Som många andra här så dricker jag inte "för ofta", men däremot så kan jag inte sluta när jag väl börjat. Jag dricker helt enkelt så länge det finns alkohol. Om jag köpt hem en flaska vin så känner jag ångest när jag ser att den snart är slut och vet att jag inte har mer alkohol hemma.
Jag tycker om att dricka vin. Tycker om att gå ut och äta och ta ett par glas och de gånger jag lyckas göra det så får jag ofta underbara kvällar.
Jag har gjort så mycket dumt på fyllan. Varit otrevlig, osmaklig, blivit omhändertagen och allmänt bara skämt ut mig. Dejter har slutat höra av sig ibland och jag har då förstått att jag varit väldigt osmaklig. Själv minns jag aldrig vad jag gjort och skäms för mycket för att fråga. Jag sticker bara huvudet i sanden istället. Det känns som att jag nu hunnit skämma ut mig inför precis alla i min omgivning. Det finns inga kvar som inte sett mig redlös och pinsam.
När jag är nykter är jag rationell, snäll och glad, så jag förstår inte riktigt själv hur kontrasten kan bli så pass stor.
Jag försöker ofta lova mig själv att nästa gång blir det bara 2 glas vin, sen vaknar jag på morgonen med kläderna på och undrar hur jag kom hem och är livrädd för att kolla min telefon.
Jag vet inte vad jag söker här. Kanske behöver jag mest få ur mig detta inför människor som förstår. Få "säga" detta högt.

Karin01

Jag vet inte riktigt var jag ska börja, men känner att jag vill ge någon slags klarhet till vad som skett.
I slutet av januari var jag ute och blev katastrofalt full. Minneslucka och fyllecell.
För ett par veckor sedan var jag på mötet gällande mitt körkort (pga fyllecell vid mer än ett tillfälle, har alltså ej satt mig i en bil).
När jag satte mig i väntrummet där så kom en anställd, tittade på mig men visade inga indikationer på att det var honom jag skulle träffa. Minuten efteråt säger receptionisten åt honom att det är mig han skall möta. Jag sätter mig ner med honom och svarar sanningsenligt på hans frågor. Berättar att jag inte är fast i ett missbruk, att jag kan ha perioder utan alkohol men att det ibland leder till totala minnesluckor. Att jag själv sett en koppling till att det blev värre i samband med att jag fick Citalopram för min panikångest för drygt ett halvår sedan.
En halvtimme in i samtalet så säger han "jag kunde andrig ens ana att det var dig jag skulle möta, såg du att jag inte ens tänkte tanken där ute i receptionen. Du ser helt enkelt inte ut som att du skulle ha hamnat i dessa situationer". Och trots att den objektiva delen av mig kände att det verkligen vittnade om förutfattade meningar så slog det mig också så hårt. I slutet av samtalet sade jag det själv också på sätt och vis; "det låter kanske befängt att säga att detta inte känns som jag. Jag förstår ju att jag gjort dessa saker, men de känns ändå inte talande för mina vanor eller min personlighet". Och trots att jag mer syftade på min person än på min uppsyn i väntrummet så blir kontentan lite densamma. Har JAG blivit aggressiv mot polis? Har JAG krälat omkring för att jag inte kunnat gå?
I slutet av samtalet behövde jag uppge två referenser. Kände ett släng av panik över att berätta för två människor hur illa det egentligen kan bli. Han föreslog min chef (eh, aldrig). Jag vände mig till två personer som känner mig väl. Bad dem att svara ärligt då jag inte skulle klara av att de förskönade något för min skull.
Den ena sade till Soc att jag var en inspiration för henne och den mest omtänksamma människa hon mött. Den andra att han utan att tveka skulle anförtro mig sin son. Till den senare sade mannen från soc att han under sina 35 år i yrket "aldrig haft ett möte med en kvinna som mig". Visst är det sorgligt att det fortfarande finns en syn på att människor med alkoholproblem måste se ut och föra sig på ett visst sätt?
Sedan satt jag då där hemma och försökte acceptera att den här varma ypperliga barnvakten blir ett vrak på fyllan.

Jag har fortfarande svårt att tänka på det utan att få en klump i halsen.

BElisabeth

Stackars stackars Karin. Så otroligt jobbigt du måste haft den här månaden! Att "klä av sig naken" inför människor är nog det svåraste som finns. Jag hoppas att du mår lite lite bättre nu. Här finns människor som bryr sig - vilket du väl märkt av många inlägg där man "efterlyst" dig.
Sköt nu om dig.
Kram!

Förstod att något hade hänt och att du valt att inte vara här....
Glad att du mår bättre nu.

Ibland behöver man en paus. Även från forumet
(fast man oroar en del människor)

Kram kram

MM

Karin01

Soc gjorde bedömningen att det inte fanns anledning att misstänka missbruk. Trots det så fick jag hem besked om att jag antagligen skulle bli av med körkortet, då de inte hade noterat att samtliga fyllecellstillfällen hade tagits i beaktning av soc. Skickade in min invändning och fick behålla körkortet. Känns otroligt skönt mitt i allt mörker.

Anders 48

Vad skönt att det ordnade sig med körkortet! Det där är ett väldigt känsligt ämne för läkare/soc. Jag kan förstå att man t.ex. drar in vapenlicens för någon som har missbruksproblem. Men körkortet? Om man har fyllekört - ja! Men bara för att man hamnat i fyllecell? Nääää. Läkarna vill oftast inte göra en anmälan - eftersom det ofta kan stjälpa, snarare än hjälpa en person. Det blir som att dra undan "mattan under fötterna" för någon. Kontraproduktivt m.a.o. Glad för din skull. Hoppas din kamp går vidare - och åt rätt håll!

linus

Härligt att höra att det gick bra med körkortet Karin! Jag hoppas det är hyfsat med dig i övrigt också! :)

...själv har jag tagit en paus från Alkoholhjälpen några månader, men hållit mig nykter sen slutet av februari nu. Och innan den gången hade det gått två veckor. Så det är rätt väg. =)

Gunda

Vi snubblar och vi reser oss igen. Livet är så jobbigt ibland.
Kom igen och börja skriv, det tog verkligen emot för mig när jag återkom hit, men nu är jag
mer öppen och klarar att göra det.
Först var jag som förlamad, tänkte att hur ska jag kunna skriva i min egen tråd än mindre i andras,
men någonstans lossnade det och jag är här fullt och fast igen.
kram till dig!