Hej!
Jag är ny här å har suttit och läst igenom detta fantastiska forum! Jag är en 40-årig alkolist och drickandet har gått överstyr. Ångest och demoner. Jag älskar vin. Men jag vet att vi måste lämna varann för gott om jag ska överleva. Jag har bestämt mig och tagit ett beslut, i helgen blir en vit helg utan baginboxen. Har ett jobb som jag sköter, men när jag är ledig så dricks det jämt. Går inte så ofta ut jag sitter hemma antingen själv eller med mannen som oxå gillar alkoholen. Jag somnar i soffan, vaknar mitt i natten och fortsätter dricka, sådär kan det hålla på i flera dygn. Blir abstinent, skakig, svårt att gå, värk i hela kroppen. Men den här helgen ska det inte drickas en droppe, min önskan är att det ska fungera och jag får uppleva en nykter ledig helg, minns inte när det var sist......det ska banne mig gå med små steg och realistiska mål!! Va rädda om er!

Wicca

Haft en bra jobbhelg! Idag har jag varit nykter i 45 dagar? I början av den här resan satte jag upp mål jag skulle klara mig igenom, väldigt små steg i taget. Klara en timme nykter, en dag, ledig dag, en helg osv. Att inte köpa hem alkohol och utsätta mig för frestelser......Ett långsiktigt mål är 90 dagars nykterhet och idag är jag halvvägs dit?? Känns väldigt bra och för var dag som går känns det som inget annat alternativ än att vara nykter finns för mig, blir som ett naturligt inslag. Mår bra i kroppen och knoppen, hälsofördelarna är många. Jag kör vidare på min plan! Är otroligt glad att jag den där kvällen hittade detta forumet, otroligt bra och det är ett himla bra stöd!

Hoppas er helg varit bra?

Wicca

Vakna upp till regn å rusk, hade faktiskt ställt klockan för å komma iväg till gymmet! Ägnade en och en halv timme där sen hem äta å duscha. Behöver göra något åt vikten *huh* väldigt svag för godsaker och det har satt sina spår! Det märks att ju äldre man blir desto svårare är det att plocka bort dom där överflödiga kilona. Nåväl nu skiner iaf solen och jag ska bege mig ut å få lite energi av den? Idag är jag nykter för jag vill, för jag kan, för min skull?

Wicca

Tack Äntligen fri, min förhoppning är att jag ska klara av och leva ett snällt och friskt liv?

Dagen började på gymmet, känns förbaskat bra efteråt??
Väl hemma med kaffekoppen å datan i knät så blev jag påmind om en resa vi ska åka på i sommar, en veckas semester. Hamnade i flygbolagets taxfreebutik..... kommer fort på mig själv att där sitter jag å bläddrar bland massa spritsorter, vin till bra pris såklart..... Va f-n!!

Drämde igen datan med ett bonk, tappa upp ett bad, tände ljus och satte på lugn musik och försökte komma till ro..... kände mig helt plötsligt sönderstressad och klurade inte ut att hitta nåt vidare lugn..... känns blä å stressigt nu bara, tankarna maler! Det sitter en ful rackare på axeln å viskar.... där kan fulingen sitta tills h*n ruttnar, jag ska va nykter idag oxå!
Peace&Love ☀️

Wicca

Ja du Vilja min önskan är oxå att kunna göra så, bra jobbat av dig???

Då har jag varit nykter 7 veckor, elr 49 dagar..... För mig är det wow! Har under den här ändå korta tiden kommit till insikt och kunnat handskas med saker jag innan skulle bedövat bort och begravt, jag försöker vara ärlig mot mig själv.
Jag har berättat för min stora dotter om detta med att vara avhållsam och blev positivt bemött *puh* Däremot har det tagit emot att tala om för sonen( som oxå är vuxen) han är en av personerna som jag gjort väldigt illa tack vare A tyvärr. När han va hemma i påsk och sov över så tänkte jag prata med honom men fick inget bra tillfälle ( skyller jag på) Igår talade vi i telefon och då frågade han om min nykterhet ( storasyster hade berättat) Jag förklarade för honom och han sa: Bra morsan det här fixar du! Han hade varit orolig för påsken då han va hemma.
Det känns både väldigt bra och inte att dom äldsta vet om samtidigt som det skrämmer mig.

För tänk om..... nej tänk inte så mycket.... värna om det här ta en dag i taget.... va ödmjuk mot dig själv, ja så ska jag fortsätta idag!

Kraft till er andra goa kämpar därute?

Wicca

Startade dagen med en och enhalvtimmes yoga på gymmet. Något som jag aldrig testat på förut men det tilltalade mig så dit går jag igen nästa gång tillfälle ges.
Det här är 8:e lördagen på raken jag upplever nykter ..... påtår på den??
Härligt väder fast det blåser, planen var en grillning men liiiiite för kyligt ännu så det får bli grill på balkongen..... den goda maten ska sköljas ner med Cola Zero, passar mig fint en lördag som denna!

Trevlig helg på er☀️

Wicca

Nu har jag varit nykter i 8 veckor eller 56 dar =)......Det känns skönt och ju längre tiden går desto mindre (känns det som) fokuserar jag på alkohol. Försöker i möjligaste mån hålla mig borta från triggsituationer. Blivit erbjuden vinkvällar, utgångar osv men där har jag sagt nej tack vilket ger styrka i nykterheten, just att få säga nej!
Häromdagen var jag på konferens med jobbet och efteråt skulle vi ha lekar, tipspromenad och sånt och blev indelade i lag. En station bestod av fem flaskor som man skulle lukta på innehållet och sedan skriva innehållet.....det var ju bara alkohol i dom. Korkad tävling tyckte jag även om jag fick alla rätt(såklart) Efteråt var det som vanligt AW men jag tackade faktiskt nej och åkte hem med en kaffe latte på vägen.
Ja som sagt dagarna går och är det något jag är riktigt glad över så är det att sömnen är så himla god, många ggr har jag skyllt på att jag va tvungen att dricka vin efter att jobbat natt en hel helg och kunna vända tillbaka dygnet för att kunna sova på måndagnatten tex. Det gav mig ett stört sömnmönster eftersom jag drack och somnade vaknade mitt i natten drack, somnade osv. Men nu är det ordning på sömnen och jag sover som en prinsessa utan bedövningsmedel tack o lov.
Kör vidare och tar en dag i taget, det gör mig gott!
Kram till er andra kämpare=)

Wicca

Jo jag önskar att jag når dit Äntligen fri =) Idag är det 61 dagar i mitt nyktra bagage och det trivs jag med så fortsätter att ta en dag i taget =)

Wicca

9 veckor har gått och jag står inför 10:e helgen att inte hinka i mig A, det ska ju funka intalar jag mig själv. Har gått av jobbet och har nu en långledighet på 10 dar så ska ta mig igenom den oxå. Förut när dessa långledigheter inföll så drack jag i princip varje dag. Tiden för långledighet ska ju vara vila och återhämtning men när jag kom tillbaka till jobbet så var jag inte ett dugg återhämtad eller utvilad, jag var kaos. Vill verkligen inte uppleva mig själv så igen! Jag kan sakna att avnjuta ett glas(har jag ens gjort det nångång)......men jag saknar inte att häva i mig en hel box somna i soffan vakna som ett vrak, tvunget införskaffa mer alkohol för att "må bra igen".....och så är cirkusen ett faktum. Nä tvi vale. Funderingar har kommit om jag kanske kan prova alkoholfritt vid festligare tillfällen, fast varför det? För min del tror jag det skulle trigga mest så än törs jag helt enkelt inte utsätta mig. Om 40 dar åker jag utomlands.....och där kommer jag möjligen tillåta mig själv att dricka vad jag nu vill, men det är långt dit och tills dess tar jag en dag i taget och tar det lugnt......för min skull!

Trevlig helg!

Wicca

Håhåjaja då va det måndag igen! Igår va en skitdag va mest arg, sur, bitter på det mesta och då kom "den lille jevveln" passligt och tyckte att bedöva med en box vin hade vart det bästa, men si den gubben gick inte! Tycker det kan va skönt att ha en dålig dag nykter.
I morse vakna jag på ett betydligt bättre humör iaf! =)

I början av det här året hade jag ett inplanerat läkarbesök maa att jag är gb-opad och innan måste man lämna blodprover, vilket jag gjorde, men dagen för läkarbesöket avbokade jag för den morgonen va jag så bakis och skakis och säkert t.o.m berusad.
Nu i april var jag iaf och lämnade nya prover för ett nytt besök idag. Så idag kom jag in till doktorn och han sa att mina prover va fina, och t.o.m mina levervärden va bra, dom hade varit förhöjda på det första provet! Jag fick en klump i halsen även om jag är väl medveten om varför dom va för höga. Skönt iaf att få ett kvitto på att kroppen återhämtat sig och är stabil. 67 dagar nykter idag och kör vidare på min plan!

En fin måndag till er!

Wicca

10 veckor eller 70 dagars nykterhet, man kan ju säga som man vill. Jag säger att det känns förbaskat skönt iaf??

Res

Wow vilken bedrift! Förstår att det måste kännas underbart! Härligt jobbat och vilken fin present till dig själv, hälsan och välmåendet! :D
Heja dig och fortsatt lycka till! :D

Wicca

Tack Res?
Ja då har ännu en period av långledighet och högtid passerats utan bedövning. Känns som jag bytt ut bedrövliga berusade perioder mot nyktra friska! Smart val och det känns rätt.
Äntligen verkar våren vara här och den vill jag ta vara på och komma ihåg så jag fortsätter en nykter dag till och håller mig till min plan ?

Wicca

...... har jag nått mitt första mål. Är på god väg och nu varit nykter i tolv veckor. Trodde det skulle bli mer kämpigt och hade målat upp värsta scenariot..... visst får man kämpa emot monster mellan varven men överlag går det bra och jag ser positivt på min fortsatta resa?? Stoppar ännu en frisk dag i mitt bagage som är betydligt att bära nu?

Wicca

Ja min plan höll sig inte riktigt efter 98 dagars nykterhet satt jag där med ett glas vin igen..... stack på semester å att hamna i skiten igen var ett faktum!
Nåväl nu är jag hemma igen och får göra om å göra rätt! Nu tar jag en dag i taget och återvänder till det goda livet..... Peace!