Hej forum, tänkte att jag kanske lyckas bättre om jag bokför mina framgångar här (och eventuella motgångar). Har insett att jag haft ett problematiskt förhållande till alkohol flera år

Liten stor

Försökt trappa ner nu och siktar på noll från och med imorgon. Eller inte siktar - ska köra noll från imorgon. Mår verkligen inte bra nu.

Svartvit

Liten stor. Jag tror på dig! Vägen är inte rak, det vet vi alla. Men så länge vi försöker så tror jag att det blir bättre. Kram

Liten stor

Vaknar och känns lite skakigt men ok. Börjar med att inte ta en drink till frukost. Sen fortsätter jag med att inte dricka ngt på hela dagen. Är ju inte svårare än så

Ellan

God eller mindre god morgon, men det räcker att fatta beslutet att idag ska jag inte dricka. Oavsett vad som händer och hur jag känner. Kämpa på Liten stor! ❤️

Liten stor

Ska skaka mig igenom dagen. Somnade om en stund och drömde om a. Är rädd för typ allting idag känns det som.

Liten stor

Likt förr blir det säkert täta noteringar. Stark lust att fly tankar, skingra problem och dra en bekväm berusningsdimma över mig. Men ska inte. Men litar inte på mig själv helller. Jävla giftdryck.

Liten stor

Tack ellan för frågan. Fortsätter att förändra saker i mitt liv till det bättre och nya möjligheter dyker upp så där är det toppen. Med beroendet är det sämre men håller det på någon konstig acceptabel nivå även om det slinker i a på många olika tider på dygnet. Lyckas att inte bli för full men skadliga mängder är det verkligen. Orkar inte ens skriva sista försöket etc men har i alla fall bestämt mig för att starta helvitt igen från imorgon och ha en semester med träning och sunda vanor som börjar snart.

Liten stor

Vaknar med noll promille.
Träning återupptas idag och ska ha en vit dag. Ska räkna och samla igen. Kroppen känns i obalans, småsvettas. Men kommer lyckas med vit dag idag.

Ellan

God morgon,
En tanke slog mig... varför prioriterar vi ofta vår nykterhet dvs vår hälsa sist. Det kan gå hur bra med jobbet, vi fixar och sliter, når framgångar, vi presterar på alla områden och omgivningen (utom de allra närmsta) är så nöjda... Men så har vi den tyngsta biten kvar, oss själva. Borde det inte vara tvärtom?! Bara en tanke så här en lördagmorgon. Önskar dig en sund och lagom dag. Var snäll mot dig själv idag.
Kram Ellan!

Liten stor

Tänkte lämna beroendet och kanske även forumet nu. Tog min sista vodkafrukost idag för att komma igång med en hård arbetsdag men funnit något slags ro och lycka i grunden då jag gjort många bra ändringar i mitt liv. Nu väntar en sommar av uppbyggnad av kropp, energi, riktig avkoppling och inte bedövad giftig sådan.

Har även "outat" problem och mitt uppriktiga försök till fler i min omgivning så jag inte kan fuska/gömma mig.

Hej då alkoholism.... (tror jag i alla fall).
Tack för pepp forummänniskor.

Bedrövadsambo

Tänk på det. Ge aldrig upp försöken att sluta dricka! För varje gång lär du dig något mer om dig själv. Och vodkafrukost låter direkt livsfarligt!

Rövarkulan2

Jag önskar dig en bra sommar och håller tummarna för att du ska lyckas leva utan alkohol.

Liten stor

Har svikit mig själv förr men har garderat mig till tänderna nu så vet att jag kommer vara alkoholfri, sund i sommar och möta hösten pigg och som mitt gamla jag innan a gjorde mig fet, plufsig, trött.

Lyckas jag så tog det ganska exakt ett år sen jag började kika in här.

Liten stor

Lite kluven om jag ska fortsätta eller inte, känner mig nästan lite fast i forum också :) är nykter nu och sovit nykter och längre än på länge. Får kanske fortsätta med dagbok ett tag till så jag inte fuskar.

Känns redan bättre efter ett vitt dygn.
Tagit lång promenad idag, konditionen är usel men nu bygger jag en dag i taget.

Liten stor

Hurra. Första helvita dagen på lääänge idag. Kommer vara ensam hemma närmsta veckan vilket är en stor risk men har tömt huset på a och var inte på systemet idag :) som vanligt känns det som jag hållt upp en vecka och inte bara sen igår lunch. Kroppen svarar bra och alla mängder vatten jag druckit istället för a verkar göra susen för hy, ögon och resten av systemet. Lite deprimerad men samlar dag en efter nu då jag vet att äkta lyckokänslor kommer efter cirka en vit vecka. Hade konstiga smärtor i bröstet igår till och från men idag känns det faktiskt redan ganska bra i kroppen. Ser fram emot slutet på juli vad sund kost, mkt träning och sömn och noll a kommer ha gjort med mig.

anonym11208

Tänk vad skönt det kommer att kännas i morgonbitti. Och det är ju söndag i morgon och systemet är stängd, så då har du dag 2 nykter.

Bedrövadsambo

Det är garanterat hälsosamt ? Om man nu måste byta ett beroende mot något annat är forumet ett bra val! Kämpa!