Tänkte gå vidare i livet. Snart ett år sedan jag började mitt inre arbete och min kamp mot alkoholen. Det har varit värt alla tårar, svett och motgångar och här står jag idag. Glad för varje dag i mitt nya nyktra liv. Men har alltid det i tankarna, tror det var Muränan som skrev det, en armslängd från vinglaset. Skillnaden idag är att jag inte vill sträcka ut handen och föra glaset till munnen. Nu är det jag som är herre på täppan. Vill tacka alla här inne för allt stöd och pepping jag har fått och får fortfarande.
Kramar
Konstnären

konstnären

idag, och det känns så bra när jag tänker tillbaka en månad hur jag mådde just då, det var två dagar kvar till psykakuten, hua, bara jag tänker på det är det lätt att vara nykter. Har nu gått upp hela kilo och det behövde jag lite rund o go. Ännu en cykeltur på morgonen till läkarhuset och inta den lilla vita. Passade på och cykla omkring lite o titta på min fina stad, hamnade vid slottet o kyrkogården ställde cykeln och gick in på kyrkogården. Jag är så förtjust i kyrkogårdar och läsa på gravstenarna, där fanns bankdirektörer, garvare, överstelöjtnant, skeppare m.m. lite löjligt med alla titlar. Får någon slags frälsning när jag är där. Cyklade hem och var tacksam för att jag är nykter o ångestfri. Ibland går jag o väntar in första suget och jag vet nu hur jag ska hantera det, inte ännu har det kommit, men det kommer det vet jag. Denna gång ska jag inte försöka försköna vad som hände sist, och att det vid varje återfall har blivit ett snäpp värre än gången innan. Tack muränan för dina rader till mig.
Önskar alla en skön fredag
Vad som än händer idag ska jag inte dricka, och jag har mina antabus.
Kramar Konstnären

försiktig när du ställer i från dig cykeln vid en kyrkogård, så inte någon tar den för att de tror att ägaren inte behöver den något mer.

Ja, förlåt, jag hoppas du tål skämt.

Det är trevligt att läsa om att du trivs med tillvaron och dig själv nu Konstnären.

Önskar dig en trevlig helg. Kramar

konstnären

till alla här inne. Har haft en bra helg där jag oxså analyserat mitt beteende innan jag tagit återfall. Kommit fram till att jag bara har bestämt mig för att nu vill jag dricka lite vin, naivt och dumt, lite vin, det finns inget som lite vin för mig. Det betyder en rejäl fylla för att glömma vad vet jag inte. Men i alla fall tror och hoppas jag att jag har lärt mig efter sista återfallet. Då såg mina dagar ut så här
Vaknade framåt ett-tiden på natten, upp och drack ett par glas vin, somnade fast ingen riktig sömn.
Vaknade framåt 5-tiden med ångest, upp tog 2 glas vin, blev trött la mig en timme.
Upp fortsatte dricka ut med hunden på minimala promenader.
Hem försökte äta lite, fortsatte dricka osv, osv. Ångest dygnet runt, mardrömmar, rastlös. skuld och skam kunde inte ta mig ut från h-vetet utan hjälp.
Vill jag ha det tillbaka, aldrig, aldrig, sugen får komma men tror jag vet hur jag agera nu, det släpper efter ett tag, inget att längta till.
Var på vårdcentralen i morse och svalde min antabus, och fick en komplimang av sköterskan, hon sa vad fräsch du ser, och du utstrålar energi.
Vad glad jag blev dagen känns nu lätt går på små moln, ingen ångest, hunden är glad och även mannen. Detta byter jag inte mot ett liv i underjorden, och gropen blev djupare och djupare efter varje återfall.
Vad som än händer idag ingen alkohol
Kramar Konstnären

Härligt vännen! Härligt, härligt, härligt - vilken fin inställning. Tänker att ditt "schema" för drickandet kan verka nog så avskräckande om suget sätter in...!

Tusen kramar

PP

Blir glad när jag läser att allt går åt rätt håll :-)
Ja du vet, bara så!
//PP

konstnären

tillbaka hemma igen har varit o hälsat på min äldsta son i ett antal dagar, och det var vad jag behövde, komma ifrån, ensam. Underbart att träffas vi bor 30 mil i från varandra. Vi har utforskat staden, den stora staden, lagat mat ihop, utan intag av alkohol för konstnären. Sonen svängde en och annan bira, bekom mig inte alls. Frihet mina vänner kallar jag det. Ska erkänna att det var flera år sedan jag inte drack vin tillsammans med sonen. Han är i den gyllene medelåldern, fick honom när jag väldigt ung. Sorgligt att skiljas, körde fort hem, hög musik, gillar att dra på, och låta tankarna flöda. Idag lite städning, och vara med hunden, hon blev skogstokig när jag kom hem, och mannnen oxså, dom kan gott sakna mig lite. Jag rymde ju från spisen och allt, haha nyttigt nyttigt, för mannen som knappt kan koka ett ägg. Det ska jag göra om. Nykter, glad, frid, ingen ångest. Vad kan man mera önska.
Kramar Konstnären

PP

Det där var riktigt trevlig läsning Konstnären! Ladda med lite nya intryck! Ja vi vet vad som är möjligt när vi väljer bort drickat! Nu husröj för att maxa priset på stugan, och köpa den där husbilen?! Inget att vänta på, världen ligger öppen så länge vi inte låser in den - med alkohol :-)
//PP

att läsa att du mår bra och är glad Konstnären.

Härligt när livet vänder från mörker till ljus. Försök att stanna kvar i den positiva känslan.

Sommarkramar

God morgon vännen,

jag skrattade verkligen åt ditt sista inlägg hos mig. Klart man blir intressant när man inte längre är lika "tillgänglig"... ha ha ha... Eget sovrum? Ja, det skulle onekligen kunna vara skönt. Mannen drar enorma timmerstockar hela nätterna, så det skulle nog förbättra min nattsömn i alla fall. Men sedan är det ju gott och sova med någon, även om det för närvarande är ganska långt ifrån varandra...

Blörk... ska till psykologen nu på förmiddagen. Jag är riktigt nervig för det. Egentligen vet jag inte varför, men usch nä fy blä vill inte...

Ser ut att bli väldigt fint väder här idag. Får passa på och försöka få lite färg, så man inte skrämmer slag på alla vänner till midsommar. Hua!

Ha nu världens bästa dag vännen! <3<3<3

Hej där!

Tack - jo det gick helt ok hos psykologen. Hen var bra. Det vet jag ju att hen är. Men jag blev så himla nervös och uppstressad. Höll på att krypa ur skinnet i väntrummet. Men mitt i allt blev jag full i skratt. Jag brukar sitta på samma plats i väntrummet och vänta. Nu hade tyget slitits ned till trådarna, så stoppningen nästan syntes, just där. Ja, det verkar som det har varit fler här sedan jag avslutade förra året. ;-) Psykologen gick i vart fall igenom dagsform och alla "checkpunkter" och konkluderade med att vi nog inte behövde ses så mycket mer. Kanske bara en gång till. Jag måste helt enkelt (...) jobba med min stresshantering. Eller snarare inte jobba med stress... och det har jag ju redan fått alla verktyg för. Bara till och öppna verktygslådan och börja tillämpa, istället för att stoppa huvudet i sanden och köra på som vanligt. Lättare sagt än gjort...

Skrämmande ändå att jag mådde så dåligt när jag var hos läkaren första gången för några veckor sedan. Jisses, vad mörka tankar som seglade omkring i huvudet. Jag ville bara lägga mig ner och dö, men ändå inte. Jag får inte låta det gå så här långt igen...

Fnissade när jag läste din beskrivning av dig själv. Antabustant.... hur kul som helst. Vad fint att du känner dig trygg i nykterheten i alla fall. Den där jäkla kronjuvelen till högtid kan ju rubba den bäste. Jag känner mig splittrad. Å ena sidan finns det inte på världskartan att jag skulle dricka, å andra sidan är jag ju inte helt stabil och blir lite orolig för mina egna infall. Egentligen är jag inte orolig PÅ RIKTIGT, men det gnager. Helst av allt hade jag verkligen velat fira midsommar med nyktra människor. Det hade varit så himla skönt. Vi kommer vara med vänner, men det kommer inte bli vitt, om jag säger så. Jag är så heligt less på att det MÅSTE vara alkohol inblandat så fort man ska göra något.

Hur känner du för att Gagarin kommer att dricka på midsommar? Vilket jag antar att han kommer göra? Jag kan fullkomligt reta ihjäl mig på mannen när han dricker och blir "så där rolig och skojfrisk"... Gah!!! Men det kanske är för att min egen butterhet och surhet framstår än tydligare då...

27 grader...? Är du och PP på samma ställe eller??

Bamsekramar

konstnären

tack nu vet jag läget. Allt kommer att bli bra. Det där med stressen får jag jobba med varje dag, men vi kanske inte har samma stress, min är inre. Jag måste även hålla mig till rutiner annars spårar allt ur, mycket att hålla reda på. Ja, du den förbannade kronjuvel med alla fulla människor, undrar oxså varför det måste vara alkohol jämt och ständigt. Har bara en vän som kanske unnar sig 2 glas rödtjut till helgen, precis som jag haha går icke. Jag kan säga dig att Gagarin kommer att dricka och jag blir fullständigt vansinnig, när rösten höjs ett par snäpp och han ska vara så himla rolig, men det kan han väl inte när vi ska till bossen, vet vet, men jag kommer inte ta hand om någon som blir full. Muränan jag skriver ju i min egen tråd kom jag på nu. Flyttar till dig.

Hej vännen,

ja, skriv i vilka trådar du vill - bara du skriver till mig! Hi hi hi... ;-) Blir det många trådar inblandade så kan du kanske ge mig en liten tankekarta som jag följa. :-D

Igår var jag på systemet inför Kronjuvelen. Det blev så himla mycket av både det ena och det andra. Var tvungen att packa i kartonger och sedan släpa ut vagnen till bilen. Det är ju för f-n ett skämt... Men å andra sidan slog jag på stort - när det gällde den a-fria biten. Jag plockade på mig massa olika saker och hur mycket jag än plockade, så var det liksom inte den delen av inköpet som kostade något. Jisses vad pengar man kan spara genom att vara nykter...! Om man inte handlar åt andra förstås... När jag radade upp allt på bandet (det som gick att baxa upp från vagnen vill säga), så såg det inte klokt ut. Tanken som slog mig - ska allt det här gå igenom kroppen och levern på oss alla?! Tänk om det varit mjölk i alla flaskor, burkar och boxar istället! Då hade vi kunnat försörja en hel gård med kalvuppfödning! Tänk om det var saft istället - då hade folk trott jag var knäpp och som inte brydde mig om tänderna! Jag roade mig med att byta ut innehållet till både det ena och det andra och glömde nästan betala... Expediten tittade länge på den halvt förvirrade personen som jag är... 'Hallå är det någon hemma här eller?!'

Ser du fram emot midsommar? Eller hur känns det nu med "chefsbesöket"? Jag har INGEN som helst lust att fira midsommar. Har du läst Addes inlägg - väldigt tänkvärt. Kommer du ihåg vad jag skrev för något år sedan - om stångjäveln som skulle upp... Så känns det i år också. Helst skulle jag BARA vilja vara med mina barn och mysa...! Kloka, roliga, knasiga, härliga och alldeles underbara små (egentligen inte längre) barn...

Ha en jättefin dag vännen. KRAM

Hoppas du hade en bra midsommarafton.
Här regnar det och är grått. Men bakom molnen finns solen.

Hoppas du får en fortsatt trevlig helg. Sköt om dig.

konstnären

Den gick bra, underbart att vakna nykter, hoppas du hade det bra. Såg ett antal berusade människor, och jag tänkte det är inte jag, jiiipi. Moln här idag, men ganska varmt. Ska göra en jansson idag, tvärsemot alla andra.
Kramar till dig vännen

på alla matbord, oavsett högtid eller årstid. Det är en av mina favoriträtter.
Så laga och ät den med välbehag Konstnären.

Själv ska jag ha torsk, stekt i ugn med goda tillbehör.
I går och i dag till frukost blev det totalt 4 olika sorters sill. Så det blev lite midsommar-mat.

Kram

Hej kära du,

hur har du det? För egen del längtar jag efter sol och värme. Håller på och blåser bort fullständigt...!

Har varit iväg några dagar med barnen, men längtade mest hem hela tiden. Behöver min borg och pustar nu ut inom fyra väggar. Nästa vecka måste jag till jobbet för några möten. Begriper inte hur det ska gå till för hjärnan har checkat ut på riktigt. Det ska bli ganska läskigt och väldigt utlämnande att "visa upp sig" på jobbet. Vanligen har jag superduperkoll på allt, men nu minns jag liksom inte om jag har ätit frukost eller inte eller om jag är på väg uppför trappan eller nerför... Jag borde verkligen inte åka dit, men tanken är att jag ska delegera bort en del saker som ligger och väntar på mig till hösten. Så förhoppningsvis blir jag lugnare efter jag varit där. Eller inte.

Äter du antabus fortfarande? Vad är planen? Det måste kännas väldigt tryggt och bra, tänker jag? Har du fått några biverkningar? Förhoppningsvis inga som är jämförbara med alkoångesten i alla fall.

Ha nu världens bästa dag! P&K

Hej vännen,

tråkigt att du får ont i huvudet av antabusen. Kan man komma undan det genom att exempelvis justera dosen? Sedan får man väl tänka lite att man får ganska ont i huvudet av alkohol också... ;-)

Hoppas du mår bra annars. Jag känner mig nere. Ovanligt va? Känns som att jag har kämpat så jäkla hårt för att komma dit jag är, både med jobb, boende och livet i övrigt. Nu har jag väl typ nått ditt jag velat, men då vill jag inte längre. Då känns det så meningslöst med allt. Jag hoppas att det är utmattningen som talar, annars blir det inte roligt. Psykologen har förbjudit mig att fatta några större beslut om någonting, så länge jag mår så här. Och det är så klart klokt.

Ja, ja, gnäll, gnäll... Hoppas att du får lite värmande sol på din söta näsa och att du har det riktigt bra. Det förtjänar du! Puss och kram i stora lass

konstnären

tunga idag där jag bor, men vad gör det sinnet är lätt och livet är härligt, visst finns det problem, men ack så lätt att lösa när man är nykter. Minns när jag var inne i en period av drickan hur tungt allting var, bara att gå ut med min hund var ett stort besvär, hua när jag tänker tillbaka. Gottar mig i allt sjukt som hände med mig, och det gör att jag verkligen inte vill tillbaka. Hade ett ganska stort sug i lördags eftermiddag vid 4-tiden, först fick jag panik sedan tog jag emot suget och bearbetade det, och se det var inte så farligt denna gången heller det gick helt enkelt bort och jag blev glad o lugn igen. Jag ska lära mig att ta emot sugen för dom kan dyka upp när man minst anar det, välkommen då för faan, för denna gången ska jag ta kommandot och vinna.
Kramar och tack för allt ni ger
Konstnären