Jag startar en ny tråd eftersom jag tycker min tidigare har lite fel rubrik. Jag har druckit alldeles för mycket och för ofta. När jag var yngre var det på fester och på krogen, på äldre dagar har det blivit hemma, ensam. Jag började på riktigt försöka dra ner på mitt drickande, dvs främst drickandet i soffan, hemma själv, i oktober, Det har gått helt okej, även om jag definitivt skulle behöva minska ännu mer. Att helt sluta dricka finns inte i min värld, jag ska dra ner på det. Det är mitt mål. Det är ju bara det att jag tycker det är så himla trevligt och avslappnande att ta ett glas vin i soffan, eller ett, det blir aldrig ett glas, det brukar bli tre. Jag är rätt ensam, jag lever själv, visst vänner, men det är ju inte så att vi ses så ofta och när vi ses så dricker vi mest, det är ju socialt.

Bedrövadsambo

Du får starta en ny tråd: Inte dricka alls. Eller?

Evigt ung

...annars hade jag nog druckit mig jätte full ikväll.Är så sugen på det för att fira att jag börjar min semester...
Bra att du bestämt dig för en nykter fredag! ?
Ha en trevlig kväll!

anonym11208

Igår när jag var nykter tänkte jag att i morgon lördag kan jag ju dricka. Just nu känns den tanken långt borta. Nu ska jag njuta av solen och att jag mår bra psykiskt, och det är tack vare att jag inte drack massa vin igår. Så gott är inte vin :-) :-)

anonym11208

det gör att jag kan avhålla mig från vinet. Visst hade jag kunnat dricka 1-2 glas vin som en "normal" människa hade det ju gått och träna i morgon, men jag dricker inte bara 1-2 glas. Och det var ju så skönt att vakna upp i morse och dricka morgonkaffet och vad jag har gjort mycket idag då, inga så där jätteskojiga saker, men nödvändiga, tvättat, städad, storhandlat, svarat på jobbmail. Nu gäller det bara att jag går och tränar i morgon också.

Ibland tänker jag tillbaka på mitt missbruk, det har liksom smugit sig på mig. Visst, jag har alltid gillat att dricka och kanske druckit lite mer än de "normala", men jag hade tidigare inga problem med att sluta att dricka när jag börjat, jag kunde komma hem från jobbet och verkligen ta ETT glas vin och sen var det bra. Läskigt egentligen hur det kan bli, men nu kör jag full (läs NYKTER) fart framåt!!!

anonym11208

Det var inte igår jag hade det kan jag säga, men det känns bra!! Kollade på filmen tillsammans igår utan vin, och det var så skönt, jag slapp gå och fylla på glaset hela tiden. Jag kunde koncentrera mig på filmen. Suget kommer säkert komma idag, men då kommer jag hänga här med er, fina forumvänner!! Önskar er alla en trevlig och skön söndag!

anonym11208

JA, det är skönt att inte vara småbakis och seg, jag känner mig glad, även om jag är trött, men jag är så där skönt trött. Idag blir det inget vin och det känns bara toppen!!

Kör 5 dagar till så får du det dubbelt upp :D Så nice känsla.
Och förmodligen så lyser det igenom att du mår så, för det syns i ögonen.
Är det ingen som påpekat det? Att du också ser piggare ut?

Kram

Liten stor

Heja dig! Jag får 5 vita imorgon men upplever samma sak som du beskriver idag.

anonym11208

Ingen som har påpekat det men det har nog märkts, men det känns, det vill jag lova! Kramar till er och kör på utan A och utan socker för dig MM!

anonym11208

Har inte druckit själv, vilket är mitt stora problem. Jag har druckit vid två tillfällen, men i sällskap. Det känns bra. Att dricka själv känns så onödigt, det är verkligen inte värt det.

anonym11208

För varför ska man sitta hemma själv och dricka en vinflaska? Till vilken nytta? Jo, det första glaset är gott, lite avslappnade, men eftersom jag inte stannar vid första glaset så blir det inte alls så kul dagen efter. Ha en skön söndag alla ni fina på forumet!!

Tofslan

Håller med, helt onödigt att sitta och dricka själv. Ändå är det som jag oftast gör... eller med min man. Vi går sällan ut till barer eller klubb. Och på restaurang dricker jag helst vatten av någon anledning. Får väl inte samma kick där för det blir oftast bara ett glas och sen vill man ändå ha mer efteråt. Om vi slutar dricka själva så minskar vi nog rejält på alkoholen (i alla fall för min del).

Evigt ung

Vad bra att du inte druckit själv!
Visst mår man bra av att vakna nykter, man blir faktiskt lite stolt över sig själv! Fortsätt så.
Kram