Är 38 år och har insett de sista 2 åren att jag har svårt att ha en sund relation till vin. Det är alldeles för viktigt och det blir för mycket och för ofta. Det är något jag diskuterar med min man. Det får mig att må dåligt, skämmas och gör livet sämre.Jag vill inte överföra några dåliga vanor på barnen och har bestämt att det enda rätta är att sluta helt. Och nu. Har jättesvårt att vara måttfull och "avslappnad" så tror att ett liv som helnykterist är det enda rätta för

Jag tycker själv att jag har dålig karaktär och behöver extra stöd för att hålla detta löfte så kommer läsa och skriva här. Hjälper massvis att se hur många som vill ändra livsstil.

höstlöven

Känner att det börjar bli lite väl mycket nöjdhet här. Måste påminna mig om vad detta beroende lett till i mitt liv. Får inte få för mig att läget är lugnt. Kommer försöka börja bena och skriva ner min historia. Iaf det jag vågar erkänna.
Börjar i nutid. Förra sommaren drack vi vin nästan varje dag. Efter semestern hade jag abstinens och ångest. Jag såg min syster, pappa och svärfar ha samma beteende. Vad får barnen växa upp i kände jag..Enorm ångest. Drog ner några veckor. Började känna att detta har utvecklats till ett beroende. Detta var ett år sen. Detta året gick det över styr...

Leverjag

Å, det är så svårt med den där delen av oss som vill ljuga och smussla. Den andra delen måste verkligen vilja, för sin egen överlevnad och lycka och det verkar inte vara det lättaste att komma fram till..

Du kämpar på så bra och reflekterar mycket. Det gick ganska fort för mig med, ca ett år från att det var normalt till ett tydligt beroende. Men beroendet hade jag ju jobbat mig fram till under många, många år. Det behövdes bara lite extra och oftare så tippade jag över kanten.

Känns det svårt för dig att skriva om jobbiga situationer med A? För min del måste jag tvinga mig att se och minnas en del. Jag är superbra att förtränga sådant och minns ju heller inte riktigt. :-(
Vi vet att det bör utför om vi fortsätter, hur sugna vi än är. Som någon skrev här; Om det var nötallergi eller broccoli skulle vi fortfarande bete oss så då?

Kram på dig. Ännu en nykter dag
(Varje dag tänker jag på hur kroppen får en bättre chans att läka, städa ut och få ordning igen)

höstlöven

Jag kan se minst 13 års riskbeteende. Men inget som jag någonsin sett som beroende eller missbruk. 9 års missbruk nu när jag ser tillbaka. I den meningen att alkohol använts som avkoppling. 1 1/2 år när jag blivit medveten om det och kännt att det är ett problem. Tror det också är kopplat till att jag fått barn och ställer helt andra krav på mig själv och vad jag vill ge dem för uppväxt.
Finns mycket som hänt och gjorts under de här åren. Vad som lett till vad har jag ingen aning om. Det finns några saker jag skäms för rejält. Får se om jag får mod att sätta dem på pränt... nu finns dem i mitt huvud

höstlöven

Blir snart galen av all stress. Blir bara värre och värre och jag får panik av att jag inte har nåt sätt att koppla av. Hjärnan går på högvarv,
dubbel dos antideppressiva. Det känns som att det enda sättet att få vila från sig själv skulle vara att få dricka vin. Hör ju hur sjukt det låter men det känns som om jag inte får göra det kommer jag stressa ihjäl mig. Känner mig verkligen nere nu.... Måste hitta ett substitut till vinet. Stressen är kärnproblemet jag vill fly från helt klart. Hjälp!!!

Leverjag

Yoga, mindfulness/meditation!!

Varmt bad, andas långsamma djupa andetag med mage och hela bröstkorgen, fokusera på andningen, hur luften går in och ut. Kom tillbaka till andningen nör tankarna far iväg. Gör detta i minst 10 minuter. Gärna med lugnande musik i bakgrunden. Alternativt gå en lång jättefort promenad och fokusera på det just där, inget annat.

Puss från en som verkligen hatar stress. Har fått nog och tillräckligt av det!

höstlöven

Hade bestämt mig att köpa vin idag. Orkar inte mer. Måste få stressa av. Men vann på Systembolaget och bestämde mig att slåss mot vanan. Men köpte glögg istället. Starkvinsglögg....
nu är jag nöjd och lite glöggig. Ser det inte ens som ett misslyckande. Bara s himla bra. Kanske just det som visar hur illa ställt det är. Eller så är jag bara mänsklig. Ingen ångest inga tokigheter. Får se imorrn hur det känns..

Leverjag

Hur mår du och vad tänker du idag?

Om du vill fortsätta ändra på dina alkoholvanor hoppas jag att du tar nya krafter och fortsätter på det som du påbörjat. Risken verkar fortfarande stor att du använder A för att varva ner och det kan ju bli ganska ofta om man har mycket press i livet. Du vet bäst själv.

Stanna kvar i forumet, är mitt tips.
Kram

RaniLee

Du behöver inte börja räkna från ett igen. Såg att några räknar typ 21-1 och det verkar vettigt, att få visa även återfallen. För de allra flesta tar sig några återfall på vägen mot nykterheten. Ta kontakt med beroendemottagningen, där kan du få hjälp med Naltrexon tabletter mot alkoholsuget. Stressen kan prova att gå bort, gå, gå gå så kommer även kilon att förvinna som en bonus. På Yotube finns vägledd meditation du kan lyssna på liggande med hörlurar. Spikmattan har hjälp mig att varva ner och komma till ro.

https://www.youtube.com/watch?v=salU4-XsqZw
https://www.youtube.com/watch?v=ryJ8-icSBo8

Kärlek och ljus till dig Höstlövet!

Leverjag

Var är du höstlöven? ?

Hoppas du tittar in och ger ngt livstecken ifrån dig snart i alla fall. ;-)

Kram

höstlöven

Fina underbara Alkohjälpens medlemmar.
Livet är så konstigt. Har haft en bra höst. Bra på det sättet att jag inte varit full. Bra för jag har varit en närvarande och nykter mamma. Och tydligen.behövde jag inte Alkohjälpen då. Har köpt gymkort. Har tränat och jobbat järnet. Men jag lääääängtar efter att gå in i dimman. O nu är det jullov. Ni som minns så var det nykter till jul som gällde.
kompromisserna kom i slutet av november. Började köpa starkvinsglögg. Hmmm glögg är vl inte vin.
Vet inte poängen med detta inlägg men summa summarum jag vill berusa mig. Men jag har lärt mig en hel del i höst

Leverjag

Hej höstlöven!

Tack för ett livstecken. Du verkar må bra. Och du är nöjd? Du vill berusa dig men känner att du dricker med kontroll.? Så skönt. Om det blir oftare och större sug är det bra att hänga här och skriva om suget.

Kram

höstlöven

Som många andra blev det bakslag. För min del är det aldrig några allvarliga berusningar men i alla fall... känns som det slår sina klor runt mig. Precis som rökning..

höstlöven

Såg att jag gick med för 6 månader sen. Det gick inte så bra. Det trappades upp igen och alla insikter var som borta. Det blev inte så mycket men ofta istället. Jag vill inte vara styrd av A jag vill vara fri. Men det klarar jag inte om jag inte bryter helt. Så nu har jag gjort det. Dag 1 har precis börjat

Ja, det är inte för sent att börja om. Och det slår klorna i en. Påverkar både kropp och själ. Väldigt mycket bättre utan faktiskt. så välkommen tillbaka!

höstlöven

Stark stark beslutsamhet att leva helt utan A nu. Suget kom redan vid lunch men den här ggn gick jag in i känslan och lät den vara där. Jag kände mig nästan tacksam att det hade börjat för det innebär att jag är på väg till andra sidan. Kändes faktiskt enklare att hantera suget då och det gick över fort. Även börjat skriva en egen dagbok.

Tack för.allt stöd

jas75

Det tror jag är bra. Att man över tid ser hur man beter sig. Ett mönster börjar skönjas. Då är det oxå lättare att se vilka triggers man har. Bra jobbat med suget. Trevlig helg ☺

höstlöven

Dag 3 och dividerandet är på högsta nivå. Vill vill dricka. Usch va hemskt att leva utan a. Kanske bara ska ta en kort period... trött på mig själv.