Nu startar jag min resa....

13 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Morgondag
Nu startar jag min resa....

Varit inne ett tag och läst. Känt ett fantastiskt stöd i att man inte är själv att ha problem med detta gift och inte känt mig lika dålig efter alla korkade beslut man tagit när man inte varit i sina sinnes fulla bruk. Skulle nog säga att a varit/blivit ett problem för mig sista 5-7 åren. Vet inte hur många gånger jag sagt till mig själv (och min sambo) att nu är det dags att ta ett längre uppehåll. Jag har inga problem att gå på fest nykter, utan det är jag rätt van faktiskt. Är rätt social och tycker bara det är skönt att kunna ta bilen hem där vid 23 på kvällen och gå och lägga mig, för att sen vakna pigg och alert. Mitt problem är att jag har en tendens att en onsdag e.m. på väg hem från jobbet slinka förbi någon pub och sitta och "reflektera" över några öl, vilket ofta leder till att jag är lite seg på torsdagen, vilket gör att jag lätt gör om det torsdagen och fredagen. Helgerna ofta nyktra då jag är med familjen. Jag har haft nyktra perioder och känt så mycket vinster med att inte dricka. Jag känner mig rätt less på att dricka och dess konsekvenser. Är dessutom lite hypokondrisk och vet ju att överkonsumtion av alkohol är skadligt såväl fysiskt som psykiskt. Hur som helst vill jag ge detta forum och denna "dagbok" en rejäl chans. Det blir en påminnelse under svaga ögonblick när a-rösten inom mig efter ett par veckors nykterhet börjar locka till att dricka. Nu startar jag min resa mot en piggare, fräschare och mer närvarande framtid!

Morgondag
Måndagar...

... är sköna efter några dagar utan A. Ibland kan måndagen vara lite utmanande för mig. Har varit hemma med familjen och "skött" mig. Har hänt några gånger att jag slunkit förbi en pub på vägen hem. Dock ej idag, vilket känns skönt. En situation som jag känner kan trigga mig är eftermiddagar vid 14-15tiden, då det är viktigt att ha något att stoppa i munnen i stället för att ta några öl. Kallt kolsyrat vatten och en banan t ex. En annan situation är när jag sovit dåligt (vilket händer då vi har ett barn som vaknar ett par gånger/natt), då kan jag känna redan på morgonen att det är en riskfylld dag. Fick höra något om HALT-orden, vilka det finns en hel del bra saker att ha koll på. Fortsättning följer :-)!

Hilding
Bra beslut!

Välkommen hit Morgondag.
Jag tillhör veteranerna här inne och har så många misslyckanden bakom mig men jag är fast besluten att lyckas och nu tar jag nya tag igen. Finns inget med alkohol som är bra, i vilket fall inte för mig.
Instämmer helt att måndagar är sköna då man varit vit ett tag.
Sköt om dig
Lillper/Hilding

Morgondag
Tack Hilding!

Då kanske vi kan hänga på varandra. När jag läser dina rader tänker jag på historien om Edison och glödlampan, som väl fick frågan om 999 misslyckanden innan den till slut lyste på 1000e försöket... Han sa väl att det inte var 999 misslyckanden utan 999 delmål mot slutmålet..., keep the faith!!

miss lyckad
Välkommen :)

Bra att du skriver här. Mig har detta forumet hjälpt otroligt mycket. När jag känt sug eller bara vill förändra positiva tankar om a. Då läser jag på forumet och förstår hur jättemånga vi är bara i lilla Sverige som har a-problem. Jag har ändrat inställningen till alkohol helt, till min familjs och min egen glädje och lättnad...

Morgondag
Tack Misslyckad!

Ja, känns jättebra på många sätt och att man kan följa sina egna tankar när A-hjärnan börjar 'spöka'

Morgondag
Misslyckad - Ändrar inställningen till a...

.... tror jag att jag håller på med också. Känns mer och mer som va skönt livet skulle vara av att SLIPPA dricka! Mindre och mindre att man förlorar något. Finns så mycket alkoholromantik, som jag blir mer och mer arg på och på den förbannade normen att det ska till A så fort man ska umgås. Dricker man inte så ska man förklara sig, då jag tycker det borde vara tvärtom.

miss lyckad
Just det...

Visst är det konstigt att det är mer normalt att vara full på en tillställning än tvärtom. Jag kan bli förbannad på alkoholromantiken. När det ser så mysigt ut med vin osv. Och så finns det miljoner med människor världen över som mår illa av sitt eget eller andras drickande. Har pratat med mina barn och 20-åringen som berättar om fyllefester vi haft hemma där vi vuxna fullständigt tappat kontrollen. Inte kul att höra sådant och veta att jag själv gjort mina barn så illa. Jag är glad att jag börjar komma ifrån helvetet som det faktiskt är för många barn och vuxna med a-missbruket....

Morgondag
Dåligt....

... trillade dit nu på e.m. Vet inte varför. Hade tänkt sticka ut och springa i vårvärmen, men....
Har massor med pubar lättillgängligt här i Sthlm. Trodde jag var starkare men... Kanske är det inte jättestort issue, men det ända jag vet är att jag mår så mkt bättre utan A. Fortsättning följer...

Morgondag
Ett par kvällar i rad...

... blev det öl. Det är inte värt det på något sätt, varken för kropp eller själ. Nu har jag även berättat för min sambo och uttalat ett tydligt mål. Ingen mer a under detta år, därefter tar jag nytt beslut.
Lyckas inte detta kommer jag att söka hjälp. Mitt problem är alltså att jag efter 10-12 dgr utan kan trilla dit igen och så blir det ofta ett par dgr i rad. Skirva/läsa i detta forum + ta fram en bild jag gjort med allt elände a orsakar, hopoas jag kan stoppa a-rösten. SÅ j-a less och arg på giftet!!

Morgondag
Skön helg!

Så underbart att kunna njuta av en helg utan a, vilken skillnad det gör. SÅ skönt att slippa dricka!! Nu håller vi i detta!

Morgondag
Ett par dagar till...

.... utan a, men känner att imorgon efter en förhoppningsvis väl genomförd arbetsdag av olika skäl kommer jag att utmanas av att i liknande situationer vilja fira med några kalla på väg hem. Gäller att bita ihop och minnas allt negativt samt att jag lovat mig själv att söka hjälp om jag inte håller mitt löfte.

Morgondag
Smoothie...

.....istället för ett par öl blev det. Skönt, märker att jag vissa e.m. när jag blir hungrig eller törstig ska stoppa i mig något annan. Ett päron vid 15 gjorde också susen. Det rena sockret kan ställa till det i hjärnan. Viktigt med detta framåt!