Tänkte gå vidare i livet. Snart ett år sedan jag började mitt inre arbete och min kamp mot alkoholen. Det har varit värt alla tårar, svett och motgångar och här står jag idag. Glad för varje dag i mitt nya nyktra liv. Men har alltid det i tankarna, tror det var Muränan som skrev det, en armslängd från vinglaset. Skillnaden idag är att jag inte vill sträcka ut handen och föra glaset till munnen. Nu är det jag som är herre på täppan. Vill tacka alla här inne för allt stöd och pepping jag har fått och får fortfarande.
Kramar
Konstnären

för att du är ärlig om ditt återfall och välkommen tillbaka !
En dag i taget och ta inte första glaset !
Kram♥

Jag har ju förstått att ni är ett lite samlat gäng här inne som verkligen peppar och stöttar varandra och nu kommer jag här utifrån men jag blir helt tårögd när jag nu under flera dagar läst i din tråd och följt din kamp!

Jag känner igen mig så mycket i det du skriver och även i dina återfall! Jag önskar dig all lycka och framgång i ditt tillfrisknande för det är du värd❤️

Kämpa!!
Kram
Pärlemor

PP

Hoppas det rullar på och att du trivs med den "nygamla" nyktra tillvaron? Skrev lite häromdagen, men tydligen laddades det inte upp.Ville bara titta in och skicka en lite hälsning så här några dagar före Jul ;-)
Som sagt, hoppas du gnetar på, så lättar det ju ganska snart. Har inte så mycket annat nytt att komma med, eller nya fräscha förslag på hur du ska tänka och så. Det du behöver veta vet du ju redan ;-)
Jo, min telefon gick söder häromsistens. Hade en "dagräknare" på startskärmen. Skippar det på den nya, tror nog det ska gå utan dagliga påminnelser nu?!
Kram
//PP

konstnären

tacka pärlemo Adde med fl. för fina inlägg. Idag 14 dagar nykter och kroppen har inte återhämtat sig ännu men ångesten är borta och det är guld värt. Julen närmar sig med stormsteg och jag har blandade känslor för den. Det blir ingen sprit här och maken hänger på en vit jul och det är jag glad för. Vi ska vara hemma mannen, min älskade hund och jag, inga bjudningar blir det och det är helt ok. Just nu vill jag inte vara någonstans där det serveras alkohol det har gott för kort tid. Sedan kommer nyår och jag har varit vit ett par nyårsaftnar, inte många om jag ska vara ärlig i år blir det ingenting och det känns ganska befriande, slippa gå på systemet där jag varit stamkund ett tag, folk får köa utan mig i år. Jag tar det lugnt med allt nu, läser mycket, långa promenader för att hela själen och det gör gott. I år har jag varit lat och köpt färdig julskinka t.o.m. skivad, och den ser god ut.
Vill önska alla en riktigt GOD JUL
Kramar konstnären

Li-Lo

Färdig julskinka. Lat och lat... en person som vet att prioritera!!!

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

konstnären

alla forumvänner. Idag nykter 24 dagar, just nu lätt men vet vad som kommer som ett brev på posten. Ska du inte ha lite vin i alla fall, nej nu ska jag möta med och motgångar nykter.
Kramar konstnären

PP

Förmodar att Nyår gick väl med hjälp av viljan och att du har dina fyra veckor i en liten ask ;-) Fint, eller hur, och nu är helgeländet över och januari är ju en månad som kan vara lite lättare att inte distraheras av gamla later?! Men, enkelt är det självklart inte än. Men det blir ju allt lättare. Allt det där har du ju lika bra koll på som jag ;-)

Har under den sista vecka mött ett antal personer som uppenbart har problem med drickat. De har varit mycket nyfikna på min nykterhet, och då det är relativt nya bekantskaper har jag bara sagt att jag beslutat att ta ett vitt år, och att det började i hösta. ja, utan att gå in mer på själva problematiken. Att jag har alkoholproblem är ju min ensak, och jag kan variera hur jag svar på frågor utifrån om det är personer jag känt länge eller just träffat. Folk blir imponerade, men samtidigt ser de ju en som en "läskig" spegel i det egna drickandet. Trist när man ser hur de kämpar, och hur illa vissa mår, men jag lägger ingen energi på att "frälsa" världen. Vill någon hänga på mig är de så välkomna, om inte så kan jag inget göra.
Kör på nu, Ett helnyktert 2017 önskar jag dig!

//PP

konstnären

Tack för alla fina hälsningar till mig blir glad. Vet inte vad jag ska börja i alla fall gick allt snett mars, april och några dagar in i maj. Precis allt gick över styr och kunde inte hejda ett våldsamt drickande, galet är det. Varit nykter tio dagar legat inne på avgiftning 3 dygn. Att jag aldrig lär mig efter allt som hänt konstigt nog har jag inte fått någon hjärnskada, det var på håret att jag klarade ett delerium började få hörselhallucinationer och då är det farligt, mannen tvingade in mig i bilen och körde mig till psykakuten, och det är jag glad för idag. Denna förrädiska dryck som tar över hela min hjärna när den kommer igång, nattligt drickande o ingen mat bara spydde, hu jeda mig. Jag måste nu slåss resten av livet mot en värdig motståndare, jag är så glad att jag lever i alla fall. Tagit upp behandlingen igen och börjat med antabus och då går det inte att dricka och det känns tryggt just nu. Skriver mer sen måste ut med min älskade hund, muris du är en äkta pärla
Kramar Konstnären

Åh, där är du vännen... !

Jag förstod att du drack igen. Ja, du skrev ju faktiskt det i mailen sist, men då var det "under kontroll". Minns du det? Det började med två glas vi till helgen och det gick bra. Förlåt att jag skriver så, men du måste inse att det aldrig kommer funka med två glas vin till middagen. Det är ingen idé att pröva, att försöka. Det är ju dömt att misslyckas. Det verkar bli så hårda fall nu också. F-n det är inte att leka med. Det handlar om liv eller död nu. Åh, det skär i mitt hjärta. Jag är verkligen ledsen för din skull att du behövt gå igenom det här igen. Men jag är också oerhört glad för att du brutit av igen och att du faktiskt har haft 10 vita dagar. Det är väldigt strongt gjort. Vad bra att du återupptagit behandlingen. Gjorde du det sist? Kanonbra med antabus också! Kan man inte få den inopererad? Jag tänker att det kanske förhindrar att man får tokiga idéer om någon månad? Som en extra trygghet. Särskilt som vi nu går mot sommaren och värmen (även om det inte känns så idag).

Häng kvar på forumet nu. Det ger ju så himla mycket. Maila mig när du vill. Jag finns här. Kämpa på nu och var glad för dina 10 vita dagar!

Bamsebamsebamselass med kärlek, styrka, ork, tålamod och kraft från mig till dig