min lilla spritdjävul nästa gång han dyker upp....

Jag började dricka tidigt i åldern 13-14 år, redan då hade jag fyllor som innebar minnesluckor och skam. Snodde en massa sprit i barskåpet. När jag var 16 började jag arbeta i krog branschen i Stockholm och hamnade på en massa AW´s vid ett tiden på natten då vi slutat jobbet, blev insläppt på det ena och det andra stället trots att jag inte hade åldern inne. Detta var på 80-talet och tydligen var inte alkohollagen i bruk vad det gäller ålder och att dricka på krogen. Under ett par år så jobbade vi och drack drinkar nätterna igenom. Hem sova - upp och jobba - festa. Livet var ett enda stort party!

Sen dess har det väl bara rullat på med mitt "partyliv" - fyllor, supa bort sandalerna, supa bort vinterskorna, dragit linor, blivit av med väskor, kreditkort, skinnjackor, ett antal nya mobiler åt helvete, tappade dyra smycken, hamnat i slagsmål på krogen, slagsmål hemma, sparkat en man i ryggen med högklackad sko i Grekland, blivit rånad när jag sov på t-banan hem, somnat på fel nattbuss och hamnade på andra sidan stan, hamnat i fyllecell på Maria Pol (fick en LOB och hamnade hos Soc med dottern), visat brösten på en innekrog i stan, nästan trillat överbord på en finlandsfärja, kissat på mig, spytt ner mig, hamnat på en strand med en okänd man i Thailand - långt åt helvete därifrån där jag bodde, satt på ägg för att koka i en kastrull och somnade så hela köket höll på att börja brinna, somnat ifrån mina barn så de inte fått mat, kört bil jävligt full - körde dessbättre bara in en bergvägg och sabbade bilen, ramlat bakåt ner för en halv rulltrappa på T- centralen, klappat till en man på första dejten, pinsamma sms, pinsamma samtal till nära och kära - denna lista kan göras väldigt lång.

Var helt nykter efter den LOB jag fick 2012. Detta höll i 2 år. Inte en droppe, jag var livrädd att förlora min dotter. Blev erbjuden hjälp men tackade nej. Fortsatte dock mitt uteliv fast då med alkoholfria drinkar - vilket gick utmärkt. Tränade och höll mig i schack, blev nästan fanatisk med att leva ett rent liv med supermat, träning, mental träning, meditation, hitta mig själv. Var då helt övertygad om att mitt beroende var över.

Tills jag hamnade en natt efter jobbet på en AW - 2014 och tog 2 öl. Endast 2 öl. Åkte sen hem och tänkte stolt - Hallelujah och Amen! Jag är botad Jag kan dricka igen. Jag kan dricka som alla andra!

Ever since, lever jag i detta igen. Jag har dock inte ett behov att dricka dagligen, känner inte något sug på flera veckor (arbetar till och med alkohol, i krogbranschen och det fungerar utmärkt) Under dessa veckor lever jag ett utmärkt liv med min dotter, träning, arbetar. Att andra människor dricker runt mig bekommer mig inte det minsta. Arbetar som sagt med event/fest/alkohol och blir bara spyfärdig på dessa berusade människor omkring mig.
När jag är i min friska period.

När jag är i min sjuka period.
Då min lilla förbannade spritdjävul tittar fram. Då sups det i 6-7 dagar och rejält. Aldrig ute på krogen längre, det vågar jag inte. Jag drar ner gardinen och stannar hemma och dricker. Till medvetslöshet (typ 1 l starksprit/dygn) Dricker och håller andan för att inte kräkas upp det. När alkoholen nått blodet så kräks jag. Sist satt jag i badet och kräktes blodklumpar. Jag var helt sönder kräkt i strupen och kunde inte äta på en vecka. Sist höll detta i 8-9 dagar. Sova - dricka - sova - kräkas - dricka - sova. Fick i mig ca 7 liter starksprit på under dessa dagar. Rent destruktivt. Denna gång har jag tagit hjälp då jag vet att snöbollen rullar på och nästa gång kommer jag dricka ihjäl mig på ett eller annat sätt. Har skrivit in mig på alkoholklinik och ska göra allt som står i min makt för att ta mig ur detta. Har också tagit mig till AA och ska på ett till möte idag. Min sista period var ett rejält uppvaknade för mig. Jag är sjuk och jag måste tillfriskna i denna sjukdom. Inte för någon annans skull utan för min egen.

Min måndagsmorgon har kommit!

Nu nykter i 16 dagar och jag tar 24 timmar i taget!

24 timmar
24 timmar
24 timmar
i taget....

However long the night is - the dawn will break

gör så att hjärnan tror att den är botad på nått sätt.
Helt plötsligt så tycker jag att läkarens prat om kraftigt utvecklat alkoholberoende och epilepsi är lite överdrivet.
Så farligt var det väl inte sista jag drack? Det var ju bara 7-8 liter ren starksprit på 8 dagar.
Så resonerar min hjärna just nu. Att allt är så överdrivet kring mitt beroende. Just nu är jag nästan
inte ens beroende. Nä jag har knappt ett missbruk ...

Jag måste komma underfund med denna vändning hjärnan tar.
Det är där mitt problem ligger.

Hjärntransplantation tack

Hej
Precis så tänker jag när suget kommer om två liter glykol (dödligt!) vilket innebar intensivvård i fem dagar. Min sambo räddade mig. Inte så farligt! Det gick ju bra. Jag håller med dig om att nog hjärnan är felkopplad när man är inne i de tankebanorna. Sedan försvinner det lika snabbt som det kom.
sov gott
bra kämpat
Ikaros

LenaNyman

... ha en alldeles utmärkt, rätt- och kloktänkt dag. Vill du fortfarande byta hjärna så kan jag väl bistå med min. Gjord i gediget teflon, inne på sin femte dag utan socker och mjöl.

Den här fredagen kommer du att ta dig igenom. Också. ?

Nyckelpigan

Godmorgon! Förstår det där du skriver om att man kan gå från noll till 100 på en sekund... hjärnan är sjuk... vad bra att du lyckades hitta en annan lösning. Stor kram till dig

Nyckelpigan

Godmorgon! Förstår det där du skriver om att man kan gå från noll till 100 på en sekund... hjärnan är sjuk... vad bra att du lyckades hitta en annan lösning. Stor kram till dig

Tack LenaN och Nyckelpiga. Vaknade just och har inte ännu fått känsla av vakenhet
ännu. Man sover riktigt bra och tungt på Imovane. For sure.

Går det inte över fram tills kl 15.00 idag så klipper jag sönder mitt enda Master Card.
Då kan jag inte handla. Så får det bli!

Åh en socker/mjölfri hjärna? Tar tacksamt emot ett byte. Bytes mot en med adhd/epilepsivarning :D

Kramar till er och hoppas på en hyfsat lugn hjärna denna fredag.

Nyckelpigan

Låter som en bra plan! Ta det med epilepsi med en nypa salt om det får dig att må dåligt av det. Det man kan få är abstinenskramper i första hand, känns som om du fick information om att nu var det bara att gå och vänta på att få ep och så är det inte. En dag i taget, just nu en timme. Finns det något du kan göra som får tankarna att vara långt ifrån a? Ibland sträcksåg jag serier på Netflix el HBO (kan få en gratismånad). Vill du ha tips på serier, säg bara vad du gillar, jag har plöjt igenom några stycken ?. Håll ut - du kan!!! Kram

Ja jag plöjer också serier. Bästa. Laptopen på knäna. I sängen.
Såg du Risky Drinking på HBO? Dokumentär om 4 st beroendepersoner. Otroligt bra! Man fick följa dessa när dom var påverkade av alkohol och deras tankar.

Börjar med att gå ut på en långpromenad så jag får bort Imovanet ur min något dimmiga hjärna :)

Nyckelpigan

Nej, de har jag inte sett, tack för tipset! Hoppas du får en skön promenad och en klar hjärna (om den inte fryser till is i den här kylan ?). Kram

så står det på Wikipedia:
"Oavsett om personen har körkort eller inte så skickas en "LOB-anmälan" till Transportstyrelsen och blir en belastningsuppgift i vägtrafikregistret i två år. Efter två LOB:ar skickas personen till sociala myndigheter för en utredning om nykterhetsopålitlighet som kan innebära att körkortet återkallas, även om personen inte körde bil vid tillfället för omhändertagandet."

Transportstyrelsen, soc och polis är ju olika myndigheter, men de kan förmodligen enkelt samköra sina register.

Hej
Det har i den här tråden skrivits en del om LOB vilket föranleder mig att försöka mig på några förtydliganden.

LOB har betraktats som rättsosäkert och det är oklart om den är i överensstämmelse med EU-rätten
Att bli tagen med hänvisning till LOB är inget brott. Man blir alltså inte registrerad i brottsregistret vilket är bra. Men eftersom det inte är ett brott kan man inte heller få ingripandet prövat i domstol. Individen är alltså överlämnad till polisens bedömning som blir sann oavsett om man är nykter eller inte. Det är väl inte så farligt kan man tänka eftersom det ändå inte är ett brott. Om det inte är ett brott borde man ju inte kunna bli straffad, men så enkelt är det inte.

Polisen är skyldig att skicka en LOB-anmälan till trafikverket. Trafikverket kan då starta en utredning som kan innebära att körkortet omprövas.

På samma sätt kan en LOB innebära att man får svårigheter att få vapen eller att en vapenlicens dras in.

Vidare kan en LOB innebära försvårande omständigheter vid vårdnadstvister.

I egentlig mening finns inga LOB-register men polisen LOB-anmälan skickas till de berörda myndigheterna enligt gällande lag.

Alltså om man blir felaktigt tagen enligt LOB kan man utan att ha någon möjlighet att överklaga bli av med körkort, vapenlicens och vårdnad av barn. Något krav på att polisen vid ingripandet skall ha kontrollerat nykterheten med alkometer finns inte.

En annan konstighet med LOB är att den gripne inte är skyldig att uppge sin identitet vid ingripandet. Hen är ju inte misstänkt för något.

Det finns inte heller någon praxis för när man t.ex. drar in ett körkort. Detta eftersom det inte är en rättighet att få lämplighetsintyg utan myndigheten är fri att bedöma om individen är lämplig eller ej.

I praktiken slår nog inte LOB så hårt mot de flesta eftersom det genom gripandet faktiskt inte är klarlagt hur lämplig eller olämplig personen är att inneha körkort eller vapen. MEN LOB ger alltför stort utrymme för godtycklighet vid ett polisingripande.

Ikaros

Ja vinärgott så är det. Ha inga identitetshandlingar på dig om du riskerar att tas för LOB. Vägra uppge identitet genom att fråga vilket brott du är misstänkt för. De måste släppa dig oidentifierad inom 8 timmar.
IKAROS

mår bra. Första gången jag går på knogarna vid ett sånt kraftigt A-sug.
Förut har jag ju bara gått till Systemet och löst problemet. Det gjorde jag inte denna gång.

Reflekterade däremot denna gång över mina tankegångar -

*Från 100% insikt om mina A-problem till att min läkare och terapeut
totalt överdriver min situation. Dom snackar skit helt enkelt.

*Från 100% koll på att jag har fullt utvecklat A-beroende till att
tycka att "jag har väl inga alkoholproblem". Jag kan dricka.

*Från 0 A-sug i nästan 3 månader till sånt kraftigt sug att
det blev fysiskt.

Skillnaden från att vara periodare är att vi som har detta, inte har nått
intresse alls i alkohol under långa perioder till att det bara smäller till.
Har man detta sätt att dricka har man svårt att förstå vardagssuget
som inte existerar hos oss. Har heller aldrig tyckt att jag är alkoholist
för jag kan ju hålla upp i månader utan problem.
Men när det smäller till så dricker jag kopiöst...

Obegripligt och underligt.

Tack Linus för att du frågade - det värmer mig!
Kram

Jag önskar att jag hade en liten filmsnutt av mig själv från i mitten Oktober när jag låg här bland spritflaskor, kräkor och blod.
Uttorkad och totalt ner drucken av A. Ont i njurar, ont i levern och ont i själen. Önskar att någon hade filmat den skiten. Både
alkoholscenen och mitt inre mående.

Skulle man ju kunna plocka fram då och då, titta på och ifrågasätta om man vill köra en sån vända till?
Det skulle vara en snygg påminnelse :)

Tack Nyckelpigan - det får bara inte hända att jag tar ett återfall nu.

Åter ju Campral. Jag skulle förmodligen inte få någon effekt av intaget ändå.

Och min hjärna funkar ju så att OM jag inte kan dricka mig redigt berusad
så kan jag lika gärna strunta i det. Skulle nog bara bli ärligt förbannad om
jag bemödade mig att gå på SB, köpa min starksprit, hälla i mig skiten och
sen sitta här nykter som ett fån...

Vilken antiklimax :D