Det här försöket ska lyckas. Nu har jag testat flera gånger och bestämt att jag ska dricka högst två gånger per vecka och inte mer än tre glas, helst två! Och det har inte lyckats så bra men mitt drickande har minskat avsevärt. Jag vill få kontroll över alkoholintaget. Nu är det en ny period och jag har tänkt mig att dricka en gång i veckan och inte mer än tre glas och att aldrig bli berusad.
Har varit full alldeles för många gånger, gjort bort mig och gjort mina barn ledsna. Och varit på väg att falla igenom helt.
Senast jag drack öl och vin var påskafton och då klarade jag att hålla gränsen vid fyra glas. Jag är så nöjd med det!
Nu har jag varit alkoholfri i 19 dagar och innan dess i 15 dagar. Jag kommer välja att vara alkoholfri så länge som jag känner att det behövs.
Och det kan ju bli skönt! Kommer att skriva om mina tankar och hur jag gör för att klara det här, jag gör ju tvärtemot er andra i vissa avseenden.
Och ja, jag har insett att jag är beroende men måste lära mig att tackla det.

träningstanten52

Dom tre senaste dagarnas reflektioner fick mig att låta bli att ta ett glas på väg hem. Jag vet att det kommer kännas så skönt i morgon när jag vaknar utan att vara det minsta bakis.
Men kunde inte låta bli godispåsen, inte så bra för vikten.
Känner en stor sorg över vissa beteenden i livet som jag själv förorsakat och som mina närmaste blivit ledsna av.
Ställer mig på banan igen.

träningstanten52

Ja, gårdagen var trevlig men kollegan är törstig och varannan kväll. Ska jag verkligen börja umgås med henne när jag förstår att det förmodligen också alltid blir flera glas. Det tål att tänka på för mig.

träningstanten52

Ja det blir fler reflektioner ju längre tid som går på min resa och tankarna rör sig runt mitt förhållningssätt till alkoholen och kampen att få kontroll. Ja det har blivit alldeles för mycket i april men samtidigt har det hänt något i min beroendehjärna och i mitt sätt att dricka. Jag mår inte längre särskilt dåligt och skammen har släppt och jag har inte blivit berusad på väldigt länge. Försöker nu forma maj månad till en bättre logga!

träningstanten52

Jag börjar med en vit vecka och nya reflektioner om vinet och ökad tolerans. Middagen med mina kära ungar blev väldigt lyckad.

Ja, du loggar du. Det borde jag nog också göra. För att hålla koll. Det blev för mycket flr mig i april. Självmedicinering. Varför dricker du? Eller snarare, varför dricker du för mycket? Jag har också slutat skämmas, men har ibland lite svårt att förstå valen jag glr för det är helt klart att jag mår bättre utan.

träningstanten52

Jag fortsätter och precis som du så har jag blivit medveten och även fått kontroll. Jag mår bättre utan och det är inte bra att toleransen har ökat. Men nya kunskaper och klara ögon. På´t igen

Malta

för att du delar med dig av din resa. Så intressant och viktigt att förstå att gör vi vår alldeles egna resa, som kan se totalt olika ut. Vissa kan bemästra A, men flertalet som varit väldigt långt nere A:s djupa brunn kan behöva släppa taget för att ta sig upp igen. Själv vill jag inte ha den där besattheten som A ger. Att så mycket av min tid går åt till att tänka på det. Men, visst, tänker jag inte på A, så tänker jag på en massa mat istället. Mitt smygande med mat har varit enormt och smög jag inte med det, så smygshoppade jag istället. Jag har t o m smygbloggat o det är väl ändå hamlöst kan man tycka. Gillar inte ens idag när barnen går in och läser mina sms som är helt harmlösa, men litet eget måste jag få ha. Det är väl detta smygande som jag vill lägga av med. Och då är det bra för mig att plocka bort det som lett till det. Ett tag i a f. Just nu funkar det rätt bra, förutom svackor ibland. A ger dessutom mig ångest oavsett mängd och det vill jag inte ha. Avskyr ångest, men lever med känslan i stort sett varje dag och börjar så smått acceptera att den finns där och att jag kan leva ett hyfsat vanligt liv ändå. Det är ju bara en känsla, som i de flesta fall inte för mig framåt. Så då blir det till att göra tvärtom mot vad jag gjort tidigare. Skammen ligger i malpåse någonstans på vinden och där kan den få bo tills jag kan hiva ut den helt. Visst kan skam vara konstruktivt, men alldeles för sällan. Omgivningen vill ju egentligen hämta ner den och hälla den över huvudet på en, när en inte gör som de vill. Så länge en inte skadar sig själv eller sina nära, så ska det krävas mycket innan jag självmant häller plågans innehåll över mig själv. Skam har jag känt ända sen barnsben. Skam över att vara jag, så bort med det. Jag, vi alla har rätt till ett bra liv. Och hur det ser ut kan endast var och en bedöma. Sov gott!

träningstanten52

Jag läser just nu en intressant bok om beroende, alkohol, droger och hjärnan av Markus Heilig. Jag tror att ut skulle få ut ganska mycket av att läsa den. Den är positivt skriven och behandlar beroendet som vi alla upplevt fast på helt olika sätt!
Jag kunde ju inte förstå ordet sug på väldigt länge eftersom jag inte känt sug utan lust och alltid satt mig ner och tagit ett glas på nån servering!
Ja du vi är alla olika och vår väg ser olika ut!

träningstanten52

I går startade mina vita veckor och första lektionen på druvkursen är avklarad. Dagen förflöt utan att jag kände lust att ta ett glas vin.
Jag har tänkt och reflekterat över varför jag blev medlem på Munskänkarna. Ett val som nästan alla skulle anse som mindre klokt eller helt galet. Men eftersom jag vet att jag inte vill eller kommer låta bli att ta ett glas rött så blev det ett medlemskap och jag ångrar det inte. Jag vill kunna begränsa mina glas och lyckas med det. Ställer mig nu på startbanan denna underbara morgon.

Janne

jag gillar hur du tänker. Jag gjorde något åt samma håll och började prenumerera på finvin som kom med jämna mellanrum. Det funkade inte.

Man har inte bara ångest och abstinens utan något går sönder i hjärtat när man inser att man satte i sig en fin Cava och en Bourgogne och en Amarone ensam en söndagseftermiddag... :-)

Men du kommer klara det galant!

träningstanten52

Det är skönt att vakna utan att vara bakis och min ångest och skam är förbi - nu återstår finliret och den praktiska erfarenheten som ska testas! Tack för raderna.

träningstanten52

Och det kändes inte svårt att vara helnykter. Fortsätter att plugga och hoppas att provet faller väl ut och att diplomet kommer på posten. Fortsätter på mina vita veckor och försöker hitta en balans i tillvaron. Hopps ni andra hittar en framkomlig väg med eller utan vin!

träningstanten52

Det känns bara bra att låta bli vinet! Jag har ju så mycket annat som upptar mina tankar. Hunden, tentan och trista chefen som beter sig som en skitstövel.
Inser att vänner och mina ungar är det finaste och bästa jag har! Får försöka se det positiva i tillvaron och att jag slipper chefen på helgerna.

träningstanten52

Hur jag ska överlista suget, lusten att ta ett glas vin på väg hem från jobbet! För en dagbok över mitt beteende, jag måste jag undviker, jag borde osv
Hitta det roliga och glädje i tillvaron så minskar lusten efter vin. En känsla går alltid över! Stanna upp så fort lusten kommer. Lägg märke till känslor av obehag, oro rastlöshet, rädsla, spänning eller bedrövelse. Realitetspröva - tänk den värsta tanken - gör en övning!
STOPP metoden, stanna upp, tänk omvärdera, pröva ett nytt beteende.
Jag är smartare än mitt beteende, beroende!

träningstanten52

Fjärde lektionen och jag börjar iaktta mig själv bättre. Nu är det dags att lämna katastroftänkande, svartvitt allt eller inget, skuld, negativa stämplär på mig själv eller andra, diskvalificering, generalisering eller att jag dissar andra, framtidstron att kunna sia kan jag inte.
Jag ska sätta realistisk mål och vara stolt över framstegen och inte straffa mig själv för felstegen.
Var kommer strafftänkande ifrån? Luther och kristendomen?

träningstanten52

Efter en så lyckad period där jag hållit koll på nollvisionen så kom bakslaget och nu har det gått ett antal månader med lite vin alldeles för ofta och mycket vin vid några tillfällen.
Jag börjar om med min vision och fortsätter min resa med nya krafter, loggar in här varje dag för att sätta en nolla i protokollet.

anonym17136

Så har min väg också varit .. lång o krokig .. Såå bra att du har hittat hit igen ?En höst .. nykter och närvarande , vakna pigg o fräsch utan att vara bakis .. visst läster det härligt .. Lycka Till nu ...

Levande

Tänkte faktiskt på dig och undrade hur det gått för dig.
Skönt att du är tillbaka, du med din vilja kommer klara det galant.
Ett steg och dag i taget så kommer vi framåt