det blir böter lr rättegång. Tydligen så är inte grov rattfylla spec högprioriterat så jag skulle ställa in mig på att det kan ta månader, suck! Jag vill ju veta nu! Men men, det är bara att fortsätta på den inslagna vägen. Nu kommer det jobbiga, att berätta för de mina, kurator & alkoholbehandlare om promillen. Tungt. Men jag känner inget sug lr behov av att dricka alkohol iaf. Det känns skönt. Livet är nog så mycket upp & ner än att jag ska sabba det med alkohol!!

Levande

Måste vara hemskt att gå och vänta så måste vara hemskt. Samtidigt har det ju kommit någon gott ur eländet, du har tagit tag i dina problem.
Starkt av dig att berätta om det och tar tag i problemen
Så kram och styrka till dig

jas75

Tack kramar å styrka får jag aldrig förmycket av :)

Ja det jobbigaste är att inte veta. Ge mig ett straff så jag får deala med det göra rätt för mig & gå vidare. Trodde aldrig jag skulle hamna i denna situation:/ Men alkohol i kombination med meds är inte lyckat

Evangeline

att du tar dig igenom väntan på promillehalt och påföljd och sådant med vad som verkar vara ett nyktert lugn och svarar så klokt och omtänksamt i min och andras trådar. Själv hade jag kanske valt att spä på ångesten ytterligare genom att dricka mig medvetslös en eller flera gånger till efter en sådan sak och på så vis ytterligare spätt på mitt självförakt..
Jag har också kört rattfull för många år sedan men inte fastnat i poliskontroll. Däremot krypkörde en granne som känt igen mitt regnr efter mig hela vägen hem och konfronterade mig utanför mitt hus. Skammen för detta är fortfarande så total att jag än i dag inte kan snudda vid det i tanken utan att jag håller på att sluta andas. Minns inte om jag valde att dränka skammen, men antagligen gjorde jag det. Med besked.
Å andra sidan, hade jag åkt fast och blivit av med kortet redan vid det tillfället kanske det skakat om mig långt tidigare och jag kanske inte hade suttit här med min dag två-ångest... Min kropp och mitt liv och mina barns liv- och allt! - hade kanske sett annorlunda ut om jag hade fått en rejäl smocka av samhället redan då?
-Saker man kan älta. Men nu ska jag påminna mig om att vara i nuet igen. Hoppas du får en fin kväll med lugn och styrka! Det kan ju bara bli bättre framöver!

Instämmer med vad Evangeline skriver. Så bra jobbat att inte ta till alkohol i denna orostid. Nu vet du. Det talar nog till din fördel om du har gjort nåt åt missbruket innan du måste.

jas75

Trots den höga promille halten, hade jag en väldigt bra dag igår :) Kärleken jobbade sent men hade skickat blombud till mig. En vacker rosa bukett ? Tjejerna på arbetsträningen tog ut mig på middag & presenter. Där har jag fått vänner för livet, vi tre hade skitkul. Jag känner mig verkligen som en av dom. Jag har varit ärlig från dag ett med dom. Har varit nervöst & jobbigt ibland men har alltid möts av förståelse & en önskan om att veta mer. Medans jag varit där & speciellt de sista veckorna har jag kommit till insikt att jag är värd att må bra, medicinen verkar äntligen landat rätt efter många års prövande. Jag mår bra & behöver inte alkohol längre, det var ingen bra medicin! ;) Nu ser jag en lång nykterhet framför mig tills att allt är utrett ang rattfylla & det straff jag kommer få. Sen får jag se hur det blir med a. Har inget ''slutdatum'' lr önskan om att bli full igen. När jag hade sex månaders nykterhet fanns det alltid en viss längtan att kunna bli det. Smockat som du Evangeline skrev om det var det jag behövde för att vakna upp!

Visst är det skönt att nykter kunna ha kul men som du säger så är alkoholen den sämsta medicinen ever. Nu vänder det för dig

jas75

Ja helt underbart att sitta på krogen skratta surra & inte en enda gång önska att det var vin i glaset. Timmarna flög förbi.

aeromagnus ja det har vänt! Livet leker

jas75

Tack alla här inne. Utan er hade jag inte kommit så långt på så kort tid. Jag har tagit till mig era råd. Vårdats när någon haft det tufft & känt glädje när det går bra. Detta forum är guld värt. Skulle gärna ställa till en fest för er alla! Kärlek??

Evangeline

Snyggt jas75! En sån styrka du hanterar det med!
Jag är imponerad…och det är så bra att du är här och berättar.
För vem vet? Du kanske även har tagit den där smockan för mig och många andra, lite grann och på sätt och vis i alla fall, genom att påminna.
Det kunde lika gärna ha varit jag och det kunde ha slutat mycket, mycket värre än det trots allt gjorde för dig.
Jag är stärkt av din styrka just den här dagen.
Tack för det!