Jag har läst härinne flera veckor. Först nu vågar jag skriva själv. Jag har försökt låta bli vinet i flera år. Det blir 3-5 glas varje kväll. Nu får det vara nog. Jag mår inte bra av detta, och barnen börjar bli så stora att de snart kommer märka att något är fel. Min äldsta sa för nåt år sedan " mamma, du måste verkligen gilla vin, du dricker det varje dag". Då var hon 9 år. Jag har barnen varannan vecka och sedan skilsmässan för några år sedan behövde jag inte längre smyga. Så träffade jag en ny man för drygt ett år sedan, och jag förstod tidigt att han var som jag och att jag inte borde välja honom. Men det gjorde jag. Och plötsligt var jag den i relationen som drack " lite". Jag var den som sa "inte mer nu va", eller " hur mycket har du druckit egentligen". Och på nåt sätt började jag genom honom se mig själv utifrån. Han somnar vid tv. Jag vänder mig om i sängen för att slippa lukta på hans alkoholångor när han andas....
Jag har föreslagit flera ggr att vi inte ska ha alkohol på vardagarna. Det håller inte, kanske en dag eller två.
Så nu är jag både beroende och medberoende. Vi har av helt andra skäl bestämt oss för att bli särbos i sommar, jag flyttar ut. Det blir nog bra. Då får jag chansen att komma på fötter utan att behöva dras med i hans göranden. Tills dess ska jag vara stark och hela min kropp. Jag vill inte dricka mer, jag vill leva ett liv här och nu, finnas för mina barn och mig själv!

Starkt av dig att komma tillbaka Sattva. Ja, gör ett nytt försök. Du har också haft en period i ditt liv när mycket förändrats. Kanske blir det lättare att stå fast vid beslutet nu.

Senaste veckan har gått bra. Har inte haft så mycket tankar på alkohol. Trodde jag skulle trilla dit i helgen, men jag klarade det trots att särbon hade köpt vin. Jag sköt upp det första glaset o sedan var klockan så mycket att det kändes för sent. Har inte lidit så mycket av att han druckit vin. Pratat med honom om min oro för mitt egna drickande och även hans. Han ser inga problem, han vaknar pigg o utvilad oavsett. Att jag säger att mängden han får i sig på en vecka överskrider det som man som man kan dricka utan skador, går inte in...men nu har jag sagt vad jag tycker och han har sagt att han ska köpa flaskor istället för boxar, så har man iaf koll. Vi får se hur nästa helg blir. Helst hade jag velat han avstår men jag varken kan el vill tvinga honom.
Jag är iaf glad över min vecka jag lyckats!

Starkt jobbat att hoppa över trots att det bjuds. Svårt det där att han inte kan tänka sig att avstå. Men det går ju verkligen inte att tvinga någon. Synd också för den delen tycker jag som nu återigen haft några nätter ((och dagar) opåverkad av alkohol och känner hur underbart det är att sova utan alkohol. Det missar han. Men du kan avstå själv Sattva, även om det är svårt. Ger dig lite styrkekramar till helgen!

Nu var det ett tag sedan jag var inne men fick en lust gå in...och just denna dagen har du hälsat på! Så är det med energier!!!!
Det är BRA här!!! Sedan slutet av maj har det vänt o jag har antingen hållit uppe helt eller druckit lika mycket på en helg som jag innan gjorde varje kväll... Jag vet inte vad som hänt, jag fick kanske bara nog. Men insåg att helt utan bara skulle leda till senare frosseri. Detta funkar bra. Jag vet att det kommer komma tuffa tider, men just nu bara njuter jag av min frihet!!!
Hur har du det själv?

Tuffa tider kommer vända, och med din stora självkännedom är jag helt säker på att det kommer vända rejält. Ha tålamod och tillit! Sinnrsrobönen är inte så dum. Acceptera det man inte kan förändra, och förändra det man inte kan acceptera. Medicin, ja varför inte? Om det hjälper dig att komma vidare? Det är inte heller för evigt. Enligt buddhismen är smärta en del av att leva...något vi inte ens ska sträva efter att undvika. "Smärta är ofrånkomligt, lidandet är frivilligt".
❤❤❤❤❤❤

Ja jag har det helt enkelt fridsamt! Inombords. Utombords är det samma liv, men en helt annan känsla. När jag väl släppte och kapitulerade att försöka forma det yttre så släppte allt! Jag har kommit närmare mig själv och mår bra.
❤❤❤

Ja kanske det. Har landat. På något sätt började den processen när jag fick fast tjänst där jag verkligen trivs. Här stannar jag, är inte ständigt på väg...
Skönt du är på väg åt rätt håll!!!!
???