Flyttar nu hit från "Dricker jag för mycket". Mitt sista inlägg där kommer här:

Oj, redan februari!
Kan summera året så här långt att det enbart bestått av nyktra dagar. Tuff och helvetisk abstinens första veckan, sedan "bara" avklingande sömnproblem och a-sug några veckor. Nu kanske det där suget glimtar till kortvarigt i vissa lägen, men inte ens varje dag. Sover numera bra och är uppe med tuppen sju dagar i veckan helt utan bakfylla. Utsövd! Mår så bra av detta och det känns som bästa vinstlotten, tänk att den fanns där inom räckhåll hela tiden! Vågen har bytt skepnad från chockvåg till glädjevåg. Allt ser ljust ut framöver och jag vill inte vända tillbaka till mörkret.
Men - det handlar bara om en dryg månad. Jag förstår på så många här att det är skört när man känner att allt vänt och man tror att man är fri och därmed på säkra sidan. Så säker att några glas vin på fredag och lördag kväll väl inte kan skada osv... Jag är fast besluten att inte gå i den fällan, så även februari får bli helvit! Ingen, förutom jag själv om olyckan är framme, kan rubba det.
Har insett att jag är på fel avdelning i forumet. Frågan "Dricker jag för mycket?" besvarar jag ju faktiskt själv i trådrubriken "Jag dricker på tok för mycket". Får skylla på att jag definitivt inte var mig själv när jag skickade ut nödraketen här den 30/12.
Att jag klarat detta, hittills, beror till enormt stor del på all stöttning och pepp jag fått här. Utan er skulle det inte fungerat. Att ha hittat så många underbara människor med genuin omtanke sporrar mig varje sekund. Stort tack från djupet av mitt hjärta till er alla!!!
Startar nu ny tråd under "Förändra sitt drickande" och fortsätter där. Det är ju mer passande att jag söker förändring, antingen till att kanske kunna dricka "normalt" någon gång i framtiden eller att aldrig mer ens försöka. Förändring från mitt tidigare destruktiva drickande är det under alla omständigheter.
Jag hänger alltså kvar, en dag i taget....

Sige

Vill bara säga tack för inlägg och pepp i min tråd. Och önskar dig fina dagar där du surfar vidare på din räkmacka:) Vilken härlig energi du sprider.

anonym17136

Vill skicka en Stor Vit Alla Hjärtansdag Kram till dig Elias och alla andra här som kämpar ..
Härligt för dig med en helg i tre generationers tecken .. och ta vara på tiden tillsammans ..
Spenderade helgen i Stockholm med mina älskade ungar ..
en Såå lyckade helg .. bara vara , skratta och umgås med dem .. Lycka !!
Kunde uppmärksamma en del sorgliga uppträdanden och beteenden från andra hotellgäster i lobbyn på kvällen ..
blir bara mer stärkt om övertygad hur jag vill fortsätta resten av mitt liv ..
Ok, Elias .. ha en riktigt bra Alla hjärtans dag ..

Elias

Tack!
Det känns alldeles utmärkt på denna sidan. Bättre och bättre för varje dag, faktiskt. Närmare 50 än 40 nu....
Vi trampar vidare!

Elias

Tack för kramen, du får en lika stor tillbaka!
Så mysigt med en baravarahelg i Stockholm för dig och barnen, livskvalitet! Håller med om att det stärker att se andras fyllebeteenden, visserligen tragiskt men tänk att man varit där själv. Aldrig mer, säger jag.
Njut av dagen!

Elias

Reser iväg till Barcelona imorgon. Kongress till lördag med ett otal föreläsningar att bevaka. Middagar med alla tillbehör står på programmet varje kväll. Alkoholen flödar således.
Klarar jag detta ska jag nog börja tro på mig själv. Tro på att mitt förnuftiga jag definitivt har tagit nacksving på den listige frestaren, som sannolikt kommer att göra sina framstötar.
Det blir ett eldprov!

Hilding

Du kommer klara det! Du har bestämt dig. Jag är också på resa och det är alltid en utmaning. Jag är också färdig med alkoholen och har börjat koppla greppet på riktigt denna gång.
Styrka till dig och ha en fin resa!
Hilding

anonym17136

Elias .. Det är klart att du klarar det .. du har ju snart 50 vita dagar och fixat allt från vardagkvällar till
Nyårsafton .. Trettonhelgen .. Vanliga Helger .. Konferensen med jobbet i början av januari .. Grabbkväll med jaktlaget ..matlagning med vinet i grytan och ej i glaset ..
osv osv .. Så klart att du klarar det .. !!
Tänk på allt annat du kommer att uppleva i Barcelona : staden .. maten .. tapas .. människorna .. vårvärme ..
och kanske lite shopping .-)) ... Allt som gör livet värt att leva för ..
Ok , Elias .. Ha nu en riktigt bra konferens och vi vet alla här att du kommer att klara det !!

Elias

Mitt sikte är helt inställt på att köra a-fritt. Har varit i Barcelona många gånger, men aldrig som helnykter. Det kommer att finnas massor av frestelser, så om jag klarar det blir det en helt annan upplevelse av staden.
Med bl a din stöttning kommer det att gå vägen.

Klart du klarar detta. Jag har inga tvivel på det.
Du kan ju knepen nu :D

Barcelona är en underbar stad.
Och mer underbar nykter än full.

Ta fram tjuren i dig! Stånga dig igenom.

Kramar

MM

anonym17136

Ser fram emot att få höra om staden Barcelona ur ditt nya Vita perspektiv ..
har aldrig varit där .. men det står högt upp på önskelistan ..
Det värmde ända in i själen att få höra att min stöttning hjälper dig på din resa ..
känns bra att få vara viktig och betyda något ..

anonym17136

Hjälp .. nu fick jag dåligt samvete .. det är ju inte bara jag som stöttar dig ..det var inte min mening att verka märkvärdig .-)
Det är ju alla andra också här på forumet som stöttar o peppar ..och som Du finns här för alla oss ..
Det är ju det som är så bra .. att vi gör resan tillsammans ..

Elias

Tack för hjälp på vägen, MM och Lerigen!
Kvällsaktivitet igår med öppen bar, gick hur bra som helst. Middag ikväll med fördrink och vin en masse till. Imorgon kväll bankettmiddag med fritt flöde av alkohol. Det finns många utmaningar i mitt jobb, inte bara a, men det är den svåraste. Rond 1 vann jag igår, återstår 2 till innan jag är hemma igen. Just nu fast besluten att vinna matchen med 3-0. Bra med tjurfäktningsliknelsen där, MM!
Annars är Barcelona ännu bättre med nyktra ögon än dimmiga. Sol och 17 grader är heller inte fel.
Trampar på med allt lättare steg!

Mick

Snart är det lördag och du är nästan i mål, suveränt jobbat ?
Och sen kör vi en vit helg igen ?

Elias

Vit dag nummer 50 idag!
Vaknar i Barcelona efter gårdagens hejdundrande fest. Öl, vin och sprit i aldrig sinande kvantiteter. Folk som fyllde på sina glas hela tiden. Även jag, men med bubbelvatten. Det var mycket intressant att notera att jag inte var ensam om att hålla mig till vatten. Det var säkert så många som var tjugonde person som avstod a. Något jag aldrig tänkt på tidigare. Helt plötsligt kändes det inte så ensamt att vara vit i detta skrålande folkhav. Fem procent nyktra är rimligt rent statistiskt, verkligheten stämde alltså med teorin. Om tio procent är alkoholistbenägna och några procentenheter av dem vandrar nyktra, några avstår ändå och resten ger efter för den hornförsedde, så landar man nog på den andel vita jag såg igår kväll. Och inte hade jag tråkigt heller, tvärtom. För att inte tala om denna lördagsmorgon som redan är en timme gammal för mig. Underbart!
Dagarna lunkar på och A-suget gör sig allt mindre påmint, ganska sällan och svagt faktiskt. Dygnet har fått så många fler klarvakna timmar och nattsömnen är av högsta kvalitet. De sunda tankarna är många fler nu när jag inte behöver ägna så mycket tid åt att planera drickandet. Pengarna jag sparar ökar i samma takt som midjemåttet minskar. Bara ett hål kvar i livremmen nu, sedan får jag göra fler eller köpa en kortare.
Så med 50 avklarade dagar känns det självklart att sätta nästa mål till 100.
Jag unnar verkligen alla här en vit och hållbar resa. Det finns så mycket fantastiskt att upptäcka under vägen. Sådant man skulle ha missat annars.
Trevlig, och nykter, helg på er!!!

Vad glad jag blir att läsa detta Elias.
Du klarar det galant!
Och visst är det skönt att sitta som betraktare av alkoholscenen.
Man förundras........

Har ofta tänkt: - Ser jag ut, låter och beter mig sådär när jag är full
så avstår jag mer än gärna.

Kram