Det är mig och min son det handlar om....

911 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Nykteristen
Oh nej, vilken tråkig fredag

Oh nej, vilken tråkig fredag för dig! Men ha r lite samma här, han kom hem va ibbe i 10 min kanske o sen dess har han varit i garaget så ska också lägga mig snart!

Stor kram till dig InteMera, fy vad jag skulle vilja slå lite vett i din man ☹️️

InteMera
Hoppas din sambo inte dricker

Hoppas din sambo inte dricker hela helgen nu som avslutning!

Kan vi inte bara enas om att garage borde förbjudas in lag? 😉

Jag har sovit som en stock så jag vet inte när min man kom in men hela huset luktar gammal fylla och han snarkar på soffan så ingen tvekan om vad som försiggick i vårt garage inatt i alla fall. Få se om han är så bakis så han ska ut och fortsätta så fort han stiger upp.. Blir att åka på lite program med barnen idag, orkar inte se på hans bakfulla fasoner idag.

Nykteristen
Skönt att du kunde sova dig

Skönt att du kunde sova dig igenom eländet ändå <3

Här blev d garaget som sagt från att han kom hem till midnatt ungefär, sen gick han o la sig i sonens rum. Vet inte hur tillståndet va men när vi vaknade imorse så va han uppe och ute i garaget, dock med "bara" kaffe...
Ska bli spännande att se hur han avslutar helgen, för idag är sista dagen med alkohol enligt honom själv då han måste blåsa o greja på måndag innan medicintagningen. Tror dock att all alkohol intogs igår när det ändå fanns liksom!

Usch, hoppas han inte fortsätter dricka när han vaknar iallafall så ni kanske kan få en hyfsat trevlig kväll åtminstone....
Vad ska du hitta på för kul med barnen?

Ja, faktiskt....jag röstar på en lag för dessa jkla garage, borde vara förbjudet att ha annat än bilen därinne om ens d då d går o sitta i bilen o dricka iofs 🙈

Dionysa
Jag är så glad att vi nte har

Jag är så glad att vi nte har ngt garage och om jag hade så skulle jag nog göra garagerock där; öva på min Fender Stratocaster.

Nykteristen
Dionysa, förstår d....d är

Dionysa, förstår d....d är många öden som gått hädan i garage verkar d som 🙈😄😳

Här är d bakfylla idag så blir en lugn lördags trots allt....skönt det

Dionysa
Våra män borde starta en

Våra män borde starta en speciell garagerockgrupp, tycker du inte?! Med mig då som lead-guitar. Hälsa mannen!

Nykteristen
Hahaha världens bästa idé,

Hahaha världens bästa idé, vilket gäng. Men väldigt frenetiskt med o repa iallafall 🙈

InteMera
Om din sambo Nykteristen nu

Om din sambo Nykteristen nu klarat lördagen utan alkohol så börjar ert nya nyktra liv imorgon! Med blodprov och mediciner och uppföljningsbesök blir det nog svårare för honom att fuska. Hur känns det, vågar du hoppas det kan börja bli en nystart på riktigt? Hur har han varit idag?

Jag åkte bort med barnen idag i princip genast efter han vaknat, ifall garage rallyt skulle fortsatt idag. Många timmar senare åkte vi hem och jag väntade mig det värsta. Men nej! Möttes av en rätt glad och nöjd man som varit i trädgårdsarbete med motorsågen hela dagen, helt utan dricka vad det verkar! Så dagen blev rätt behaglig trots allt.

Vårsolen skiner på dagarna och allt känns för ett litet tag lite lättare och ljusare. Bara att få sitta ute en stund och låta solen värma i ansiktet förgyller tillvaron i det lilla!

Dionysa
Girlpower!

Jag tror ibland att våra grismän har... lite tråkigt! ÄR tråkiga! Måste livas upp med t.ex. lite hard rock...! Behöver jag i allafall. Go for it girls!!

DrömmaBort
InteMera

Härligt att läsa att det funkar hos er! Att han valt trägårdarbete, trots du inte stått brevid och krävt. Hoppas han har kommit till insikt på nån nivå och ni har mycker mer sånt i framtiden.

Nykteristen
Vad glad jag bli av o läsa

Vad glad jag bli av o läsa att din lördag varit bra och lugn. Man behöver den pausen....

Här va d bra och ja imorn är d som gäller med en fortsatt nykter framtid, förhoppningsvis.
Jag tror första veckan kommer gå bra men sen kan d komma jobbiga veckor för honom . För mig känns d bra, men är lite rädd för att mitt kontrollbehov ska ta över lite men ska kämpa med att lita på honom när d gäller hans beslut. Dock kommer d dröja ett bra tag.
Nu är han glad, trevlig o ganska kärleksfull. Det är härligt o se honom så men samtidigt undrar jag vad han gjort med min sambo sen 11 år tillbaka...på riktigt, vart har han tagit vägen? 🙈😄 ska njuta så länge d varar o så får vi ta en dag i taget.

Dionysa
Min man =inte mitt barn.

Min man =inte mitt barn. Inte min börda, tänker jag numera. Jag... måste ta hand o mig själv. Svårt, men så är det.

Bedrövadsambo
Inte kontrollera

Oron finns kvar hos mig, när som helst kan ett återfall ske. Och då är det byebye med allt vad det innebär. Min tolerans är noll. Men jag tänker INTE kontrollera honom. Jag är inte hans morsa. Och jag behöver inte för att veta för jag märker direkt om han druckit.

Nykteristen
Självklart är det så, men att

Självklart är det så, men att bryta kontrollbehovet o känns sig okej o lugn är nog svårare sagt än gjort att bryta tror jag. Men såklart nåt man måste jobba på vartefter.
Här vet han också att d är sista chansen.....på riktigt!

DrömmaBort
Jo det är en lång väg

Jag undrar ibland om jag skulle ha det lättare om jag kunde släppa loss och berömma honom att han är utan alkohol. Jag har så fastnat i det att det är han som ska ha den kontrollen och utan alkohol är det normala och inget att berömma.

Men kanske det ligger något i det, just i mitt fall, att jag borde jobba med att kunna tala med honom om hur mycket jag tycker om att han är nykter, inte bara det att jag inte gillar att han dricker. Men det kanske har att göra med att jag ännu har svårt med att gilla det han gör då han inte dricker, att mina och hans drömmar inte verkar mötas.

Nykteristen
Tror absolut att d också är

Tror absolut att d också är nåt att uppmärksamma absolut. Liks mkt som man själv skulle vilja ha beröm om att man är duktig som tränar eller struntar i godiset eller vad d kan vara. Vi har börjat prata mkt om problemet och det känns bra både för mig men även han säger att d känns skönt stt vi kan öppet och ärligt säga vad vi tycker. Det handlar inte om att jag vill lägga över ansvaret på mig och tror tvärtom att jag vill veta att han har ansvaret. Sen att man går o kollar, räknar och analyserar som vanligt i sitt medberoende är en annan sal, d kommer för min del att ta sin tid innan jag helt slutar med o känner mig bekväm i den nya rollen

Dionysa
Igenkänningsfaktor:

Låter bra. Du ifrågasätter din (knasiga) roll!

Nykteristen
InteMera

Hur har resterande helg varit för dig? Tänkt på dig....

Här ringde sambon nyss och berättade att första tabletten med Antabus intagen och han ska dit nästa vecka igen för kontroll och mer medicin.
Han lät glad och lugn, men har sovit dåligt inatt....även jag!

Det är nu det börjar

InteMera
Hör här vilken bomb: vi har

Hör här vilken bomb: vi har haft en jätte bra helg! Solen sken merparten av helgen och vi har grejat på hemma, förvånansvärt synkade och på gott humör! Tänkte jag skulle anstränga mig att försöka ta till mig av det han kritiserat i mitt uppförande då jag gnällt på hans drickande och se om det alls påverkar stämningen. Försökte att bryta lite rutiner, inte ens försöka kontrollera allt längre. Och han verkade märka jag också ansträngde mig att gå lite till mötes eftersom han valt att inte dricka lördag och söndag. Och vips blev tillvaron rätt trevlig för några dagar. Var på så gott humör ännu idag så jag bjöd alla på jobbet på glass, och det uppskattades att någon tänkt på att muntra upp andra på en vanlig måndag. Och då brukar jag vara den lite smått surmulna och tillbakadragen, inte den som sprallar till precis. Orkade över kaffet skämta med kollegorna, dom skrattade så glassen hamnade på skjortan och någon undrade hur jag plötsligt hade en så glad dag.

Har nånstans tror jag kommit till ro med att livet vissa dagar ser ut som elände, och man mår därefter, men om det inte ändras måste jag endera ändra på nåt eller gå under. Jag vet hans drickande finns där, och han lovar inget, så det blir upp till mig att endera hjälpa till att få oss att funka (därmed inte alls sagt att jag tänker ta ansvar för hans drickande eller orsaker därtill) eller gå ifrån. Oavsett är det mitt beslut och jag som har makten och ansvaret för hur jag mår. Med eller utan honom. Tror det är lättnad jag känner, för jag vet jag kan gå om jag vill. Men om han visar att han förstått vad jag vill och på riktigt försöker lappa ihop vår familj, så kan jag också välja att ge det en sista chans.

Vad bra Nykteristen han kommit igång med antabus nu, men klart det är nästan lite nervöst och pirrigt med den nya situationen. Antagligen är ni båda lika uppspelta, förväntansfulla men samtidigt fundersamma till om det verkligen ska funka så ni båda sover dåligt. Kanske det snart vänder och ni kan slappna av så mycket så ni förhoppningsvis båda snart sover bättre än på länge istället!

Bedrövadsambo
Just det

Du väljer, det är ditt beslut. Att veta det OCH på riktigt ta in det är en verklig aha-upplevelse. Låter som ni haft en toppenhelg 😊

DrömmaBort
Nykteristen och InteMera

Ni har nog rätt att känna er nöjda och glada nu!
Som har män som förstått nåt viktigt och verkligen vill försöka och visa det. Vi får hoppas det bär, så ni alla får dra andan ett tag och koppla av. Och samtidigt får vi alla medberoende krafter att kämpa ordentligt med våra egna beroenden. Nog ska det bli bra!

Jag fick min Bång-bok idag, skall försöka hinna plugga den. :)

Nykteristen
DrömmaBort, du får berätta

DrömmaBort, du får berätta hur den va sen....om d är värt o köpa den till sitt tillfrisknande

InteMera, så glad jag är stt höra att helgen ändå blev bra. Skönt att du kommit till den känslan att det faktiskt är du som styr ditt liv och dina känslor. För även att man vet att det är så, så är det svårt att verkligen känna så men när man verkligen kommit på hur det ska kännas kan ingen ta det ifrån en och ärligt ens toleransnivå ökar lite för mannens beroende då man känner att d är jag och ingen annan som bestämmer om jag vill stanna eller ej. Jag tror de känner och ser det också på nåt sätt...
Hoppas han insett lite mer nu vad ni betyder och att han kan få en fin och kärleksfull familj med sig...

AlkoDHyperD
Hej, Intemera

Jag kan inte låta bli att kommentera ditt fina inlägg.
Du tycks ha tänkt bortom symptomet gällande er relation och även sett skillnaden på vad du kan kontrollera och ta ansvar för och vad du inte har makt över. Så viktigt. Både för dig själv och för relationen.
Så glädjande att din partner ser dina ansträngningar och svarar på dem.
Budskapet "du är värdefull för mig, därför vill jag inte att du skadar dig genom att dricka, vår familj och vår relation är värdefull för mig därför vill jag inte att du skadar den heller" ges genom tydlighet i att det inte är ok att fortsätta dricka. Budskapet "jag skiljer på vad som ligger inom mitt ansvar och kontroll man försöker göra det jag kan för att stötta dig" ges genom att du inte agerar som vårdare eller kontrollant utan partner med egenansvar för din del av relationen utan att tumma på dina egna värderingar.
Då blir dina handlingar uttryck för din vilja och kan komma från hjärtat istället för uttryck för anpassning och kontroll som i slutändan utarmar din och hans självrespekt.
Och han kan ju faktiskt inte ge några garantier för framtiden. Han kan bara visa att han ser problemet och gör vad han kan för att ta ansvar för det. Jag tror du ger honom kraft genom att visa att er relation handlar om mer än hans problem även om klart överskuggar det mesta och påverkar hela familjen. Att känna sig värdefull är så viktigt! Mina återfall har ofta inträffat just för att jag upplevt mig så känslomässigt ensam. Nu menar jag inte att lägga ansvaret för hans nykterhet på dig, läs det som det är menat, ansvar för din del av relationen inget annat! Och så mycket lättare för dig att markera om han inte klarar att uppfylla sin del. Så svårt att skilja på handling och person. Jag älskar dig och jag avskyr att du dricker. Så lätt att hamna i en ond cirkel av sårade känslor.
Hoppas att ni kan bryta mönstret nu genom era gemensamma ansträngningar och acceptera att det är svårt att trampa upp nya stigar men väl värt mödan om målet är viktigt.
Jag har heller aldrig lovat min familj att jag aldrig kommer att dricka igen, för jag litar inte på mig själv och vill inte svika dem. Vet ju att sveket är tillräckligt stort ändå om jag återfaller. Hade min man gjort och tänkt som du, Intemera, tror jag att jag hade orkat anstränga mig 100 gånger mer.

InteMera
AlkoDHyperD

Tack för dina reflektioner, sitter med tårar i ögonen. Du har så rätt i allt. Än vågar jag inte alls tro eller hoppas att vår relation går att rädda, men det känns på nåt sätt okej ändå och vi försöker väl båda nu på var sitt sätt göra vad vi kan ändå för att försöka. Att jag satt ner foten och sagt exakt vad jag känner och tycker var viktigt för mig, för hur jag mår och tar ansvar för det själv. Önskar han skulle prata med mig lika öppet, men så länge han ens beter sig som att han hört vad jag sagt får väl det vara nog för just nu.

InteMera
Nykteristen

Hur har din dag varit?

Hoppas du får sova gott i natt i alla fall!

DrömmaBort
AlkoDHyperD

Det ligger mycket i det du säger. Det där kunde man diskutera en hel del om, det är nog det hela det här anhörigforumet går ut på. Hur vara tillräckligt tydlig vad man hatar och vad man älskar. Och vad kan man leva med, hur mycket av det onda är ok? Hur naken vågar man vara inför den andra, hur mycket vågar man satsa, hur mycket lova. Vad klarar man ännu, utan att stålsätta sej? Stänger man av känslorna, är det inte längt till att man går. Satsar man sitt allt och blir besviken, kanske man inte klara det själv mer.

Men mer än det så är det en resa vi båda gör. Den som dricker och den medberoende. Ingendera kommer lätt undan.

Nykteristen
Det är bra här, märks dock

Det är bra här, märks dock idag på sambon att suget sattes in. Pratade med honom under dagen o då pratade han om att de öl som han hade i garaget kunde han dricka nästa år o när han kom hem hade med sig 2 alkoholfria öl för suget sa han....men humöret är bra o han är lugn iallafall så då är jag nöjd o tar det med ro även att jag kände ett hugg i bröstet när han pratade om att dricka nästa år igen. Men som sagt tror d är beroendet som pratar ikväll.....

Nykteristen
Bedrövad sambo och InteMera

Hur går det för er hemma?

Funkar det med Antabus för din sambo, Bedrövadsambo?

Hur är humöret och drickandet, InteMera? Hur mår du i allt?

InteMera
Du får säkert räkna med att

Du får säkert räkna med att beroendet visar sig i mer eller mindre intäckta ord och funderingar från hans sida. Han är ju tyvärr inte botad efter första antabus tabletten 😉. Även om man önskade det var så enkelt! Huvudsaken just nu är ändå han låter bli att dricka och för varje nykter dag klingar förhoppningsvis suget av och skulle han lyckas vara nykter ett helt år är det inte alls sagt han sen mera är sugen på att dricka, alkohol ingår då inte mera i vardagen och tankesättet omkring det har hunnit ändras. Hoppas du inte deppar ihop över hans kommentarer, men klart det känns jobbigt om han pratar om tiden utan alkohol som nåt tidsbegränsat - som ett straff ungefär som man sitter av och sen kan man göra som vanligt efteråt. Men hans tankesätt hinner nog ändra ännu, han behöver säkert lite tid att ställa om.

Här är mannen på resa igen och jag tror han drack igår där han är. Sms jag fick tyder på alkoholintag och sen blev det tyst resten av kvällen vilket brukar tyda på barhäng. Vet inte varför det egentligen provocerar mig han dricker när han är bortrest, jag och barnen ser ju det inte då. Fann mig själv jätte irriterad pga detta igår, och orkade inte mysa till med barnen som man borde passa på när han är borta. Ikväll kommer han hem, antagligen med full ranson och fylla planerad till helgen när jag reser bort med barnen. Varför är man arg på drickandet till och med när det sker borta, han kommer ju inte hem på natten och jag brukar inte få sms eller elakheter heller när han dricker på sina resor. Om han dricker hemma när både jag och barnen är bortresta drabbar ju inte heller oss direkt. Ändå känner jag mig stressad, arg och irriterad över detta.

Dis
Hatar också när sambon dricker när jag är borta

Förstör exakt vad du menar, InteMera. Hatar också när jag förstår att han dricker trots att jag är borta med dottern, eller när han själv är bortrest. Att få konstiga sms, eller att behöva höra hans idiotiska fylleröst när man intet ont anande ringer för att säga godnatt. Det gör jätteont!

Sidor