min lilla spritdjävul nästa gång han dyker upp....

Jag började dricka tidigt i åldern 13-14 år, redan då hade jag fyllor som innebar minnesluckor och skam. Snodde en massa sprit i barskåpet. När jag var 16 började jag arbeta i krog branschen i Stockholm och hamnade på en massa AW´s vid ett tiden på natten då vi slutat jobbet, blev insläppt på det ena och det andra stället trots att jag inte hade åldern inne. Detta var på 80-talet och tydligen var inte alkohollagen i bruk vad det gäller ålder och att dricka på krogen. Under ett par år så jobbade vi och drack drinkar nätterna igenom. Hem sova - upp och jobba - festa. Livet var ett enda stort party!

Sen dess har det väl bara rullat på med mitt "partyliv" - fyllor, supa bort sandalerna, supa bort vinterskorna, dragit linor, blivit av med väskor, kreditkort, skinnjackor, ett antal nya mobiler åt helvete, tappade dyra smycken, hamnat i slagsmål på krogen, slagsmål hemma, sparkat en man i ryggen med högklackad sko i Grekland, blivit rånad när jag sov på t-banan hem, somnat på fel nattbuss och hamnade på andra sidan stan, hamnat i fyllecell på Maria Pol (fick en LOB och hamnade hos Soc med dottern), visat brösten på en innekrog i stan, nästan trillat överbord på en finlandsfärja, kissat på mig, spytt ner mig, hamnat på en strand med en okänd man i Thailand - långt åt helvete därifrån där jag bodde, satt på ägg för att koka i en kastrull och somnade så hela köket höll på att börja brinna, somnat ifrån mina barn så de inte fått mat, kört bil jävligt full - körde dessbättre bara in en bergvägg och sabbade bilen, ramlat bakåt ner för en halv rulltrappa på T- centralen, klappat till en man på första dejten, pinsamma sms, pinsamma samtal till nära och kära - denna lista kan göras väldigt lång.

Var helt nykter efter den LOB jag fick 2012. Detta höll i 2 år. Inte en droppe, jag var livrädd att förlora min dotter. Blev erbjuden hjälp men tackade nej. Fortsatte dock mitt uteliv fast då med alkoholfria drinkar - vilket gick utmärkt. Tränade och höll mig i schack, blev nästan fanatisk med att leva ett rent liv med supermat, träning, mental träning, meditation, hitta mig själv. Var då helt övertygad om att mitt beroende var över.

Tills jag hamnade en natt efter jobbet på en AW - 2014 och tog 2 öl. Endast 2 öl. Åkte sen hem och tänkte stolt - Hallelujah och Amen! Jag är botad Jag kan dricka igen. Jag kan dricka som alla andra!

Ever since, lever jag i detta igen. Jag har dock inte ett behov att dricka dagligen, känner inte något sug på flera veckor (arbetar till och med alkohol, i krogbranschen och det fungerar utmärkt) Under dessa veckor lever jag ett utmärkt liv med min dotter, träning, arbetar. Att andra människor dricker runt mig bekommer mig inte det minsta. Arbetar som sagt med event/fest/alkohol och blir bara spyfärdig på dessa berusade människor omkring mig.
När jag är i min friska period.

När jag är i min sjuka period.
Då min lilla förbannade spritdjävul tittar fram. Då sups det i 6-7 dagar och rejält. Aldrig ute på krogen längre, det vågar jag inte. Jag drar ner gardinen och stannar hemma och dricker. Till medvetslöshet (typ 1 l starksprit/dygn) Dricker och håller andan för att inte kräkas upp det. När alkoholen nått blodet så kräks jag. Sist satt jag i badet och kräktes blodklumpar. Jag var helt sönder kräkt i strupen och kunde inte äta på en vecka. Sist höll detta i 8-9 dagar. Sova - dricka - sova - kräkas - dricka - sova. Fick i mig ca 7 liter starksprit på under dessa dagar. Rent destruktivt. Denna gång har jag tagit hjälp då jag vet att snöbollen rullar på och nästa gång kommer jag dricka ihjäl mig på ett eller annat sätt. Har skrivit in mig på alkoholklinik och ska göra allt som står i min makt för att ta mig ur detta. Har också tagit mig till AA och ska på ett till möte idag. Min sista period var ett rejält uppvaknade för mig. Jag är sjuk och jag måste tillfriskna i denna sjukdom. Inte för någon annans skull utan för min egen.

Min måndagsmorgon har kommit!

Nu nykter i 16 dagar och jag tar 24 timmar i taget!

24 timmar
24 timmar
24 timmar
i taget....

However long the night is - the dawn will break

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: jag blir så varm i hjärtat av er närvaro här. Ni sprider omsorg och mänsklig värme till varandra och till andra på ett sätt som passar precis in i mitt hjärtas nyckelhål. Vill bara säga Tack och glad vår ?
/ mt

och ställer mig i gratulationskön MondayM.

Grattis till nytt jobb, ny lägenhet (fast själva flytten kan vara lite jobbig) och resa.
Samt till den framåtskridande och positiva nykterheten.

men visst är det omtumlande med ny bostad?! Hoppas u tänker över vilka vänner du eg har och förtjänar.

Men då tänker ju min hjärna så här:
Ja men MM med tanke på att du har packat klart och du har bestämt att du inte ska
dricka någon A i den NYA lgh nånsin så kan du ju ta dig en sista fylla i den GAMLA lägenheten?
Vilken utmärkt ide säger den lilla A-djävulen på min axel.
Barnledig är du ju också. Ingen skulle märka.
Jag var ett par sekunder ifrån att gå till SB istället för att åka hem.

Bara att fatta den lilla fan aldrig någonsin kommer vara tyst.
Det kommer alltid finnas en som tjattrar på axeln, inte jämt men den kommer dyka upp.
Rösten som försöker övertala. Som försöker få mig att tro att det kommer att funka
att bara köpa en liten whiskey och 2 öl. För att koppla av. Som alla andra. Bara ikväll
kan du dricka som alla andra....

Hur som helst så handlade jag mat och körde fort hem.

Men den, rösten, fortsätter nu att tjattra här hemma.
SB är fortfarande öppet.
Öppet till 19.00. En sista fylla.
Du hinner. Du behöver inte ens bestämma dig nu.
Du har 3 timmar på dig. Så överväg det hela.

Så där håller mitt huvud på nu och detta är jobbigt.
Vad exakt i huvudet är det som kan svänga så där galet
fort? Från 0 sug till galenskap.

Jag tror jag håller på att bli tokig!!!!

– Så fort jag har tagit mina återfall så är jag inte sams alls, det är krig inuti mig då. Det är ett krig i slutfasen, ett skövlat landskap. Lik över hela hela det här fältet, rykande ruiner. Ett ”Terminator”-landskap, ett efter bomben-läge. Där jag står och kryper och krälar för så är det ju. Det jag gör när jag missbrukar är att bada i helvetet och dårskapen. Och mitt i det där finns det ju en njutning. En känsla av att ha kapat alla trossar och bara glida i väg....

----------------------------------

Jag måste läsa detta om och om igen idag, för precis så är det.
Ett efter bomben-läget. Vill jag ha det? NEJ!

SkåneTösen

Det är sjukt hur plötsligt det kan slå över från att känna kontroll och plötsligt är dom gamla sjuka tankegångarna i full effekt. Men dom är ju så inkörda och dom ligger där och lurar för att när man minst anar det sticka fram sitt fula tryne och vips börjar förhandlingarna...
Jag förstår din "logik" dock, att flytta är ju en ganska stor händelse och hur brukar vi "fira" sådant? Genom att dricka såklart. Och vi vet alla hur det slutar.
Håll ut, sug går över. Tänk på morgondagen.

Hej MM
Jag känner mycket väl igen mig i din alkoholhjärnas resonemang. Tyvärr är sådant inte ovanligt för oss. Men där finns också något slags system i galenskapen som gör att vi ändå kan kämpa emot. Men visst är det absurt.
Tänk en person som missbrukar vita bönor. Efter att ha "skitit" ner sängen för hundrade gången ställer familjen ultimatum. "Sluta med vita bönor eller flytta". Efter det är han helt inställd på att avbryta missbruket. Men sedan en dag får han ögonen på svarta bönor!! Ja, då är det i gång.

Vi måste påminna oss själva och hjälpa varandra! VI KAN INTE DRICKA!!

Vänligen
Ikaros

Anders 48

Vad bra att du loggar in och skriver MM!! Helt ofattbart hur hjärnan kan göra spök, efter så lång tid. Hoppas verkligen du kan släppa tankarna under dagen/kvällen. Du SKALL inte dricka - eller hur!!! Det går ju inte....... Håll i hatten och låt det blåsa över. Att arrangera en flytt är en stress! Oavsett om det i grunden är positivt. Kan det vara så att du börjar bli klar med packandet och logistiken - och därför "tillåter" dig att släppa fram lite stresskänslor över hela situationen? Och därför reagerar med tankarna på en "sista fylla" i lägenheten? Jag vet att jag är lite så - tar mig igenom vad det nu är (positivt/negativt) och slappnar sedan av - och ibland får ett "lockrop" från A. Kram på dig!/Anders

Ja jag fattar inte mitt eget huvud. I morse var det total lycka och glädje över min nykterhet. Sen pang i huvudet så ska den supa till. What? Jag hinner inte med mina egna tankar och svängar. Känns som jag har två huvuden. Det ena är totalt nykter. Den andra är gravt alkoholiserad. Det är svårt att få dessa att kommunicera ibland.

Ja jag vet. Jag kan inte. Så enkelt. Jag kan inte.
Men när jag satt i garaget i centrumet så för nån minut
så försvann det och då blev det - Jodå jag kan nog som
alla andra. Och då snackar ju alla runt om mig skit.

Den där är också lustigt när man börjar förhandla med
sig själv och tycker men - Nä så farligt var det väl inte sist.....?
Folk överdriver.

Jag lyfte ur min säng från sängramen igår och där fanns
bevis att det var farligt sist. Livsfarligt. För där fanns det blod.
Från att jag har kräkts.
Min dotter frågade om det och jag blev ställd.
Hur förklarar man att det är blod på madrassen på undersidan?

Det är ju som att punka en ballong när man är klar med att få ihop allt.
Oh Now I'm worth it. Or not.

Men nä jag ska fixa det absolut sista sen ska jag kolla på GW's mord ikväll.
Med en kopp te. Fast tekopparna är nerpackade så jag får improvisera.
Får väl dricka te i en kastrull..... ha ha ha
Bohemia Monday :D

Gunda

..att ens hjärna fungerar på det där viset. Inte bara då man har varit nykter i 4 dagar utan även när man varit det så länge som du. Blir lite skraj, då jag tänker att blir man aldrig av med A-djävulen ur huvudet. Aldrig får vara lugn aldrig få sänka garden mot den???? Men jag förstår ju att det är så.
Du är stark och jag håller verkligen med alla som skriver här att du är en person som ger styrka, säger kloka saker, tack för all stöttning.
Jag ska också ta mig en kopp te då jag kommer hem från min skaparträff.
Kram och Grattis till nytt jobb, lägenhet och resa med dottern!!

Så får det bli!! Kickar upp nya dörren, nykter och tjoar HEJ här kommer MM. Jag ska bo här. Nykter!
Väldigt nykter. Mitt nya fina nyktra hem... Tack Hjärnklar. Du tänker klart när inte jag gör det.
Så ska det naturligtvis vara.

Jag tror att det är så. Beroende hjärnan kommer liksom aldrig dö. Det är nog det som är själva sjukdomen. Att hjärnan är förstörd, belöningssystemet har hakat upp sig. Fan det går ju på repeat i huvudet ha ha ha... Hjärnan har käkat karbonpapper :D

Den minns det som var bra med A och inte det dåliga och vill uppleva det bra igen men det blir bara sjukt. Det blir bara skit av det hela.
Ja du vet ju... Så nä man får ha knytnäven uppe hela tiden. Men jag har lärt mig en sak. Det är att suget går över ganska fort. Det gör det.
Som nu är det borta igen! Mycket mycket underligt.

Tack Gunda ha det så fint på din träff...

<3

Jag flyttar på Torsdag morgon. Inflyttande hyresgäst vill gärna
vara inflyttad till valborg men det passar mig fint att få helgen till att
börja stöka runt. I det nyktra hemmet.

;)