Hej forum, tänkte att jag kanske lyckas bättre om jag bokför mina framgångar här (och eventuella motgångar). Har insett att jag haft ett problematiskt förhållande till alkohol flera år

Sjöfararen

Bra jobbat. Det låter fantastiskt, jag ser också fram emot att komma i de kläder som just nu är för små. Nu kämpar vi på!

Liten stor

Ja sjöfararen nu kör vi!

Idag var jag iväg med barnen och gjorde massa roliga saker. Skönt att åka bil mellan aktiviteter men vid ett tillfälle tänkte jag tanken "jag hinner ju svepa två öl här så hinner jag förbränna i god tid innan jag ska köra om 5-6 timmar. Sjukt.

Är helt slut efter att ha vistats bland folk hela dagen. Läste en artikel om utmattningssyndrom och jag har ju check i varenda box. Tänker att sluta med alkohol är ett bra första steg att återhämta sig från utmattning.
Har också märkt en del klåda lite överallt på kroppen. Läst lite om det och kan tydligen vara tecken på allt från stress till skador på organ.
Jag är ingen hypokondriker men ibland ska man nog låta bli att googla saker.
Jag fortsätter mina supersunda dagar så får vi se hur jag mår om ett par veckor.

Lite kvällsträning snart sen tidigt i säng.

Liten stor

Går bra det här. Sovit 6-7 timmar i sträck vilket är bra för att vara jag. Får så mycket mer gos och kärlek av mina barn har jag noterat denna vecka. Tänker inte missa en sekund till av deras barndom i någon dimma.

Fortfarande funderingar på varför man ska hoppa i ett utespa utan drink i handen, varför man ska åka på charter utan all (dr)inklusive. Det är så sjukt mycket som är kopplat till att dricka a generellt i vårt samhälle, instagram är fullt av drinkbilder också.

Tidigsre var jag en av dom som trodde att alkoholism inte var en sjukdom utan det bara var att inte dricka. Då hade jag inte känt av den kemiska förändringen i kroppen.

Ingen ångest när jag vaknade :)

beslutsam ut den här gången Liten stor. Det ser riktigt lovande ut.
När du drabbas av sug, för de går inte att undvika, så bit ihop och kämpa. Gå tillbaka och läs det du skrivit de här dagarna, bl.a. om din fina kontakt med barnen. Då får du extra styrka.

Grattis till 6 dagar.

Liten stor

Träning hjälper mig mot sug. just nu får jag inga sug alls så hoppas det fortsätter så. Men om det kommer så tänker jag träna - typ göra pushups tills det släpper. Kommer bli vältränad på kuppen :)

Tänkt om kring antabus - läst om biverkningar och tänker att man kan inte äta antabus resten av livet man måste ju ändra sitt liv och vanor. Tror verkligen jag är ute ur skiten nu men har stor respekt för giftet och fattar ju att det kommer komma prövningar.

Liten stor

Där kom natten med nästan 9 timmars oavbruten sömn! Underbart.
Ska ta en joggingtur i skogen efter nyttig frukost. Har slutat kolla sociala medier nu också vilket också är lugnande.

Drömde om att jag smet in på en toalett och drack whisky. Typiskt undermedveten hjärna som försöker?

Men jag känner mig hur säker som helst nu. Pratade även med frun om att hon verkligen inte får erbjuda/låta mig dricka en droppe på hela semestern.

Liten stor

Idag kom första riktiga suget på en vecka. Kvällsgrillning i solen. Sugen på vin. Men fokuserade på att grilla allt perfekt... och faktiskt - nykter grillning blev sjukt gott :)
Fru drack öl. Såhär efter middagen inser jag att vin inte hade tillfört särskilt mkt mer än att jag förmodligen hade lagt mig och somnat snart istället för att myst med barnen och nattat och alla mår bra och hemmet känns harmoniskt.

Tid för avslappning med film med frun eller läsa en bok i badet. Eller kanske en kvällsjoggingtur.

Älskar att jag är nykter nu.

Liten stor

Familjen sover, jag drar ut och tränar. Fantastiskt.

Liten stor

Middag med gäster - alla drack. Kändes deppigt vid grillning och middag att dricka vatten. Nu efteråt är det lika trevligt att umgås utan vin faktiskt (och va lite alla dricker, märker hur mkt mer jag själv brukar dricka vid liknande middagar.)

anonym11208

Det riktigt går att se hur bra du mår utan A. Jättebra jobbat!! Och det är så gott med grillat så man behöver inte vin/öl till det. Då kan man dessutom riktigt njuta utav maten, annars är det lätt att A tar över den känslan.

Liten stor

Sovit jättedåligt. Lite oförklarlig ångest när jag vaknade. Kanske äter för lite.

Ny nykter dag. Börjar tänka på 14-dagarsgränsen där jag fallit flera ggr tidigare. Rätt säker på att jag kommer förbi denna gång.

Tack vinärgott, det är en sjuk skillnad på hur jag mår nu och för en månad sen.

Tofslan

Jobbigt när man vaknar med ångest fast man inte har druckit. Tänk inte för många dagar i förväg, det är ofta då jag faller för att "jag kommer ändå faila några dagar senare" så himla self-destructive. Ta en nykter dag 9 och sen imorgon tar du samma beslut. Du är ju också bestämt att du ska ta dig igenom det denna gång. :)

Liten stor

Bra tips att inte tänka så långt fram. Ska sluta med det. Fru drack vin idag till maten och kvälllen, jag var inte ett dugg sugen. Skönt. Mitt ansikte börjar se helt nytt ut, nya skarpa linjer, större och klarare ögon. Känner knappt igen mig. Ska bli skönt att se hur välmående man ser ut till hösten och sen till vintern när jag ska vara tillbaka i vältränad form utan övervikt.

Klariknoppen

Liten Stor, grattis till dag 10! Samma här, jag har sovit bra och oavbrutet. Visst är det härligt? Jag är på dag 14 idag. Kan jag så kan du :-)

i taget så finns det ingen 14-dagars gräns. När du lägger dig nykter i kväll så skapar du förutsättningen för att vakna pigg o stark i morrn Liten stor. Då beslutar du dig för en dag till. Som dominobrickor. Då finns ingen bortre gräns.

Bra jobbat!

AlkoDHyperD

Tänker jag att det är viktigt att ta bort "magin" runt detta. Sudda ut alla kansken eller hoppas eller tror när det gäller att passera den gränsen. Du får inte ge sig själv någon valmöjlighet alls!
Jag tror att självförtroendet inför framtida nykterhet skulle få en rejäl boost om du klarar ett hinder som har varit svårt innan och därför är just den gränsen jätteviktig. Hoppas det kan motivera dig till att verkligen bestämma dig för att passera två veckor.
Se det som ett backkrön. Väl där kommer en nerförsbacke och dagarna kan rulla på igen. Varje svår period eller varje sug kan ju ses så. Att det går över, men att du inte får sluta mitt i backen för då rullar du tillbaka igen...
kram

Liten stor

Tack snälla ni för kloka råd och tips. Jag vet att jag kommer klara hela sommaren vit och därmed komma över 14 dagar äntligen. Det kommer verkligen bli en viktig seger. Älskar metaforen med backkrönet och domino, jag upplever att krönet just nu inte är särskilt brant och jag har bra fart uppför. Så tänk va härligt det kommer bli när det rullar vidare nerför.

Tror min riktiga utmaning kommer när jobb och vardag är tillbaka då jag druckit mycket för att dämpa stress.

Förvånad över hur lätt jag avstår semester-drickandet.

Joggingtur nu och jag är nästan 4 kg lättare redan.

Älskar livet utan a!

Tofslan

Vad skönt att du känner så, ungefär som jag. Jag VET att jag kommer klara det till augusti denna gång, sen får jag ta ett nytt beslut. Så skönt när man har bestämt sig och inte behöver vela. Hoppas också på att gå ner några kilo ;)