Som många andra här så dricker jag inte "för ofta", men däremot så kan jag inte sluta när jag väl börjat. Jag dricker helt enkelt så länge det finns alkohol. Om jag köpt hem en flaska vin så känner jag ångest när jag ser att den snart är slut och vet att jag inte har mer alkohol hemma.
Jag tycker om att dricka vin. Tycker om att gå ut och äta och ta ett par glas och de gånger jag lyckas göra det så får jag ofta underbara kvällar.
Jag har gjort så mycket dumt på fyllan. Varit otrevlig, osmaklig, blivit omhändertagen och allmänt bara skämt ut mig. Dejter har slutat höra av sig ibland och jag har då förstått att jag varit väldigt osmaklig. Själv minns jag aldrig vad jag gjort och skäms för mycket för att fråga. Jag sticker bara huvudet i sanden istället. Det känns som att jag nu hunnit skämma ut mig inför precis alla i min omgivning. Det finns inga kvar som inte sett mig redlös och pinsam.
När jag är nykter är jag rationell, snäll och glad, så jag förstår inte riktigt själv hur kontrasten kan bli så pass stor.
Jag försöker ofta lova mig själv att nästa gång blir det bara 2 glas vin, sen vaknar jag på morgonen med kläderna på och undrar hur jag kom hem och är livrädd för att kolla min telefon.
Jag vet inte vad jag söker här. Kanske behöver jag mest få ur mig detta inför människor som förstår. Få "säga" detta högt.

Karin01

Drack en flaska vin i helgen, hemma i lugn och ro. Halva i fredags och halva igår. Var precis ute och sprang så det har varit en fin och ångestfri helg.
På tisdag "firar" jag två veckor utan berusning.
Hur är din situation?

Avslutat konto

Går inget vidare för mig tyvärr! Drack alldeles för mkt igår fast jag bestämt att inte dricka alls. Mår inget vidare idag förstås. Ska satsa på en vit månad. Äta sunt och skippa alkoholen. Kommer förstås inte bli lätt men det måste bara gå. Vill/måste sluta helt men måste nog ta små steg i taget. Har försökt tusen gånger förut och misslyckats. Är ju här igen? Tur att det här forumet finns!

Karin01

Jag ska verkligen inte ropa hej för jag har själv druckit till sista droppen trots att jag bestämt motsatsen.
Men så länge vi försöker så är hoppet högst närvarande.
Hur ser det ut runt omkring. Har du vänner/familj som du ventilerar med?

Avslutat konto

Ja, jag är rätt öppen med några i min närhet om mitt drickande. Pratar mkt med min vuxne son som många gånger uttryckt oro över mitt drickande. Alkoholkonsumtionen är rätt hög både i mitt jobb och bekantskapskrets tyvärr.

Karin01

Att du kan ha den öppenheten.
Visst är det märkligt hur det mesta sociala kretsar runt alkohol i vissa bekantskapskretsar? Jag har få vänner som vill ta en promenad eller gå och fika.

Avslutat konto

I mitt umgänge så kretsar det alltid kring alkohol oavsett veckodag. Vet inte när jag var ute och fikade sist. Drack kaffe alltså. Nu är det öl- eller vinfika. Det är alltid ett par glas vin. Undrar om det inte är så att vi vill ses bara för att ha en ursäkt att få dricka lite vin. Det är ju mer accepterat att dricka i sällskap än ensam på kammaren. Vill inte lägga någon skuld på mina vänner och familj för det är aldrig någon som behöver sätta någon pistol mot min tinning utan jag föreslår gärna vinet själv. Tragiskt!

Karin01

Jag tror nog det, att man hittar en anledning att få ta sig ett glas och lägga nån slags dimma över sig själv.
Är det fel tycker ni att unna mig nån slags "belöning" när jag uppnått en viss tid utan en fylla? Låt säga att jag köper något jag länge velat ha. Ni som förstår psykologi bättre än mig, tokigt eller okej?

Linnea Lieto

Jag är som en kopia av dig Karin01. Den enda skillnaden är att numera även dricker för ofta. Var många år så att jag med lätthet kunde sluta efter en dag, och inte saknade alkohol på ett halvår eller så. Men nu är jag fast i skiten. Har provat med allt möjligt men ingenting tycks hjälpa. Jag känner mig dödsdömd men orkar inte söka hjälp. Känns som om det ändå inte kommer hjälpa. Men jag får ju inte ge upp. Det skulle bli så synd om barnen då. Det känns nattsvart just nu. 2dagar nykter och jag bara ältar och ältar. Fruktansvärt att sitta och vänta på nästa tur till helvetet. Kram till dig och hoppas du orkar kämpa.

anonym11208

känner igen mig med, just dessa minnesluckor och denna ångest, Det har dock blivit bättre, tack vare detta forumet. Bara att kämpa på och var inne och läs här.

Linnea Lieto

Har försökt få antabus utskrivet, men enl. läkare är jag en av dem vilkas lever inte skulle tåla antabus. Har käkat campral och revia, men käde ingen som helst effekt av dem, som att äta sockerpiller. Tolvstegsterapi - bet inte på mig, fast jag verkligen försökte i flera år. Kände mig väldigt misslyckad - de måste ju betyda att jag är en av dem olyckliga själar som "inte förmår vara ärliga mot sig själva, de är inte deras fel, det tycks vara medfödd". Vilken fruktansvärd dödsdom, om t.o.m de som har allvarliga psykiska störningar kan tillfriskna om följer programmet, men inte jag. Tänker nu att mitt enda alternativ är att själv ta tjuren ur hornen och jaga bort den. Det tänker jag göra nu. Två dagar nykter, det är väl i alla fall en början. Många kramar till er alla!

Rosen

Vilken förfärlig retorik man ägnar sig åt inom AA. Ta det för vad det är , ett försök att skrämma fram nykterhet. Om deras program misslyckas, ja, då har du ett medfött fel som innebär att du är oärlig. Köp inte detta!
Du har samma möjligheter som vem som helst.
Jag försöker för min del att fokusera på vinsterna jag får av att hålla mig nykter. Funkar för det mesta.
Tror det är jättebra om man kan ta sig ur skiten utan piller.
Håller på dig!

Karin01

Det betyder mycket för mig. Linnea, jag tror visst att du orkar. Annars hade du nog inte sökt dig hit om du inte innerst inne visste att du hade det i dig att vinna den här kampen :) Jag tror på dig! Hur mår du idag?

Karin01

Vad var dina verktyg för att göra situationen bättre?
Igår prickade jag av två veckor utan fylla och ångest. Jag går nog inte ens på systemet den här veckan utan skippar vinet helt i helgen. Jag märker att det även gjort att jag tänker mindre på gamla pinsamheter som lätt dras upp i tankarna också efter en ny fylla. Jag ropar dock inte hej och tyvärr känns det som att jag går och väntar på nästa urspårning. Jag är nog helt enkelt så van vid dem.

Linnea Lieto

Tack tusen gånger för ert stöd!
Det räddade min morgon. Hade ett jättesug i morse (jag har brukat ta ett sup på morgonen) men jag klarade mig ur det. Det känns jätteskönt nu när suget har klingat av att jag inte gjorde det. Jag tror det är ett bra råd att fokusera på vinsterna. Om man ältar sina misslyckanden så mår man ju dåligt hela tiden och risken ökar att man inte står ut med de tunga känslorna och till slut står man framför back in boxarna på systemet. Just nu känns det som att det här forumet kan vara något för mig. Så smidigt och lätt. Inte beroende av tid och rum, alltid tillgängligt - och räddade min morgon idag. Grattis Karin till dina två fina veckor! Håll flaggan på topp. Jag tror på dig! Önskar er båda två en härlig dag!

Karin01

Till din morgon! :) Då har du redan nu sett till att du kan lägga dig ikväll och vara glad över den segern och imorgonbitti vet du att du kan klara en morgon utan. Heja dig!

Linnea Lieto

Tack Karin! Nu är klockan snart 21.00 och min tredje nyktra dag är snart slut. Jag känner mig lite stolt. Vågar ändå inte riktigt glädjas för fullt. Det är ju bara tre ynka dagar. Oh vad jag hoppas att jag ska samla på mig fler nyktra dagar så att jag skulle kunna känna tillit till mig själv och kunna slappna av och njuta av livet. Har ändå mått hyfsat ok idag. Ångesten hugger till då och då. Det känns elakt i magen. En glimt av gamla och färskare idiotier far förbi blixtsnabbt genom hjärnan. Det för med sig rädslan för vad som händer om jag börjar dricka igen. Det jobbiga är att jag är rädd för att om jag blir riktigt glad och säker i att vara nykter....så kan jag börja tänka att ett glas är ju bara ett glas. Men i detta ögonblicket vet jag vart det tänket leder: En droppe kan inte döda och man drunknar inte i en hink. När jag väl kommer igång så fortsätter det bara. Inte längre jag - utan DET fortsätter med mig.
Så det är jobbigt. Att inte våga vara lycklig. Men största delen av dagen har ändå varit lugn och ganska skön. Jag ska suga på den karamellen nu. Mycket kämparvilja åt er alla och en god natts sömn! PS: Jag SKA skippa morgonsupen i morgon bitti igen!

Karin01

Vad kul att höra. Då ska jag skänka dig en tanke när jag promenerar till jobbet imorgon och du klarat ännu en morgon :)

Linnea Lieto

Fjärde morgonen i rad utan sup. Det känns bättre än igår. Har nog haft lite abstinens de första dagarna som börjar släppa nu. Igår kändes huvudet tungt och "grötigt" fortfarande. Idag känner jag mig klar och lätt i huvudet. Tankarna far lite fram och tillbaka men jag ska behålla nykterheten i dag också. Tack för din tanke Karin - den kanske nådde min hjärna för i morse hällde jag ut i diskhon det som fanns kvar i "morgonflaskan". Det var svårt att kasta spriten men kände att jag måste göra det, annars finns risk för att jag...du vet vad. Kan inte ha den som en frestelse i skåpet. Hur har din morgon varit?