Jag startar en ny tråd eftersom jag tycker min tidigare har lite fel rubrik. Jag har druckit alldeles för mycket och för ofta. När jag var yngre var det på fester och på krogen, på äldre dagar har det blivit hemma, ensam. Jag började på riktigt försöka dra ner på mitt drickande, dvs främst drickandet i soffan, hemma själv, i oktober, Det har gått helt okej, även om jag definitivt skulle behöva minska ännu mer. Att helt sluta dricka finns inte i min värld, jag ska dra ner på det. Det är mitt mål. Det är ju bara det att jag tycker det är så himla trevligt och avslappnande att ta ett glas vin i soffan, eller ett, det blir aldrig ett glas, det brukar bli tre. Jag är rätt ensam, jag lever själv, visst vänner, men det är ju inte så att vi ses så ofta och när vi ses så dricker vi mest, det är ju socialt.

Janne

vaknade också upp till fågelkvitter, ett Real Madrid som CL vinnare, en liberal som tror på blocköverskridande regering, en farmor som låtsas göra fartkontroller med en hårtork och att den hemlösa man som bodde på en bänk i Manchester och var först att hjälpa offren nu har fått hjältestatus och en bostad.

anonym11208

Icke-bakis idag, men jag måste erkänna att det gått lite sämre den senaste veckan, jag har mestadels druckit i sällskap, så det känns ändå okej. Men ni vet hur det är! Det är sommar och då liksom måste man dricka... typ...Men jag har en bra vecka framför mig, detta innebär att jag kommer att jobba utanför staden och då måste jag köra bil, mån-fre. Vilket fantastiskt tillfälle att vara nykter då, jag har knappast något allternativ, även om ett glas inte ger utslag på morgonen, men varför liksom? Det känns som en lättnad att jag inte "kan" dricka, min egen lilla antabuskur kan man säga. Nä, så idag, och nästa vecka är det nyktert.

anonym11208

Idag har jag inte haft en tanke på alkohol eftersom jag vet att jag inte "kan" dricka. Kan kan jag väl, men jobbar hela denna vecka utanför staden och kör bil, tar inte den risken, dessutom är det skönt att vara nykter :-)

Evigt ung

...tycker jag, både att det är lättare att låta bli att dricka när man inte kan. Jag måste tänka så annars har jag säkert 100 "ursäkter" för att dricka och övertalar lätt mig själv...livet är ju en fest! ?
Tycker också att det är fantastiskt att vakna nykter.
Bra att du inte chansar!

anonym11208

Men det behöver inte innefatta alkohol för att vara fest! Idag tex vaknade jag utvilad, ja allt är relativt, men jag har iallafall inte druckit på ett par dagar, och i dag känner jag att livet och morgonen är en fest. Jag festar på mitt goda kaffe! Nu ska jag ta bilen! Inga problem med det! Kram och önskar er alla en fin och kalsig tisdag utan alkohol!!

Evigt ung

Allting blir "klarare" på något sätt utan alkohol.
Tänkte när jag läste ditt inlägg att MED alkohol blir livet som att se på en svartvit film och NYKTER blir det i färg med bästa skärpan.
Kanske en konstig jämförelse men lite så känns det.
Ikväll har jag "festat" med en promenad, Lindorkulor och te! ?
Kram

anonym11208

Idag så fick jag framgång i ärende på mitt arbete. Min kollega säger då: "Då kan du fira i kväll med lite vin!" Min första tanke var att såklart jag ska, han ger mig ju "tillåtelse" Men sen kom jag på att det var en dålig idé, så nu sitter jag hemma och är nykter. Det är mycket bättre, särskilt eftersom jag ska upp tidigt i morgon och köra bil!

Restart2017

Tänkte på det där med att köra bil, har ett antal gånger varit jätte nervös att blir stoppat.
Nu när jag på senare tid allt oftare håller mig nykter, så hoppas jag ibland på att bli stoppat bara för att blåsa grönt och bevisa det.
Hur jäkla lullig kan man va i sin egen lilla bubbla ??

anonym11208

det är ju sol ute och onsdag och jag har ju varit så duktig ett par dagar, funderade några minuter utan att bara köra på. Det blev inget systembolag. Så det får bli en vit kväll. Det känns så bra nu.

anonym11208

och så fort jag har bestämt mig så känns det så skönt, det blir lite som att: Nu behöver jag inte fundera mer på det. Jag såg en kaffekopp stå i köket och tänkte på hur gott kaffet kommer att smaka i morgon.

Hortensia

Sitter och dricker vin och läser era inlägg, det är väldigt inspererande. Firade midsommar med att städa och dricka vin. Ingenting är kul utan vin. Var "sjuk" onsdag och torsdag förra veckan för att kunna dricka på ordentligt. Jag är så jävla uttråkad så jag behöver mycket vin...

anonym11208

men så fort jag bestämmer mig för att vara nykter och vaknar på morgonen efter känns allt så bra. Jag har inget vin hemma så idag blir det nykert, det känns bra.

anonym11208

Alltid hatar söndagar, även om jag inte är bakis, det är nåt visst över söndagarna.

Rövarkulan2

Jag förstår vad du menar. Tänk på att du kommer att vara nykter i morgon på en måndag. Det är det inte alla som kommer att vara. Trevlig söndag och njut av livet.

Att dricka måttligt är inte alltid så enkelt, och ångesten känner jag såväl igen. Nu är de totalt stopp med alkoholen för min del (på obestämd tid). Gäller att komma ihåg hur bra man mår när man inte druckit. Och tänka på hur gott kaffet kommer att smaka imorgon... Nu kämpar vi vidare! ?