min lilla spritdjävul nästa gång han dyker upp....

Jag började dricka tidigt i åldern 13-14 år, redan då hade jag fyllor som innebar minnesluckor och skam. Snodde en massa sprit i barskåpet. När jag var 16 började jag arbeta i krog branschen i Stockholm och hamnade på en massa AW´s vid ett tiden på natten då vi slutat jobbet, blev insläppt på det ena och det andra stället trots att jag inte hade åldern inne. Detta var på 80-talet och tydligen var inte alkohollagen i bruk vad det gäller ålder och att dricka på krogen. Under ett par år så jobbade vi och drack drinkar nätterna igenom. Hem sova - upp och jobba - festa. Livet var ett enda stort party!

Sen dess har det väl bara rullat på med mitt "partyliv" - fyllor, supa bort sandalerna, supa bort vinterskorna, dragit linor, blivit av med väskor, kreditkort, skinnjackor, ett antal nya mobiler åt helvete, tappade dyra smycken, hamnat i slagsmål på krogen, slagsmål hemma, sparkat en man i ryggen med högklackad sko i Grekland, blivit rånad när jag sov på t-banan hem, somnat på fel nattbuss och hamnade på andra sidan stan, hamnat i fyllecell på Maria Pol (fick en LOB och hamnade hos Soc med dottern), visat brösten på en innekrog i stan, nästan trillat överbord på en finlandsfärja, kissat på mig, spytt ner mig, hamnat på en strand med en okänd man i Thailand - långt åt helvete därifrån där jag bodde, satt på ägg för att koka i en kastrull och somnade så hela köket höll på att börja brinna, somnat ifrån mina barn så de inte fått mat, kört bil jävligt full - körde dessbättre bara in en bergvägg och sabbade bilen, ramlat bakåt ner för en halv rulltrappa på T- centralen, klappat till en man på första dejten, pinsamma sms, pinsamma samtal till nära och kära - denna lista kan göras väldigt lång.

Var helt nykter efter den LOB jag fick 2012. Detta höll i 2 år. Inte en droppe, jag var livrädd att förlora min dotter. Blev erbjuden hjälp men tackade nej. Fortsatte dock mitt uteliv fast då med alkoholfria drinkar - vilket gick utmärkt. Tränade och höll mig i schack, blev nästan fanatisk med att leva ett rent liv med supermat, träning, mental träning, meditation, hitta mig själv. Var då helt övertygad om att mitt beroende var över.

Tills jag hamnade en natt efter jobbet på en AW - 2014 och tog 2 öl. Endast 2 öl. Åkte sen hem och tänkte stolt - Hallelujah och Amen! Jag är botad Jag kan dricka igen. Jag kan dricka som alla andra!

Ever since, lever jag i detta igen. Jag har dock inte ett behov att dricka dagligen, känner inte något sug på flera veckor (arbetar till och med alkohol, i krogbranschen och det fungerar utmärkt) Under dessa veckor lever jag ett utmärkt liv med min dotter, träning, arbetar. Att andra människor dricker runt mig bekommer mig inte det minsta. Arbetar som sagt med event/fest/alkohol och blir bara spyfärdig på dessa berusade människor omkring mig.
När jag är i min friska period.

När jag är i min sjuka period.
Då min lilla förbannade spritdjävul tittar fram. Då sups det i 6-7 dagar och rejält. Aldrig ute på krogen längre, det vågar jag inte. Jag drar ner gardinen och stannar hemma och dricker. Till medvetslöshet (typ 1 l starksprit/dygn) Dricker och håller andan för att inte kräkas upp det. När alkoholen nått blodet så kräks jag. Sist satt jag i badet och kräktes blodklumpar. Jag var helt sönder kräkt i strupen och kunde inte äta på en vecka. Sist höll detta i 8-9 dagar. Sova - dricka - sova - kräkas - dricka - sova. Fick i mig ca 7 liter starksprit på under dessa dagar. Rent destruktivt. Denna gång har jag tagit hjälp då jag vet att snöbollen rullar på och nästa gång kommer jag dricka ihjäl mig på ett eller annat sätt. Har skrivit in mig på alkoholklinik och ska göra allt som står i min makt för att ta mig ur detta. Har också tagit mig till AA och ska på ett till möte idag. Min sista period var ett rejält uppvaknade för mig. Jag är sjuk och jag måste tillfriskna i denna sjukdom. Inte för någon annans skull utan för min egen.

Min måndagsmorgon har kommit!

Nu nykter i 16 dagar och jag tar 24 timmar i taget!

24 timmar
24 timmar
24 timmar
i taget....

However long the night is - the dawn will break

Man vet att man har alkoholproblem och mår skit, så man bestämmer sig för att sluta med A i 2 månader.
2 första veckorna mår man vanligtvis dåligt med abstinens mm.
6 kommande veckor mår man kanon utan ångest och annat skit-crap man lidit av.

Kroppen mår bra (oftast)
Psyket mår bra (oftast)
Ekonomin blir bättre (for sure)

Och när folk mår som prinsar och prinsessor ja då är det dags att pröva att dricka igen.....

En narkoman kommer aldrig kunna ta en halv sil
En rökare kommer aldrig kunna ta en halv cigg
En alkoholist kommer aldrig kunna ta en halv flaska vin

Go natt! :)

63 dagar sparat ca 8.000 kr vilket är en 2 veckors Mallorca resa.
63 dagar till så är det fickpengar med samma summa

Bara som en sådan sak :)
Vilket var värdelöst vetande egentligen.

inlägg ovan där om halva silen! Så sant och allra bäst är det när man inte ens vill ha skiten utan mår bra utav att må bra:-)
Sparandet ekonomiskt ser ut att stämma för mig också, så vad ska jag nu göra av mina - minst - 4.000 kronor? Angenämt problem...

Har slarvat med mina campral. Har inte hunnit hämta ut från apoteket och därför inte tagit på nån vecka.
(hade det vart Alko hade jag nog fasiken hittat tid)

Vart på Riddargatan och pratat med min terapeut idag. Vi pratade om återfall och sug och hur det uppkommer.
Hur jag ska hantera det. Bejaka. Fundera på känslorna som uppkommer.

Så nu har jag kikat in på varenda pub på min promis i city och tänkt att - Jaha där sitter ni och dricker öl.
På en trevlig AW. Fredag eftermiddag. Kall öl. Stora skummande glas. En shot till ölen. Ja vad bra att ni får och kan, själv får jag
stå härute och titta på som en törstig fåne. Vad trevligt för er.

Bekräftat med mig själv att där skulle jag ju också vilja sitta.
Men jag kan inte. Ni får sitta utan mig.

66 dagar sober och jag rusade in på närmsta Apotek.

Helle

I morgon när du vaknar upp till en ny dag, pigg, utvilad , fräsch och utan ångest kommer du vara nöjd att du fattade rätt beslut.
Kram och kämpa på..

Visst är det så! Får inte ge upp nu och jag vet att det går över. Imorgon bitti är jag stark igen ❤️ Fick isf svart på vitt idag att mina Campral fungerar. Eller rättare sagt att jag får A-sug när jag inte tar dom. Tack fina ni

Det finns ingenting som blir bättre om man börjar dricka igen. Sugen kan vara jobbiga, men de är betydligt lättare att härda ut än den hemska ångest ett återfall skulle trigga.
Dessutom stärks självförtroendet och tryggheten för varje sug som man reder ut.

Så nu fortsätter vi med friheten och nykterheten.

Tack för stödet du gav mig i min tråd. Önskar dig en fin helg. Kram!

Vad kan man göra? Jag brukar tänka på dom värsta fyllorna jag haft. Mina barn som skällt och varit ledsna. Saker som jag skämts över pga alkoholen. Bråk med nära och kära osv osv. Tur att det finns medicin som också kan hjälpa Kram...

Det borde räcka med att tänka på sista gången jag drack....

Spritflaskorna på golvet
Den ner kräkta blodiga sängen
Doften i rummet
Sönderkräkt strupe
Medvetslösheten
Ångesten
Sorgen
Den lilla oskyldiga vackra personen, som bor här,
som drog i en vecka. Uppgiven.

Hur är det ens möjligt att vara sugen att dricka igen?
HUR är det möjligt?

Kämpar på och trycker Campral.

Pjue, stora vingar denna skräcködla har.

Glögg serveras på ICA. Jag ifrågasätter om den är helt A fri (vågar inte ens ta 2,2% - det lilla kan trigga till mer)
Var på glögg-tanten klappar mig käckt på axeln och säger: Ja då lilla gumman du kan köra din bil hem.
Det lovar jag. Nästan hånflinade mot mig.
(kalla mig aldrig lilla gumman för då exploderar jag, hånflina inte åt mig för då exploderar jag ännu mer)
Sorry men jag lackade ur fett på ICA.

Jag har INGEN bil och har inte haft på 6 år men jag ÄR alkoholist och JAG kan inte dricka alkohol.
Utgå gå inte ifrån att man KÖR BIL bara för att man frågar om A-fritt.
Jag fick något vilt i blicken. Jag tror att jag svor med :( Glögg-Tanten, hon såg rädd ut.

Min dotter skämdes. Inte för att jag sa att jag var Alkoholist men för att jag lackade ur.

Ja ja inte lätt att ha mig till mamma....
Kanske jag ska be tanten om ursäkt imorgon.

När du blev irriterad på glögg-tanten hehe..Jag håller med. Har en ny vikarie på jobbet som undrade om hon kunde ringa mig någon gång för att vi skulle dricka lite vin?? Nä sa jag, jag dricker inte vin.. Fan, va du va tråkig då, sa hon .. Tänkte för mig själv att jag är faktiskt inte alls tråkig, men behöver inte dricka för att ha kul. Sen hade jag ändå inte valt henne i mitt umgänge oavsett. Men det sa jag aldrig...Bättre att barnen skäms över en nykter mamma som fräser ifrån någon gång, än att dom skäms över vårt supande..

Skriver ditt namn med versaler, det ser finare ut :D

Nä jag vet..

Man blir rätt ensam när man inte dricker, många har valt bort mig ur sitt liv...
Trött på att folk inte fattar: Men en öl kan du väl ta?
Trist då jag är 100% trevligare nykter men det räknas inte.
Men då får jag vara ensam istället. Det handlar ju i mitt fall om att leva eller dö
med tanke på hur mycket jag dricker, när jag dricker...