Hej forum, tänkte att jag kanske lyckas bättre om jag bokför mina framgångar här (och eventuella motgångar). Har insett att jag haft ett problematiskt förhållande till alkohol flera år

Liten stor

Ja samma sak hände mig. Har varit alla delar av karaktärerna.

Tankarna på vin dök ändå upp nu till söndagsmatlagningen, tänkte på slutscenen och hur den mannen var så sönderdrucken. Tror jag ska ha den minnesbilden som sköld mot suget.

Lite förvånansvärt lite abstinensbesvär såhär när dag 2 lider mot sitt slut (drack ganska mycket dagligen sista veckorna).

Jag har tittat på den flera gånger under min nyktra tid. Det var så otroligt bra fångat, många har ju tanken att för att vara alkoholist ser man ut på ett visst sätt. Typ parkbänksalkoholisten. Den visar att även partypinglan, 2 barns mamman, vem som helst kan bli alkoholister. Jag led mycket med hans son, han som var och hälsade på sin pappa..... Uhu jag får gåshud men inser att jag är precis likadan. Det där är jag. Som somnar ifrån min dotter. Fy fan..

Jag led också med den skakande mannen och det är tyvärr ditåt det går om man inte slutar. Så kämpa på. Det är värt varje sekund.
Det är kämpigt första två veckorna. Men det blir bättre. Jag kan skriva under på det. Kram

Liten stor

Tack för pepp, ja min fru vet om men jag tror inte hon riktigt förstår hur illa det är mellan varven. Är ju svårt ibland att skilja stress/ångest/alkohol. Men även när jag pratat om det och bett om hjälp tror jag inte hon riktigt förstår hur det är att behöva a bara för att känns sig normal. känns ändå som en lite ensam kamp, men det är ju bara jag som kan göra förändringen. Tror jag lyckats dölja sjukt mycket av hur ofta och hur mkt det varit mellan varven (utan att direkt behöva ljugit). Har ju på något sätt varit (fortfarande är?) en högpresterande alkoholist.

Har känts annorlunda förr men har samma sorts beslutsamhet i mig som de gånger jag lyckats ha två vita veckor. Tror faktiskt jag komma klara hela april vitt.

Är väldigt bra. Kämpa för det. Det tar ett tag för hjärnan att ställa om sig. Så om du kör på nu så kommer du ha många bra vita veckor och då tänker hjärnan klarare. Så tar du nya beslut då.

Liten stor

Vaknar med mycket ångest. Men hade nog varit så oavsett. Mycket jobbrelaterat.

Viktigast av allt är att det blir vit dag. Allt annat får bli som det blir.

Inser mer och mer hur sjukt mitt beteende varit senaste tiden.

58 vita timmar nu om jag räknat rätt.

Liten stor

Märker stor skillnad i energi. Saker jag grämt mig för går bra. Tydligt att allt går enklare nykter och icke bakis. Tror jag stoppade min negativa trend precis i tid innan jag spårade ur och kunde riskerat jobbet (främst att jag själv inte orkade med). Känns sjukt bra nu. Heja mig.

Elias

Det känns i din ton att du är bestämd nu. Smart drag att blåsa i a-mätaren inför frun varje dag! Tänk på glädjen när du kan summera hela april som a-fri, det kommer att sporra dig!
Kämpa på och heja dig!!!

Liten stor

Tack Elias, ja jag är mer bestämd än nånsin känner jag. Lite värk i nacke och yrsel och väldig trötthet, svidande ögon nu på kvällen men kan vara stress/utmattning också kanske? Eller så är det abstinens? Känner ett större inre lugn nu.

Elias

Toppen! Tröttheten känner jag igen från de första dagarna, men du kanske kombinerar med stresspåslag också. Viss abstinens får man räkna med, men det lägger sig efter ett tag. Första tiden drömde jag konstigt, stämmer det för dig också?
Keep on!!!

anonym17136

Ja Heja dig ... ju mer tiden går så inser man hur sjukt beteendet har varit ..
Tur att du drog i nödbromsen innan det kanske var för sent ..
Jag drog verkligen i min broms i den sista, sista sekunden ..
Jag håller verkligen alla mina tummar för att du ska lyckas ,
som sagt så verkar du riktigt bestämd att det ska bli den Vita Vägen ..

Liten stor

Tack för pepp lerigen och Elias ja när du säger det så har det varit konstiga drömmar. Tex att mitt hår var spaghetti och jag hade för korta armar för att nå med saxen att klippa mig så fick äta upp luggen som växte för fort ner i munnen :)

Jag hann inte dra i bromsen utan hamnade plattfall med huvudet nedåt på botten av den djupa brunnen.
Där låg jag och kravlade. Det var inte kul därnere.Det är väldigt mörkt! Becksvart.
Om du kan - undvik det.

Heja heja dig!

Liten stor

Låter inget vidare på botten. Lovar dig att jag inte ska hamna där! Tack för att du hjälpte mig bromsa nu!!!

anonym11208

det är som om kroppen återhämtar sig och det verkligen känns. Heja dig!! Och visst är det skönt att vakna (även om man är trött) på morgonen och känna, jippie, jag är inte bakis, jag mår mycket bättre, jag luktar inte illa i munnen, jag känner mig fräschare och klarare i knoppen!!

Liten stor

Ja precis så, känns som sömn och vila "tar". Inatt sov jag oregelbundet och för lite i och för sig. Drömde om att typ springa i stora rulltrappor som gick åt fel håll. Lite väl enkel metafor från hjärnan? :) Men Ingen morgonångest idag när jag vaknade. lätt för att svettas. Någon form av ångestklump kom efter morgonrutinerna. Men dag 4 - nu kör vi vidare.

Liten stor

...övernoterar jag igen. Får inte glömma nattningen av mina barn senaste dagarna. Skarpt, nära, mysigt, närvarande. Jag har redan en längre stubin i morgonstöket också. Ska såklart fortsätta så.

Liten stor

Lite extra orolig i kroppen. Lite svårt att hitta rätt ord ibland? Känns igen som mer stress kanske. Faktiskt lite sugen på öl. Måste vara solen som stärker. Men tänker bort ganska snabbt.

anonym17136

Nej , nej ... tänk inte tanken .. du vet hur nöjd du är imorgon när du vaknar utan att ha druckit A ,
Tänk på nattningen ikväll, barnen behöver inte känna ngn lukt av öl .. Kämpa vidare ..