Det här försöket ska lyckas. Nu har jag testat flera gånger och bestämt att jag ska dricka högst två gånger per vecka och inte mer än tre glas, helst två! Och det har inte lyckats så bra men mitt drickande har minskat avsevärt. Jag vill få kontroll över alkoholintaget. Nu är det en ny period och jag har tänkt mig att dricka en gång i veckan och inte mer än tre glas och att aldrig bli berusad.
Har varit full alldeles för många gånger, gjort bort mig och gjort mina barn ledsna. Och varit på väg att falla igenom helt.
Senast jag drack öl och vin var påskafton och då klarade jag att hålla gränsen vid fyra glas. Jag är så nöjd med det!
Nu har jag varit alkoholfri i 19 dagar och innan dess i 15 dagar. Jag kommer välja att vara alkoholfri så länge som jag känner att det behövs.
Och det kan ju bli skönt! Kommer att skriva om mina tankar och hur jag gör för att klara det här, jag gör ju tvärtemot er andra i vissa avseenden.
Och ja, jag har insett att jag är beroende men måste lära mig att tackla det.

träningstanten52

Det är tur att jag numera har en allt större insikt i mina problem och att dottern kan stötta på ett så bra och fantastiskt sätt. Hon känner mig bäst och är så fin.
Hunden och jag trivs så bra med varandra och det medför att intaget blir helt okey. Jo så funkar det för mig men tentan får jag göra om!
Kloka val och inte mer än tre glas ska det vara. Och mina gulliga kollegor borde få en belöning för stöttning på jobbet!"

LenaNyman

Känns som att det var ett tag sen. Hoppar in här till dig med en önskan om en fin helg och så undrar jag hur du har det. Kram på dig.

träningstanten52

Jag är inte här så ofta som tidigare men kör med promenader och läser. Jo jag lär mig nåt nytt varje gång. Människan är vidunderligt komplicerad och min ödmjukhet ökar för varje möte och jag har inte gett upp pirret och kärleken.
Hoppas att du har det bättre och att vi hörs igen!

träningstanten52

Men det blev tankar om mig själv och den väl beprövade metoden, hitta frälsning eller en ny kärlek. Lyssnade på Per Holknekt i kväll och han sa många kloka saker och en del tänkvärda sanningar. Kanske, medialögner eller livslögner och det kanske behövs ibland?
Ja, han verkar inte må så bra trots en ny kärlek och antabus. Orden som befriar har han inte hittat ännu!

träningstanten52

Min tenta och blindprovningen i vin. Känner mig nöjd och glad. men är inte riktigt lika glad över min vinkonsumtion den senaste månaden.
Men jag har helt slutat med berusnings drickande, ett viktigt framsteg tror jag. Det känns skönt att jag har kontroll på alkoholintaget!

träningstanten52

Jag vet vad som funkar och hur hur jag ska göra. Och i dag känns det så skönt att ha klarat av mina mål.

träningstanten52

Och det känns trevligt att det är jag som ska stå för julbordet och laga maten. Och skönt att det bara är lilla familjen, jag och barnen och barnbarnen med sina respektive.
Det är full fart i mitt liv och det blir ju inte alltid så bra om jag skulle vilja att det blev.

träningstanten52

En fin helg och en rolig kväll och föreläsning. Sydafrika verkar helt otroligt spännande. Ja mitt förhållande till vinet har blivit avspänt och jag berusningsdricker inte längre, skammen har släppt och det blir inte så farligt även om det inte riktigt blir som jag tänkt mig. Den duktiga flickan är borta och jag trivs bra mycket bättre med mig själv. Och jag måste passa mig noga och begränsa glasen!

endonna52

Julpyssel och uppesittarkväll med dottern och kompisen. Ser fram emot all matlagning och julafton med barn och barnbarn. En envis hundförkylning har hindrat min träning i två veckor men nu har det vänt och jag hoppas bli bra snart. Måste komma igång med träningen igen.

endonna52

Jag reflekterar över mitt alkoholintag och nu ska det bli en vit månad. Ja, loggan är bra och där ska nollorna nu samlas. December har inte blivit så lyckad som jag trodde att det skulle bli. Mina vanor är bättre men inte så bra som jag vill att dom ska vara och nu har jag vaknat bakis vilket inte skulle hända igen!
Jag fortsätter på kursen och ska h en daglig inloggning och logga mina nollor.

endonna52

Ja, vem skriver jag för? Inte för andra utan för mig själv. Jag lär mig mer för varje dag om alkoholen och dess sämsta verkningar. Jag hade tur som lyckades stoppa innan jag tappade jobbet. Tack alla ni som skriver rakt på sak härinne. Gott slut och gott nytt år!

endonna52

Det har inte varit svårt alls att låta bli glögg eller vin och tanken att jag ska vara utan känns helt okey. En vecka och jag har fått reflektera både över mina dåliga vanor i december och att det inte längre finns en fixering vid att jag inte får ta det första glaset. Inga tankar på att jag vill dricka längre eller att jag tänker på vin på det sätt som jag gjorde när jag började skriva här. Det känns så skönt att känna skillnaden mellan dåliga vanor och beroende och nu har det snart gått ett år sen jag började skriva härinne. Toppen just nu

träningstanten52

Jag ska läsa och skriva härinne och fortsätta att reflektera inte bara över mina alkoholvanor utan också om det som jag sedan länge glömt. Mer och fler tankar om hur det som händer i livet formar våra tankar och hur svårt och inskränkt livet kan bli med skam, skuld och straff.
Ett bra mått på hur svårt det är att få kontroll på sitt alkoholintag fick jag förra veckan vid ett samtal med en aktiv AA människa, det tar ett år minst och det kan ta flera år ibland. Ett bra mått är kanske att vara aktiv här minst ett år och sen gå vidare med annat.
Har börjat mitt nya år med påfyllning för intellektet och blivit hundmatte och älskar jycken!

träningstanten52

Jag fyller i loggan och hittar nya reflektioner om mitt drickande och hur jag ska kunna behålla kontrollen över alkoholen. Lät bli att ta ett glas i går med väninnan! Och det känns helt rätt och ett framsteg i rätt riktning. Bakis vill jag inte bli och dåliga vanor ska jag inte heller skaffa mig.
Jag ska fylla hela helgen med intellektuell stimulans och pussa jycken.
Funderar hur jag kunde gjort något annorlunda på jobbet och varför kulturen att mörka tjänstefel blivit så utbredd inom stat och kommun.

Måbra60

Jag är ny här och har följt er en tid.jag mår dåligt och har ångest över mitt drickande och skall testa om detta kan hjälpa mej att få ett liv som gör att jag mår bättre. Jag säger varje söndag att jag skall ha vita veckor men nog f....n när det blir torsdag planerar jag för helgen, jag är sambo och gömmer flaskor med vin i garderoben och dricker ofta på lördagen på dagen, jag köper öl som min sambo tror att jag dricker bara men han undrar ibland hur jag kan bli så berusad på 2 öl. Jag skall vara så förbannat duktig o präktig jag fattar inte varför. Min sambo vet att jag har "haft problem med drickandet" men han förstår inte och det klandrar jag inte honom för men jag önskade att han kom o kramade mej och sa att lilla gumman nu har jag studerat dej o hittat vinflaskor i din garderob (han måste ju fatta tycker jag) nu hjälps vi åt med detta.
Jag börjar med detta så återkommer jag ha en fin söndag för det skall jag ha känns bra?

träningstanten52

Inte lika motigt som tidigare med en omstart. Ställer mig på banan igen och startar träningen efter upphåll för influensan. Jag ska försöka hitta guldkornen i vardagen och försöka glömma chefens mobbningsattack. Fy fan, vad är det som hänt i förvaltningarna när man inte längre kan påpeka fel verksamheten utan att bli hotad med att få kicken!

träningstanten52

Jag ska låta dom kloka valen gälla för framtiden och tänka mig för helst två gånger. Känns det bra, rätt och är det okey? Det blev inte helt okey i går men lyckades begränsa mina glas till tre!