Tidigt i våras var jag med några korta veckor här när jag försökte mig på att sluta med alkohol. Ganska snart halkade jag in på tankar med att jag ändå kunde dricka till fre o lördagens middagar, och i princip omgående var jag uppe i mina 5 -6 dagar med lite eller mkt vin och annat. Tycker sista månaderna att jag ökat lite mer, och jag har haft ett antal kvällar där jag varit berusad men under "socialt ordnade former". Har parallellt haft starka tankar hela tiden att jag faktiskt vill sluta dricka men känt mig som handlingsförlamad. Efter att jag startade ett stort bråk med min snälle man inför våra barn på semestern när jag var vin berusad så har jag -igen- bestämt mig för att försöka sluta. Nu med facit att lite drickande är inget jag kan hantera. Så nu kommer jag hänga här igen vilket jag tycker är ett jättebra stöd!

Heddali

Får krypa fram under min sten. Ja hur går det, både upp och ner. Föll i lördags bokstavligen, på en stor fest. Skulle inte dricka men snabbt gjorde jag som vanligt trots min vita vecka innan. Jag blev inte för berusad på själva festen men drack för fort för tätt och precis när jag kom hem vid tolvslaget så snubblade jag illa och skar upp armen illa. Efteråt har jag såna våndor över mitt misslyckande (japp det är det verkligen för mig) och att jag dessutom fyllesnubblade och skadade mig själv, skammen är så stor så stor. Har kanske 12 vita dagar på två veckor och min intention är igen att fortsätta vit, och att avstegen inte ska finnas. Och gör jag sen avsteg ändå (om jag ser min egen historik finns viss risk) så får det vara just isolerade avsteg. Jag saknar nästan ord att beskriva hur jag känner själv inför att jag inte klarat det bättre än såhär, är inte glad just nu.

Heddali

Helg igen men oron är mindre just nu och jag känner inget sug -för tillfället. Är fortfarande stukad av mitt snedsprång (alltså m ah) i helgen och känner ingen dragning till att bete mig som en idiot även denna helg. I det stora hela så tycker jag att tankarna och fixeringen vid ah har minskat även om jag uppenbarligen ändå fått kortslutningar och druckit. 2 1/2 mån minskning har iaf gett minskat sug och 5 av veckans 7 dgr har varit nyktra. Jag tänker fortsätta med att ha ah-stopp även om det inte blivit en lång radda vita dgr i rad så har det iaf blivit många totalt. Jag tror på att det kommer bli fler och mer av de vita?!

Liten stor

Bara köra på, var glad åt minskningen! Nu kör vi vit fredagkväll och sen rullar helgen på tänker jag?

Heddali

Alkoholfri helg so far och så ska det förbli! Varit mkt promenader, varit med barnen, plockat äpplen... Kvällarna lite läskigt långa men det finns ju sätt att fördriva sena kvällar tillsammans med någon man älskar tack och lov ?

Heddali

Vaken och glad att jag haft en ahfri helg som varit supermysig.
Mkt stöttning från min man och vi har druckit ah-fritt vin till maten och nån a-fri öl till maten. När jag klarat av att avstå mellan kl17-21 så är det lugnt, då är jag bara glad och lugn och uppskattar att jag inte är halvt borta av vin pimplande

höstlöven

Läst igenom din tråd och känner verkligen också igen mig. Skräcken av att inte veta hur man ska koppla av utan ah. Att det känns som man kommer få leva utan att någonsin få frid från sin oro och ångest...
Jag har haft flyktbeteende sen barndomen som dessvärre mynnat ut i självmedicinering av alkohol som jag nu jobbar med att få bort ur livet.
En grej som jag tycker funkar för avkoppling är ljudböcker. Jag lånar på biblioteket och kör på mobilen. Får hjärnan att slappna av och vila sig. Känns inte heller lika "problemfokuserat" som mindfulness och avslappning utan mer som att jag förkovrar mig. Funkar inte för alla men värt att prova.
Stor kram

Heddali

Ska inte räkna dagar nu men har en radda vita dagar bakåt, känns bra. Jag får inte till den här absoluta övertygelsen om en ständig nykterhet framåt men jag är ändå nöjd med läget sista veckan. Varit lättare att avstå, suget är mindre och jag sover lite bättre. Har tyvärr flera stressmoment som ökat under hösten både jobbmässigt och privat vilket naturligtvis är svårare ibland att härda ut i nykterheten. Men positiva tankar kom idag, att jag hur som haver dricker mindre och mer sällan, att jag står ut med många nyktra kvällar på en vecka och att jag verkligen vill leva ett liv där ah inte dominerar tillvaron.

Heddali

Nykter vecka bakåt, inget sug idag men trött trött trött, värker i hjärnan och jag måste klara av väldigt mycket just nu. Hoppas orken kommer åter ?